klm16 Odesláno 16. leden 2009 Odesláno 16. leden 2009 dnes som v garazi len tak behal okolo auta taka bezna kontrola vsetkeho, no a skusil som len taz zapnut klimu nech sa kusok prevetra. no po stlaceni gombika ani v motore nic sekbublo (ako je bezne ked sa zapne inokedy) ani ventilator sa neroztocil, ani nic. Zasvietila kontrolka ze klima funguje no nic. V lete fungovala bez problemov. V motore pri klinovom remeni je taka vec ktora sa po zapnuti klimatizacie roztoci no ani ta sa nekruti. Ma to nejaky vpliv na teplotu ? (bolo asi 0°C) alebo mi tam nieco skorodovalo? mam pockat do jari a nezapinat ju alebo co robit ? [upravil dne 16/1/09 klm16] [upravil dne 21/1/09 klm16] Citovat
panhu Odesláno 16. leden 2009 Odesláno 16. leden 2009 Asi ti utek plyn. Ventilátor klimy se bez tlaku netočí. Mě se to stalo už tejden po tom co sem si ju nechal nafouknout ... Citovat
MatrixChose Odesláno 16. leden 2009 Odesláno 16. leden 2009 To není ventilátor ale kompresor klimy - to na tom řemenu. Když se zapne, tak \"cvakne\" elektromagnetická spojka. Jak už psaů panhu, asi ti uteklo chladivo. Takže u plynařů ptestovat plynem kde uniká, vyměnit (trubku) a doplnit, oni už budou vědět. Jinak se má klima pouštět i v země aspoň na chvilku jednou za cca 14 dní, aby se kompresor promazal. Citovat
klm16 Odesláno 16. leden 2009 Autor Odesláno 16. leden 2009 a to mohlo len tak z nicoho nic vyprchat??? kolko taka napl. stoji ?? klimu som nemal zapnutu asi od septembra, nemoze byt iba ten kompresor \"nepremazany\" a preto ho neroztoci ?? Citovat
AnotherOne Odesláno 16. leden 2009 Odesláno 16. leden 2009 Nie je to tým, že je nízka teplota a teda nie je treba chladiť preto kompresor nezopne Inak to s tou náplňou je pravda, kopresor sa nezopne pri nízkom tlaku kvôli ochrane. Citovat
klm16 Odesláno 16. leden 2009 Autor Odesláno 16. leden 2009 ale studeny vzduch z fukarov isiel..... ale to bude tou teplotou Citovat
zabit Odesláno 16. leden 2009 Odesláno 16. leden 2009 naplneni klimatizace mi dali v lete asi 3x a poprvy me to stalo 1000, pak se zjistilo ze mam diru v trubicce od chladice k kompresoru. pak uz me to stalo 700. ty trubicky jsou hlinikovy a hlinik jak uz nas na zakladni skole ucili spolu se soli vytvari naky zlo, takze se tam pak ukaze dirka, nech si skontrolovat tlak v klimatizacnim okruhu, nez si to tam nechas napustit Citovat
klm16 Odesláno 16. leden 2009 Autor Odesláno 16. leden 2009 a jeje. tak to ste ma vobec nepotesili.... Citovat
PnR Odesláno 16. leden 2009 Odesláno 16. leden 2009 mozes skusit skontrolovat ci mas natlakovany ukruh tak, ze srubovak abo niecim zatlacis jeden z klimovych ventilov.. ked ti nic nevyfuci vies ze mas prazdny okruh.. Citovat
zabit Odesláno 17. leden 2009 Odesláno 17. leden 2009 neboj smes neni nijak extra toxicka, kdyz jsme s jednim znamym vyndavali tu deravou trubici tak mu to vlitlo primo do obliceje a zije do dnes s tim sroubovakem bud radsi opatrnej , kdyz si poskodis ventil tak se ti to prodrazi Citovat
mio Odesláno 17. leden 2009 Odesláno 17. leden 2009 Původně zaslal: klm16 dnes som v garazi len tak behal okolo auta taka bezna kontrola vsetkeho, no a skusil som len taz zapnut klimu nech sa kusok prevetra. no po stlaceni gombika ani v motore nic sekbublo (ako je bezne ked sa zapne inokedy) ani ventilator sa neroztocil, ani nic. Zasvietila kontrolka ze klima funguje no nic. V lete fungovala bez problemov. V motore pri klinovom remeni je taka vec ktora sa po zapnuti klimatizacie roztoci no ani ta sa nekruti. Ma to nejaky vpliv na teplotu ? (bolo asi 0°C) alebo mi tam nieco skorodovalo? mam pockat do jari a nezapinat ju alebo co robit ? [upravil dne 16/1/09 klm16] Taky mě v zimě nejde spustit až když je cca +4 stupně tak se rozběhne. Citovat
permonik7 Odesláno 17. leden 2009 Odesláno 17. leden 2009 Ani mně nejde v zimě spustit klima - mám manuální. Citovat
klm16 Odesláno 17. leden 2009 Autor Odesláno 17. leden 2009 a viete preco?? teda v lete normal ide ??? Citovat
AnotherOne Odesláno 17. leden 2009 Odesláno 17. leden 2009 Veď som ti to písal. Načo zapínať kompresor, keď je vonku chladnejšie ako dokáže klima schladiť. Citovat
subin Odesláno 17. leden 2009 Odesláno 17. leden 2009 Původně zaslal: klm16 a viete preco?? teda v lete normal ide ??? je to ochrana před zamrznutím systému a následně jeho poškození,ale mám pocit,že se nemá zapnout pokud čidlo zaregistruje teplotu na výparníku nižší než je nastavené,každopádně by měla sepínat i rozepínat pokud je tam víc jak 1/3 nápně,i když nesepíná může tam být nějaký (zůstatkový) tlak tak bych si zkoušku šroubovákem odpustil a zajel někam kde to plní.budeš tam mít kolem 700-800 g při plném stavu náplně Citovat
permonik7 Odesláno 17. leden 2009 Odesláno 17. leden 2009 Původně zaslal: klm16 a viete preco?? teda v lete normal ide ??? V zimě nesepíná, v létě funguje normálně Aspoň mně. Citovat
MrVain Odesláno 17. leden 2009 Odesláno 17. leden 2009 v zime by nemala fungovať ak je menej ako 4°C,pretože na vyparniku ja snímač teploty, ktory pod 4°C vypína kompresor aby nedochadzalo k namrzaniu výparnika:papa Citovat
klm16 Odesláno 21. leden 2009 Autor Odesláno 21. leden 2009 dnes som bol v garazu trosku sa nam oteplilo skusil som ju zapnut naskocila.... takze vyriesene v zime proste nezopina :-) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.