Petano Odesláno 1. červen 2004 Odesláno 1. červen 2004 Planuju na zacatek prazdnin vylet do francie s delkou asi 4500 km. No a budu brat svyho pezotka protoze jina alternativa vicemene neni. Uz jsem se pripojistil k povinnemu ruceni (Asistencni sluzba v pripade havarie, pujcka na ND, ubytovani atd.) Nicmene co mam radsi jeste vymenit/zkontrolovat nez vyjedu protoze samozrejme sluzeb asistencni sluzby vyuzit rozhodne nechci Zatim jsem udelal: - Kompletni repase zadni napravy Vasenda (loziska, cepy, pakny, valecky, brzdovy trubicky, lanovody) - Predni kotouce a desticky - Rozvodak, kladka, klinak - svicky, kabely jsou promereny a OK - novy gumy, zkontrolovana rezerva - Novy cidlo na saharu, novy termostat - nova hadice od benzinu od nadrze k cerpadlu (ostatni vypadaji OK) - vymeneny olej v prevodovce - nove lanko od spojky (prasklo svine) Jeste udelam - repase obou polos + geometrie - pro jistotu motorovy olej - jeste vymenim tesneni v karburatoru Jinak auti tedka jezdi jedna basen (ale ten karbec to pretesnit chce) A co byste mi jeste doporucili vzit sebou navic krome povinne vybavy a zasoby nahradnich zarovicek a pojistek. Citovat
Guest MMMMM Odesláno 1. červen 2004 Odesláno 1. červen 2004 Na kolik te to vse vyslo. A kolik jeste utratis za cestu (benzin+poplatky) = vyplati se to? Citovat
Luger Odesláno 1. červen 2004 Odesláno 1. červen 2004 No vezmi si hodně jídla, kdyby tě autí čirou náhodou někde nechal A možná bych si s sebou vzal ještě vosum náhradních lanek ke spojce... :D Páč zůstat někde kvůli lanku je fakt na pytel. Mimochodem kam přesně jedeš? Citovat
Petano Odesláno 1. červen 2004 Autor Odesláno 1. červen 2004 2MMMMM: No vyslo to cca na 30tisic (uz presne nevim), ono jde o to ze bych ty opravy tak jako tak udelal takze tahle otazka by spis mela smerovat jestli by se muselo menit neco drsnyho jestli to udelat nebo se na to nevyprdnout. 2Luger: jo to lanko me taky napadlo Jinak jedu do Parize a pak do Bretane az k St. Michel (nebo jak se to pise) a pak kolem zamku na Loire zpatky do Parize a pak hura dom. Citovat
Petano Odesláno 1. červen 2004 Autor Odesláno 1. červen 2004 cca 4500 km nekde jsem to tam napsal Citovat
oddie Odesláno 1. červen 2004 Odesláno 1. červen 2004 No, ber to podle Murphyho zákonů - co si vezmeš s sebou, neodejde A když si vezmeš všechno, odejde to, co se mění nejhůř Pokud to máš udělané tak jak si popisoval, zas tak extra bych to neřešil. Citovat
Luger Odesláno 1. červen 2004 Odesláno 1. červen 2004 To je fakt. Podle toho, co jsem si přečetl máš původní snad akorát kouli na přívěs... Hergot... takovouhle obnovu bych měl taky udělat... 30tisíc, říkáš... tak já si jdu koupit prasátko, budu tři roky šetřit a pak... hmmm, no... a pak si koupim filajovou š120, udělám si tam centrální stěrač, dám tam pružiny z angličáka a udělám díry do filtru pro sportovní zvuk... Už se těším Citovat
Lucky Odesláno 1. červen 2004 Odesláno 1. červen 2004 No krome toho spojkovyho lanka bych si taky nic jinyho nebral. teda az na hodne penez na benal Pegynky jsou spolehlive, kdyz jim date tolik co Petano. To uz se muze snad jen samo od sebe stahovat okynko Citovat
Luger Odesláno 1. červen 2004 Odesláno 1. červen 2004 Pegynky spolehlivé... no nevím... možná jich pár je... Pokud můžu soudit, tak se na nich furt něco s*re... To bych musel těch třicet do toho cpát každej rok... S normální výplatou a postupnou výměnou vadných nebo poškozených součástek... než se dostaneš k poslední, tak už zase musíš dávno vyměňovat tu první... Citovat
