Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Aktuálně Michelin Alpin 195 / 65 15, letní taky Michelin Energy 195 / 65 15 - důvod je jednoduchý, mají při mém stylu jízdy přijatelné vlastnosti a nesrovnatelný kilometrový výkon proti všemu co jsem zkoušel.

Před nedávnem jsem tady varoval před Goodride. S tím, že jsou nic moc a jsou hlučné. Shodou okolností jsem dostal 2 tyhle gumy nové darem. Dal jsem je raději na zadek a musím říct, že zdaleka nejsou tak hlučné což mě příjemně překvapilo. Nicméně to jakým způsobem je 406 Break nestabilní s tímhle obutím tomu se snad ani nedá věřit. Aby mi ulítával zadek i na suchu to je fakt napovázenou. Na mokru se to chovalo jak na ledě. Snažil jsem se je podhustit, přehustit ... nic zásadního se nezměnilo. Myslím, že ty gumy jsou fakt nebezpečné. Tedy v kombinaci 406 na zadku rozhodně nedoporučuju - Pozor na ně!

[upravil dne 25/11/10 19:20 koblih69]

Odesláno

Kléber krisalp...A letní budu řešit pač sem si koupil new alu a budu je muset na léto do něčeho obut.. Uvidím co se namane za dobréj peníz..

Odesláno

Po přezutí z letních Barum Brilantis na zimní Vredestein Snowtrack3 jsem nevěřil jak to auto drží v zatáčkách na suchu i mokru, vážně super pneumatika, jen lehce hlučnější.

Jinak jsem přes léto dojížděl na zadku Debicy Frigo2, co měly 40tis a 5mm a po létě mají pořád 4mm, takže je ještě budu dojíždět další sezonu:D

Odesláno

Letní Nankang ULTRA SPORT NS-II toto léto už bylo s nima čtvrté ale i poslední protože dosloužily výdrž výborná na suchu i mokru první dva roky perfekt druhý dva roky už jen na suchu na mokru se zhoršily a to jsem je nešetřil jezdím jako prase:D

Odesláno

tak po par dnech muzu trochu srovnavat, ted jak tady jezdim furt jen po snehu, tak musim rict, ze UG7 oproti alpin3 mely daleko lepsi handling, myslim vedeni stopy i pri prudsich zakrutach a lepsi zaber ... oproti tomu alpiny3 maji mozna trochu lepsi brzdnou drahu v primem smeru, ale celkove tak trochu proste klouzou :) ...

Odesláno

Byl jsem velmi spokojený s Goodyear UG 7+, nicméně včerejší a dnešní zážitek na fungl nových Dunlop SP Winter Sport 3D, které mám na služební Octavii (205/55/16), je asi překonal - v Ostravě a okolí napadlo cca 10-15 cm sněhu, takže kalamita ;)... Ale auto i v okolí Klimkovic, kde byl odhrnovač až dnes dopoledne, na těchto nových gumách jelo a jelo a nezastavilo se ani tam, kde stály plnotučné 4kolky.

Samozřejmě je to i tím, co je mezi sedačkou a volantem :D, ale opravdu jsem byl mile až šokován tím, kam jsem se všude dostal a jak bravurně jsem vytáhl auto z příkopu, i když to bylo na udusaném až zledovatělém povrchu...

Je to sice drahá pneu, ale kdo ji potřebuje, tak ať neváhá, doporučuji.

Odesláno
Byl jsem velmi spokojený s Goodyear UG 7+, nicméně včerejší a dnešní zážitek na fungl nových Dunlop SP Winter Sport 3D, které mám na služební Octavii (205/55/16), je asi překonal - v Ostravě a okolí napadlo cca 10-15 cm sněhu, takže kalamita ;)... Ale auto i v okolí Klimkovic, kde byl odhrnovač až dnes dopoledne, na těchto nových gumách jelo a jelo a nezastavilo se ani tam, kde stály plnotučné 4kolky.

Samozřejmě je to i tím, co je mezi sedačkou a volantem :D, ale opravdu jsem byl mile až šokován tím, kam jsem se všude dostal a jak bravurně jsem vytáhl auto z příkopu, i když to bylo na udusaném až zledovatělém povrchu...

Je to sice drahá pneu, ale kdo ji potřebuje, tak ať neváhá, doporučuji.

Plně souhlasím. Já jezdím \"bohužél\" Continental WinterContact TS 830, které sice mají na sněhu ještě malinko lepší záběr než Dunlopy, ale mají mnohem horší boční vedení. Nechce se jim do zatáček a hůře drží stopu oproti Dunlopám. Kdybych kupoval znovu 100% beru DUNLUPY. (Testováno na Ochcávách ve stejné šíří pneu)

• O 2 týdny později...
Odesláno

taaaak pokracuju ... fakt nechapu jak mohl michelin vyrobit takovou gumu jako je alpin3 ... po ujeti nekolik stovek km na vsech povrsich na techto gumach muzu svedomite rict, ze jsem naprosto zklaman :( ... a budu se opakovat, ale to, co jsem si mohl dovolit minule zimy s UG7 letos s alpinama nehrozi ... a zacinam poznavat co je to strach z toho, ze treba nekam nevyjedu nebo nekam vjedu a uz nevyjedu :) ... letosni zimu uz dojedu na alpinech, ale po zime budou na prodej ...

ovsem problem je, ze UG7 resp. UG7+ se pravdepodobne uz prestaly nebo prestavaji vyrabet a co zase obout po nich ???

• O 2 týdny později...
Odesláno

..Barum Polaris 2 totalny prepadak nič to nedrží,nikde sa s nimy neviem dosťat je to brak,pred tým sommal goodride čína šipovy vzor a tie boli na snehu ovela lepšie...pred ten ešte matador MP52 a tiež paradička

• O 10 měsíců později...
Odesláno

Letní mám na své 806 - Goodride 205/65/R15 a docela hučí. Levé zadní kolo má vibrace nad 70km/h. Po přezutí na zimní Goodyear, tak jezdí krásně a žádné vibrace v zadním kole. :superKlid a to jsem je koupil použité. Letní Goodride jsem letos koupil nové.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Letní Dunlop fast response 205/60/15

Zimní Dunlop winter response 195/65/15

Ale asi skončili výrobu těch zimních. Takže na služebním Dunlop winter sport 4D. Je překvapivě tichá. Rozhodně oproti michelinum a UG7+.

Odesláno

Momentálně Barum Polaris 2 a na 407 SW je to teda dílo. Už aby byly sjetý, zase se vrátím k Michelin Alpin. Vlastnosti sice nejsou nějak hnězdný, ale dostala mě jejich výdrž...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...