Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dnes ráno bylo u nás -18 a autí mě poprve co ho mám odmítlo poslušnost.Šoupli jsme ho do garáže a za hodinu naskočilo a jede.Mám otázku kolik musím naměřit odporu na žhavičích abych si mohl myslet že je vše o.k.Mám tam systém Bosch tak poraďte cenově přijatelný a dobrý žhaviče.Jinak jsem si koupil nový naftový filtr zítra budu preventivně měnit.

Odesláno

podle mě nafta. (ten filtr je dost dobrý nápad)

Ráno žhavilo tak dlouho, že jsem myslel, že za volantem umrznu. Potom naskočilo na první převalení, po vteřině chcíplo. Tak jsem holt napodruhé startoval se čtvtkou plynu ;)

(a to jsme měli \"jen\" patnáct pod nulou)

Odesláno

Nevím kolik naměřit, já to zkouším vyndaný na baterce s kouskem drátku :mad: Jinak dneska jsem taky ráno po startu poslouchal jak mi motor zakopává (-12). Tak jsem to po příjezdu z práce dal do garáže a vyndal žhavičky a jedna byla černá jak bota a samá saze. Po připojení na baterku ani nevlažila. Zítra budou nové. :super:super:papa

Odesláno

Mě dnes odpoledne naskočil, a hned chcípnul. Pak jsem ho držel pod plynem a po chvíli jel v pohodě. To je divný, že by tyhle mrazy ohrozili krásný starty našich starých dieselů?

Odesláno
Původně zaslal: vix

ani ne tak mrazy, jako rozhozený ventilový vůle ...

... a že ty naše starý diesely ty vůle mají (a jak krásný) ;)

Já je před zimou seřizoval. Teda v létě, že...

Guest Šindy 307 SW 125 kW
Odesláno

No nevim jaký mráz byl u nás, ale když jsem nastartoval forda tak to mě mrzí že pažouti mají problémi. Taky vždy vyndám svíčky a kontroluju je na baterce. To je nejlepší. Nebo když se přes svíčku škrtne plusem a nejiskří tak je ko.

Odesláno

Jaky odpor? Hlavne tam nesmi byt nekonecno :-) Za studena tam budou odhadem (!) desetiny, max. jednotky Ohmu. Odpor sam o sobe jeste nerekne, zdali ta zhavicka dobre zhavi. Pokud je ale prerusena, je situace jasna. Merit/zkouset se musi ale kazda zhavicka zvlast, ne vsechny 4 spojene paralelne.

Kaja

Odesláno

To je normální, když udeří mrazy, že se objeví tuny příspěvků o problémech se starty dieselů. Vždy\'t kolik lidí má starý diesel skutečně v cajku? Hodně se skloňují žhavky, ale tím taky většina lidí skončí. Vůle ventilů má v pr... 90% aut (těch starých bez hydroštelů, pochopitelně), to se projeví až pod nulou. Jak rozprašují vstřikovače, to už neví prakticky nikdo. Předsuvník nefunguje taky skoro nikdy, a to nastavení čerpadel od oka podle různých očí, škoda mluvit.

Mmch. já teď autem vůbec nejezdím, ale kdyby náhodou bylo třeba, myslím, že bych se ani nemusel snažit, v nádrži mám čistě letní naftu ze sudu :)

Odesláno
Původně zaslal: Šindy 307 SW 125 kW

No nevim jaký mráz byl u nás, ale když jsem nastartoval forda tak to mě mrzí že pažouti mají problémi. Taky vždy vyndám svíčky a kontroluju je na baterce. To je nejlepší. Nebo když se přes svíčku škrtne plusem a nejiskří tak je ko.

U nás mají zase problém Fordi ale toto je peugeot forum takže proč by to sem psali??:myslim:D:D
Odesláno

Moje 205ka dneska ráno v -15°C po nažhavení naskočila na brnknutí a ani jednou nezakopla. A to má najeto 300tis. Až to auto shnije tak si ten motor snad dám na poličku nad postel. :D:D:D

Odesláno
Původně zaslal: oddie

To je normální, když udeří mrazy, že se objeví tuny příspěvků o problémech se starty dieselů. Vždy\'t kolik lidí má starý diesel skutečně v cajku? Hodně se skloňují žhavky, ale tím taky většina lidí skončí. Vůle ventilů má v pr... 90% aut (těch starých bez hydroštelů, pochopitelně), to se projeví až pod nulou. Jak rozprašují vstřikovače, to už neví prakticky nikdo. Předsuvník nefunguje taky skoro nikdy, a to nastavení čerpadel od oka podle různých očí, škoda mluvit.

Mmch. já teď autem vůbec nejezdím, ale kdyby náhodou bylo třeba, myslím, že bych se ani nemusel snažit, v nádrži mám čistě letní naftu ze sudu :)

Škoda mluvit. Radši budou majitelé brblat než řešit vstřikovače, natočení čerpadla a ten předsuvník. U těchto aut na dojetí nemá cenu vynaložit tyto investice...

Odesláno

Bodejď by ne, když ty auta maj dnes hodnotu jestli těch 4 vstřiků :)

Já je třeba mám skoro nové, vytáhl jsem je z bouračky, měly za sebou asi 10tis km. Mít v tom zimní naftu, chytne i v -30 stupních... :)

Odesláno

Bodejď by ne, když ty auta maj dnes hodnotu jestli těch 4 vstřiků :)

Já je třeba mám skoro nové, vytáhl jsem je z bouračky, měly za sebou asi 10tis km. Mít v tom zimní naftu, chytne i v -30 stupních... :)

To věřím. Nebo vyzkoušet kde dělají opravy naftových čerpadel - přinést vstřiky z dvou tří motorů a vybrat ty nejlepší.

Odesláno

cena jedné špičky je 400,- Kč. To víc bude za práci :nevim

Nebude, přeskládání je věc chvilky. Když si ty vstřikovače přineseš vyndané... Tu zkušební mrchu na staré jednostupňové mechanické vstřikovače má většina garážservisů, to není žádný zázrak.

Odesláno

to já se svím autí problém s nastartováním nemám,jen mě zradila nemrzka..... kámoš to nějak pos:bacha když mi tu nemrzku dával,měl jsem v autě jen na -8 a bylo kolem 18:roker což nasere, po výměně a naředění na - 38 to snad bude ok !!

Odesláno

cena jedné špičky je 400,- Kč. To víc bude za práci :nevim

Nebude, přeskládání je věc chvilky. Když si ty vstřikovače přineseš vyndané... Tu zkušební mrchu na staré jednostupňové mechanické vstřikovače má většina garážservisů, to není žádný zázrak.

A za zkoušku jednoho vstřiku chtějí třeba 25 Kč.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...