Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj vsem, mam na vas dotaz. Vcera se mi povedlo, ze jsem byl znehodovan... Trouba couval v jednosmerce, a vubec se nebal takze dost rychle, a vzal me jeho levym zadkem na muj pravy predek. A ted vyvstava muj dotaz. Mam praskly naraznik, vyskrabany svetlo a to skocilo jeste do blatniku, kterej je diky tomu trochu ohlej a jeste opadal lak z kusu... Plus ze asi mamina pri tom narazu vytrhla tapicírunk plus jeste asi utekl ten aerosol (nebo co to je v tom) z klimatizace:nevim... Muzete mi prosim poradit,na co vse si jeste dat pozor? jdu zitra na pojistovnu protoze jsem dnes v praci tak at neco neopomenu a nenecham se ocurat... Dekuju predem ;)

Odesláno

PČR jsi volal???

Máš zápis, kde viník přiznává, že nehodu zavinil???

To jsou asi nejdůležitější věci, které je bezprostředně po nehodě potřeba vyřešit - Langrova 100 000ová hranice mě osobně vůbec netankuje, pokud bude sebemenší možnost, že se viník bude snažit ze své viny vyvinit, tak budu policajty volat i k podstatně menší škodě, než uvádíš Ty.

Jinak pokud máš jistého viníka, jistě máš i číslo smlouvy povinného ručení, tudíž znáš i pojišťovnu - s tou je následně potřeba řešit řešení škodné události (technik si to musí nafotit a v případě, že nebudeš chtít řešit škodu rozpočtem, musí souhlasit i se servisem, který auto bude dávat dokupy. Rozpočet = budeš souhlasit s částkou, kterou Ti pojišťovna určí a pošle na účet, opravu si pak z těchto peněz zajistíš sám).

[upravil dne 18/3/2009 Medvěd]

Odesláno

to je nemilé.... nahlásil bych to na pojišťovně a dovezl auto do servisu ať to dají vše dokupy a pak jen pošlou na pojišťovnu fakturu.....

a každopádně jak píše Medvěd pokud není vina na tvé straně a ten maník couval jednosměrkou tak bych volal pojicajty,protože porušil předpisy

[upravil dne 18/3/09 Burisek]

Odesláno
Původně zaslal: Burisek

to je nemilé.... nahlásil bych to na pojišťovně a dovezl auto do servisu ať to dají vše dokupy a pak jen pošlou na pojišťovnu fakturu.....

a každopádně jak píše Medvěd pokud není vina na tvé straně a ten maník couval jednosměrkou tak bych volal pojicajty,protože porušil předpisy

Proč porušil předpisy? V jednosměrce se couvat muže.

Jinak jak už bylo řečeno, pokud máš jeho pojistku, doznání se k tomu že tě naboural tak na pojišťovnu a pak do servisu a je hotovo;)

Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

Původně zaslal: Burisek

Proč porušil předpisy? V jednosměrce se couvat muže.

Jinak jak už bylo řečeno, pokud máš jeho pojistku, doznání se k tomu že tě naboural tak na pojišťovnu a pak do servisu a je hotovo;)

jj to jo.... já myslel že z té jednosměrky vycouvával ven aby jí nemusel projíždět celou.... sem myslel :myslim protože já v jednosmerce bydlím a je to na denním pořádku že někdo z ní neustále vycouvává nebo jede na férovku v proti..... tady kdyby byla kamera to bylo lidí bez papírů v Jihlavě :D

Odesláno

Radek má pravdu - v jednosměrce není explicitně zákázáno couvání (jak bys potom chtěl třeba zaparkovat?), jen se samozřejmě musí couvat opatrně.

Každopádně pokud nebyla volána PČR a nemáš přiznání viny dotyčného, může být docela problém s tím, že ON bude tvrdit, žes ho trefil při brzdění (nedodržení bezpečné vzdálenosti) a je prů*er na světě (svědectví manželky nemusí být uznáno, protože svědectví rodinného příslušníka obecně nemá moc vysokou právní hodnotu).

Odesláno

Z výše uvedené DN a zkutečnosti zcela jasně není uvedeno, co tam řidič dělal, zda-li parkoval či chtěl jen jednosměrnou ulici projet po zadu (couvat).

