Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Měl jsem kapku strach z velikosti, aby to nezasahovalo ven z paraboly tak, aby to omezovalo naklápění. Jak je vidět z fotek, je to naprosto v pohodě. :-)

Odesláno
Původně zaslal: Béďa

Edison: mas foto z druhe strany, myslim upevneni a vyvod konektoru??

Ještě ne. Samozřejmě budou, jak to budu montovat do \"reálnýho\"světlometu. Tohle mám v tom \"zkušebním\", co mám na stole. Ten má upadlý úchyty, tak to používám na takovýhle pokusy.
Odesláno
Původně zaslal: Edison

Šlo by to udělat i jako vratné, ale nevidím v tom žádný přínos, s ohledem na nutnost jít do světlometu zepředu. Papříklad kabely by se sřihat nemusely, ale bylo by s tím víc práce. Stínítko se dá taky vyndat jemě a zachovat otvor pro stínítko, ale muselo by se jinak vymyslet vyvedení napájení očka a ovládání clonky. Já počítám s využitím díry po clonce k vyvedení právě tohohle kábliku. Ustřižení vnitřního kionektoru potkávacího světla taky není nevyhnutelné, ale potíže s tím, že jsem ho tam nechal na sebe nenechaly dlouho čekat, moc prostoru tam není. Leč... řečení čočky tímto způsobem je stále mnohem elegantnější, než řezání díry 10 cm v parabole, výroba jakéhosi krytu na tu díru a pod. O kvalitě geometrie usazení ani nemluvím. To budu popisovat dále.

[upravil dne 1.2.2009 Edison]

no mě šlo hlavně u upravi na světle kdyby to pak neprošlo technickou aby se nemusely kupuvat noví světla to ba se sakra prodražilo:ticho ale pokračuj dost mě to zajímá:super:papa

[upravil dne 1/2/09 zzipCZ]

Odesláno
Původně zaslal: zzipCZ

Původně zaslal: Edison

Šlo by to udělat i jako vratné, ale nevidím v tom žádný přínos, s ohledem na nutnost jít do světlometu zepředu. Papříklad kabely by se sřihat nemusely, ale bylo by s tím víc práce. Stínítko se dá taky vyndat jemě a zachovat otvor pro stínítko, ale muselo by se jinak vymyslet vyvedení napájení očka a ovládání clonky. Já počítám s využitím díry po clonce k vyvedení právě tohohle kábliku. Ustřižení vnitřního kionektoru potkávacího světla taky není nevyhnutelné, ale potíže s tím, že jsem ho tam nechal na sebe nenechaly dlouho čekat, moc prostoru tam není. Leč... řečení čočky tímto způsobem je stále mnohem elegantnější, než řezání díry 10 cm v parabole, výroba jakéhosi krytu na tu díru a pod. O kvalitě geometrie usazení ani nemluvím. To budu popisovat dále.

[upravil dne 1.2.2009 Edison]

no mě šlo hlavně u upravi na světle kdyby to pak neprošlo technickou aby se nemusely kupuvat noví světla to ba se sakra prodražilo:ticho ale pokračuj dost mě to zajímá:super:papa

[upravil dne 1/2/09 zzipCZ]

To je mi naprosto jasné a sám s tím má mírné dilema. Na druhou stranu jsem přesvědčen, že i to se dá na TK \"nějak udělat\" ;-)
Odesláno

no tak to je luxus,jen škoda že nemám čiré sklo,hned bych do nich šel,můžeš se pak dát jak drží čočka v parabole ??

Akorát asi blbý dotaz,ale zajímalo by mě proč si zvolil bixenon když máš dvě žárovky,potkávačka a dálková ?? Já myslel že to nejde,a asi patrně jo,ale ty origo dálkový nebudeš používat ??

[upravil dne 1/2/09 Burisek]

Odesláno

Jojo. Bude to tu, jak to začnu montovat přímo do reálného světlometu. Na zadní straně čočkáče je výstupní tubus se závitem. Ten je prostrčen dírou v parabole pro původní žárovku. Poloha je dána tvarovou podložkou a celé přes mohutnou pérovku přidaženo do paraboly centrální křídlovou maticí. Jinak ten tubus je o něco menšího průměru, než je díra pro žárovku v parabole. Pro správnou funkci a tvar kužele a pro možnost správného seřízení bude nutné matici hned zcela neutahovat, světlomet ještě bez čelního skla provizorně namontovat do auta, správně natočit čočkáč a matici dotáhnout. Pak teprve namontovat přední sklo světlometu. Zdá se to složité, ale nebude to tak strašné a co bych neudělal pro správnou funkci a seřízení, že. Průběžně to budu dokumentovat a dávat sem.

Odesláno

Tak jsem se dneska pustil do pokusné montáže na BMW E36. Náhoda tomu chtěla a včera jsem byl s kamarádem kupovat auto do Slaného - od známého, majitele vrakoviště. Auto bylo krásné, vzali jsme ho, a majitel nám podložil kompletní historii, ukazoval na zvedáku, zkrátka prodej, jak má být. Nu a mě napadlo se ho optat, jestli tam nemá nějaký rozbitý světlomet, že bych si potřeboval něco jenom zkusit a nechce se mi kvůli tomu vyndavat světla z auta. Byl velmi ochotný a během pěti minut jsem držel světlo v ruce...

A tady jsou výsledky:

cocka_zabalena.jpg

cocka_rozbalena.jpg

cocka_detail.jpg

cocka_detail_vybojka_venku.jpg

e36_svetlomet_bocni.jpg

e36_svetlomet_celni.jpg

e36_svetlomet_zadni.jpg

Tady je vidět, co Edison myslel tím správným natočením čočky - je to vidět na pozici kroužku, v reálu se to ale musí seřídit podle roviny vodorovné linie světla.

e36_s_cockou_1.jpg

e36_s_cockou_2.jpg

e36_s_cockou_ulozeni.jpg

e36_s_cockou_ulozeni_2.jpg

Dokumentace ke stažení zde:

http://www.dolej-olej.cz/components/com_virtuemart/shop_image/product/bixenon/h4_01.jpg

http://www.dolej-olej.cz/components/com_virtuemart/shop_image/product/bixenon/h4_02.jpg

http://www.dolej-olej.cz/components/com_virtuemart/shop_image/product/bixenon/h4_03.jpg

http://www.dolej-olej.cz/components/com_virtuemart/shop_image/product/bixenon/h4_04.jpg

[upravil dne 2.2.09 Fx]

Odesláno
Původně zaslal: kveton

A jak se to tam přichtává? To se dá je místo žárovky? do objímky? Nemusí se nic řezat a tak??

Pokud tam je clonítko, tak musí ven, jinak je to otázka vsunutí čočky zepředu do světlometu, následně zezadu nasunout na šroub podložku ve tvaru potřebném pro patici H7, pružné podložky (aby se neuklepala matice) a našroubovat matici. Samozřejmě je třeba při tomto postupu čočku také seřídit tak, aby svítila, kam má, jediné úpravy jsou potom vzadu na krytce světlometu, aby prošla kompletní kabeláž ven k trafu a přepínacímu relé. U 406 nového modelu bude asi třeba odvrtat závit, do kterého je upnuto clonítko, pro protažení drátu ovládání elektromagnetického clonítka bixenonu.

Odesláno
Původně zaslal: majty

to aby mel clovek 2x svetlomety.. jedny do provozu a jedny na STK :D

tak to už by mě asi hrablo:aut stačí mi přehazovat podvozek:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...