Guest NiceOne Odesláno 1. červen 2004 Odesláno 1. červen 2004 Pokud si spocitam prumernou dobu mezi zavadama u myho auta 309 1.6 r.v.88 ...vcelku dobrej stav, tak ta doba je kratsi nez 4500 km, takze ja bych do toho urcite nesel. V tom aute je 1000000 veci co se muzou posrat:( Proc si nepujcis auto v pujcovne??? Asi vas jede vic, ne? Kamosi nedavno jeli pujcenyma autama do Chorvatska, financne to vyslo vcelku dobre, meli vyrazne novejsi auta nez 15 let:) a hlavne kdyz by se to posralo tak je to problem majitele. Citovat
Petano Odesláno 1. červen 2004 Autor Odesláno 1. červen 2004 Pujcovnu jsme pocitali ... ale je to dost dalsich penez. Takze to radsi risknem, Jde o to ze jedeme jenom dva. Takhle to bude vetsi dobrodruzstvi add spolehlivost u takto starych aut je to vice mene uplne jedno co mas za auto. Serou se vsechny Este se podivam jak je na tom vejfuk Citovat
Trundik Odesláno 1. červen 2004 Odesláno 1. červen 2004 Já bych věděl co vzít sebou. Určitě mě. Rád bych se tam podíval:o Citovat
Marlin Odesláno 2. červen 2004 Odesláno 2. červen 2004 no, ve francii bych se nebal, tam je pegyn dost, ale ja jedu na prazdniny do Svedska, tak sem zvedav zda me pegyna nezklame ( taky ji ted budu davat dohormady Citovat
Luger Odesláno 2. červen 2004 Odesláno 2. červen 2004 Napsán autorem NiceOne Pokud si spocitam prumernou dobu mezi zavadama u myho auta 309 1.6 r.v.88 ...vcelku dobrej stav, tak ta doba je kratsi nez 4500 km, takze ja bych do toho urcite nesel. V tom aute je 1000000 veci co se muzou posrat:( Proc si nepujcis auto v pujcovne??? Asi vas jede vic, ne? Kamosi nedavno jeli pujcenyma autama do Chorvatska, financne to vyslo vcelku dobre, meli vyrazne novejsi auta nez 15 let:) a hlavne kdyz by se to posralo tak je to problem majitele. Na druhou stranu když jsem četl ten výpis oprav - tak je to riziko, že se něco někde vym*dne minimalizováno téměř na úroveň auta z půjčovny... Citovat
vix Odesláno 2. červen 2004 Odesláno 2. červen 2004 Luger.. a pak staci jeden vyzvejklej sroubek na viku ventilu.. Petano: Vezmi si nejaky hadicky. Citovat
Luger Odesláno 2. červen 2004 Odesláno 2. červen 2004 Napsán autorem vix Luger.. a pak staci jeden vyzvejklej sroubek na viku ventilu.. Ten šroubek mi radši nepřipomínej. Když jsem jel z Plzně, John chtěl na dálnici závodit, tak jsem to (i s tím stopařem) točil někam k sedmi a ten šroub vylítl a olej vytvořil gejzírek. To jsem zjistil až později po otevření haupny - tak krásnou olejovou květinu - metr širokou - jste ještě zezpoda na haupně neměli A pak se mi lidi smějou, že mi na dálnici z auta jdou bílý čmoudíky... No jen si zkuste po půl hodině závodění vylít na výfuk půl litru oleje, žejo Citovat
Bohumil Odesláno 3. červen 2004 Odesláno 3. červen 2004 Hlavně nezapomeň zkontrolovat tlak v kolech. Citovat
Dress Odesláno 3. červen 2004 Odesláno 3. červen 2004 jo ten tlak se vyplatí zkontrolovat....dobrá připomínka Citovat
Toman Odesláno 4. červen 2004 Odesláno 4. červen 2004 Joio.. france je krasna... i ma 309 se tam v unoru podivala (Grenoble).... ve 4lidech, lyze, bordy... no tezci az az. Ujela 3600km a jen si spokojene papala benzinek (prumer 7,2l). A co vozim s sebou ja?.. krom klasickych zarovek pojistek a narari, treba 12V baterku, nejakou tu vodu na umyti...a hooodne CD do radia :-) Jinak kontrola pred jizdou klasika: kola, naplne - olej, ostrikovace, brzd. kapalina. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.