Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kupenie 206 - 1.4 benzin, alebo 1,4 diesel.?? PORADTE !!!

Recommended Posts

Odesláno

Cafte. Idem kupovat Peugeot 206 a neviem sa rozhodnut, ci benzin 1.4 ,alebo diesel 1.4. Sem tam som uz pocul, ze tie diesle su neni moc dobre. Chcem to hlavne pre frajerku a ta jazdi IBA MESTO... A hlavne take kratucke trate. Ale ide mi velmi o spotrebu. Len nechcem potom nakoniec prerobit na diesle,ked mi tam nahodou nieco odide k voli studenym startom a kratkym tratiam. Je ten 1.4 diesel taky haklivy na kratke trate a mesto, alebo je mu to jedno ??? Poprosim o nejaku radu, lebo uz mesiac sa neviem rozhodut.

Odesláno

Osobně bych do 1.4 benzin nešel .. je to uplně stejná koncepce motoru jako 1.1. a ty nejsou moc spolehlivé. raději bych volil 1.6 benzín. diesel neznám skušenost

Odesláno

Osobně bych do 1.4 benzin nešel .. je to uplně stejná koncepce motoru jako 1.1. a ty nejsou moc spolehlivé. raději bych volil 1.6 benzín. diesel neznám skušenost

Odesláno

S 1,4hdi Jsem zatím najezdil přes 110000km a absolutně bez poruchy. Jezdím 50na50 město. Nutná pravidelná údržba. A Tchyně má 1,1 benzin r.v.2000 najeto 70000, 90% jen město a taky v bez poruchy. Záleží od kusu a o údržbě.

Odesláno
Původně zaslal: Bronak

Hlavne ze mas jednu skusenost s 1.1 a potom podla teba vsetky su moc nespolahlive.

Ak na trafi na taky podareny kus u 1.6 ako mas ty u 1.1 tak to mas potom s obsahom motora jedno a to iste.

Nechcem hadzat vsetky zeny do jedneho vreca ale obsah motora by som volil podla jej skusenosti. Takze to je moj nazor co sa tyka obsahu Kedze nevies ci benzin ci diesel spocitaj si cenovy rozdiel, odpocitaj navysenie spotreby u benzinu. Potom si zisti ktora udrzba je cenovo narocnejsia.Podla ceny uvidis co sa ti na mesto viac oplati. Nakoniec je to vec stylu jazdy. Mne sa s benzinom 1.1 po meste jazdi lepsie pretoze motor okamzite reaguje ked pridam plyn. U 1.4 Hdi som si nevedel zvyknut ze bol trochu zaspaty. A kedze v meste sa dost casto rozbiehas a brzdis ja by som si volil benzin.

Odesláno

Mám 1.4 benzín r.v. 1999 zatím naježděných 90 000 km. a po motorové stránce maximálni spokojenost. Ve meste dostatecne svizny a na dalnici se urcite taky neztratí.

Odesláno

nafta sa opati ked ročne najazdíš 20 - 30 000km, čo rátam že po meste isto nespraví takže moja volba benzín

priemerna spotreba B 1,4 je 6,4L/100km tj na 1000km potrebuješ 64€ a pri nafte 4,6L/100km tj pri sucasných cenách 46€,pri nafte ušetríš 18€ na 1000km

rozdiel ceny naftoveho a benzínoveho je 9593€(1,4Hdi) - 8265(1,4B) = 1328€ na nafte začneš šetriť po prejdení 73000km samozrejme pri novom aute

[upravil dne 24/2/09 MrVain]

Odesláno

Tiez som kupil teraz 1,4 benzin, a musim povedat, ze som bol prekvapeny, ale v dobrom je to tiez taka nakupna taska do mesta. S dieslom mam skusenosti len s 2,0HDi ale hlavne je, ze diesel sa ti neoplati ak nespravis aspon min. 20 000 km rocne. A mesto fakt nema v laske ani jeden motor, jedine teda pockat na hybrid elektromotor a HDi nejak teraz peugeot na tejto technologii horlivo pracuje:) Takze podla seba ti mozem poradit kup benzin, nemusis zhavit v zime (menit zhavice, dost palka) nezamrzne ti nafta, menej trpia predne napravy benzin je lahsi, pomalsie sa zahrieva diesel a predsa len benzin vydrzi aj trosku vacsie otacky za studena ked sa, zena rozhodne este skontrolovat v spatnom, ci je upravena a zabudne radit :).....

Odesláno

No vidim, ze pojdem asi do benzinu. Nasiel som jeden Peugeot 206 1.4 r.v. 2002 naj 95000 km po prvej majiteke so serviskou a chce zanho 5000,- Eur . Neni to nejak vela za 2002 ? Fakt sa mi paci a je velmi zachovali. Ale aj tak sa mi zda, ze za 7 rocne auto je to nejak moc. CO VY NA TO ???

