fitiny Odesláno 18. leden 2009 Odesláno 18. leden 2009 No tak když už jsme u té rychlosti,tak by určitě zajímalo i jiné majitele s nižším výkonem Peugota 309,jestli je možné také nějak poupravit rychlost samozřejmě jen pro vyjímečné příležitosti.Máte s tím někdo zkušenosti?Děkuju za odpovědi:super [upravil dne 18/1/09 fitiny] Citovat
N3R3Z Odesláno 18. leden 2009 Odesláno 18. leden 2009 u benzínu prý pomáhá ochudit směs (tzn míň benzínu) ale není moc dobrý pro zdraví motoru ale pokud se pletu tak se nezlobte Citovat
fitiny Odesláno 18. leden 2009 Autor Odesláno 18. leden 2009 I tak děkuji za radu.A nafťáci?jdou nějak popohnat??? Citovat
.mycTD Odesláno 18. leden 2009 Odesláno 18. leden 2009 nejlip odlehcit:super takze ven urcite komplet klimu, kozenej intros vymenit za jednu, max dve skorepiny, nazout nejaky \'superlergera\' kola a hned poznas na semaforech rozdil:papa Citovat
BoneDaddy Odesláno 18. leden 2009 Odesláno 18. leden 2009 Původně zaslal: .mycTD takze ven urcite komplet klimu, kozenej intros vymenit za jednu, max dve skorepiny, nazout nejaky \'superlergera\' kola a hned poznas na semaforech rozdil:papa Přesně tak. A vůbec nemusíš čekat na semafory. Když uděláš výše uvedené akce, tak rozdíl poznáš okamžitě a to hlavně na účtě. Citovat
KoudaK Odesláno 18. leden 2009 Odesláno 18. leden 2009 Původně zaslal: .mycTD nejlip odlehcit:super takze ven urcite komplet klimu, kozenej intros vymenit za jednu, max dve skorepiny, nazout nejaky \'superlergera\' kola a hned poznas na semaforech rozdil:papa Jo a ještě za x tisíc načipovat jednotku,otevřený svody a sání poupravit a olej asi tak 1L za 1000 kč tam nalít a nebo tam můžeš přibastlit turbo,ale počítej,že ten motor vydrží tak do 1000 km.. Citovat
durino81 Odesláno 19. leden 2009 Odesláno 19. leden 2009 Z takych normalnych uprav (sam ich mam na 309 1,4i) je to vymena vzduchoveho filtra za bavlneny (staci vymenit originalnu vlozku sania za bavlnenu-ziadne bastlenie specialneho sania), uprava vyfuku od zvodov (ja mam zvody original a za zvodmi nerezovy vacsi stredny diel a vacsi vyfuk, priepustnejsi katalyzator), dobre sviecky-najlepsie iridiove a ciptuning. Kazda z tychto uprav o nieco zvysila vykon, ale nejake extra zazraky zas necakaj. Dostal som sa na zrychlenie z 0 na 100km/h tachometrovych za 10 sekund. Na 1,4i atmosferak nie zle... Este som si spravil rozprasovanie vody do sania, ale na to som nemal vela casu na testovanie... Este to chce nejake (elektricke) kvalitne turbo a bude z toho lietadlo... Musis si zvazit, ci sa ti chce do toho investovat peniaze-ci to auto bude na zabavu, alebo normelne jazdenie a ci to navysenie vykonu za to stoji... Citovat
drak309 Odesláno 20. leden 2009 Odesláno 20. leden 2009 hodit pryč 1,4 motor a vrazit tam 1,6 bo rovnou 2,0... 1,4 nikdy nepojede.... Citovat
N3R3Z Odesláno 20. leden 2009 Odesláno 20. leden 2009 Původně zaslal: drak309 hodit pryč 1,4 motor a vrazit tam 1,6 bo rovnou 2,0... 1,4 nikdy nepojede.... hmm supr rada.. nebo si rovnou kup nový auto :D:D:D Citovat
