vendelinek Odesláno 20. březen 2009 Odesláno 20. březen 2009 http://www.novinky.cz/domaci/164384-diky-chybe-v-zakonu-lide-nemusi-platit-tisice-za-likvidaci-autovraku.html Citovat
f3Rd@ Odesláno 20. březen 2009 Odesláno 20. březen 2009 No, myslim, ze kdyz to zas tv rozmazla, tak ten zakon brzo zmeni... Citovat
309GT Odesláno 20. březen 2009 Odesláno 20. březen 2009 K*rvy mediální!Když je konečně něco dobře udělané (většinou chyba nebo díra v zákoně) a pro lidi spíš pomoc než obtíž,tak se v tom začnou vrtat tyhle dementi a akorát se postarají o další tahání peněz ze slušných lidí! Citovat
Fusion Odesláno 20. březen 2009 Odesláno 20. březen 2009 Je potřeba si nejdřív udělat jasno co je likvidace kvůli zbavení se auta a co je eko poplatek při přihlášení. Proto byla tragédie na magistrátech protože lidem asi mozek plave v pivě. Ekologickou likvidaci dělá kde kdo, zadarmo až 1000Kč, někdy majitel peníze dokonce dostane! To platí pro auto, který už nikdo nechce a je vhodný leda do šrotu. Ekologickej poplatek dle Euro normy 3000-10000ká je za znovupřihlášení auta který bylo odhlášený až po 1.1.09. Mmch. ten článek je novinka asi jako vynález žárovky. Zas něco objevili Citovat
destiny Odesláno 20. březen 2009 Odesláno 20. březen 2009 Původně zaslal: 309GT K*rvy mediální!Když je konečně něco dobře udělané (většinou chyba nebo díra v zákoně) a pro lidi spíš pomoc než obtíž,tak se v tom začnou vrtat tyhle dementi a akorát se postarají o další tahání peněz ze slušných lidí! Nezlob se na mě, ale já s tím naprosto souhlasím! Jen ať ten zákon pořádně opraví. Nechci žít někde mezi vraky. Pokud se chceš vraku zbavit, tak je snad naprosto logické, že ho máš nechat ekologicky zlikvidovat, ne? Nebo Ti přijde normální, ho nechat někde na ulici rezivět a na úřadu nahlásit, že sis ho nechal k dalšímu využití??? To je přesně ten bezohledný přístup \"po mě potopa\". Hlavně, že jsem teď ušetřil pár a co bude s autem už se mi netýká. Zákon by měli rychle opravit a podobné obcházení zákona nebo podvodné nakládání s vrakem vysoce pokutovat. Dovedu si představit, jak některý spekulanti toho budou zneužívat. Citovat
Driver Odesláno 20. březen 2009 Odesláno 20. březen 2009 Původně zaslal: destiny Původně zaslal: 309GT K*rvy mediální!Když je konečně něco dobře udělané (většinou chyba nebo díra v zákoně) a pro lidi spíš pomoc než obtíž,tak se v tom začnou vrtat tyhle dementi a akorát se postarají o další tahání peněz ze slušných lidí! Nezlob se na mě, ale já s tím naprosto souhlasím! Jen ať ten zákon pořádně opraví. Nechci žít někde mezi vraky. Pokud se chceš vraku zbavit, tak je snad naprosto logické, že ho máš nechat ekologicky zlikvidovat, ne? Nebo Ti přijde normální, ho nechat někde na ulici rezivět a na úřadu nahlásit, že sis ho nechal k dalšímu využití??? To je přesně ten bezohledný přístup \"po mě potopa\". Hlavně, že jsem teď ušetřil pár a co bude s autem už se mi netýká. Zákon by měli rychle opravit a podobné obcházení zákona nebo podvodné nakládání s vrakem vysoce pokutovat. Dovedu si představit, jak některý spekulanti toho budou zneužívat. Souhlasím s tebou v tom, že by se mělo nějak ošetřit to, aby lidi vraky, kterých se chtějí zbavit nenechávali na ulici. Ale na druhou stranu zase auto je můj majetek a já když z něj budu chtít udělat dětem na svojí zahradě prolejzačku, to znamená že ho budu chtít vyřadit z evidence tak aby mi to bylo umožněno a jedina možnost jak toho docílit nebyla jen pomocí dokladu o ek. likvidaci. Citovat
