Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahoj,zdravím všecky.Mam 406 hdi 66kw.Mám možnost koupit za laciný peníz motor 2.0 hdi 80kw se vším všudy.Zajímalo by mě,zda-li jsou motory totožné a jestli by šlo přehodit turbo ze silnějšího na můj slabší.zkrátka jestli to jde a co proto musim udělat,abych mu drobet zvedl koníky(pokud tedy je rozdíl pouze v turbu).

Odesláno
Původně zaslal: Galamoon

ahoj,zdravím všecky.Mam 406 hdi 66kw.Mám možnost koupit za laciný peníz motor 2.0 hdi 80kw se vším všudy.Zajímalo by mě,zda-li jsou motory totožné a jestli by šlo přehodit turbo ze silnějšího na můj slabší.zkrátka jestli to jde a co proto musim udělat,abych mu drobet zvedl koníky(pokud tedy je rozdíl pouze v turbu).

ne už jen proto ze 80kw turbo ma stavitelne lopatky

Odesláno
Původně zaslal: Pe.Tr

ne už jen proto ze 80kw turbo ma stavitelne lopatky

Nikoliv, má jen přetlakový ventil.

Teoreticky se výměna zdá možná, ale prakticky bývá většinou problém s montáží - skříň turba a příruby se mohou trochu lišit, krom toho další věc je jiná charakteristika na slabší verzi. Takže takovou výměnu bych fakt nedělal.

• O 2 týdny později...
Odesláno

No sehnal jsem celej motor 80 kw fakt za babku i s RJ,takže bych to klidně přehodil i celý.Jen jsem slyšel,že slabší verze ma převodovku do tahu a silnější do rychlosti.Nechci prodat cely auto a koupit jiny.Ja jen,že jsem měl jiny auto taky 66 kw,ale neříka se mi to snadno,ale tenhle peugeot i když je to nádherný auto je proti němu výkonnově žebrák.

Odesláno
Původně zaslal: lada z kamerunu

teda take treba je to otom ze 66 nema intercoler takze kdyz prehodis motor moc si nepomuzes a co chip neni to jednodussi pokud nejsi odpurce

Ano vím,že ho nemá,sehnal jsem 80kw motor i s turbem,intercolerem a řj.Chystám se to přehodit v létě celý.Já nevím,ale nějak u toho svýho turbo vůbec neslyším,jako by tam nic nebylo.chapu,že tohle auto ještě moc neznám a je těžší než puvodní,ale ten motor sem sehnal za 5k což je snad dobrá cena.A má nakrouceno poctivejch 120 000.odpůrce chipu nejsem,ale to je to poslední,nejdřív to chci zvednout mechanicky.Jenže nevím co mě čeká,proto jsem moc vděčnej za jakoukoliv radu či poznatek.

Odesláno
Původně zaslal: Xantik

2.0 HDI 80kW rozhodně stavitelné lopatky nemá, má jen obtok turba, proto jeden selenoid navíc oproti 66kW.

selenoid (jsem lama tak sem si to vygoogloval)je jeden z těch třech ventilů na karoserii(já tam mám jen jeden,což bylo myslím na egr,který mám odpojený,to už jsem tak koupil,ale videl jsem foto 80kw a tam byly právě tři) a zajímalo by mě zdali jsou stejný a jestli bych mohl použít ten odpojeny na to turbo u nového motoru.

Odesláno

Přesně tak, u 66kW verze můžou být max dva, jeden ovládá EGR ventil druhej klapku sání, nemusí mít však všechny modely. Spíš jsem viděl s jedním na EGRko. 80kW má minimálně dva jeden na EGRko druhej na westgate (obtok turba) a taky s evyskytuje třetí na klapku sání. Jsou zaměnitelné jak píše kobr.

Odesláno

pochopil jsem,že výměna turba je bud nemožná nebo je to stejně nesmysl,takže mám motor 2.0 Hdi 66kw a zaměním jej za 2.0 Hdi 80kw.Co spojka zvládne přenášet větší zátěž?A co převodovka,doufám,že to na ni půjde.

[upravil dne 22.2.2009 Galamoon]

Odesláno

pochopil jsem,že výměna turba je bud nemožná nebo je to stejně nesmysl,takže mám motor 2.0 Hdi 66kw a zaměním jej za 2.0 Hdi 80kw.Co spojka zvládne přenášet větší zátěž?A co převodovka,doufám,že to na ni půjde.

[upravil dne 22.2.2009 Galamoon]

Jo, spojka, to bude bolest

Odesláno
Původně zaslal: Xantik

No hlavně 66kW má jiný převodový poměr než 80kW.

ja vím,slyšel jsem,že 66 to má do tahu a 80 do rychlosti.Rychlostně mi to stačí,ale na nějaky předjíždění a zrychlení ta 66 moc není,proto ta záměna.

Odesláno

80tky měly dvouhmotovej setrvačník(novej model), 66tky jednohmotovej. Jde o r.v. tvého nového motoru. Navíc 66tka má vzadu bubnové drzdy-mimo jiné...

Odesláno
Původně zaslal: brutall

80tky měly dvouhmotovej setrvačník(novej model), 66tky jednohmotovej. Jde o r.v. tvého nového motoru. Navíc 66tka má vzadu bubnové drzdy-mimo jiné...

rv nového motoru 2001 ja mám auto z 99.koukal jsem,že na novým motoru je i spojka,takže teď už snad jen ten pasung na převodovku.Jinak myslím,že bubny,nebo kotouče není snad tak agresivní rozdíl.

Odesláno

jestli tu výměnu uskutečníš, tak mě bude docela zajímat výsledek. Už na to samé se ptal čakom, ale upustil od toho.PP205 tvrdí, práce na tři hodiny, tak dej vědet.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...