Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

ono to nemusi byt cisty olej ale nieco ako kondenz alebo nevem ako to nazdat nejaka splodina abo co....

Keby bol ten valec netesny tak by bola zaolevovana aj sviecka ze??? Alebo sa mylim???

Sviecku som mal von a je uplne cista...

v kazdom pripade s tim musim do servisu....:bojim

Odesláno
Původně zaslal: klm16

ono to nemusi byt cisty olej ale nieco ako kondenz alebo nevem ako to nazdat nejaka splodina abo co....

Keby bol ten valec netesny tak by bola zaolevovana aj sviecka ze??? Alebo sa mylim???

Sviecku som mal von a je uplne cista...

v kazdom pripade s tim musim do servisu....:bojim

Tesne pri motore je výfuk vždy suchý. Kondenz sa vyskytuje až ďalej ale držím ti palce aby to nebolo nič vážne. Prípadne vymeň tú skrutku, prestane to kvapkať a máš po probléme.

Odesláno

ono to nieje celkom riesenie ked pises ze z tama nema nic unikat tak budem hladat pricinu preco tam nieco unika... :bacha

Ak ide z výfuku (tesne pri hlave) nejaká kvapalina tak to môže byť iba nespálené palivo, nespálený olej alebo voda. Palivo iba v prípade veľkého prebytku a neprehorenia. To skôr pri naftových motoroch. Voda iba ak by presakovala do valca ale to by ju i vytláčalo. Zostáva iba olej. Čiastočne zhorí ale pri veľkom množstve sa dostáva do výfuku nezhoretý a čiastočne premiešaný s palivom. Kondenz sa vyskytuje až ďalej od motora, v miestach kde sa výfukové plyny už ochladzujú. Prípadné vodné pary obsiahnuté vo výfukových plynoch by to mohli byť iba krátko po štarte pokiaľ sa zberné výfukové potrubie nezohreje nad cca 100 stupňov. No v tom prípade by to nebol olej ako si písal. Bola by to voda s obsahom sadzí a možno i paliva. Utri to papierovou vreckovkou a polož na radiátor. Do niekoľko hodín sa voda odparí no olej sa zostane a rozpije sa po papieri.

[upravil dne 22/2/09 pastorek]

Odesláno

pastorek ci uz to bude voda, olej, alebo nespalene palivo normalne to asi nieje ze ???

V týchto mrazoch a vlhkosti vzduchu ak sa to objaví trochu len krátko po štarte tak to môže byť normálne. Skús ten test papierovou vreckovkou a budeš vedieť presnejšie.

Odesláno

Jeste me napadlo jak to tady ctu mohli by to delat gufera na ventilech. Jsou tam takove male simerinky ktere utesnuji aby olej nestekal po ventilech do spalovaciho prostoru a dale do vyfuku. tom

[upravil dne 23/2/09 kyzektom]

Odesláno

no v kazdom priapade skusim petov test s vreckoukou. Ale az na cez vikend pretoze cez tyzden je auto v garazi nikto k nemu nema pristup.

Este jedna vec. Ta tekutina steka po bloku motora k alternatoru a z neho to kvapka dole. vzdy sa objavia pod autom max 2 kvapky. Aj ked prejdeem len od garaze k baraku a odstavim je tam kvapka.

Urobil som asi 200 km a tusim ze kym bol teply motor tak nie. No teraz neviem. Skusim to skontrolovat.

Pripadne servis, rodinny mechanik.

Stale mi ale neda otazka poklesu vykonu a zasvinenej sviecky keby bolo vo valci vela oleja...

Pretoze auto ide na 1,6 tusim normalne v zime ho moc nevytacam, no a sviecku som mal z prveho valca vonku a bola pekna cista....

Odesláno

dnes som opravoval dany stift ktory bol zlomeny. odobral som vyfuk. potrubie a pekne ho vytocil kupil novy zalozil zastuboval.

Pod potrubim to bolo suche od motora netecie nic.

Tak uz zacinam byt zufaly....

poutieral som vsetko okolo hlavy, rozvodov, alternatora, olej vane. Bol som sa prejst zahrial som motor na cca 80°C prisiel do garazu za 5 min pod autom kvapka. Bohvie odkial.....

opet som vsecko poutieral((nasiel som tam jednu srubku vedla alternatora ktora bola total povolena ale nevedel som prist na to co drzala nebolo tam nic vidiet).

nechal som auto v garazi nastartoval som pridaval a kontroloval odkial to zacina tiect. cca 5 min som ho vytacal no nic sa nedialo. ani to nikde nevytlacalo, ani pod autom nic nekvaplo.

Odstavil som este som 20 min pozeral pod auto ci sa nieco neukaze no nic.

Tak nechapem. Za jazdy tecie pri stojacom aute nie.

