Durko Odesláno 14. leden 2009 Odesláno 14. leden 2009 zdravím všetkých. mam dotaz : ma zhaviť pri každom štarte? ak to mam len trochu teplé tak mi nezopne žhaviče. ak je to zle tak mi poradte prosím kde by mohla byť chyba dik Citovat
pastorek Odesláno 14. leden 2009 Odesláno 14. leden 2009 Teoreticky áno, no je to závislé od teploty. EDIT: Aby nedošlo k nedorozumeniu, myslel som teplotu motora. [upravil dne 14/1/09 pastorek] Citovat
kyzektom Odesláno 14. leden 2009 Odesláno 14. leden 2009 Podle me to ma zhavit podle teploty motoru. Pokud je motor dostatecne teply tak asi zhavit nemusi nebo alespon zkratit zhaveni na kratsi cas. U me to neplati zhavi porad stejne dlouho at je motor teply nebo studeny. Treba to je spatne ale hlavni je ze to chyta. Takze to neresim. Tom Citovat
Durko Odesláno 14. leden 2009 Autor Odesláno 14. leden 2009 mne sa zda že mi to tiež v lete žhavilo stale ale neviem čo by tomu mohlo byť na čo sa pozrieť Citovat
pastorek Odesláno 14. leden 2009 Odesláno 14. leden 2009 Původně zaslal: Durko mne sa zda že mi to tiež v lete žhavilo stale ale neviem čo by tomu mohlo byť na čo sa pozrieť Ono to žhaví stále ale doba žhavenia by mala byť závislá od teploty motora. Citovat
Durko Odesláno 14. leden 2009 Autor Odesláno 14. leden 2009 neviš náhodou odkial to berie signál tej teploty? ked to natočím tak my hned ide teplý vzduch takže teply motor je ale ani neblikne a dlho točí Citovat
AnotherOne Odesláno 14. leden 2009 Odesláno 14. leden 2009 Doba žhavenia pred a po naštartovaní je závislá od viacerých činiteľov. Tu je príklad pre 307ku: The preheating time varies depending on engine temperature. Engine coolant temperature Pre-heating (pred žhavenie) duration - 30 °C 16 seconds - 10 °C 5 seconds 0 °C 0,5 seconds 10 °C 0,25 seconds 18 °C 0 seconds 40 °C 0 seconds Post-heating (dožhavenie) allows the operation of the heater plugs to be prolonged following the starting phase. Postheating is used to reduce pollutant emissions during the first few minutes after starting. Engine coolant temperature Post-heating duration - 30 °C 3 minutes - 10 °C 3 minutes 0 °C 1 minute 10 °C 1 minute 18 °C 30 seconds 40 °C 0 seconds Parameters which can interrupt the postheating : Engine coolant temperature lower than 20°C. Injected fuel flow exceeding 35 mm3. Engine speed greater than 2000 rpm. Citovat
igor.sk Odesláno 14. leden 2009 Odesláno 14. leden 2009 Mne 309 1,8 TD žhavila vždy, v lete to to bolo kratšie. Po dlkšej pauze, aj keď bol motor teplý cca 50°C a točil som hneď, tak mu to dlkšie trvalo. Ak som zažhavil a kontrolka zhasla, bolo to na \"brnk\" Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 14. leden 2009 Odesláno 14. leden 2009 Ja nevim, pokud to startuje tak se do toho nevrtej Citovat
Durko Odesláno 14. leden 2009 Autor Odesláno 14. leden 2009 uvidim podla nalady 309 mi chytala na brnk a musí aj toto len ta zima keby nebola blbo sa nieco rozoberá a sklada Citovat
dano7777 Odesláno 14. leden 2009 Odesláno 14. leden 2009 zaleži aky maš motor, ak maš HDI tak tam maš sekundove žhaviče a kim ich nažhavy, tak nestihne poslat impuls na kontrolku ale žhavit ti budu Citovat
pastorek Odesláno 14. leden 2009 Odesláno 14. leden 2009 Původně zaslal: dano7777 zaleži aky maš motor, ak maš HDI tak tam maš sekundove žhaviče a kim ich nažhavy, tak nestihne poslat impuls na kontrolku ale žhavit ti budu Má to v popise. P 405 TD Citovat
Durko Odesláno 27. leden 2009 Autor Odesláno 27. leden 2009 prosíííím neviete ako sa rozoberá ta modrá krabička kde sú relátka? začína to blbnúť stále viac ked po nej pobúcham tak pekne nažhaví asi lepi kontakty a nechcem ju dolámať. dik za rady Citovat
Burisek Odesláno 27. leden 2009 Odesláno 27. leden 2009 mno mě kámoš kterej dělá šéfa servisákům říkal že pokud je motor teplý,přijedete od někud,pro něco si skočíte domů a zase někam jedete tak se při dalším startu žhavit nemusí a hned startuje,ale to jsem slyšel,tak nevím.... mě žhaví pokaždé a je jedno jak je motor teplí či ne,mám 2.1 TD Citovat
lucascz Odesláno 27. leden 2009 Odesláno 27. leden 2009 Původně zaslal: Burisek mno mě kámoš kterej dělá šéfa servisákům říkal že pokud je motor teplý,přijedete od někud,pro něco si skočíte domů a zase někam jedete tak se při dalším startu žhavit nemusí a hned startuje,ale to jsem slyšel,tak nevím.... mě žhaví pokaždé a je jedno jak je motor teplí či ne,mám 2.1 TD Tady bez souhlasil. V mrazech to zhavilo cca 8 s. ujel sem 10 km, na 5 min to vypnul a pri natoceni to zhavilo 1-2 s. Opravdu zalezi, na tom, jak je motor prohraty, zhavit to asi bude vzdy, ale delka bude jiz pomerne kratsi k teplote motoru Citovat
Durko Odesláno 27. leden 2009 Autor Odesláno 27. leden 2009 to súhlasím ale mne to uz zacína blbnúť tak že uz nezopne žhaviče ani rano ked stojí celu noc. musím to rozobrat ale ako aby som to nedolámal Citovat
Burisek Odesláno 27. leden 2009 Odesláno 27. leden 2009 Původně zaslal: lucascz Původně zaslal: Burisek mno mě kámoš kterej dělá šéfa servisákům říkal že pokud je motor teplý,přijedete od někud,pro něco si skočíte domů a zase někam jedete tak se při dalším startu žhavit nemusí a hned startuje,ale to jsem slyšel,tak nevím.... mě žhaví pokaždé a je jedno jak je motor teplí či ne,mám 2.1 TD Tady bez souhlasil. V mrazech to zhavilo cca 8 s. ujel sem 10 km, na 5 min to vypnul a pri natoceni to zhavilo 1-2 s. Opravdu zalezi, na tom, jak je motor prohraty, zhavit to asi bude vzdy, ale delka bude jiz pomerne kratsi k teplote motoru je to možné,nekoukal jsem na čas jak to dlouho žhaví......mě ale ten čas přijde stejně dlouhý [upravil dne 27/1/09 Burisek] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.