Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všichni.Prosim Vás mohli by jste mi někdo poradit jak vyměnit pal. filtr? Zřejmě ho mám po zamrznutí nafty trochu přicpanej a prej je potřeba ho vyměnit. Jestli máte nějakej obrázek byl bych moc rád. Díky moc:myslim

Odesláno

Ahoj, dělal jsem to minulý týden.

Nevím co Ti přesně nejde. Nejdřív odpojíš ty dvě hadičky nahoře. Mají takový nacvakávací zámek, musíš hodně zmáčknout takový (u mě světlý) plast a hadici vytáhnout. Jde to ztuha.

Pak klíčem povolíš víko filtru, otočí se cca o 90st, a vyndáš vložku. Můžeš případně odsát, nebo vypustit naftu vypoušťákem dole, aby se ti nedostal bordel dál.

Teď bych se ale chtěl zeptat zkušenějších:

Když otočím klíčkem do druhé polohy, začne nizkotlaké čerpadlo tlačit naftu do filtru. Pokud by byl ale filtr už zavřený a prázdný nedostane se vzduch do vysokotlakého čerpadla?

Já jsem pro jistotu před startem naftu do filtru doplnil.

Odesláno

Napsané úplně přesně,jen dodatek, nádobu kam se filtr dává mi mechanik naftou nenapouštěl,ale nechal déle jet čerpadlo při druhé poloze klíčku a pak asi o 10 vteřin trvalo déle než motor chytil oproti normálu.Ale je důležité po vyndání starého filtru starou naftu odstranit,je v ní odně bordelu.

Odesláno
Původně zaslal: Topka

díky já přesně nevěděl jestli je tam nějakej fígl takže to vypadá docela jednoduše.

Jen bych doplnil--ta výměna filtru začíná vypuštěním nafty z nádo-

by filtru :myslim

Odesláno

no já mám trošku jiný filtr a přístup k němu,ale naftu nikdy nevypouštím,jen starou vyndám a dám novou,max.trošku připustím balonkem.....

[upravil dne 16/1/09 Burisek]

Odesláno
Původně zaslal: Xenostellar

Jeste bych se zeptal kde je ten balonek. Ja jsem ho hledal a nenasel. Jestli ho tam teda vubec mam.

HDi balonek nemá.Naftu lze natlačit jen el. čerpadlem.;)

Odesláno
Původně zaslal: Xenostellar

Jeste bych se zeptal kde je ten balonek. Ja jsem ho hledal a nenasel. Jestli ho tam teda vubec mam.

no to nvím,jakjsem psal já mám TD a balonek viz.obrázek

post-0-14109604135014_thumb.jpg

• O 1 měsíc později...
Odesláno

zdar, ja tam balonek nemam, ale to je fuk....

tak jsem si pred chvii vymenil sam palivovy filtr :papa, koupil jsem mann, trochu jsem to zlil, to je fakt, ale napoprve ok... :)

jinak jsem nic nezalival, jen jsem nechal 2x natlacit cerpadlo, poprve to nechytlo, ale pak uz ano, je to samoodvzdusnovaci system, to je good :)

Odesláno

Ja som si ho menil v jeseni, tiez tam nemam ziadny balonik. Akurat bolo zvlastne, ze som ho vobec nezalial a motor chytil na prvy krat a ani som ho nedrzal v otackach a ani neskapal. Filter som vtedy menil na 2-krat, pretoze su dva typy a v obchode mi predal samozrejme ten, ktory mi nepasoval. A kedze som nemal ine auto, ako svoje- obchod bol daleko: pekne stary filter vratit-vymenit v obchode za druhy a odznova :D :D :D

Odesláno
Původně zaslal: msoli

Menite palivovy filter pri kazdej vymene oleja?Mne povedali ze staci az kazde 2 vymeny cize po 30000km

má se měnit co 40 tisíc--ale když ho vyměníš dříve,uděláš jen dobře

Odesláno

nazdar mne tiez \"chytraci\" dali podla katalogu ten druhy filter takze mi je na dve veci, ak by mal niekto zaujem poslem za symbolicku cenu :super je to filter FRAM CG8953ECO.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...