Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

No podla mna Merida je Merida, ale zas naco kupovat drahe bicykle, ked si 2-3x vyjdete na bikoch a potom bude na ne padat prach v pivnici:D

• O 4 týdny později...
Odesláno

Oživuju dotaz, nějak jsem dostal chuť na dokoupení trekkingu/crosse, k současnému MTB.

Vstupní parametry: 185cm, dlouhé ruce i nohy, 85kg. Takže rám tak 22\". Preference lehké váhy, brzdy ráfkové, ne kotouče, řazení páčky (odděleně, ne dualcontrol). Máte kdyžtak někdo konkrétní tipy na výprodejové modely (z loňska), než začnu hledat?

• O 1 rok později...
Odesláno

Kolo budu používat k běžné turistice po silnici a nebo po polní cestě, ale spíše po silnici s denní dávkou cca 70 km a někdy i více. Nepravidelně. Pokukud bude počasí a hlavně čas.

Odesláno

To ještě nevím, zda-li bych jezdil, ale psal jsem, že je to na ,,rekreaci\". Spíše budu jezdit po okolí. Je tu mnoho míst na ježděn na kole. Proto jsem se ptal, zda-li je to kolo na tyto podmínky vhodné.

Odesláno

Taky se mnou v práci dělají takoví cykloblázni.Denně do práce a z práce dohromady nějakých 60km. A to se ještě občas po noční urvou a jedou se jen tak podívat na Brněnskou přehradu.Rovnou z práce.To je nějakých 80-90km cesta jen tam a jsou naprosto spokojeni.Šílenci :)

Odesláno
Původně zaslal: OK406

Jaký máte prosím názor, popřípadě zkušenosti na značku popř. typ kola Maxbike ARAS II . Chci jej na silnici, popřípadě na lehký terén. Děkuji

Tak jsem dneska zakoupil výše uvedené kolo + cyklistickou přilbu + blatníky + zadní světlo:super. Jen kdyby bylo lepší počasí, aby se dalo jezdit:(

Odesláno

Tak já kolo kupoval dva týdny zpět. Původně mi ho měl skládat známý z práce, ale moc se mi to nepozdávalo cenově, ikdyž pořád tvrdil kolik ušetřím. Objeli sme s kámošem pár obchodů a dá se říct, že všude a na jakékoliv kolo nabídli slevu 10-20%, což sem se hodně divil, ale asi mají ceny dost nadsazené a tak v boji o zákazníka sleví i z marže. No každopádně cenová představa byla kolem 10tis, a strop 15tis. Nejsem žádný extra cyklista, ale do těch deseti tisíc sem si nevybral. Nakonec jsem byl téměř rozhodnut pro kolo scott (nevím typ, brzdy V-brake, řazení alivio), hodně se mi zalíbila stavba rámu a cenovku prodejce stáhnul z 16,5 na 13,6 tis, protože to byl poslední kus k doprodeji a velikost mi seděla. Nicméně sme byli s kámošem domluveni, že ještě zajedem do hervisu, kde zrovna podle letáku byly velké slevy kol, ale měl jsem obavy, že to budou nekvalitní marketové kola. Měli tam kolo s rámem FUJI (tu značku znám jenom z foťáků) s řazením deore, vidlicí Suntour olejovou, zamykatelnou (stejnou měl scott), hydraulické kotoučovky tektro auriga a cena byla z původních 19999,- na 11999,-. Měl jsem ale obavy, že ten rám bude šmejd, tak sem doma hledal na netu jestli vůbec něco najdu o značce fuji ve spojení s koly. Nic jsem nenašel, tak teda že ještě popřemýšlím jestli vzít toho scotta. Za dva dny se ale stavil kámoš, s kterým sme ty kola okukovali a říká že mu přišel mail z hervisu, že má nějakou jejich klubovou kartu a zítra mají pro ty členy slevu 15%, údajně i na již slevněné zboží. Tak sme tedy druhý den jeli a to kolo FUJI jsem koupil za 10200,- . Zatím mám za sebou sice jen dvě projížďky, celkem asi 60km(20km kamenitá cesta ), ale zdá se v pohodě, brzdy dost účinné, řazení přesné. Jinak jsem původně chtěl velikost kola 22\" na svoji postavu 190cm (váha 95-100kg), ale ve všech prodejnách mi doporučili maximálně 21\". To fuji kolo bylo jen ve velikostech 17-19-21-23, takže mám 21\".

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...