Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Tak jak se slováci těšíte na zejtra??

Recommended Posts

Odesláno

je velký rozdíl mezi konstrukční rychlostí, maximální a okamžitou.

Konstrukční se v čase nemění (a je zapsaná v techničáku), maximální a okamžitá ano.

Proč máte na dálnicích ty stoupací pruhy, kam je povinnost se zařadit, pokud klesne rychlost do kopce pod 50 km/h ?

Aneb, kolik okamžitě pojedeš, když budeš stát v koloně?

Návštěvník
Odesláno

je to úplne super.pokuty sú pre tých čo si to zaslúžia a čo na to majú.Neakú som dostal aj ja a potom ma to trochu sralo hlavne ked som zástanca svietenia celý rok a a vstrese nezapnem svetlá:grr:grr:grr.Ale pohoda za mesiac sa do toho dostaneme a prepneme:super:super

Odesláno
Původně zaslal: očko

Původně zaslal: jozefsv

odkial mate vsetci povoleny alkohol?

A čo tie nové lekárničky???

Priamo zákon neupravuje obsah lekárničky. Ministerstvo zdravotníctva pripravuje vyhlášku, ktorá upravuje obsah lekárničky. Mimo iné by mala pribudnúť karta prvej pomoci, ktorá obsahuje návod na poskytnutie prvej pomoci. Vyhláška by mala platiť od marca.

Odesláno

Pre cudzincov ( i z CZ ) môže byť zaujímavá informácia že im je možné odobrať VP a dokonca i tabuľky v prípade nezaplatenia pokuty alebo diaľničného poplatku.

Výpis zmien a sankcií nájdete tu: www.pepanet.sk/servis/Novoty_v_zakone_o_CP.pdf

Odesláno

To je masakr - tak sorry, tu konstruční beru zpět. V tom pastorkovo PDF-ku se píše minimálná. Tedy minimálně i ve stojící koloně 80 km/h, jinak postih ... tuším, že začíná na 60€ blokově. :D

Odesláno
Původně zaslal: vix

To je masakr - tak sorry, tu konstruční beru zpět. V tom pastorkovo PDF-ku se píše minimálná. Tedy minimálně i ve stojící koloně 80 km/h, jinak postih ... tuším, že začíná na 60€ blokově. :D

Zákon 8/2009 Z.z. § 35

(1) Diaľnicu môžu používať len vodiči motorových

vozidiel; iným účastníkom cestnej premávky je používanie

diaľnice zakázané. Na diaľnici smie vodič motorového

vozidla jazdiť rýchlosťou najmenej 80 km.h-1.

V úseku diaľnice prechádzajúcom cez obec smie vodič

motorového vozidla jazdiť rýchlosťou najmenej

65 km.h-1.

....

(4) Rýchlosť jazdy podľa odseku 1 sa nevzťahuje na

vodiča motorového vozidla vchádzajúceho na diaľnicu,

vychádzajúceho z diaľnice, pri súbežnej jazde a v iných

prípadoch, ak je to potrebné z hľadiska bezpečnosti

a plynulosti cestnej premávky. Rýchlosť jazdy podľa

odseku 1 sa nevzťahuje ani na vodiča motorového vo-

zidla použitého pri vykonávaní činností spojených so

správou a údržbou diaľnice, s odťahovaním vozidiel

a činností spojených so záchranou života, zdravia

a majetku a na vodičov kolóny vozidiel ozbrojených

síl, ozbrojených bezpečnostných zborov a ozbrojených

zborov.

Odesláno

Je to stručný výpis, nie doslovná citácia. Ak máš problém s pochopením významu tak ti môžem poslať kompletné znenie.

Odesláno

Pastorku, hoď sem, pls plné znění. (ideální by byly úpravy ze starého na nový - v plném znění)

Citace je fajn, ale tuším, že v tomhle bodě je \"trochu nepřesná\" Proto jsem se taky ozval.

Odesláno

Pastorku, hoď sem, pls plné znění. (ideální by byly úpravy ze starého na nový - v plném znění)

Citace je fajn, ale tuším, že v tomhle bodě je \"trochu nepřesná\" Proto jsem se taky ozval.

www.pepanet.sk/servis/stary_cestny.pdf

www.pepanet.sk/servis/novy_cestny.pdf

Odesláno

Cestný zákon v praxi: mestský policajti vo Fábii a s digitálnym foťákom v ruke fotia na križovatke nezapnuté pásy a nezasvietené svetlá...

Som zvedavý, ako im chce prejisť fotka ako dôkaz z digitáneho fotoaparátu?

