Chepp Odesláno 17. leden 2009 Odesláno 17. leden 2009 Tak mam par problemu a chtel bych je vyresit. Dnes rano sem nastartoval a motor mel vazne divny zvuk, priapdne mi neco ze tam opravdu slusne rachoti. Kdyz zamacknu spojku tak se to trochu ztiší, což bych rekl asi ložisko, ale porad to celkem dela kraval na muj vkus, rekl bych jak se to trochu projede tak je to lepsi, enbo spis na to zvyknu. Dalsi problem je ze mam jedno kolo bouchle, a rekl bych ze mi hezky devastuje asi ložiska na kolech, btw mi to huči už velmi ale velmi pekne, co to tak stoji ty loziska, protoze napred musim vymenit kolo nebo nechat srovnat a potom i loziska. Pískání brzd, ale toho sem tady cetl hafol, a nejsem moc z toho chytrej. az si jeste na neco vzpomenu dopisu. ke vsem temto problemum sem prolizal topic za topicem, a nejsem o moc chytrejsi, proto delam osobni vlastni novy. Citovat
ozzy56 Odesláno 17. leden 2009 Odesláno 17. leden 2009 to kolo bys měl hned vymenit za rezervu ložisko kola 1200 kč--je tam jedno Citovat
Chepp Odesláno 17. leden 2009 Autor Odesláno 17. leden 2009 jo ale rezervu mam letni, takze radi koupim novy lozisko nez se nekde roztrelit. Jelikoz fakt najezdim hodne, tak se to snazim resit, ale nevim jak se srovnanim kola, kazdy mi tvrdi ze to nema smysl ze se to po nejake dobe zas pojebe. Tak jestli koupit novy kola nebo nevim. Citovat
foxo Odesláno 17. leden 2009 Odesláno 17. leden 2009 jo jo taky plechac sa da dostat za babku... Citovat
Medvěd Odesláno 17. leden 2009 Odesláno 17. leden 2009 Pokud najezdíš jak sám píšeš \"hodně\" tak nechápu, proč nekoupíš jiné kolo - mě by to točilo do bíla, kdybych věděl, že díky blbýmu disku si rozjebávám celou nápravu (o komfortu a bezpečnosti jízdy ani nemluvím). Jestliže máš opravdu v řiti spojkové ložisko, připrav si rovnou i korunky na přítlačák (bude na 90% od ložiska pojebaný) a rovnou bych vyměnil i lamelu - vše najednou je lepší než to za pár týdnů zase rozhazovat. Pískání brzd - pokud brzdí, neřeš - pokud brzdí blbě, tak nové desky, eventuelně i kotouče Citovat
Guest vrbis Odesláno 17. leden 2009 Odesláno 17. leden 2009 S tim ložiskem bych si takovou hlavu nelámal.Jsou dělaný tak,aby se nesekly.Měl jsem stejnej problém a vydrželo cca 4 měsíce ježdění,jen bylo slyšet čím dál víc.Jestli máš plechy,tak kup novej a alu se daji srovnat,ale musíš vědět,jestli to umí,nebo ho pak můžeš odepsat. Citovat
Chepp Odesláno 17. leden 2009 Autor Odesláno 17. leden 2009 mno prave ze nci nahradniho nemam, a tak zhanim, puvodne sem zahnel novy litaky, ale ted na to kaslu, a zhanim plechy, jeden kolega v inzerci to prodava tak sem mu tam napsal ze je asi vezmu, jen to mam trochu z ruky, btw neni moc casu. Citovat
Chepp Odesláno 18. leden 2009 Autor Odesláno 18. leden 2009 mno ted bych potreboval vedet co tedy s tim motorem, kdosi mi rekl ze rozvody by to spravily... a jelikoz nevim o tom ze by nekdo za poslednich 180tis kilometru rozvody nedelal, tak je asi udelam, jenom jestli to bude miti efekt, odstraneni hluku. Citovat
BoneDaddy Odesláno 18. leden 2009 Odesláno 18. leden 2009 Původně zaslal: Chepp mno ted bych potreboval vedet co tedy s tim motorem, kdosi mi rekl ze rozvody by to spravily... a jelikoz nevim o tom ze by nekdo za poslednich 180tis kilometru rozvody nedelal, tak je asi udelam, jenom jestli to bude miti efekt, odstraneni hluku. No kdybych já nevěděl jestli někdo v 180 tis přede mnou měnil rozvody tak je to první věc kterou dělám po koupi auta. Citovat