Jak uvedl Medvěd, volat PČR. Jinak (domnívám se k daný situaci) došlo k porušení §§ ustanovení zák.č. 361/2000 Sb. §4/1 písm.b) a l), §5/1, §24/2, §24/4 písm.g. :myslim

Odesláno

Tak ten kluk hned uznal vinnu. I jsem mu rekl,at to napise do toho papiru \"od Langera\" takze je to sepsany a priznava se tam... Jako svedek- jak rikam, jel jsem s mamou a zaroven tam byli venku i nejaci sousedi takze to taky nevidim jako problem... a s tou jednosmerkou- Kluk videl parkovaci misto nahore ale pocital, ze bude misto i niz v sidlisti, kdyz zjistil, ze ne, tak zacal couvat tech cca 15 metru ale s odpichem a bez kouknuti do zpetneho zrcatka a i presto, ze jsem celou dobu troubil si me nevsiml...

Slo me spise o radu, co na aute zkontrolovat v tech mistech, abych nenahlasil jen svetlo a plasty/plechy a casem jsem nenasel dalsi veci a neostrouhal jsem...

ja pocitam s tim,ze si necham poslat prachy a opravim nejak \"svepomoci\"

Odesláno

Ten papír od ,,Langra\" je tak na dvě věci!! Lepší je fotodokumentace a spis PČR. Ale jak je napsáno, ,,aby to nebylo pouze světlo\". To se musí do papíru vypsat. Na pozdější dohady co a jak bylo nebude mít nikdo náladu a chuť a navíc pokud by bylo větší poškození, tak viník může tvrdit, že v době DN nic nebylo a že si to poškození vymyslel!!!

Odesláno

Nedavno mi mojho peugeota podobne naburali-nacuvali mi do pravej prednej casti. Neviem, ako v CR, ale ja som si to dal urobit rozpoctom, bolo to lepsie. Mne ale naraznik vydrzal, blatnik a svetlo nie.

Riadne si vsetko skontroluj, hlavne si otvor kapotu.Pozri si, ci nemas posunutu prednu priecnu vzperu, bolo by dobre, keby si zhodil prednu masku( su to 3 spunty a srobovakom odistis poistky) a pozrel,co je este poskodene.Taktiez to treba pozriet odspodu, je tam pod naraznikom vpravo kryci plast, ci je ok.Tiez nadoba na ostrekovace. Skotroluj hmlovku,ak je tiez cela, moze ti potom rosit.Hlavne pozri akekolvek aj male posuny karoserie aby ti napriklad dobre pasovalo nove svetlo atd.

Na poistovni nezabudaj na detaily, napr naraznik ma aj rozne listy, nejaky ten chromovany doplnok atd...

Vela stastia pri tych papierovackach a obhliadke. Ja ako poskodeny som s tym mal dost starosti :papa

Odesláno

Pokiaľ to chce robiť svojpomocne, tak za pár stoviek by som to dal pozrieť servisu, aby nič neušlo. Pokiaľ sa rozhodnešpre servis, existujú doobhliadky. To sú skryté poškodenia po rozobratí.

Čo sa vyhlášky týka, môžeš cúvať iba pri parkovaní do radu, alebo z radu zaparkovaných vozidiel. On sa presúval podľa Tvojich slov niekoľko desiatok metrov. A pokiaľ niekto niekoho nabúra cúvaním je vždy navinie kto cúval a policajti ani sekundu nebudú nad tým rozmýšľať.

Odesláno

I při řešení rozpočtem si to bude chtít pojišťovák nafotit a prohlídnout (nebude přece proplácet něco jen tak od stolu), ale je určitě dobré jet na pojišťovnu s nějakým papírem o prohlídce ze servisu, kde našli poškozené to a to. Úplně nejlepší je najít servis, který má s danou pojišťovnou lehce nadstandartní vztahy - investice pár stokorun do takové prohlídky, kdy se pojišťovák (kamarád, známý) dostaví přímo k nim se určitě vyplatí (i když auto bude dávat do kupy Franta Vocásek u dědy ve stodole)

Odesláno

nebudu tady rozmazavat jestli volat policajty nebo ne ale z mé zkušenosti s 309, ja narazil do obrubníku kvuli pani co mi nedala prednost, takze nedoslo ke kontaktu vozidel nastesti jsem tu pani chytil a zavolali PČR a ona vše uznala vypadalo to jen na narazeny ráfek.