Odesláno
Původně zaslal: El-Chio

Tiez som kupil teraz 1,4 benzin, a musim povedat, ze som bol prekvapeny, ale v dobrom je to tiez taka nakupna taska do mesta. S dieslom mam skusenosti len s 2,0HDi ale hlavne je, ze diesel sa ti neoplati ak nespravis aspon min. 20 000 km rocne. A mesto fakt nema v laske ani jeden motor, jedine teda pockat na hybrid elektromotor a HDi nejak teraz peugeot na tejto technologii horlivo pracuje:) Takze podla seba ti mozem poradit kup benzin, nemusis zhavit v zime (menit zhavice, dost palka) nezamrzne ti nafta, menej trpia predne napravy benzin je lahsi, pomalsie sa zahrieva diesel a predsa len benzin vydrzi aj trosku vacsie otacky za studena ked sa, zena rozhodne este skontrolovat v spatnom, ci je upravena a zabudne radit :).....

zhavit v zime nemusis zhavi to same kolko potrebuje :-) zhavice som este nepocul ze by niekto na 1.4HDI potreboval menit... okrem toho stoja 15 euro takze ziadna palka, nafta ti zamrzne len ked mas pokazene vyhrievanie palivoveho filtra ako ja a aj to az pri teplote -15 a nizsej. Ale do mesta a este k tomu pre zensku by som si aj ja kupil urcite benzin.

Odesláno
Původně zaslal: Ronnie008

No vidim, ze pojdem asi do benzinu. Nasiel som jeden Peugeot 206 1.4 r.v. 2002 naj 95000 km po prvej majiteke so serviskou a chce zanho 5000,- Eur . Neni to nejak vela za 2002 ? Fakt sa mi paci a je velmi zachovali. Ale aj tak sa mi zda, ze za 7 rocne auto je to nejak moc. CO VY NA TO ???

za 7 rocnu 206tku 150tis to mi prijde vela ked novy stoji 250tis a s klimou 270. A to neviem ci ten za 150 ma aspon taku vybavu ako ten co sa predava teraz. Ale zasa na druhej strane 270tis mi prijde vela aj za novu 206tku pretoze to je minimalne 11 rokov technologicky stare auto ktore je na odpis a zaujat moze jedine tak cenou a nestarnucim dizajnom.

Odesláno

mam 1.4 benzin i 1.4 HDI. Benzin je mene hlucny a rovnomerne taha v celem rozsahu. Dobra akcelerace na 1 a 2. Nafta proti tomu vubec netahne na 1 a cast 2 stupne, pak to taha porad jako bejk (na ten objem). Do mesta bych volil tu 1.4 benzin, i ta 1.1 se da. 1.4HDI nebo 2.0HDI bych volil na dalnice nebo mestske okruhy. Pokud se tedy bavime o rychlostech do 130km/h.

Odesláno

mam jednu doma, ale nie je na predaj :) A na slovensku je to dost problem v CZ sa da kupit lacnejsie, ale co som pozeral inzeraty tak na slovensku su drahe jak blazen a bez vybavy. Ja som ju nakoniec doviezol z Nemecka od prveho majitela, dal mi dokonca aj faktury co mal od toho od oprav, je s automatickou klimou..... 4600 eur tu vyslo, nie je to malo, ale je poznat, ze to jazdilo v nemecku a nie niekde u nas. Napravy su ako nove....

P.S. Ale ak ti to neponahla pockal by som ako dopadne to spekulovanie EU na zrusenie DPH na nove auta a potom by som nevahal a zobral novu :roker

Odesláno
Původně zaslal: ROpa

zhavit v zime nemusis zhavi to same kolko potrebuje :-) zhavice som este nepocul ze by niekto na 1.4HDI potreboval menit... okrem toho stoja 15 euro takze ziadna palka, nafta ti zamrzne len ked mas pokazene vyhrievanie palivoveho filtra ako ja a aj to az pri teplote -15 a nizsej. Ale do mesta a este k tomu pre zensku by som si aj ja kupil urcite benzin.

Ok, este pre teba trosku jednoduchsie. Nemusis cakat kym auto nazhavi.

Ver tomu, ze ked mas -15 tak potom zistis ci su dobre, ja som na 2.0HDi menil (tri boli uplne mrtve a do -5 to startovalo) a neviem ci je tam taky rozdiel, ale tie moje stali o hodne viac(BOSCH nebudem tam davat lunty, ktore mi potom zostanu zalomene v hlave).

A vyhrievanie filtra ti je na prd ked ti zamrzne nafta pod autom v potruby. Ale zas je to Blava nie Kysuce takze to sa asi nestane.....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...