invalida Odesláno 3. březen 2009 Odesláno 3. březen 2009 Pánové poraďte,Budu měnit olej samozřejmě Total Q 9000 co tam patří a k tomu je třeba nový filtr,ale teď tak trochu tápu.Originál je tam Purflux ls 923 u nás stojí cca 240kč,ale nabídli mi Champion označení nevím za bratru 150kč s dovětkem,že je daleko kvalitnější než ten originál.Je to jen marketingový tah dealera nebo fakt .O tu cenu až tak nejde,ale zajímalo by mě co je a není pravda.Kdo z Vás v tom pracuje a vyzná se názory sem.Přiznám se ,že jsem si objednal originál,ale stejně mě zajímá co může výrobce udělat pro to aby byl lepší než tem druhý,když pořád je to jen kus papíru namotanýho na děravý trubce s gumovým těsněním Citovat
BoneDaddy Odesláno 3. březen 2009 Odesláno 3. březen 2009 Co se týká filtru oleje tak tam může být jiný filtrační materiál (papír), více skladů toho papíru (větší filtrace), ten papír je v \"horších\" filtrech jen tak volně, v těch \"lepších\" je jakoby nalepený. A třeba ten plech na filtru může mít jakoby drsný konec aby si ho snadněji vyndal. Víc mě teď nenapadá. Otázkou je, jestli to má cenu nějak extra řešit pokud chodíš na výměnu pravidelně a zavčasu. Citovat
vix Odesláno 3. březen 2009 Odesláno 3. březen 2009 na 205 používám FRAM, Purflux a v poslední době Purolator (Made in U.S.A) Myslím, že u filtru je to jedno A jak to bylo v Básníkách \" ... a zákazníkovi nabídnete to, co je nejdražší, nebo to, čeho máme nejvíc na skladě.\" Citovat
BoneDaddy Odesláno 3. březen 2009 Odesláno 3. březen 2009 Původně zaslal: vix na 205 používám FRAM, Purflux a v poslední době Purolator (Made in U.S.A) Myslím, že u filtru je to jedno A jak to bylo v Básníkách \" ... a zákazníkovi nabídnete to, co je nejdražší, nebo to, čeho máme nejvíc na skladě.\" JJ, vyjmenované značky jsou dobré. A s tou citací souhlasím. Takhle to v praxi funguje. :aut Citovat
BoneDaddy Odesláno 4. březen 2009 Odesláno 4. březen 2009 Tady je příklad toho co jsem myslel v první odpovědi: Dva z leva jsou ty \"lepší\" a dražší. Citovat
invalida Odesláno 4. březen 2009 Autor Odesláno 4. březen 2009 Pokud to nedržíš v rukách a jen tak se na to díváš tak ten rozdíl je jen v ceně a netvrďte mi,že to není pravda samozřejmně + cena za jméno firmy výrobce. Citovat
vix Odesláno 4. březen 2009 Odesláno 4. březen 2009 cena je 100-120,- Kč. Dyť rozdíl mezi nimi není ani jedno pivo (je možný, že jsem to sem napsal? ) Citovat
dýzl Odesláno 4. březen 2009 Odesláno 4. březen 2009 Od doby co jsem měl Ibizu,tak kupuji filtry MANN. Citovat
sup Odesláno 7. březen 2009 Odesláno 7. březen 2009 Poznáte značku elejových filtrov \"Lautratte (Mecafilter)\" ELH 4335. Poslali mne ho miesto objednaného Fiaam 5747 ECO. Má menšie rozmery v o 2 mm v h a D. Viď obrázok. Možem ho smelo použiť? [upravil dne 7.3.2009 sup] [upravil dne 7.3.2009 sup] [upravil dne 7.3.2009 sup] Citovat
sup Odesláno 7. březen 2009 Odesláno 7. březen 2009 Dával som menší obrázok. Nevadia tie menšie rozmery filtra hlavne v dĺžke aby tesnil v telese filtra. Citovat
ozzy56 Odesláno 7. březen 2009 Odesláno 7. březen 2009 buď je na víku filtru pružina,nebo ta ocelová prohnutá podložka--takže by to vadit nemělo Citovat
sup Odesláno 7. březen 2009 Odesláno 7. březen 2009 ozzy, dík, našiel som ho na stránkach Ukrajiny, tam ho montujú. Výrobca je niekde v Nemecku. [upravil dne 7.3.2009 sup] Citovat
MartinR Odesláno 7. březen 2009 Odesláno 7. březen 2009 Tak takovou značku jsem ještě neslyšel Citovat
enikybeniky Odesláno 9. březen 2009 Odesláno 9. březen 2009 Tak jsem dneska byl nucen vyměnit filtr po nějakých 3 měsících (cca 2500 km) FRAM, páč ačkoliv byl utažen, tak začal kolem těsnění týct... Takže jsme dali MAN. Dodám, že filtr mi měnili v servisu společně s olejem. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.