Milanos Odesláno 31. leden 2009 Odesláno 31. leden 2009 Zdravím, mám takový menší problém, včera jsem zprovoznil odstřikovač čelního skla (nefungovalo čerpadlo) , ale když chci odstříknout okno, tak čerpadlo pěkně vrčí, ale nežene vodu do hadiček..!! Nevíte někdo v čem by to mohlo být?? Jestli např. \"Bordel v nádobce\" . . Nefungovalo to asi delší dobu . . Jinak je to 306 - novější model.. Díky za rady Citovat
Milanos Odesláno 31. leden 2009 Autor Odesláno 31. leden 2009 To nevím, zkoušel jsem to tak i tak ale pořád to vrčelo stejně... (Hlavně nechápu, že v tom čerpadlu jsou 2 trysky, jedna to žene na čelní okno, druhá na zadní...) Z toho konektoru vedou jen 2 drátky (asi plus a minus) . . . Citovat
AnotherOne Odesláno 31. leden 2009 Odesláno 31. leden 2009 Tak potom by i to malo ísť aj po prehodení. Jedným smerom jedna tryska a druhým druhá. Nejde ani bez pripojených hadičiek? Citovat
Milanos Odesláno 31. leden 2009 Autor Odesláno 31. leden 2009 To jsem nezkoušel bez připojených hadiček, ale když je odpojím, tak z toho začne téct voda... Ale zkoušel jsem to odpojit u kapoty, a teklo to z toho asi necelý centimetr do výšky ale žádný extra velký tlak... Citovat
AnotherOne Odesláno 31. leden 2009 Odesláno 31. leden 2009 Ešte skús odpojiť hadičky aký bude tlak priamo na motorčeku aby sa vylúčili upchané hadičky. Citovat
dýzl Odesláno 31. leden 2009 Odesláno 31. leden 2009 Zkus profouknout hadičky,nebo jak píše AnotherOne,ale podle toho jak píšeš ,//teklo to z toho asi necelý centimetr do výšky ale žádný extra velký tlak// tak vypadá,že je motorek špatný. Citovat
Milanos Odesláno 31. leden 2009 Autor Odesláno 31. leden 2009 Tak jsem to dal jakž takž dohromady, byli zanešený ty kovový spojky v hadičkách (pokud je to vůbec origo) ale funguje to... Akorát když chvíli nestříkám a pak chci odstříknout, tak chvíli trvá než do trysek dojde voda, nejspíš si to někde nasává vzduch ale zatím mi to alespoň tak stačí... (kouknu na to až bude lepší počasí, teď je moc velká zima) jinak díky za rady..) Citovat
kobr Odesláno 31. leden 2009 Odesláno 31. leden 2009 Namontuj do obvodu zpětný ventil do ostřikovačů z Felicie za 30 kč a bude voda stříkat hned. Citovat
AnotherOne Odesláno 31. leden 2009 Odesláno 31. leden 2009 Původně zaslal: Milanos Tak jsem to dal jakž takž dohromady, byli zanešený ty kovový spojky v hadičkách (pokud je to vůbec origo) ale funguje to... Akorát když chvíli nestříkám a pak chci odstříknout, tak chvíli trvá než do trysek dojde voda, nejspíš si to někde nasává vzduch ale zatím mi to alespoň tak stačí... (kouknu na to až bude lepší počasí, teď je moc velká zima) jinak díky za rady..) Tie kovové spojky asi budú práve tie spätné ventily, ktoré blbnú. Vyhoď ich a urob ako vraví kobr. Citovat
invalida Odesláno 31. leden 2009 Odesláno 31. leden 2009 Zeptám se asi blbě,ale je možný že ostřikovače který v létě normálně fungují v zimě stříkají tak málo,že voda jde jen do třetiný okna?Má snad kapalina letní a zimní jinou hustotu? Citovat
AnotherOne Odesláno 31. leden 2009 Odesláno 31. leden 2009 Původně zaslal: invalida Zeptám se asi blbě,ale je možný že ostřikovače který v létě normálně fungují v zimě stříkají tak málo,že voda jde jen do třetiný okna?Má snad kapalina letní a zimní jinou hustotu? Hustotou ani nie, ale možno sa motorćek v zime ťažšie pretáča. Citovat
katro Odesláno 31. leden 2009 Odesláno 31. leden 2009 Mne tiez upada voda a kym zacne striekat tak prejdu stierace raz na sucho co ma stve lebo ich ten zaschnuty bordel na okne nici. Timi spetnymi ventilmi ste mi nasadili chrobaka do hlavy... Lebo ja ich tam potom bud nemam alebo su nefunkcne. kde vlastne su? ja som si nic na hadicke nevsimol je spajana len T-ckom pri prvej triske a potom ide do nadrzky... zeby pod blatnikom niekde hned za motorcekom? a sorry za [upravil dne 31.1.2009 katro] Citovat
janci77 Odesláno 31. leden 2009 Odesláno 31. leden 2009 - tiež mi niekedy zotrie čelné sklo prvý krát nasucho no a to zadné to je zase kapitola sama o sebe, to zotrie nasucho vždy - čo som pozeral v serviceboxe tak tam žiadne spätné ventily nemám... - neriešil už niekto pridanie tých spätných ventilov ako píše kobr, ale u 206-ky ? Citovat
Milanos Odesláno 31. leden 2009 Autor Odesláno 31. leden 2009 To jo no, ty zpetny ventily to je dobrej napad... Takže to asi každýmu kdo má 306 setřou stěrače jednou na sucho... Docela blbééé . . Citovat
janci77 Odesláno 31. leden 2009 Odesláno 31. leden 2009 Ešte by sa to dalo poriešiť nejako s oneskorením, čiže predĺžením tej doby keď sa zapnú stierače po ostreknutí, ale s tým by bolo asi viacej roboty... Citovat
dýzl Odesláno 1. únor 2009 Odesláno 1. únor 2009 To invalida-ano jsou dva druhy kapaliny,letní a zimní do snad -30°C.Tudíž se musí lišit hustotou Citovat
pastorek Odesláno 1. únor 2009 Odesláno 1. únor 2009 Původně zaslal: janci77 Ešte by sa to dalo poriešiť nejako s oneskorením, čiže predĺžením tej doby keď sa zapnú stierače po ostreknutí, ale s tým by bolo asi viacej roboty... Zbytočne si komplikuješ život. Stačí dať ten spätný ventil. Umiestniť čo najbližšie k tryske a máš pokoj. Ten ventil sa montuje na hadičku takže je univerzálny a dá sa kúpiť škodovácky za cca 1 €. Citovat
kobr Odesláno 1. únor 2009 Odesláno 1. únor 2009 Původně zaslal: dýzl To invalida-ano jsou dva druhy kapaliny,letní a zimní do snad -30°C.Tudíž se musí lišit hustotou Ano, s hustotou je to pravda. Čím nižší bod tuhnutí, tím hustší kapalina.Pokud je to nutné nebo vhodné, jak chcete, můžete zkontrolovat čerpadlo ostřikovačů na axiální vůli. To znamená, změřit výšku prostoru, kde jsou ozubené kolečka a taky změřit výšku ozubených kol. Rozdíl by měl být tak do 0,1 mm , kola nižší. Pokud je větší vůle, bude menší nebo žádný tlak. Protože kapalina proudí kolem zubů. Co s tím, to vás určitě napadne. Samozřejmě, pokud čerpadlo půjde rozmontovat. Já totiž nemám problém. Když tak vyměním za cca 600Kč. Anebo pořídím čerpadlo z Favorita nebo nějaké podobné, že. [upravil dne 1.2.2009 kobr] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.