ještě jsem s rezervou dojel pred dilnu ozvalo se chrupchrup a rozpadl se kloub na poloose.

druhy den pojistovak prijel ke mne. nafotil vyhodnotil a poslali prachy

ale pri oprave jsme zjistili ze je ohnute vsechno co muze (tehlice tlumic rameno) posunuta napravnice tak jsem to volal pojistovakovi a tomu stacilo ze kdyz to bylo opraveny dovezl jsem mu poniceny dily on si to vyfotil a za tyden poslali dalsi penize. byla to ceska pojistovna.

ale naopak kdyz do me nacouval nejakej chlap a prasknul mi blbej blinkr tak mu rikam dejte mi dve kila a jedem ale on ze to chce na pojistovnu vypadal seriozne, dal mi vsechny udaje omlouval se uznaval vinu.

tak mi to nedalo a schvalne jsem tam sel ze zkusim jestli to funguje.

tak vse vyfotili ocenili a za tyden prislo vyjadreni ze on neuznal vinu a ja nic nedostanu a je to jeho(a jeho svedka) slovo proti memu slovu(a meho svedka).

a pritom slo jen o blinkr za 170Kč

Takže já bych volal policajty vždy ale ještě nemám zkušenost s Langrovým papírem:myslim

Odesláno
Původně zaslal: OK406

Z výše uvedené DN a zkutečnosti zcela jasně není uvedeno, co tam řidič dělal, zda-li parkoval či chtěl jen jednosměrnou ulici projet po zadu (couvat).

Jak uvedl Medvěd, volat PČR. Jinak (domnívám se k daný situaci) došlo k porušení §§ ustanovení zák.č. 361/2000 Sb. §4/1 písm.b) a l), §5/1, §24/2, §24/4 písm.g. :myslim

Až sem se tý druhý věty lek. :D Ty seš dopravák, nebo jsi jen tak pečlivě hledal?:D Každopádně mám pocit, že §§ 4 a 5 ti tam trocha lítaj v označení;)

Odesláno

tak ja jsem odpoledne volal svemu \"sikovnemu zavislemu\" co me naboril a nastesti uz pry byl na pojistovne a vinnu tam priznal a ze uz cekaji jen na mne az tam zitra prijdu tak mi zacina byt trosku prijemnejs... ted jeste kolik me da pojistovna...doufam ze mi zaplati opravdu vse

Odesláno

hlavne aby to taky ta druha osoba prisla nahlasit, me se stalo ze me naboural zakaznik, a hned uznal vinnu, ale jelikoz to nebylo jeho auto a on mi sice tvrdil ze ma ridicak, ale ja sem mu to neveril tak sem kvuli nemu nevolal policajty, a uprimne resilo se to nekolik mesicu nez ten kkt dosel na tu pojistovni a vubec jim rekl ze to zavinil, nebyl to schopen ctvrt roku vyresit, az potom co sem ho k tomu dokopal, takze od ted budu jenom volat pčr, bohuzel skusenosti me k tomu dohnaly...

Odesláno
Původně zaslal: kupák

Až sem se tý druhý věty lek. :D Ty seš dopravák, nebo jsi jen tak pečlivě hledal?:D Každopádně mám pocit, že §§ 4 a 5 ti tam trocha lítaj v označení;)

Ne nejsem. Copak se ti nezdá na zmiňovaních §4 a §5 z.č.361/2000Sb.??

Odesláno

Původně zaslal: kupák

Ne nejsem. Copak se ti nezdá na zmiňovaních §4 a §5 z.č.361/2000Sb.??

Jestli dobře koukám, §4 nemá žádné odstavce a už vůbec ne písmena do l). Ale jestli mě klame paměť,, nebo mi ulítla nějaká novela, tak veliká omluva. Jinak to bylo popíchnutí jen ze srandy. nejsem puntičkář. :papa

Odesláno

no tak to zatim pro me probiha fajn...na pojistovne jsme byli oba a uz mam za sebou i likvdatora a ted uz jen cekam,na kolikpa to ten sikula spocital podle tabulek no....

Mohl bych na vas mit prosbu, jak sem vzdy Vy sikovni lide davate schemata apod, jestli by sem nekdo nedal schema jak z novyho modelu dostanu dolu naraznik,pravy predni svetlo a eventuelne i blatnik? Byl bych vam strasne moc vdecnej ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...