Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Demo

nevim jak Vy, ale tatik leje do sluzebniho Tranista (2007, 2.2 TDCi - nejaky braska s vasemi HDI) jen naftu Shell (kvuli bodum a cistym hajzlum) a za 90 tkm neni zadny problem... (cca 6-8 nadrzi mesicne).... at si to kazdy prebere sam

ja si to uz prebral..... a byl jsem kur...y rad, ze jsem tu drahou a kvalitni naftu od shellu z nadrze vyjel...:grr sorry:xvul.... cesky shell mi nesmi do nadrze

[upravil dne 19/1/09 BV406]

Odesláno

no nevím já mam sice auto na benzín ale táta má hyundai tuscon a na nádrž nafty tam leje cca litr benzínu ať je léto nebo zima a auto nemělo žádnej problém je dva roky starý a za chvíli bude mit nakrouceno sto tisíc, ale jak řikáte je to na každym co si tam dává nebo nedává, hlavně ať pak nebrečí

Odesláno

Pokud chce někdo googlovat a zalovit na západ od nás, tak by asi také měl pouvažovat nad rozdíly mezi jednotlivými oleji do dvoutaktů, když už tam chce něco takového lít, a nebrat všechno jen jako souhrnnou skupinu M2T. Pochybuju, že na tom západě mají vůbec zdejší nejlevnější M2T do trabantů apod, který tak nádherně modře kouří, vůbec k dispozici.

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Pokud chce někdo googlovat a zalovit na západ od nás, tak by asi také měl pouvažovat nad rozdíly mezi jednotlivými oleji do dvoutaktů, když už tam chce něco takového lít, a nebrat všechno jen jako souhrnnou skupinu M2T. Pochybuju, že na tom západě mají vůbec zdejší nejlevnější M2T do trabantů apod, který tak nádherně modře kouří, vůbec k dispozici.

to je pravda, pokud se jedna o tzv. olej pro dvoutakty, tak to jsou dnes uz predevsim polosyntetiky nebo mineraly o nejvyssi vykonnostni klasifikaci API TC...

ale stejne mi to s tou naftou nejak nestimuje :)

Odesláno

To mě taky, já pouze komentuji to samotné M2T. Sám nic takového do nafty neleju, a nikdy jsem nelil.

Jinak mě ještě fascinují hlášky typu - s dieselem tím a tím mále najeto \"už\" 90tis km apod. Vážení, jestli 90tis km považujete za nějaký nájezd, kór u dieselu, tak jste asi spadli z višně. Tohle najezdily i staré šádovky, u kterých byla životnost obecně mizerná. U malého dieselu beru jako relevantní alespoň 300tis km, pak už jsem ochoten jej brát nějak vážně, u větších úměrně více. Z mých aut, co mi prošly rukama trochu dlouhodoběji (tzn aspoň rok), měla najeto víc než 300tis km naprostá většina, včetně toho aktuálního.

• O 3 roky později...
Odesláno

3 roky stare vlakno :) ozivujem a doplnujem ze musi ist o olej so specifikaciou JASO FC, API TC, ISO-L-EGC

cital som a prekladal 3 dni, studoval specifikacie, hladal obrazky ...

takyto olej (vraj) najlepsie premaze cerpadlo, cisti vstreky a po spaleni zanechava menej sadzi ako samotna nafta (aj pre DPF a FAP)

davkovanie pre kamiony a traktory 1:100 , pre normalnych smrtelnikov na 60L nadrz 2-2.5 deci

cakam kto si ma poda :roll

Odesláno

tak ten olej do nafty lej a neptej se no :D

jinak shodou okolnosti jsem tu mel pred par dny chlapa, ktery si u me kupoval 2 litry toho nejlevnejsiho m2t, klasicky mineral, taky vykonnost dle api tc, a kdyz jsem se ho ptal jestli nechce lepsi polosyntetiku, ze mene dymi a lepe se spaluje, tak mi rekl, ze ne, ze on to ma do stareho vw transporter diesel, protoze se mu pridira cerpadlo :D, ze pry to ma odzkousene, a ze stejne ted ceka na nove repasovane, ale do te doby nez mu dojde tak vali do nafty m2t :) ...

[upravil dne 18/6/12 13:22 od BV406]

Odesláno

no vif na jednu nadrz je asi 80 centov a 5l liqui moly oleja sa da kupit za 25euro co je euro na nadrz. ak to funguje ako nemci pisu tak to zato hadam stoji :) na zaciatku kazdeho vlakna o tomto mixe sa spominaju taxiky co najazdili pol miliona km a viac, bez poruchy cerpadla, ale ziaden urcite nebol peugeot ale mb a podobne

Odesláno

Asi pred rokem jsm cetl ve SM jeden clanek,ze Nemci 2 roky jezdili na starym Golfu ciste na rostliny olej-palivo. Po 2letech jezdeni motor rozebrali a vysledek? Motor podstatne cisci nez kdyz se jezdilo na naftu. Vim,ze jeden pan,myslim ze byl taxikar,ze psal,ze jezdi ciste taky na olej. Zaver si udelejte sami.Frantisek.

Odesláno

Jenže oni jezdili na rostlinej olej a ne na olej do dovojtaktů! Myslím, že olej v české naftě může spíše pomoci než uškodit, máme naftu prý nemastnou. Ještě jsem někde četl, že prý dávali do nafty nějaká ředidla a po tom se snížila kouřivost.

Odesláno

:DDDDDDD jj, takze dnes si deti povime, jak si pripravit kvalitni palivo pro nase milacky, tuhle koupime nekolik litru nafty, doplnime o nekolik deci oleje do dvoutaktnich benzinovych motoru, aby nam to moc nekourilo, tak pridame nekolik deci acetonu, pokud nemate aceton, zkuste treba petrolej anebo rovnou par litru benzinu, cili si vyrobime zimni variantu :DD ... atd

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...