Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, mám 206 v automatu a začal se mi přehřívat motor, ale jen když jedu do kopce. Když jedu ráno do práce po dálnici, cesta je mírně do kopce a teplota mi vyleze až na 110 stupňů (pak už je jen to červený) a tam se buď drží nebo po chvíli klesne na 100. Když jedu z práce tak ručička běhá mezi 100 a 110. Fakt už nevím co s tím, v peugeotu mi řekli, že auta s automatickou převodovkou mají vyšší teplotu, než ty s manuální převodovkou a když kvůli tomu dělali diagnostiku, tak jim to ukázalo teplotu 90 stupňů, takže je prý vše v pořádku. Ale já se docela bojím abych pak nezůstala někde viset s přehřátým motorem. Jo abych nezapoměla - když jedu po městě, tak je vše OK - problém nastává jen na dálnici. Jinak teplotní čidlo mám měněný v léťě... Nevíte někdo , co by to mohlo být?:o

Odesláno

muze se zadrhavat termostat, nebo jsou nefunkcni vetraky chladice a nestaci to ochladit, ale ty vetraky by asi poznali v tom servisu. Spinaji se, kdyz to vyleze k tem 100st ? mely by se pustit asi pri 97stupnich

[upravil dne 18/3/09 Ferry]

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

muze se zadrhavat termostat, nebo jsou nefunkcni vetraky chladice a nestaci to ochladit, ale ty vetraky by asi poznali v tom servisu. Spinaji se, kdyz to vyleze k tem 100st ? mely by se pustit asi pri 97stupnich

[upravil dne 18/3/09 Ferry] [/quote

Spínají se asi až v těch 110, když se to drží třeba 10km na 110. Ale jak říkám, jde jen o jízdu do kopce, na rovince je to OK

Odesláno
Původně zaslal: Kathreen

Původně zaslal: VladoHA

aky tam je motor?

motor 1.4 i

Vlastně jsem zapoměla - nedávno jsem měla prasklý těsnění pod hlavou a olej se mi rozlil všude. Ale opravovali to v origo servisu Peugeot, takžě by mělo být v tomhle ohledu vše OK

Odesláno

kolik je tam vlastne vrtuli vetraku ? jedna nebo dve ? ma to auto klimatizaci ? cim bylo zpusobeno to praskle tesneni pod hlavou, nebylo uz to zpusobeno prehrivanim motoru ?

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

kolik je tam vlastne vrtuli vetraku ? jedna nebo dve ? ma to auto klimatizaci ? cim bylo zpusobeno to praskle tesneni pod hlavou, nebylo uz to zpusobeno prehrivanim motoru ?

Je tam 1 vrtule, klimatizaci mám a čím to bylo způsobené to nevím. Ale před opravou to bylo v pořádku - normální teplota na dálnici 100 maximálně tak 101, ale aby se to drželo na 110 jako teď to nikdy nedělalo. To auto je po opravě celý vyčištěný a chladič je tam taky novej a topení taky nový...

Odesláno

Ja by som to tipoval prave na ten termostat, ja mam 1.4, aj ked je v lete 40°C, drzi si motor stale okolo 90°C...inak mne sa prehrieval tiez a robilo mi to rozthnute tesnenie na veku chladica (proste zla tesnost systemu), nahodil som nove viecko a odvtedy pohoda:roker

Odesláno
Původně zaslal: wooody

Mě to taky dělala 306 v servisu mi řekli že podle jejich měření je všechno v pořádku..... Nakonec to byl jenom špatněj budík ukazoval o 10 víc

No mě to taky v tom servisu říkal, že to může být spíš budík. A to mi v servisu ale vyměněj jen jeden budík? To asi ne , co?

Odesláno
Původně zaslal: wooody

no ja to pak uz neresil........ v servisu ti vymenej asi cely, nebudou se s tim srat..... mona bude lapesi zajet na vrakac a teplomer vymenit

A jak jsi to zjistil, že ten budík jen špatně ukazuje? Nerada bych, abych si to nechala celý vyměnit a bylo to pak stejný jako teď:nevim

Odesláno

je blbost aby 1,4 ktore je v poriadku mala teplotu vyssiu ako 100°C este ked je vonku chladno. A ze by auto s automatom malo vacsiu teplotu no lol.

Spravil by som to tak, ze bud si zrucna a mozu ti tu ludia radit co mas spravit. Alebo napis, ze odkial si a urcite ti tu niekto poradi v bliskosti niekoho schopneho, pripadne tu mame vela sikovnych mechanikov. Ale na to ze je na servise napisane ze Peugeot, este neznamena, ze su schopny :bacha....

Odesláno

Pokud bylo prasklé těsnění, a olej byl všude, tak klidně může být zas*aná chladící soustava, a z toho důvodu se motor při vyšší zátěži neuchladí. Tomu by odpovídalo to, že hopsání po městě je OK, a při jízdě po dálnici to vyleze. Je to vůbec pořádně odzvdušněné?

Odesláno

Teplota se kontroluje tak, že mají takovou infra-pistolku s displejem, namíří na blok motoru a displej ukáže teplotu. Vřele doporučuji takto zkontrolovat, protože budík často kecá a je pak zbytečné měnit termostat.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...