Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim vsechny. Chtel jsem se jen zeptat, nema nahodou nekdo zkusenosti s vymenou turba u tohoto motoru? Delal uz to nekdo? Jde o to, ze tam je hodne spatny pristup. Shora po demontazi tech sacich parohu asi tezko, a zespodu taky dost problematicke, takze jedine rozumne reseni me napada uvolnit motor ze vsech silentbloku, naklopit jej dopredu, at je hlava valcu kolmo, a pak by to melo snad v poho jit. Diky za pripadne rady.

Odesláno

Hm, to me moc nebere. :o) A kolik stoji turbo? No, ja tam davam Garretta vnt17 ze 150 ps VW Passata, stalo mne 4 tis. Samozrejme uz jete, ale v perfektnim stavu. Uz se mi na to delaji nove svody.. Jinak na 110 ps Octavie se daji sehnat ve slusnem stavu mezi 2 az 5 tis., a dopasovat se da vse..

Odesláno

Taky si myslim, my mame pevne lopatky a prepousteci ventil...urcite to bude chtit elektroniku, nezapomen vymenit intercooler..nebo ti prdne, tyhle novejsi turba, hlavne z oktavek maji vetsi plnici tlak, tak by to nemuselo vydrzet jak tomu osolis :)

Odesláno

Ano, tyto turba uz maji variabilni geometrii, ale elektronika na ovladani neni treba. Jen je tam podtlakove ovladani sklonu tech lopatek, tak je to treba predelat na tlakove, tak jak to mame my na tech puvodnich turbech, ale to je to nejmensi. A ten puvodni intercooler tam davat nebudu, mam z Fiatu Una, takovy relativne maly, ale je zase cely kovovy a dvakrat tak hruby. Jen se sundanim starych svodu mam problem, takze zitra to vyresim tim, ze sundam komplet hlavu se vsim vsudy a bude to. Aspon me to donuti preventivne vymenit tesneni pod hlavou.. :D A kdyz uz jsme u toho bastleni, nevite jaka je spodni hranice kompresniho pomeru u dieselu? Peugeot 2.1d motor ma 22:1, 2.1 td ma 21,5:1. Ma smysl jit jeste niz, pokud budu chtit zvysit plnici tlak? Jde mi o to, ze u benzinu se snizuje kompresni pomer, pokud se na motor pridava turbo, nebo kdyz se vyrazneji zvysuje pl. tlak, no a u turbodieselu to ma byt obdobne, ale zadne presnejsi info nemam. Kdyz uz budu menit to tesneni, mohl bych nechat udelat silnejsi. Propocitane to mam, na kompres 20,5:1 mi staci mit tesneni o +- 0,35 mm silnejsi... :papa

Odesláno

To zjevně nevíš, o čem mluvíš. Kompresní poměr není totéž co změřené tlaky... ani vzdáleně.

Sundavat hlavu jen kvůli výměně turba je blbost. Pokud je hlava a těsnění v pořádku, nedělal bych to.

Odesláno

No, podle vsech info co mam, tak ten kompresni pomer je vazne 21,5:1. A k te hlave, jinak to turbo sundat neslo. Kdyz jsem mel tu hlavu dole, stejne nesly povolit srouby, a to nejsem zadne maslo. Jeden jsem ukroutil a zbytek jsem musel odbrousit flexkou. Ale byla to pakarna sundavat tu hlavu. Ti francouzi.. :D A mimochodem, jeste ze se ta hlava sundavala, protoze se prislo na to, ze mam praskle vsechny ctyri komurky, takze vymena. U nas tady v Ov 700Kc za kus i s praci, to znamena nalisovani nove + prebrouseni.. :(

Odesláno
Napsán autorem oddie

To zjevně nevíš, o čem mluvíš. Kompresní poměr není totéž co změřené tlaky... ani vzdáleně.

Dobře, omlouvám se za mystifikaci. Mluvil jsem o změřených tlacích. A myslel jsem, že vím, co to je, mít mizerný tlaky... Uvedenou látku si nastuduji, abych věděl, o čem jsem omylem mluvil.

Odesláno

Kdyz uz mam sundanou tu hlavu a cekam do pristiho tydne na tesneni, tak se pustim do vylesteni kanalku.. ;) Nevite nekdo, jak nejjednoduseji sundat ventily? Co je k tomu treba? Radsi se ptam, nez abych neco po....

Odesláno

No, to jsem nevedel, ze to je relativne normalni. V kazdem pripade byly dost praskle, hrozilo ze se cast ulomi a vpadne do spalovaciho prostoru, coz by bylo neprijemne.. :( ale uz jsou vymenene, takze ok.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...