Přejít na obsah

fitiny

Uživatel
  • Počet příspěvků

    41
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 309
  • Rok výroby
    1987

Kontakty

  • ICQ
    479735078

Profilové informace

  • Město
    Ústí nad Labem
  • Stát
    Česká republika

fitiny's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Tak k tomu došlo a nakonec jsem se rozhodla dědečka Peugotka prodat.Motor stále slouží jako by byl dědeček stále mladý,ale ta rychlost 47kw není prostě pro mě,tak kdyby měl třeba někdo zájem s veškterýma náhradními dílama.Už jsem ho vyměnila za rychlejší a dědeček už jenom stojí před barákem což je mi ho moc líto.Tak snad se mu najde ještě nový majitel,který dědečka ještě protáhne.
  2. Zdravím,teda zasloužíš opravdu velkou pochvalu,byla to teda makačka,celou dobu sleduji postup,ale ten se fakt poved,je to krasavec.Teď už si opravdu za tu práci,zasloužíš jen hezký zážitky s novým autíčkem,tak ať hlavně dobře slouží.
  3. fitiny

    Soustava palivového filtru 1.9D

    Zdravím,tak jak to dopadlo,už jezdí Peugotek? Podařilo se???
  4. fitiny

    Soustava palivového filtru 1.9D

    A auto nejezdí,že? Já jsem to donedávna měla taky, dá se to poměrně levně koupit v Autobene,mají i svojí stránku, jsou 2 druhy tý pumpy s plochým víkem a vybouleným víkem,levnější vyjde kolem 400kč a ten dražší kolem 600kč,stačilo mi koupit jen to víko s těsněním a autíčko zase jezdilo. Tak hodně štěstí.
  5. fitiny

    lanko

    Zdravím zkus AUTOBENE,mají tam snad úpně všechno na Peugoty.
  6. No právě že to už potom vůbec nejelo,někdy jsem na pár vteřin nastartovala,ale hned to kykslo,jsem při tom zkoušení skoro denně nabíjela baterku,to bylo hrozný. Teď je to lanko nastavený,po té výměně tý pumpy to hrozně bouchalo pod kapotou,to se nedalo vydržet,tak jsem musela seřídit otáčky a to lanko sytiče:) a už je to dobrý.Už je to zase to pohodový tichý autíčko,na jaře ještě dodělat zbytek,posilovač brzd mi odešel a rez, snad ještě několik měsíců vydrží.
  7. Tak opět zdravím,tak dědeček už opravdu jezdí,tak jak má, byla špatně smontovaná ta mechanická pumpa,je to přesně ta pumpa kde je palivový filtr,teď už je to dobrý,zase jezdí jako za mlada.Koupila jsem jí novou,vyšla mě na 325,-kč i s tim víkem,ale jak si psal opravdu byl problém jí sehnat,v Kelly jí neměli,ale máme tady speciální prodejnu na francouze a tam mají snad úplně všechno,což je hezký. A ta hlavní chyba?v té pumpě je těsnění pod tim víkem a to bylo úplně rozdrcený a tim to přisávalo asi ten vzduch místo nafty.Opravdu taková blbost a auto nejede.Já fakt opravdu moc děkuju za všechny ty rady,moc mi to pomohlo,všechny ty postupy,fotka a vše a teď vim zase o svým dědečkovy víc.
  8. No tak jsem tu znova,tak jsem dneska sundala hadičku z pumpy strčila do láhve s naftou a nastartovala a auto krásně frčelo,z hadiček od pumpy i čerpadla jde normálně pusou vytáhnout nafta,tak jsem jela koupit tu pumpu z palivového filtru,protože tam byla úplně vydřená ta guma pod víkem,zadělala a opět chcípá.A tak už v nouzi jsem vyndala pumpu a spojila hadičky od nádrže k čerpadlu a dala zatím mezi to plátýnko místo filtru,kapota sice stále při vyřazení klepe,ale nechcípá to a jede.Tak já už nevim.Zkusim znova rozebrat tu pumpu,jestli jsem jí dobře utěsnila,ale z obou stran nafta teče,ale přes tu pumpu s palivovým filtrem prostě nejde.Děkuji za jakýkoliv další nápad,jste výborný,dělám pokroky,lepší než v servisu,ale ještě to není ono.
  9. No teď mi poradili,taky že by mohla být ta pumpa pryč,tak já nevím:myslim,tak zkusim ještě sehnat tu palivovou pumpu a pak vyměním ty trubky a hadičky a uvidíme.
  10. Tak jsem to udělala jak si mi radil,pumpovala,pumpovala asi půl hodiny a nic,takže asi to tam někde přisává vzduch,takže díky moc za radu,jsem zase o krok dál.Takže se podíváme na hadičky od nádrže.Tak si mi ušetřil 4tisíce za čerpadlo.Děkuju. Tak teď už to nechám na opravářích,teď už by to snad pro ně neměl být problém,je to prostě mezi filtrem a nádrží.Tak já potom dám zase vědět.Díky za výdrž semnou.
  11. Tak jsem opět tady,tak dneska jsem zkusila to co si mi poradil a možná jsem už přišla na to čím to bude,vyndala jsem ten váleček s palivovým filtrem a nafta nikde,když jsem zapumpovala vůbec netekla z té hadičky nafta,takže že by čerpadlo? Když otočim klíčkem,má jít čerpadlo slyšet? sytič asi bude vpořádku,lanko je naplé a páčka vpravo,nastavila jsem to na to aby víc přidával naftu,ale nepomohlo.Prostě tam vůbec nejde nafta,střiky taky vypadají o.k.,tak asi čepadlo?
  12. Tak už jsem to pochopila,děkuju moc, ten obrázek je perfektní návod. Já to tam mám sice trošku jiný,ale to určitě najdu. Tak zítra jdu na to.
  13. No já vim o jednom lanku,ale tim se přidává plyn, ještě můžu se zeptat kde by mělo být to čerpadlo? Pak už snad ten sytič najdu. ono je to totiž trošku celé předělané Ještě bude problém ho za chodu udržet, ale to se nějak vymyslí. Moc děkuju
  14. čekám a děkuju za ochotu
  15. Děkuju moc za radu, ještě jestli můžu poprosit,kde najdu ten sytič? Ono by to možná mohlo být ono,že to lanko nejde jak má, protože i to zahřejvání zlobí,hrozně dlouho trvá,než se auto rozehřeje aspoň na těch 70. Otáčky bych řekla že jsou seřízený na maximum,protože jak se hne s otáčkama už to vytáčí motor. Já si taky myslim,že to bude nějaká blbost,protože jinak je v pohodě,to by bylo znát i na tom zvuku motoru a auta. Tak já to zítra vyzkouším i sytič a prohlídnu pořádně ty hadičky a dám vědět,četla jsem i jinde že s tim má víc lidí problémy,ale nikdo si neví rady a to maj novější Peugotky,tak jsem taky zvědavá co to nakonec bude. Ještě prosím to info o místu toho sytiče.Tak zatim ještě jednou moc díky.
×
×
  • Vytvořit...