farky Odesláno 1. únor 2009 Odesláno 1. únor 2009 co tak povinne psychotesty pre vsetkych? mozno by z ciest zmizlo zopar šumacherov a ludi co sa nedokazu sustredit a dostatocne venovat soferovaniu.... Citovat
pastorek Odesláno 1. únor 2009 Odesláno 1. únor 2009 Původně zaslal: farky co tak povinne psychotesty pre vsetkych? mozno by z ciest zmizlo zopar šumacherov a ludi co sa nedokazu sustredit a dostatocne venovat soferovaniu.... S tým by som súhlasil. Má to logiku no zároveň sa zvýši korupčné prostredie a príde k polemike o diskriminácii. Zase by sa to zvrhlo. Citovat
automale Odesláno 2. únor 2009 Odesláno 2. únor 2009 no neviem, na mojej 205 sa mi ide 50 km/h tazko -na trojke su otacky dost vysoko a na stvorku to este neni. Budem si musiet na to nejak zvyknut a kedze jazdim skoro stale cez dediny /jedna za druhou/ budem si musiet zvyknut rychlo :-) ale inac by som viac kontroloval chodcouňv ktory sa potuluju po krajniciach, nedavno som skoro zrazil tetulu co sa trepala po hlavnej na bus lebo to ma o kusok kratsie ako cez dedinu. blb oproti mi plestal do oci hmlovkami a tetula v tmavom a samozrejme bola tma a bez hmly. keby som nedal nohu dolu z plynu a isiel tosku rychlejsie tak ju zrazim. A kto by za to mohol? On mal hmlovky zapnute neopodstatnene, tetula bola neosvetlena ale odsral by som si to ja. Takze drbat treba chodcov a neosvetlenych cyklistov. Citovat
riderRLM Odesláno 2. únor 2009 Odesláno 2. únor 2009 Původně zaslal: automale no neviem, na mojej 205 sa mi ide 50 km/h tazko -na trojke su otacky dost vysoko a na stvorku to este neni. Budem si musiet na to nejak zvyknut a kedze jazdim skoro stale cez dediny /jedna za druhou/ budem si musiet zvyknut rychlo :-) ale inac by som viac kontroloval chodcouňv ktory sa potuluju po krajniciach, nedavno som skoro zrazil tetulu co sa trepala po hlavnej na bus lebo to ma o kusok kratsie ako cez dedinu. blb oproti mi plestal do oci hmlovkami a tetula v tmavom a samozrejme bola tma a bez hmly. keby som nedal nohu dolu z plynu a isiel tosku rychlejsie tak ju zrazim. A kto by za to mohol? On mal hmlovky zapnute neopodstatnene, tetula bola neosvetlena ale odsral by som si to ja. Takze drbat treba chodcov a neosvetlenych cyklistov. s tou rychlostou nejak podobne na mojej 309... a s timi chodcami uplne suhlasim... keby aspon dake reflexne veci mali na sebe ale oni surovo v tmavom xodia po okraji cesty .... ja som tiez neraz takto skoro zrazil ludi... na poslednu chvilu ... fest je to na prd ale na bicyklistou nadrban*ch bez svetiel nema nik... Citovat
riderRLM Odesláno 2. únor 2009 Odesláno 2. únor 2009 Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: jozefsv odkial mate vsetci povoleny alkohol? Naďalej platí nulová tolerancia alkoholu. to nieje pravda alkohol je uz povolony na 0,2 promile to jest male pivo Citovat
pastorek Odesláno 2. únor 2009 Odesláno 2. únor 2009 Takže pri lekárničke je rozdiel iba v návode na prvú pomoc. V priloženom odkaze si to môžete stiahnuť, vytlačiť a vložiť do lekárničky. (*.pdf 900 kb) www.pepanet.sk/servis/Prvni_pomoc_pro_motoristy_SK.pdf Citovat
obaf Odesláno 3. únor 2009 Odesláno 3. únor 2009 Peknu temu ste vymysleli. Akurat by som podotkol to, ze ta 50 je podla mna trochu zbytocna. Len si skuste teraz prejst vacsie mesto 50-kou. ja si to skusam uz treti den a mam pocit ze som v Blave jediny:D. Uz som aj prisiel nato preco som jediny, ono totizto ta zelena vlna na vacsine semaforoch je nastavena na 60ku a to je smutne:(. [upravil dne 3.2.2009 obaf] Citovat
jozefsv Odesláno 3. únor 2009 Odesláno 3. únor 2009 Původně zaslal: riderRLM Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: jozefsv odkial mate vsetci povoleny alkohol? Naďalej platí nulová tolerancia alkoholu. to nieje pravda alkohol je uz povolony na 0,2 promile to jest male pivo ziadny alkohol povoleny nie je.ten navrh nepresiel. Citovat
