Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nehrajte si na slušňáky, když jimi v podstatě nejste

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Možná zvláštní název vlákna - nicméně záhy vysvětlím.

Včera odpoledne jsem mířil z Rohožníku, kde momentálně z donucení bydlím, na Džbán. Po cca 1 km jízdy se blížím k restauraci Stodola, kde vím, že se často pohybuje Květoň (aspoň jeho zelená 406ka tam dlouho postávala s cedulkou za oknem, nyní tam stojí i zde inzerovaný Expert) jsem si všiml, že za Expertem vykukuje stříbrný Focus s rozsvícenými světly. Ač jindy jezdím stylem - nejsi na hlavní, tak čekej - tentokrát jsem si řekl: \"Buď taky někdy hodnej, Méďo, a pusť toho Květoně.\" Tak jsem tedy blikl dálkama a začal brzdit - Focus furt stál. Až když jsem byl na úrovni zaparkovaného Experta, všiml jsem si, že Focus sice svítí (a zřejmě je i nastartovaný), nicméně uvnitř nikdo není!!! Tak jsem pustil brzdu - A NAJEDNOU JSEM KOUTKEM LEVÉHO OKA ZMERČIL ZVLÁŠTNÍ STÍN. Prostě řidič Audiny vyjíždějící od protilehlého Penny (nebo možná už od pumpy) si myslel, že blikám na něj, tak mi to tam šoupnul - brzdil jsem i očima.

Takže pokud nepouštíte pravidelně kdejakýho ohnouta z vedlejší, vybodněte se na zbytečné gentlemounství, třeba v případě, že potkáte nějakého klubáka - může se to i vymstít. Kdybych byl takovým pravidelným pouštěčem, zcela jistě bych pouštěl jak Květoně, tak i onu Audinu a k zbytečné kolizní situaci vůbec nemuselo dojít.

U nás sa hovorí \"za dobrotu na žebrotu\" Hlavne žes ubrzdil:papa

Odesláno

Když jsem v roli pouštěného, tak si musím být vždy opravdu jistý, že to je na mě, jinak nikomu do cesty nevjedu. Když by náhodou došlo k nehodě, jen Těžko bych obstál s argumentem, že mne pouštěl. Je stále spousta lidí, kteří mají jako výnosný business páchání pojistných podvodů a bourají auta na zakázku i za cenu rizika zranění.

Co se týká názoru, že nejméně ohleduplných řidičů je v Praze, tak s tím nesouhlasím. Jezdím často autem i po Plzni a tam lidi jezdí jak ponocní!!! V Praze se sice jezdí razantněji, ale lidi u řízení více přemýšlejí. Nesnáším ty utahané rozjezdy na křižovatkách a dojíždění k semaforu krokem. První v koloně sice šetří spotřebu auta ale zdržuje tím všechna auta za sebou. Když se takoví šetřílci sejdou dva za sebou, tak díky nim křižovatkou projede i několik aut méně. Kdyby tímto stylem jezdili lidi v Praze, tak jí totálně celou zasekají a nikdo nikam nedojede.

V Plzni jedou všichni jako ovce a nikdo mě na hlavní nepustí, pokud se tam vyloženě nenacpu. Myslel jsem si, že je to dané jejich averzí na mé auto a pražskou SPZ, ale jezdil jsem několikrát i autem s plzeňskou SPZ a bylo to naprosto stejné. Pokud je někdo zvyklý na takový utahaný styl, je jasné, že mu provoz v Praze přijde jako samý blázen. Prostě mám možnost srovnání a provoz v Praze mi vyhovuje rozhodně více, než v Plzni.

Odesláno

njn, co nadelas kdyz se na krizovatce sejde, Blizzard, Paul Jane a Harlley :D

AnotherOne: diky, nemel jsem silu vysvetlovat, napsal jsem to obecne, priste to napisu dle pragrafu pro mene chapava :D

Odesláno

Bydlím v Plzni a je to tu fakt tragédie.

Rozjíždění na semaforech je trága. všichni čekaj až se pohne ten před nima.

Na Rokycanský vás zase Benny406 tlačí s Báwem před sebou do kopce :aut

Tuhle jsem jel po hlavní a proti mně odbočoval VW Polo vlevo a za ním asi 100m kolona. Za mnou jel trolejbus, kterej právě vyjel ze zastávky, tak jsem zastavil a blikam na něj, aby jel. A za volantem dědek, brejle tlustý jak vokna do ponorky, a stojí. Tak na něj blikám - jeď vole! A TEN IDIOT STOJÍ A ČUMÍ NA MNĚ! Na rohu stál policajt a smál se jak blbej. Tak jsem zatroubil a rozjel jsem se. Když jsem ho míjel, tak jsem zakroutil hlavou a ten ktretén si ještě klepal na čelo.