destiny Odesláno 20. březen 2009 Odesláno 20. březen 2009 Původně zaslal: Driver Původně zaslal: destiny Původně zaslal: 309GT K*rvy mediální!Když je konečně něco dobře udělané (většinou chyba nebo díra v zákoně) a pro lidi spíš pomoc než obtíž,tak se v tom začnou vrtat tyhle dementi a akorát se postarají o další tahání peněz ze slušných lidí! Nezlob se na mě, ale já s tím naprosto souhlasím! Jen ať ten zákon pořádně opraví. Nechci žít někde mezi vraky. Pokud se chceš vraku zbavit, tak je snad naprosto logické, že ho máš nechat ekologicky zlikvidovat, ne? Nebo Ti přijde normální, ho nechat někde na ulici rezivět a na úřadu nahlásit, že sis ho nechal k dalšímu využití??? To je přesně ten bezohledný přístup \"po mě potopa\". Hlavně, že jsem teď ušetřil pár a co bude s autem už se mi netýká. Zákon by měli rychle opravit a podobné obcházení zákona nebo podvodné nakládání s vrakem vysoce pokutovat. Dovedu si představit, jak některý spekulanti toho budou zneužívat. Souhlasím s tebou v tom, že by se mělo nějak ošetřit to, aby lidi vraky, kterých se chtějí zbavit nenechávali na ulici. Ale na druhou stranu zase auto je můj majetek a já když z něj budu chtít udělat dětem na svojí zahradě prolejzačku, to znamená že ho budu chtít vyřadit z evidence tak aby mi to bylo umožněno a jedina možnost jak toho docílit nebyla jen pomocí dokladu o ek. likvidaci. Pokud chceš ze starého auta udělat dětem \"prolejzačku\", měl bys mít rozhodně doklad o likvidaci ekologicky nebezpečných částí vozu!!! Např. autobaterie, součástky ve styku s olejem a palivem, chladič a chladící kapalina apod. Těch nebezpečných věcí, které je potře ekologicky likvidovat je na voze tolik, že stejně zjistíš, že je finančně výhodné ekologicky zlikvidovat auto celé. Rozhodně ho nesmíš nechat shnít na zahradě, aby se tekutiny a chemikálie z něj dostaly do půdy a následně zamořily např. spodní prameny vody!!! O tom je smyl celé věci a né dělat lidem pakárnu!!! Citovat
vix Odesláno 20. březen 2009 Odesláno 20. březen 2009 Destiny : Někdy si na srazu pokecáme o vracích 307 vs. 205 - aneb, co je větší vrak Ad spodní vody apod.: Máš to někde v zákoně, nebo to tady razíš podle hesla - já si myslím a tak by to mělo bejt ? Jako jo, spodní vody jsou fajn, ale když Pha jede z části (10% vody z Vltavy, 30% vody podzemní z Káraného a zbytek je Želivka do které močí rekreanti), nevím, jaký \"užitek\" přinese 5 lt oleje vylitého do trávy . Čiplé TDI dávají víc Citovat
Driver Odesláno 20. březen 2009 Odesláno 20. březen 2009 to destiny: no já tu prolejzku dal jenom jako příklad, někdo ty díly použije třeba do jiného auta nebo je prodá apod. prostě je jěště nějak použije, v zákoně možná bude něco o tom, že se součástky, které např přišli do styku s olejem nesmějí vyhazovat do popelnice, ale už tam nebude nic o tom, že musím mít doklad o tom, že jsem to ek. zlikvidoval, vždyť já tyhle součástky můžu odvést do sběrnýho dvora, kde se o to zdarma postarají, to samé jako o kapaliny z toho vraku. Mě šlo jenom o tom proč mi má někdo bránit v dalším \"využití\" toho auta poté když ho vyřadím z evidence (samozřejmě ho nebudu provozovat na veř. komunikacích). Samozřejmě když mi z toho na zahradě vyteče olej na zem a sousedovi druhý den poteče z kohoutku asfalt tak určitě mě za to můžou popotahovat, ale to už je něco jiného, ten olej mi na tu zem může vytéct s čehokoliv a musí to posuzovat stejně. Citovat
vix Odesláno 20. březen 2009 Odesláno 20. březen 2009 Původně zaslal: brutall plně souhlasím s destinym! ¨ Když souhlasíš, uveď podporu v zákoně. (posuneme se dál) Takováto podpora je, víš na co ... Citovat
destiny Odesláno 20. březen 2009 Odesláno 20. březen 2009 2 vix: co se vraku týká a 307, máš pravdu 2 driver: Nedávno naší fimru řeil úřad životního prostředí a musel jsem dokládaz t evidenci likvidace odpadů za 2 roky dozadu, takže si troufnu říct, že na ekologii jsem docela expert. Musel jsem si nastudovat docela hodně věcí, abych úřadům udělal za dobře. Každá firma je ze zákona povinná takovou evidenci vést, zejména pak nakládání s nebezpečným odpadem, jako jsou baterie, tonery, zářivky a pod. jinak hrozí opravdu velká pokuta. Jakmile je v účetnictví doklad na nákup takové věci, musí podnikatel mít doklad, jak tuto věc ekologicky zlikvidoval. Stačí doklad ze sběrného dvora, ale musí být na dokladu uveden správný kód odpadu. Takže jak jsem uvedl, musí to tak být ze zákona a ne jen, že se domnívám, že by to tak mělo být. Každý si myslí, že pár litrů vyteklého oleje nevadí, ale vynásobte to stovkami vraků (možná tisíci) a máte služnou ekologickou katastrofu. Prostě bez debat! Pořídil sis auto, dosloužilo, tak ho nemůžeš jen tak nechat ladem nebo někde odstavit, bez toho, aniž by si z něj nezlikvidoval ekol. nebezpečné materiály!!! Perlička na závěr: do kategorie nebezpečného odpadu patří podle tabulek i \"hadr s pilinami\" Citovat