Odesláno
Původně zaslal: hnusoba

Cestný zákon v praxi: mestský policajti vo Fábii a s digitálnym foťákom v ruke fotia na križovatke nezapnuté pásy a nezasvietené svetlá...

Som zvedavý, ako im chce prejisť fotka ako dôkaz z digitáneho fotoaparátu?

U nas nefoti,, asi sou neni finance :D

Odesláno

No o lekarnickach nic neviem...celodenne svietenie, mam automaticke svetla je mi to asi jedno...a tak dalej...

Co ale nechapem:

- zimne pneu ked bude suvisla vrstva snehu, to kto toto uzakonil? ved zimne pneu nie su o snehu ale o vlastnostiach ked teplota klesne pod 7 stupnov. ked uz je suvisla vrstva snehu tak je to TAKMER jedno ake su pneumatiky, jasne ze zimne maju lepsi zaber a tak

- vodic odbocujuci z vedlajsej na hlavnu nesmie ohrozit ani OBMEDZIT vozidlo na hlavnej, to co toto?

Akoze u nas ked idem rano na hlavnu tak tam ide tolko aut ze kludne mozem hodinu pockat doma, bez toho aby ma pustili na hlavnu by som sa tam nedostal, trosku asi nezmysel....

Odesláno
Původně zaslal: Y2K

No o lekarnickach nic neviem...celodenne svietenie, mam automaticke svetla je mi to asi jedno...a tak dalej...

Co ale nechapem:

- zimne pneu ked bude suvisla vrstva snehu, to kto toto uzakonil? ved zimne pneu nie su o snehu ale o vlastnostiach ked teplota klesne pod 7 stupnov. ked uz je suvisla vrstva snehu tak je to TAKMER jedno ake su pneumatiky, jasne ze zimne maju lepsi zaber a tak

- vodic odbocujuci z vedlajsej na hlavnu nesmie ohrozit ani OBMEDZIT vozidlo na hlavnej, to co toto?

Akoze u nas ked idem rano na hlavnu tak tam ide tolko aut ze kludne mozem hodinu pockat doma, bez toho aby ma pustili na hlavnu by som sa tam nedostal, trosku asi nezmysel....

Tie zimne gumy bohuzial myslim lepsie uzakonit nemohli.

Doteraz neboli povinne vobec, a aj v tej najvecsej zimnej metelici si mohol jazdit na letnych.

Takisto je problem urcit, kedy je zima, a kedy su gumy povinne, pretoze uz skoro na jar zacina byt teplo...

Odesláno
:xvul Nějak nevím, k čemu je to dobré? To se jako sníží nehodovost?? Pokud budeš míti lekárničku a pod.?? Asine Ani unás nějak neklesla nehodovost při celodenním svícení a dalších s prominutím ,,hovadin\". Je třeba dodržovat a prosazovat v praxi současní právní strukturu a pokud se používají sankce, tak jak víme jistě z minulosti, časem ztrácí na svém významu!!! Takže je to trošku na hlavu a plýtvání penězi danových poplatníků:myslim:bacha !!! A povolit alkohol, tak to mohl jen opravdu nevzdělaní a nemyslící člověk = poslanec!!! Jinak to nazvat nelze!! Kolik je nehod pod vlivem alkoholu a kolik promile bylo naměřeno. Většinou menší!!!! :(
Odesláno
Původně zaslal: OK406

:xvul Nějak nevím, k čemu je to dobré? To se jako sníží nehodovost?? Pokud budeš míti lekárničku a pod.?? Asine Ani unás nějak neklesla nehodovost při celodenním svícení a dalších s prominutím ,,hovadin\". Je třeba dodržovat a prosazovat v praxi současní právní strukturu a pokud se používají sankce, tak jak víme jistě z minulosti, časem ztrácí na svém významu!!! Takže je to trošku na hlavu a plýtvání penězi danových poplatníků:myslim:bacha !!! A povolit alkohol, tak to mohl jen opravdu nevzdělaní a nemyslící člověk = poslanec!!! Jinak to nazvat nelze!! Kolik je nehod pod vlivem alkoholu a kolik promile bylo naměřeno. Většinou menší!!!! :(

OK - odporucam ti precitat si znenie novely zakona a potom sa vyjadrovat k teme

Odesláno

ta lekarnicka nie je vobec zly napad.. hlavne koli tomu ze tam mas navod ako osetrovat atd co pri terajsej nemas, tj. ak nie si zbehli tak ti je nahovno, akoby si ju nemal..

zmena mi vobec nevadi.. az na ten antiradar :( musim nejak vymysliet ako ho skryt

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...