Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

peugeot 307 - po havarii

Recommended Posts

Guest radim h
Odesláno

mám dovezené auto ,které je lehce nabourane .můj dotaz je takový : svíti mi kontrolka stop a kontrolka airbeg .chladiče byly ok airbegy nejsou vystřeleny ,je akorát prasklá nádobka na vodu a není na autě klínový řemen ,alternátor i klima kompresor ok.auto je pojizdné (až na baterku ,ta se nedobíjí ) proč svítí ty kontrolky .?děkuji:myslim

Odesláno

kontrolka airbagu může svítit,vystřelená může být pyropatrona na pásu kontrolka STOP by se měla rozsvítit v případě,že vůz nedobíjí,nemaže a v případě přehřátí :myslim

Odesláno

Kontrolka stop svítí zřejmě kvůli chybějící chladící kapalině, no a možná kvůli alternátoru. Jinak by ti mělo ještě svítit i ESP a ABS. Alespoň u mého auta, když se sundá klíňák, tak to svítí a nefunguje.

No a na 99% jsou vystřelený pyropatrony napínáků pásů. Zažil jsem to samé před 3 roky. Vyplývá z toho nechat reaktivovat ř.j. airbagů (nebo koupit novou) a koupit nové ty napínáky (řidič i spolujezdec). Vše toto spolehlivě určí diagnostika - není to mechanická závada, jen elektronická. Myslím ty hlášky STOP a AIRBAG.

Guest radim h
Odesláno

děkuji za info , kolik tak stojí ty nové napínáky ?a kolik stojí nová ř.j. airbegu?nepamatuje te si to ještě?jinak s tím alternátorem ještě nevim ,řemenička se protočí bez problémů ale řemenička má trošku vůli.auto v těch místech nebylo bourané.co vy na to .díííky

Odesláno

ř.j. airbagu by měla být pod kódem 6545 HE - cca 7000kč

pyropatrony by měly být pod kódem 8973 PT - cca 1295kč

:myslim

Hledal jsem podle tohoto VINu VF33CRHYB83012709.

Nejjistější zajet do Peugeotu a zeptat se přímo tam.

Guest radim h
Odesláno

to je ale cena za nové díly?pokud koupím s nějakého inzerátu nebo vrakáče tak budu někde jinde ,nebo ne?

Odesláno

cena za napinaky je OK, za tu riadiacku sa zvykne brat za odblok 100€ a co sa tyka \"vrakaca\" - moc si nefandi, toto su prve veci, ktore sa vyberaju - pokial su este pouzitelne, povacsine je auto na vrakaci prave preto, ze toto je prve co pri havarke lahne :mrk

[upravil dne 24.2.09 JarinoRS]

Odesláno

Že by se tu vyskytl další \"lepič\", který by chtěl auto po bouračce dát co nejlevněji vizuelně \"do pucu\", aby vejvar při prodeji stál za to??

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Že by se tu vyskytl další \"lepič\", který by chtěl auto po bouračce dát co nejlevněji vizuelně \"do pucu\", aby vejvar při prodeji stál za to??

To znám tedy levnější řešení, pokud je to tak. Odpojit napájení kontrolek, aby zhasly :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...