tomingo Odesláno 3. únor 2009 Odesláno 3. únor 2009 To je neuveriteľné - jedna myšlienka a toľko radosti že sa už bude môcť chlastať... Citovat
jozefsv Odesláno 3. únor 2009 Odesláno 3. únor 2009 Původně zaslal: tomingo To je neuveriteľné - jedna myšlienka a toľko radosti že sa už bude môcť chlastať... no. najlepsie na tom je ze polovicka ludi uz chodi urcite nadrbana aj ked nemoze.dobry tah zo strany statu.neinformovanost je stale najjednoduchsi sposob ako osklbat ludi. Citovat
vix Odesláno 4. únor 2009 Odesláno 4. únor 2009 Původně zaslal: obaf Peknu temu ste vymysleli. Akurat by som podotkol to, ze ta 50 je podla mna trochu zbytocna. Len si skuste teraz prejst vacsie mesto 50-kou. ja si to skusam uz treti den a mam pocit ze som v Blave jediny:D. Uz som aj prisiel nato preco som jediny, ono totizto ta zelena vlna na vacsine semaforoch je nastavena na 60ku a to je smutne:(. [upravil dne 3.2.2009 obaf] Zelenou vlnu přestaví. ... tak za 2-3 roky Citovat
AnotherOne Odesláno 4. únor 2009 Odesláno 4. únor 2009 Původně zaslal: vix Původně zaslal: obaf Peknu temu ste vymysleli. Akurat by som podotkol to, ze ta 50 je podla mna trochu zbytocna. Len si skuste teraz prejst vacsie mesto 50-kou. ja si to skusam uz treti den a mam pocit ze som v Blave jediny:D. Uz som aj prisiel nato preco som jediny, ono totizto ta zelena vlna na vacsine semaforoch je nastavena na 60ku a to je smutne:(. [upravil dne 3.2.2009 obaf] Zelenou vlnu přestaví. ... tak za 2-3 roky Včera som sa vozil po Bratislave a Košiciach, a myslím, že niečo už v Ke je prestavené. Naviac trasa BA-KE trvá o cca 45min dlhšie, potešiteľné je, že už vymizli niektoré štyridsiatky. Citovat
tomingo Odesláno 4. únor 2009 Odesláno 4. únor 2009 Původně zaslal: AnotherOne Včera som sa vozil po Bratislave a Košiciach, a myslím, že niečo už v Ke je prestavené. Naviac trasa BA-KE trvá o cca 45min dlhšie, potešiteľné je, že už vymizli niektoré štyridsiatky. To myslíš vážne, že to spraví 45 min.? Chodíš južným ťahom cez NR-ZV-RS? Citovat
AnotherOne Odesláno 4. únor 2009 Odesláno 4. únor 2009 Původně zaslal: tomingo Původně zaslal: AnotherOne Včera som sa vozil po Bratislave a Košiciach, a myslím, že niečo už v Ke je prestavené. Naviac trasa BA-KE trvá o cca 45min dlhšie, potešiteľné je, že už vymizli niektoré štyridsiatky. To myslíš vážne, že to spraví 45 min.? Chodíš južným ťahom cez NR-ZV-RS? Hej južným ťahom, ale možno je to aj počasím včera na celom Slovensku lialo, na päťdesiatkach som išiel okolo šesťdesiat, cestou bolo veľa hliadok čiže opatrnosť bola na mieste. Citovat
ajven Odesláno 4. únor 2009 Odesláno 4. únor 2009 na radiu Expres uz sa vyjadruju soferi, ktori museli cvakat za prekrocenie 50ky. Je to smutne ked im namerali 57km a musel zaplatit 50eur. Taketo Gestapo=policia Ja bych to byl hlava nehlava. Uvidite, ze budu sliedit s tymi puskami na meranie rychlosti kade tade. Len aby skasli cloveka ze ide do +10km naviac. Chcete mi povedat, ze som cestny pirat? Citovat
AnotherOne Odesláno 4. únor 2009 Odesláno 4. únor 2009 Pche cestní piráti. Nejak som včera nepostrehol, že by ich bolo menej. Stovka v obci úplne samozrejmá vec, plná čiara ani nehovorím. Citovat