ozzy56 Odesláno 18. leden 2009 Odesláno 18. leden 2009 řešit zvuk motoru přes comp dost dobře nejde...ty rozvody bych ale vyměnil (180 tisíc je dost--opravdu nečekej) po výměně uvidíš sám,zda se motor ztiší,ale pochybuju Citovat
Chepp Odesláno 18. leden 2009 Autor Odesláno 18. leden 2009 prej možna byly.. ale kdyz nevidim nidke razitko s podpisem nebo štitek tak spiš beru že nee.. a jestli jo, tak nemam jistotu kde co a jak... takze spiš počitam že nejsou a delat je budu. Citovat
ozzy56 Odesláno 18. leden 2009 Odesláno 18. leden 2009 Původně zaslal: Chepp prej možna byly.. ale kdyz nevidim nidke razitko s podpisem nebo štitek tak spiš beru že nee.. a jestli jo, tak nemam jistotu kde co a jak... takze spiš počitam že nejsou a delat je budu. No,za rozvody s pumpou dáš tak pětku, motor vyjde na víc.... Citovat
Chepp Odesláno 18. leden 2009 Autor Odesláno 18. leden 2009 Ozzy: tedka te tak uplne nechapu... tak dam 5tis za rozvody s pumpou... a co se ještě bude dělat na motoru? Citovat
ozzy56 Odesláno 18. leden 2009 Odesláno 18. leden 2009 Původně zaslal: Chepp Ozzy: tedka te tak uplne nechapu... tak dam 5tis za rozvody s pumpou... a co se ještě bude dělat na motoru? No,píšeš,že v motoru rachotí,s vymáčklou spojkou to ztiší--to nemá s rozvodama nic společného... Ty rozvody bys měl udělat jako prevenci proti přetržení řemene-- je to důležitý servisní úkon při 180 t km--ale ten rachot asi nebu- de rozvodama.Nakonec,vyměň ty rozvody a uvidíš sám.... Citovat
Chepp Odesláno 18. leden 2009 Autor Odesláno 18. leden 2009 jo aha... uz sem to pochopil.. no prepokldam ze tam neco bude... mno nakonec to vidim ze nejlepsi by to snad bylo zavist do autorizovaneho servisu a nechat to cely prezkoumat... buh vi... Citovat
ozzy56 Odesláno 18. leden 2009 Odesláno 18. leden 2009 já do autorizáku jezdím velice nerad , ale při nějakých špatných zvucích z motoru (které bych neuměl rozpoznat) tak bych neváhal ani minutu--opravy jsou pak velmi drahé... Citovat
barmann Odesláno 18. leden 2009 Odesláno 18. leden 2009 jj, rozvody jsou první věc, já když koupil auto, tak jsem taky hned hledal, kde je udělat. Nicméně fouklý těsnění pod hlavou to urychlilo a šlo to zároveň. Takže rozvody, přetěsnění a přebroušení hlavy (včetně tlakové zkoušky), výměna chladící směsi (byl tam olej) a výměna oleje mě přišla na 11 500kč. Což si myslím, že je tak akorát. Nebo jsem snad zaplatil moc? Snad prý ještě měnil jakýsi olejový čerpadlo, ale to není doložený. Citovat
zzipCZ Odesláno 18. leden 2009 Odesláno 18. leden 2009 Původně zaslal: Chepp jo aha... uz sem to pochopil.. no prepokldam ze tam neco bude... mno nakonec to vidim ze nejlepsi by to snad bylo zavist do autorizovaneho servisu a nechat to cely prezkoumat... buh vi... no hlavně ne proboha do Artcomu tomu se vyhni obloukem:bojim:bojim Citovat
Chepp Odesláno 18. leden 2009 Autor Odesláno 18. leden 2009 zzpiCZ: tak pane ted si me dostal, tak uz chvilema fakt nevim kam s tim zajet, fajta mi vsichni nedoporucuji, a ted sem premyslel o artcomu a ty mi takhle poradis. Takze v tomto pripade Olomouc je snad nejaky zaklety. Mam tedka nejaky kontakty na servisy mimo olomouc něco v zábřehu a něco v uničově, tak v týdnu opráším telefon a obvolam to. Je to vubec mozny ze ten olomouc je tak tragickej? Jenom dotaz, jak dlouho tak trva ta vymena rozvodu? Dělá se to an počkání? Auto je muj skoro živitel, abyhc zas nemusel jezdit v kolegově 306 kabriu, je na to zimma Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.