Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Mám zvlněné kotouče, tak plánuju udělat kompletní brzdy i se zadkem.

Máte někdo zkušenosti s brzdovými kotouči ATE Power disc?

Na Autokelly byl tento obrázek.

Díky.

[upravil dne 13/3/09 jarajarda]

[upravil dne 13/3/09 jarajarda]

post-0-14109605279875_thumb.jpeg

Odesláno

Když jsem nedávno řešil brzdy, tak jsem po těhle Ate taky pokukoval. Odradilo mě to, že jsem je našel jen na předek. Když už tak už. :)

Jinak brzdit to bude asi slušně, podle mě to ještě bude trošku hlučnější než obyčejný kotouč bez drážky. :myslim

Odesláno

Jak jsi určil, že máš zvlněné kotouče?

S naší 406 2,0 HDi jsem absolvoval anabázi:

Koupena v létě 08, brzy výměna předních kotoučů (ojeté) za nové (označme si je č.1)..

Asi po měsíci začaly nové kotouče vibrovat (zvlněné). Nastalo různé proměřování úchylkoměrem, v lednu 09 dány nové kotouče (označme si je č. 2). Týden dobrý, pak se vibrace vrátily, postupně až do hrozné velikosti. Návštěva brzdných válců, určeno, že je to PP kolo. Měření úchylkoměrem, hází náboj. Rozebrán náboj, zjištěno, že bylo špatně vložené ložisko (nebylo na doraz a za ním byla rez). Nové ložisko, nový náboj, staré kotouče č. 2. Vibrace stále zůstaly. Znovu na STK - zkusit brzdy - PP kolo brzdí nerovnoměrně.

Nové kotouče (označme si je č.3).

Nyní, musím zaklepat na dřevo, zatím dobrý.

Zřejmě to bylo tak, že vadný náboj ae špatně vloženým ložiskem byl vkrátku schopen z...vit i nové kotouče.

Samozřejmě, vžda s novými kotouči byly dávány i nové destičky.

Takže teď mám v krabici dvoje zánovní kotouče a dvoje zánovní destičky, uvažuji, jestli je nechat stočit - srovnat, nebo rovnou vyhodit.

Ufff...:(

Odesláno
Původně zaslal: BoneDaddy

A vy co je máte, jste sehnali i zadní nebo je máte pouze vepředu? :myslim

Mají jenom přední.

Alespoň teda v kelly.

[upravil dne 14/3/09 jarajarda]

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

Koupena v létě 08, brzy výměna předních kotoučů (ojeté) za nové (označme si je č.1)..

Asi po měsíci začaly nové kotouče vibrovat (zvlněné). Nastalo různé proměřování úchylkoměrem, v lednu 09 dány nové kotouče (označme si je č. 2). Týden dobrý, pak se vibrace vrátily, postupně až do hrozné velikosti. Návštěva brzdných válců, určeno, že je to PP kolo. Měření úchylkoměrem, hází náboj. Rozebrán náboj, zjištěno, že bylo špatně vložené ložisko (nebylo na doraz a za ním byla rez). Nové ložisko, nový náboj, staré kotouče č. 2. Vibrace stále zůstaly. Znovu na STK - zkusit brzdy - PP kolo brzdí nerovnoměrně.

Zřejmě to bylo tak, že vadný náboj ae špatně vloženým ložiskem byl vkrátku schopen z...vit i nové kotouče.

Takže teď mám v krabici dvoje zánovní kotouče a dvoje zánovní destičky, uvažuji, jestli je nechat stočit - srovnat, nebo rovnou vyhodit.

Jak? No hádej. Jedu tak 100km/h a auto pri jemném přibržďovaní tak jako cuká a pak při silnějším brždění to hází jako ratlík. Zadní už mají pořádnou hranu a jedno kolo je vůbec špatný, takže půjdou zadky nový taky. Přední nechávat stáčet nebudu, to už nemá cenu, teď ještě stačej, ale po stočení už by byly salámový.

Odesláno

Z mojí anabáze aspoň jedno poučení: jak budeš mít sundané kotouče, tak úchylkoměrem změř, zda neházejí náboje. To netrvá dlouho.

Podle mojí zkušenosti je zvlnění kotoučů statisticky dost zřídkavá závada. V podstatě za asi 15 mil. km jsme to měli poprvé tady v tom popisovaném případě, a mělo to uvedenou příčinu. Asi ve firmě nejezdíme tak ostře, nebo co.

Odesláno

Tiez ich mam, ale zzatial v krabici aj s novymi doskami. Dam ich az ked budem prezuvat na letne. A zda sa mi, ze maju aj powerdisc na zadnu napravu, ale nie je to naisto. Su ovela hlucnejsie ako klasika?

Odesláno

Mám je na BMW, jsou výborné, jen maličko hlučnější a vzhledem k povaze i trochu víc špiní kola prachem z destiček. Ale to je relativně drobný problém oproti zlepšení brzdění.

Ad zvlnění kotoučů - už si přesně nepamatuju, jak má přední nápravu řešenu 406 (nemám ji už 3 roky), ale u BMW se kopáním do volantu při brzdění projevuje i horší podélný silentblok na rameni.

Odesláno

taky jsem je chtel,ale nakonec dal feroda, protoze jsem sehnal lacino jejich desky, tak at to je od jednoho vyrobce a jsou v pohode.

- dnes jsem ,ale resil problem s totalnim zablokovanim zadniho kola. udelala to rucni brzda,nastesti na parkovisti.

kotouce tam jsou 2,5r ,byli nove na aute pri koupi. Vnitrek je jedna koule rezu,tak se rucka nevratila a kouslo se to. Zatim jsem ji vyhodil, az rozdelam a vycistim druhou stranu tak to dam do kupy.

Doporucuji pred kazdou stk ty zadky schodit a vycistit,protoze se to vevnitr neohreje a ta vlhkost tam zustane.Ja 9/2008 to neudelal,ale proslo to v pohode.Ted uz to budu delat.:mad:

Odesláno

Z mojí anabáze aspoň jedno poučení: jak budeš mít sundané kotouče, tak úchylkoměrem změř, zda neházejí náboje. To netrvá dlouho.

Podle mojí zkušenosti je zvlnění kotoučů statisticky dost zřídkavá závada. V podstatě za asi 15 mil. km jsme to měli poprvé tady v tom popisovaném případě, a mělo to uvedenou příčinu. Asi ve firmě nejezdíme tak ostře, nebo co.

Úchylkoměrem?:myslim

Odesláno

Jeden čas prodejci rozesílali letáčky o reklamacích kotoučů,s tím,že je nutné ověřit házivost nábojů,s tím,že nemohou uznávat reklamace poškozených kotoučů díky nadměrné házivosti nábojů(konkrétně se jednalo právě o kotouče ATE

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...