[upravil dne 9/3/09 Ravel]

Odesláno

Děkuji Medvědovi za ochotu pustit mě (mojí manželku) a je mi líto, že jsou takový \"ŘIDIČI\" na silnicích. Přijde mi, že Starokolínská je takovými řidiči přímo poseta. V noci neni snad auta, který by se rozjíždělo bez pískání gum atd.

Vyjíždět u nás z vrat na Starokolínskou je při dnešním provozu peklo a lidí jako je Medvěd je málo.

Já osobně auta pouštim dost a je pravda, že si u toho musí člověk dát velký pozor na ostatní řidiče.

Odesláno

Kdybych jel tak jako normálně (a nevyhlížel, kdy už se Květoň s Focusem pohne), tak by řidič Audiny vůbec nezískal ani 1% jistoty, že by mi tam snad mohl vjet. Tím, že jsem zvolnil a blikl dálkama jsem mu mohl navodit pocit, že snad pouštím jeho (obzvlášť když on viděl lépe než já, že Focus je řidiče prostý). To, že jsem si Audiny všiml a včas zastavil neznamená, že bych kolem sebe nekoukal - spíš jsem vyjádřil můj údiv nad tím, že mi někdo takhle \"natvrdo\" vlítnul před auto. Až následně jsem si to správně zdůvodnil, že vlastně z mého chování měl možnost usoudit, že pouštím právě jeho a mě tím poučil:

Když 20 let pouštím zcela vyjímečně, mám stejným stylem jezdit i nadále, neboť zvyk je železná košile a pokud bych chtěl mé zvyklosti náhle měnit, bylo by to pro mě i okolí nebezpečnější, než když vše zústane v současném stavu.

[upravil dne 12/3/2009 Medvěd]

Odesláno

ale ano medo, ja jsem zvykly poustet, takze je to pro me normalni. Ale asi bych ti tam taky vjel :-). Driv se nepoustelo, Nebylo to poteba, provoz byl daleko nizsi, otec taky nepousti. Miss Scratch na to tak dlabe :-D

Odesláno

Když už jsme u těch pražáků, kteří jsou nejslušnější řidiči - jak píšete:

U nás dali na hlavní silnici semafory a pouští to kyvadlově (kdo byl na zimním klouzání, tak semafory začínají z naši strany na křižovatce u vlakové zastávky a na straně u Hronova na první křižovatce). To znamená, že se na hlavní silnici tvoří kolony a o něco menší na naši vedlejší. Ale z vedlejší nemáte šanci na hlavní vyjet, pokud vás někdo nepustí. Shodou okolnosti se mi včera i dne stalo, že jsem pokaždé narazil na auto s pražskou RZ - ani jedno mě nepustilo. Zato místní úplně v pohodě tvoří zip.

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Jinak ještě k tématu, já pouštím velmi často, takže zásadně nedoporučuji lepit se mi na zadek :P

Ale jo - pouštíš-li, je to Tvoje svobodná volba a já to musím respektovat (byť jsou opravdu i tací, u kterých je můj respekt provázen skřípěním zubů a nervózním bušením do volantu). Pokud pouštíš čitelně (tzn. že proto, abys pustil auto z vedlejší nebrzdíš i ušima), nemám s takovými problém a odstup si rozumný dodržuju.

Odesláno

Jednou jsem zažil situaci, kdy jeden odbočoval vlevo (já stál za ním) a ten, co přijížděl proti mu blikul a.... bylo. Bo jsem stál jako druhý za ním, tak jsem zastavil u nich. Pak se jen dohadovali, že mu bliknul, ale ten co jel rovně údajně bliknul proto, aby na sebe upozornil, že jede a aby mu tam ten odbočující nevjel. Byl z \"venku\" a evidentně nevěděl, co takové krátké bliknutí může znamenat ve větším provozu. Když jsem tomu odbočujícímu potvrdil, že bliknutí může znamenat \"jeď, pouštím tě\", tak jen koukal. Chtěl jsem zůstat, jako svědek, ale ten odbočující viník to vzdal, bo počítal s tím, že přes bliknutí - i přiznané- nedal přednost.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...