:myslim

[upravil dne 27/2/09 klm16]

Odesláno

Dnes som sa konecne pustil do cestenia motora.

Wapka + arva a 3 hodiny prace vyledok je taky ze motor bol krasne cisty bez akychkolvek usadenin...

Isiel som ho prevetrat, zohrial som ho na teplotu cca 80°C a kontroloval odkial unika olej. Po cca 10km som nic nezistil ani kvapku tak som ho zobral na rovinku a trosku ho ponatahoval, roztahal na cca 130km/ hod.

Po prichode do garaze sa ukazalo ze to predsa tecie spod hlavy...

Presne pod vyfukovym potrubim.Nieje to vela ale tecie to :(.To vsak nieje vsetko co ma znepokojuje.

Ked som isiel kupit do obchodu arvu cca 2km som odstavil peugeot pred obchodom v pohode odstavil motor kupil arvu nasadol (cca 5 minut stal) strcil kluc a nic. nenastartoval. Tocil tocil a nenastartoval.Vobec. Ako keby cerpadlo nefungovalo. Poriadne som zanadaval otvoril kapotu dal kluc do polohy pocul som ako cerpadlo tahalo (ten klasicky zvuk). a nenastartoval....

Zacala sa pomaly vybyjat baterka tak som to trochu nechal, hladal v telefone kontakt kto by mohol po mna prist. po 5 minutach som to skusil este raz a chytil na supu. Potom som skusal este 3x nastartoval a bez problemov. Nerozumiem tomu. Startujem zasadne bez plynu. Potom som ho este par krat odstavil ale uz vzdy nastartoval.

Kua co to ma zmanenat??

Zacina sa mi vsetko srat a to ma velmi znepokojuje...

moze to mat nejaky suvis ??? :o

Odesláno

este ma napadla moznost naliat do eleja nejaku zmes na pretesnenie a podobne...

nieco taketo mi poslal zila:

MC Oil Stok Leak

Prípravok na utesnenie olejových systémov

- obnovuje olejové tesnenia

- zabraňuje tečeniu oleja

- ekonomické pou?itie

- nespôsobuje zhor?enie vlastností gumy

ma s tim niekto skusenosti???

btw: bol som este raz v garazi startuje bez problemov, nepredpokladam ze to bude mat nieco spolocne s tim cize to zatial neriesim.... :bojim

Odesláno

Něco podobného jsem v minulosti dal do motoru v ibize.jediný viditelný úspěch jsem pozoroval ihned-úbytek asi 200,-kč v peněžence,jinak jsem žádný jiný nepozoroval.

Odesláno

cakam na mechanika kym sa vrati z dovolenky a asi mu to hned pristavim nech s tim nieco robi....

momentalne nechcem jazdik kym je cisty motor nech sa na to pozrie odbornik....

Odesláno

Myslim ze zo startom to nema nejaky suvis, a bude to asi to tesnenicko ... Tie tesco pripravky nepouzivaj, su to len ojeb* ...

• O 3 týdny později...
Odesláno

takze od dnes je auto rozobrane na sroub, radsej som sa ani nesiel pozriet ako to vyzera, mechanik mi volal ze gufero je uplne suche, a to tesnenie vyzeralo byt nejake ... popukane ...

Zajtra sa pojde malinko prebrusit hlava a objednat nahradne diely, dufam ze v piatok uz bude po vsetkom...

drzte palce :aut

Odesláno

dnes som to bol okontrolvoat u mechanika, hlava bola na prebrus, su kupene vsetky tesnenia, vcetne gufera, sacie, vyfukove, nieco s ventilmi mi tam spominal + nejaky remen, ktory bol popukany tak pod jednym sa kupil aj ten.

zatial za tesnenia som platil 90€ a za prebrus hlavy 60€ (to sa mi zda nejako mooooooc ale hold nevem ako sa pohybuju taketo ceny)

k tomu sa este pripocita cena prace....

uuuuf dufam som ze sa do 150€ zmestim :D

Odesláno

takze auto bolo v servise, vymenilo sa tesnenie pod hlavou, sacie vyfukove, opravili sa ventilky, gufero, + dalsie veci, tesnenie pod hlavu zn. elring, vraj je to kvalita. este som rozmyslal ci rovno nevymenit olej pod jednym ale vraj tento este par tisic km vydrzi.

V piatok som bol po auto sobotu som celu prejazdil, dnes rano som bol pozriet v garazi a nasiel som pod autom dalsiu kvapku od oleja, sice uz len jednu ale aj tak, pozrel som pod auto zase mi to odniekial steka po alternatore a z neho to kvapka teraz sa sice neda urcit ci je to stale spod hlavy (treba to tam umyt) ale mam otazku ci je to este normalne ze tesne po oprave sa este nejaka kvapka objavi, alebo to mam ist zase odniest mechanikovi, zacina ma to srat....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...