Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

dnes som v garazi len tak behal okolo auta taka bezna kontrola vsetkeho, no a skusil som len taz zapnut klimu nech sa kusok prevetra. no po stlaceni gombika ani v motore nic sekbublo (ako je bezne ked sa zapne inokedy) ani ventilator sa neroztocil, ani nic. Zasvietila kontrolka ze klima funguje no nic. V lete fungovala bez problemov.

V motore pri klinovom remeni je taka vec ktora sa po zapnuti klimatizacie roztoci no ani ta sa nekruti.

Ma to nejaky vpliv na teplotu ? (bolo asi 0°C) alebo mi tam nieco skorodovalo?

mam pockat do jari a nezapinat ju alebo co robit ?

[upravil dne 16/1/09 klm16]

[upravil dne 21/1/09 klm16]

Odesláno

Asi ti utek plyn. Ventilátor klimy se bez tlaku netočí. Mě se to stalo už tejden po tom co sem si ju nechal nafouknout ... :nevim

Odesláno

To není ventilátor ale kompresor klimy - to na tom řemenu. Když se zapne, tak \"cvakne\" elektromagnetická spojka. Jak už psaů panhu, asi ti uteklo chladivo. Takže u plynařů ptestovat plynem kde uniká, vyměnit (trubku) a doplnit, oni už budou vědět. Jinak se má klima pouštět i v země aspoň na chvilku jednou za cca 14 dní, aby se kompresor promazal.

Odesláno

a to mohlo len tak z nicoho nic vyprchat???

kolko taka napl. stoji ??

klimu som nemal zapnutu asi od septembra, nemoze byt iba ten kompresor \"nepremazany\" a preto ho neroztoci ??

Odesláno

Nie je to tým, že je nízka teplota a teda nie je treba chladiť preto kompresor nezopne :myslim Inak to s tou náplňou je pravda, kopresor sa nezopne pri nízkom tlaku kvôli ochrane.

Odesláno

naplneni klimatizace mi dali v lete asi 3x a poprvy me to stalo 1000, pak se zjistilo ze mam diru v trubicce od chladice k kompresoru. pak uz me to stalo 700. ty trubicky jsou hlinikovy a hlinik jak uz nas na zakladni skole ucili spolu se soli vytvari naky zlo, takze se tam pak ukaze dirka, nech si skontrolovat tlak v klimatizacnim okruhu, nez si to tam nechas napustit

Odesláno

mozes skusit skontrolovat ci mas natlakovany ukruh tak, ze srubovak abo niecim zatlacis jeden z klimovych ventilov.. ked ti nic nevyfuci vies ze mas prazdny okruh..

Odesláno

neboj smes neni nijak extra toxicka, kdyz jsme s jednim znamym vyndavali tu deravou trubici tak mu to vlitlo primo do obliceje a zije do dnes :roll

s tim sroubovakem bud radsi opatrnej , kdyz si poskodis ventil tak se ti to prodrazi :papa

Odesláno
Původně zaslal: klm16

dnes som v garazi len tak behal okolo auta taka bezna kontrola vsetkeho, no a skusil som len taz zapnut klimu nech sa kusok prevetra. no po stlaceni gombika ani v motore nic sekbublo (ako je bezne ked sa zapne inokedy) ani ventilator sa neroztocil, ani nic. Zasvietila kontrolka ze klima funguje no nic. V lete fungovala bez problemov.

V motore pri klinovom remeni je taka vec ktora sa po zapnuti klimatizacie roztoci no ani ta sa nekruti.

Ma to nejaky vpliv na teplotu ? (bolo asi 0°C) alebo mi tam nieco skorodovalo?

mam pockat do jari a nezapinat ju alebo co robit ?

[upravil dne 16/1/09 klm16]

Taky mě v zimě nejde spustit až když je cca +4 stupně tak se rozběhne.
Odesláno
Původně zaslal: klm16

a viete preco??

teda v lete normal ide ???

je to ochrana před zamrznutím systému a následně jeho poškození,ale mám pocit,že se nemá zapnout pokud čidlo zaregistruje teplotu na výparníku nižší než je nastavené:myslim,každopádně by měla sepínat i rozepínat pokud je tam víc jak 1/3 nápně:myslim,i když nesepíná může tam být nějaký (zůstatkový) tlak tak bych si zkoušku šroubovákem odpustil :D a zajel někam kde to plní.budeš tam mít kolem 700-800 g při plném stavu náplně:myslim
Odesláno

v zime by nemala fungovať ak je menej ako 4°C,pretože na vyparniku ja snímač teploty, ktory pod 4°C vypína kompresor aby nedochadzalo k namrzaniu výparnika:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...