vix Odesláno 20. březen 2009 Odesláno 20. březen 2009 Destiny : děkuji za ohodnocí mé 205 :aut Jinak, ano, komise nějakých státních úřednických zmrdů dokáže člověku zkazit náladu - a v problematice co šrotovat či ne se vyznáš (určitě líp, než ti zmrdi). Pak se konfrontuj s mými rodiči, kteří u ukápnutí kapky oleje při výměně \"na chalupě, na vlatním pozemkú\" nevidí v tom vědu. Destiny: Na tebe přišla patrola zmrdů (pokud najdeš lepší název pro státního úředníka, budu to kvitovat) , já vysvětloval svým vlastním rodičům, že na vlastních pozemcích došlo ke kontaminaci země pár kapkami oleje. - a že je to pro nás špatné Citovat
KoudaK Odesláno 20. březen 2009 Odesláno 20. březen 2009 Věřím tomu,že tohle opravíjou během chvilky.. Pač jim utíkaj krejcary z jejich kapes... Citovat
brutall Odesláno 20. březen 2009 Odesláno 20. březen 2009 na to nepotřebuju podporu v zákoně, stačí zdravej rozum a ohleduplnost. Citovat
Medvěd Odesláno 20. březen 2009 Odesláno 20. březen 2009 Já teda v tomhle vlákně nejvíc souhlasím s Fusionem, ale ani Destiniho názor mi není proti srsti (pro Vixe - pro svůj názor žádnou oporu v zákoně hledat nebudu, ten prostě mám a tudíž mám i právo ho veřejně publikovat bez toho, abych ho musel dát nejmenovaným jedincům dát ke schválení) Citovat
.mycTD Odesláno 20. březen 2009 Odesláno 20. březen 2009 fascinuje me, jaka se tu zase rozpoutala debata na zaklade neprosto zcestneho clanku, byt se to Fusion pokousel v zarodku osvetlit... novinky.cz rulez:potlesk Destiny: ja treba vykazuju evidenci vsech (nejen nebezpecnych) odpadu a za experta se kvuli tomu rozhodne nepovazuju. Koudak: nikomu zadne krejcary neutikaji, tim mene statni sprave. (viz. Fusion) jestlize tridim odpad, nevylevam olej do travy apod., tak hlavne proto, ze nejsem prase -urcite to neni zpusobeno zakonem o ekologicke likvidaci autovraku, jak obcas nekdo jeho smysl demagogicky zduvodnuje. [upravil dne 20|3|09 .mycTD] Citovat
Driver Odesláno 20. březen 2009 Odesláno 20. březen 2009 ještě poslední ode mě k téhle debatě, ta jinak bude zase nekonečná to destiny: je mi jasný, že po firmách jdou v tohle úřady celkem důsledně pokud dojde na nějakou kontrolu, ve firmě jsme začali nakládat s nebezpečným odpadem a jelikož by bylo pro nás hrozně nákladný to všechno ošetřit aby jsme vyhověli všemu tak jsme si na to našli firmu, ale vím, že jsme jí hledali dost dlouho než jsme našli takovou, která měla na všechno oprávnění. Jinak já jsem tím co jsem psal chtěl prostě říct to, že samozřejmě taky nechci aby byli ulice lemovaný rezavými vraky a všude se válel bordel, vyjetej olej neleju do záhonu, ale vozím ho do sběrnýho dvora. Prostě jenom se mi nelíbí to, že mi zákon řekne, tak auto ti nejezdí tak ho prostě musíš odvézt někam a oni ti dají razítko. A mě přitom může ještě sloužit dál, samozřejmě za jiným účelem a za podmínek, že bude někde odstavené na mém pozemku a nebude někoho omezovat nebo ohrožovat. Jo a na základce jsem vždycky poctivě nosil při sběru papíru min. 2 kila Citovat
brutall Odesláno 20. březen 2009 Odesláno 20. březen 2009 Driver:nám na základce řikali, že jeden litr oleje znehodnotí tisíc litrů pitný vody;) Citovat
.mycTD Odesláno 20. březen 2009 Odesláno 20. březen 2009 to je blbost, zahon funguje jako drenaz:P:D [upravil dne 20|3|09 .mycTD] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.