automale Odesláno 4. únor 2009 Odesláno 4. únor 2009 Takže pri lekárničke je rozdiel iba v návode na prvú pomoc. V priloženom odkaze si to môžete stiahnuť, vytlačiť a vložiť do lekárničky. az take jednoduche to neni. zmien je viac ale do konca tohto roku sa vraj mozu pouzivat tieto lekarnicky ale musis v nej mat tu kartu a od 2010 uz len nove /aspon tak som to cital v nejakom clanku aj ked radsej by som si to precital v nejakej vyhlaske, usmerneni / tu je zoznam co v nej ma byt tak si porovnaj: Modul 1- pomôcky, dezinfekcia a ochrana záchrancu 1. rúško resuscitačné 1ks 2. izotermická fólia 220x140 cm alebo 200x150 cm 1 ks 3. rukavice 4 ks (2 páry) 4. antiseptické utierky 4 ks 5. igelitový sáčok(na odpad) 1ks 6. nožnice, určené pre zdravotníctvo, celokovové, zaoblené, minimálna dĺžka 15 cm.1ks 7. pinzeta 1 ks 8. zatváracie špendlíky 6 ks Modul 2 - malé rany, odreniny 1. fixačná náplasť (rýchloobväz) 25x6cm 4 ks 2. dezinfekčné tampóny (non-alkohol) 8 ks 3. gázový krycí obväz - kompresia (5x5cm) 2bal á 2 ks 4. náplasť hladká, primerane pevná a dobre lepiaca 1.25cm x 2m/1 kotúč Modul 3 - veľké rany, krvácanie, popáleniny 1. obväz hotový č.4 2 ks 2. gázový krycí obväz - kompresia (10x10cm) 2bal á 2 ks 3. obväz hydrofilný, sterilný 10cm x 5m 1 ks 4. obväz hydrofilný, sterilný 6cm x 5m 1 ks 5. popáleninový krycí obväz 60 x 80cm 1 ks 6. popáleninový krycí obväz 60 x 40cm 2 ks Modul 4 - zlomeniny, poranenia kĺbov 1. elastický obväz dlhoťažný (určený na ľahkú až strednú kompresiu) 10cm x 4m 2 ks 2. elastický obväz dlhoťažný (určený na ľahkú až strednú kompresiu) 6cm x 4m 2 ks 3. trojrohá šatka textilná, rozmery najmenej 90 x 90 x 127 cm 2 ks a inac - v Cechach zevraj bude v povinnej hasiaci pristroj? To akoze ked pojdem do ciech budem musiet mat v mojom aute hasiaci? no a ten alkohol - hej povolili mat nieco v sebe co si myslim ze je celkom fajin. uz sa nemusim bat cokolady s visnou a divnou chutou pripominajucu vodku :-) A aj tak nechapem o co je ta nova lekarnika lepsia ako ta stara, aj tak ked zbadam niekde skaredo poraneneho tak sa nanho ani nepozrem lebo by museli kriesit aj mna. A ta karta prvej pomoci budis - v tom soku clovek zabudne aj ako sa vola a nie este aby si pamatal tie veci okolo prvej pomoci. Ale stacilo doplnit kartu a nie hned menit celu lekarnicku. [upravil dne 4.2.2009 automale] Citovat
AnotherOne Odesláno 4. únor 2009 Odesláno 4. únor 2009 Neviem odkiaľ beriete tie nezmysly o alkohole. Vyššie máš odkaz na uvedený zákon, ukáž kde to tam píše. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 4. únor 2009 Odesláno 4. únor 2009 Původně zaslal: ajven na radiu Expres uz sa vyjadruju soferi, ktori museli cvakat za prekrocenie 50ky. Je to smutne ked im namerali 57km a musel zaplatit 50eur. Taketo Gestapo=policia Ja bych to byl hlava nehlava. Uvidite, ze budu sliedit s tymi puskami na meranie rychlosti kade tade. Len aby skasli cloveka ze ide do +10km naviac. Chcete mi povedat, ze som cestny pirat? Z dobrych zdrojov som mal nieco o tolerancii +-10 km/h... A bolo to davnejsie, par rokov dozadu, teraz neviem ako toje. Problem bol ten, ze radar samotny, by mal ist podla vyrobcov kazdych 6 mesiacov na urcitu kalibraciu alebo nieco podobne. Proste laicky povedane na dostelovanie, nakolko na nom moze vznikat odchilka. Z toho zdroja, ktory bol dopravny policajt som vedel, ze ziadne taketo kontroly policajny zbor na svojich radaroch nerobil, preto meranie nemohlo byt na radaroch starsich ako 6 mesiacov uplne na 100 percent presne. Preto mu bola priznana moznost vychylky +- 10 km/h... Preto ak sa radarom nameralo namiesto 60 tky 69 km/h, vodica nechali ist a nezastavili ho. Bolo by to totiz mozne napadnut na sude, nakolko tie radary mali naozaj povinnu 6 mesacnu kontrolu, a ta podla neho naozaj vykonavana nebola, preto mohol radar skreslovat, a mohol vyplut nepresny udaj... Ale bohuzial informacia je stara, a neviem ako to je teraz. Ake typi radarov su, ci sa musia davat este po 6 mesiacoch na kontrolu, ci sa kontroluju, ci ho nezastavilo auto novsie 6 mesiacov, fakt netusim, takze to berte skor ako dohad... Citovat
AnotherOne Odesláno 4. únor 2009 Odesláno 4. únor 2009 Toto bolo verejne známe, že pri prekročení do 10km/h sa netrestalo max to vyriešil pohovor. Mal by to objasniť sadzobník pokút, zatiaľ som nový nevidel. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.