mlkl Odesláno 18. leden 2009 Odesláno 18. leden 2009 Dá sa domontovať ASR pokiaľ ho v aute nemám. Dík Milan 1,6HDi 80kW Citovat
AnotherOne Odesláno 18. leden 2009 Odesláno 18. leden 2009 Původně zaslal: mlkl Dá sa domontovať ASR pokiaľ ho v aute nemám. Dík Milan 1,6HDi 80kW Pozeral si podľa VIN do servisboxu či ho skutočne nemáš? Niektoré autá len nemajú spínač na deaktiváciu, ale ASR majú... Citovat
jirka639 Odesláno 18. leden 2009 Odesláno 18. leden 2009 Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: mlkl Dá sa domontovať ASR pokiaľ ho v aute nemám. Dík Milan 1,6HDi 80kW Pozeral si podľa VIN do servisboxu či ho skutočne nemáš? Niektoré autá len nemajú spínač na deaktiváciu, ale ASR majú... lepší rada, ted když je snih když zahrabeš na sněhu rozbliká se ti nejaká kontrolka? mel by to být oranžový trojúhelník mezi budíky nahoře vlevo. to je signalizace prokluzu ASR/ESP Citovat
mlkl Odesláno 18. leden 2009 Autor Odesláno 18. leden 2009 V servisbox mi pisu Dynamické řízení stability BEZ SYSTÉMU ESP Takze asi ho nemam a kontrolka mi neblika ziadna. Kolko by bola cena len tak informativne neviem najst cenik Dik Citovat
pp205 Odesláno 18. leden 2009 Odesláno 18. leden 2009 pokud pujdes pres vrak tak cca 5tis ABS sESP, kolem 4tis snimac ESP (pretizeni ) a bsi budes muset novy cca 8-12 stejny tezko sezenes. + prace cca 5 Citovat
pp205 Odesláno 18. leden 2009 Odesláno 18. leden 2009 ale budes mit i esp :-) jeste zalezi jestli mas v packach sensor (nekdy je i bez esp) Citovat
hnusoba Odesláno 18. leden 2009 Odesláno 18. leden 2009 Původně zaslal: pp205 pokud pujdes pres vrak tak cca 5tis ABS sESP, kolem 4tis snimac ESP (pretizeni ) a bsi budes muset novy cca 8-12 stejny tezko sezenes. + prace cca 5 Vieš mi povedať načo by mu bolo nové BSI? Citovat
pp205 Odesláno 18. leden 2009 Odesláno 18. leden 2009 Původně zaslal: hnusoba Původně zaslal: pp205 pokud pujdes pres vrak tak cca 5tis ABS sESP, kolem 4tis snimac ESP (pretizeni ) a bsi budes muset novy cca 8-12 stejny tezko sezenes. + prace cca 5 Vieš mi povedať načo by mu bolo nové BSI? protoze v bsi je ulozeny udaj o uhlu volantu:-) nastaveni pres abs/esp ale zapisuje se to do BSI Citovat
AnotherOne Odesláno 18. leden 2009 Odesláno 18. leden 2009 Původně zaslal: mlkl V servisbox mi pisu Dynamické řízení stability BEZ SYSTÉMU ESP Takze asi ho nemam a kontrolka mi neblika ziadna. Kolko by bola cena len tak informativne neviem najst cenik Dik To dynamické riadenie stability by mohlo byť ASR. ESP je niečo iné. Citovat
AnotherOne Odesláno 18. leden 2009 Odesláno 18. leden 2009 Původně zaslal: pp205 Původně zaslal: hnusoba Původně zaslal: pp205 pokud pujdes pres vrak tak cca 5tis ABS sESP, kolem 4tis snimac ESP (pretizeni ) a bsi budes muset novy cca 8-12 stejny tezko sezenes. + prace cca 5 Vieš mi povedať načo by mu bolo nové BSI? protoze v bsi je ulozeny udaj o uhlu volantu:-) nastaveni pres abs/esp ale zapisuje se to do BSI Pôvodne bol dotaz na ASR nie ESP. Citovat
hnusoba Odesláno 18. leden 2009 Odesláno 18. leden 2009 Původně zaslal: pp205 Původně zaslal: hnusoba Původně zaslal: pp205 pokud pujdes pres vrak tak cca 5tis ABS sESP, kolem 4tis snimac ESP (pretizeni ) a bsi budes muset novy cca 8-12 stejny tezko sezenes. + prace cca 5 Vieš mi povedať načo by mu bolo nové BSI? protoze v bsi je ulozeny udaj o uhlu volantu:-) nastaveni pres abs/esp ale zapisuje se to do BSI No ale záleží či má CAN/CAN alebo CAN/VAN...lebo ak to prvé netreba mu nové BSI... Citovat