drak309 Odesláno 20. leden 2009 Odesláno 20. leden 2009 Původně zaslal: N3R3Z Původně zaslal: drak309 hodit pryč 1,4 motor a vrazit tam 1,6 bo rovnou 2,0... 1,4 nikdy nepojede.... hmm supr rada.. nebo si rovnou kup nový auto :D:D:D no jo rada k nezaplacení...když chceš jezdit rychle musíš na to mít motor, ne škrába, kterej se neuveze...navíc 1,4 motorů byla spousta, ale žádnej s 309 nedokázal zamávat. 1,6 se dá na nějaký to svižnější ježdění použit, ale že by to jelo to se teda říct nedá, 2,0 Gti má debilní převodovku takže na zrychlení máš opět smůlu (leda že bys udělal to co já a překopal koncovej převod, pokud snešeš do šílený hučení a přežiješ ještě horší spotřebu) dá se říct, že máš docela rychlý auto... já osobně rezignoval, 1,6 XS v sérii ovšem po kompletní GO a octávky si můžou trnout (až 1,8 20V se za tím udrží) a to mi prostě na ježdění stačí, stejně s ženskou v autě nesmí rafika tachecu přes 90 a otáčky přes 3000 takže.... [upravil dne 20/1/09 drak309] Citovat
N3R3Z Odesláno 20. leden 2009 Odesláno 20. leden 2009 jo to jako neříkám že je to blbej nápad... ale hlavní otázka byla jak poupravit slabší auto pro vyšší rychlost, popř odpich... výměna motoru za něco lepšího je dobrá když tam napasuješ Mi16 tak je to zas někde jinde (ale ta spotřeba) Citovat
MatrixChose Odesláno 20. leden 2009 Odesláno 20. leden 2009 Původně zaslal: N3R3Z jo to jako neříkám že je to blbej nápad... ale hlavní otázka byla jak poupravit slabší auto pro vyšší rychlost, popř odpich... výměna motoru za něco lepšího je dobrá když tam napasuješ Mi16 tak je to zas někde jinde (ale ta spotřeba) A ty brzdy a ten podvozek... Jinak mi ta 1.4 zase tak lenivá nepřijde, na dvojku v zatáčce prokluzuje kolo a tam kde vytáhne 406 hdi 170 tak 309 vytáhla 155 a to není až takovej rozdíl Citovat
N3R3Z Odesláno 20. leden 2009 Odesláno 20. leden 2009 joo taky se mě už snažil nějakej boreček v 406 předjíždět... tak sem kopl za 3 a už sem frčel to sem se i dívil co taková 1.4 v karbecu dokáže (a řekl bych že borec se divil taky) Citovat
drak309 Odesláno 20. leden 2009 Odesláno 20. leden 2009 ale dyť jo... já taky nic neříkám...jenomže 1,4 vážně není na závodění a tak si myslím, že nemá smysl snažit se tomu jakkoli pomáhat Citovat
fitiny Odesláno 22. leden 2009 Autor Odesláno 22. leden 2009 To jsou docela hezký rady,určitě něco z toho vyzkoušim, já mám diesla 1,9 47kw,že by ta pomalost nebo zrychlení bylo jen k vůli tomu že je to nafťák? Když takhle čtu na foru jak vám to docela pěkně šlape. Né že bych byla blázen do nějaké rychlé jízdy,ale znáte to občas na semaforech se vedle vás postaví auto,nebo na nějakých těch srazech apod. Citovat
drak309 Odesláno 22. leden 2009 Odesláno 22. leden 2009 no jo.. z dieselu opravdu v tomto případě zrychlení nedostaneš, spíš buď ráda, že ti to bere kolem 5L nafty na 100km/h a ne mejch 11L/100km benzínu... Citovat
Vokys Odesláno 22. leden 2009 Odesláno 22. leden 2009 Původně zaslal: N3R3Z jo to jako neříkám že je to blbej nápad... ale hlavní otázka byla jak poupravit slabší auto pro vyšší rychlost, popř odpich... výměna motoru za něco lepšího je dobrá když tam napasuješ Mi16 tak je to zas někde jinde (ale ta spotřeba) Pche...náhodou s 1,9 GTI 16V jezdim v klidu za 8 litrů...tak jáká pak velká spotřeba?nemužu si stěžovat... Citovat
fitiny Odesláno 22. leden 2009 Autor Odesláno 22. leden 2009 No to jo 5l na 100,ale taky bych se v tom chtěla někdy vyblblbnout,to je jasný a hezký že je výborný na spotřebu,ale nevadilo by mi kdyby šla někdy ta spotřeba a rychlost překročit. Citovat
fitiny Odesláno 22. leden 2009 Autor Odesláno 22. leden 2009 Byla jsem zvyklá na rychlejší auta,třeba stará Kia ta frčela přes 220 a víc už ani na tacháči neukazovala,to byla paráda,dědečka mám ráda,mám k němu citový vztah,ale ta rychlost by mohla být lepší Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.