pp205 Odesláno 18. leden 2009 Odesláno 18. leden 2009 v esp je soucast ASR proc delat asr kdyz to z esp vyjde skoro na stejno ... Citovat
AnotherOne Odesláno 18. leden 2009 Odesláno 18. leden 2009 ASR je súčasť ESP a nepotrebuje napr. snímač natočenia volantu. [upravil dne 18.1.2009 AnotherOne] Citovat
pp205 Odesláno 18. leden 2009 Odesláno 18. leden 2009 Původně zaslal: hnusoba Původně zaslal: pp205 Původně zaslal: hnusoba Původně zaslal: pp205 pokud pujdes pres vrak tak cca 5tis ABS sESP, kolem 4tis snimac ESP (pretizeni ) a bsi budes muset novy cca 8-12 stejny tezko sezenes. + prace cca 5 Vieš mi povedať načo by mu bolo nové BSI? protoze v bsi je ulozeny udaj o uhlu volantu:-) nastaveni pres abs/esp ale zapisuje se to do BSI No ale záleží či má CAN/CAN alebo CAN/VAN...lebo ak to prvé netreba mu nové BSI... u vanu na 100% anoi a u canu no 100% si jistej nejsem ale frantici sou frantici Citovat
HonzaT Odesláno 18. leden 2009 Odesláno 18. leden 2009 Ahoj,buď máš auto jen s ABS,nebo ABS+ASR+ESP. Tedy protibklokovací systém+protiprokluzový systém+řízení stability. ASR při prokluzu jednoho hnacího kola toto kolo přibrzdí a přes diferenciál je hnací síla přenesena na kolo druhé s lepší přilnavostí k povrchu. ESP umí například při průjezdu zatáčkou přibržďovat jednotlivá kola tak,aby průjezd zatáčkou byl co nejplynulejší a nejbezpečnější. Vstupní informace tohoto systému je například info o otáčení jednotlivých kol,uhlu natočení volantu,informace z gyrometru o náklonu vozidla atd. Také komunikuje s počítačem vstřikování,který je schopen na základě požadavku od ESP ubrat výkon motoru,ikdyž máte plyn na podlaze. Proto je vozidlo většinou,ale ne vždy,vybaveno deaktivačním tlačítkem ESP,které ho vypne a nedochází k ubírání výkonu,například,když zapadnete a potřebujete se vyhrabat. Citovat
mlkl Odesláno 18. leden 2009 Autor Odesláno 18. leden 2009 No necham to asi tak. Moc by mi vrtali do auta v servise a to nechcem. Dik za odpovede Milan Citovat
AnotherOne Odesláno 18. leden 2009 Odesláno 18. leden 2009 Původně zaslal: HonzaT Ahoj,buď máš auto jen s ABS,nebo ABS+ASR+ESP. Tedy protibklokovací systém+protiprokluzový systém+řízení stability. Neviem ako u Peugeotov, ale napr. Octavia exstuje verzia len s ABS+ASR. Citovat
mlkl Odesláno 18. leden 2009 Autor Odesláno 18. leden 2009 pozeral som katalog ku 307 a tam pisu, ESP* (Electronic Stability Program / Elektronicky stabilizacny systém) pridáva k 3 predchádzajúcim funkciám ABS,REF,AFU 2 dalsie: ako doplnkova vybava za priplatok • Protipreklzovy systém kolies (ASR) pôsobí na brzdy a riadenie motora a obmedzuje preklzávanie kolies pri strate adhézie. • Dynamická kontrola stability (CDS) neustále porovnáva informácie poskytované snímacom na volante a snímacom zatázania a detekuje akykolvek nábeh na nedotácavost alebo pretácavost. Podla vysledku potom koriguje dráhu vásho 307 v medziach fyzikálnych zákonov. Citovat
karel307 Odesláno 7. únor 2009 Odesláno 7. únor 2009 Myslím, že nebudu daleko od tématu, když se poptám na ESP: je možné, že při jeho aktivaci ho slyším?? Zvuk se podobá jemnému drhnutí, jako při funkci ABS, což by mi nijak zvlášť nevadilo, ale znervózňuje mě přítomnost tohoto zvuku téměř při každém přeřazení rychlosti, kdy motor není v záběru. Díky za nápady... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.