automale Odesláno 7. leden 2009 Odesláno 7. leden 2009 ahoj. ked startujem mojho - 205 1.9 Diesel r.v. 91 - pod bodom mrazu chyti na prvy krat, takmer okamzite, ale musim mu hned pridavat plyn inak skape. po chvilke pridavania ide kludne a sam. Je to tym ze je to stary diesel a je zima alebo mi nieco odchadza? Prevodovka tiez ide tazko na druhy prevodovy stupen niekedy aj cez zuby ked je studena, ked sa to dobre zohreje tak ide lahucko a potichu - tiez normal? [upravil dne 19.12.2009 automale] Citovat
pysta1 Odesláno 8. leden 2009 Odesláno 8. leden 2009 skus našponovať lanko z termosytiča a premeraj žhaviče. Neverím že je to tým že je to starší motor. Sú to dobré motory. Citovat
Marcel505 Odesláno 8. leden 2009 Odesláno 8. leden 2009 Když chytne hned, žhavící svíčky jsou ok. To by to asi nestartovalo ne? Problém je v tom co ovládá sytič - u termostatu máš našroubovaný takový váleček a z něho vede lanko k čerpadlu a tam ovládá sytič. Když je motor studený (chladící kapalina), tak to víc přitahuje a víc dává naftu, když se to ohřeje, stáhne se to. Mrkni na tohle lanko, a zkus nastartovat když to našponuješ, poběží hned v pohodě. Jenže po startu, až se to ohřeje, by se to zase mělo vrátit jak to bylo. Někdo to předstartem stáhne drátem a pak po chvíli jízdy sundá, ale dělej to každý ráno že... A jezdit s tím furt na max taky není nejlepší. Prostě ten váleček je špatnej, už nefunguje. Nový stojí asi 1000 Kč... Citovat
automale Odesláno 8. leden 2009 Autor Odesláno 8. leden 2009 hmm a nestacilo by to tam troska pritiahnut / len neviem co je to troska/ vycistit a premazat - alebo ci to neni len tym ze je ztuhnuty olej a ked sa to cele trosku rozbehne tak uz ide sam. na druhej strane, chitit chyti len musim chvilku posediet v nutri s nohou na plyne a jemne mu pridavat tak to az take strasne neni, dnes ma byt okolo - 20 stupnov tak ho pojdem skusit rano nahodit ci pojde. Citovat
RichVa Odesláno 8. leden 2009 Odesláno 8. leden 2009 Původně zaslal: automale hmm a nestacilo by to tam troska pritiahnut / len neviem co je to troska/ vycistit a premazat - alebo ci to neni len tym ze je ztuhnuty olej a ked sa to cele trosku rozbehne tak uz ide sam. na druhej strane, chitit chyti len musim chvilku posediet v nutri s nohou na plyne a jemne mu pridavat tak to az take strasne neni, dnes ma byt okolo - 20 stupnov tak ho pojdem skusit rano nahodit ci pojde. Mno a kdy jsi měnil naftový filtr? Mohl by být zanesený a chvilku trvá, než se ohřeje od motoru a trochu povolí usazeniny. U převodovky to je podobný problém ... zezdola jsou pod autíčkem táhla od šaltpáky k převodovce... je třeba rozebrat a řádně promazat. Dělalo mi to také (dvojka velmi těžce a trojka občas přes zoubek) a tato \"lehká\" operace pomohla. Citovat
automale Odesláno 9. leden 2009 Autor Odesláno 9. leden 2009 noo tak dnes rano bolo len -16 a skusal som ho nahodit a celkom sa dalo - ledva sa roztocil a zdochol tak na druhy krat som mu pomohol stlacenim plynu a rozbehol sa, chilku pridavania a uz isiel sam. na 236000km je to super :-) hej a ten palivovy filter neviem kedy bol meneny , auto dlho nemam, sem tam mi preblikne ale inac ta kontrolka nesvieti tak ho zatial nemenim. - ta prevodovka, nemoze to byt olejom? [upravil dne 9.1.2009 automale] Citovat
vix Odesláno 9. leden 2009 Odesláno 9. leden 2009 vyměň palivový filtr a zkontroluj (na jaře) ventilové vůle. Ráno u mě stejný scénář. ... akorát mám 400+ Převodovka je, v tomto případě, úplně, ale úplně mimo mísu Citovat
Marcel505 Odesláno 9. leden 2009 Odesláno 9. leden 2009 Zahřátý motor pracuje lépe. Proto při zimě ten sytič přitáhne tu páčku aby šlo do čerpadla víc nafty. Si to zkus při volnoběhu, kolik ti to přidává když to dáš na max. Vyčištění a promazání asi tomu sytiči nepomůže, prostě je v háji. I když, rád bych nějaký rozebral, třeba by šel nějak opravit. Citovat
Dundee Odesláno 9. leden 2009 Odesláno 9. leden 2009 Původně zaslal: Marcel505 I když, rád bych nějaký rozebral, třeba by šel nějak opravit. Co chceš opravovat na bimetalu? Citovat
Marcel505 Odesláno 9. leden 2009 Odesláno 9. leden 2009 Původně zaslal: Dundee Původně zaslal: Marcel505 I když, rád bych nějaký rozebral, třeba by šel nějak opravit. Co chceš opravovat na bimetalu? Už jsi to měl rozebraný? Co já vím, třeba je to nějak zaseklý nebo zanešený. Furt lepší to zkusit rozkuchat než shánět jiný, stejně nefunkční. Citovat
kobra Odesláno 13. leden 2009 Odesláno 13. leden 2009 co se týše převodovky , doporučuji olej vyměnit řazení se zlepší víc zde : Citovat
Hrac.Dr.m Odesláno 15. leden 2009 Odesláno 15. leden 2009 Asi jako píše Marcel505... Já osobně jsem ten sytič plně funkční nikdy neměl. Nenašel jsem ani nikoho kdo by mě pořádně poradil.... Takže ze začátku jsem to před startem zaseknul drátem na plno...a po cca dvou třech minutách to zase odpojil...Většinou hned jak auto začlo topit. Ted už to mám vychytaný tak že jsem si udělal táhlo do kabiny a přímo pod volantem si ten sytíč můžu otevřít nebo zavřít aniž bych předtim musel otevírat kapotu... Citovat
MartinR Odesláno 15. leden 2009 Odesláno 15. leden 2009 Ten váleček se sytičem a lankem se dá i koupit třeba v Autobenexu. Citovat
automale Odesláno 18. leden 2009 Autor Odesláno 18. leden 2009 noo ten sytic na packu dovnutra je fajin napad. myslim ze benzinaky mali sytic pod volantom pri nastavovani svetiel, diesel to tam ma tiez ale prekryte plastovou kritkou - mozno by nebolo odveci to z nejakeho stareho benzinaku vybrat a dat do diesla. hmm len ked na benzine zabudnes vypnut sytic zahadzes si sviecky ale pri diesli sa co stane ? Citovat
automale Odesláno 20. říjen 2009 Autor Odesláno 20. říjen 2009 noo takze zasa aktualne - minula zima nejak presla a vydrzal som to s nacukavanim plynu kam sa motor nerozhybal sam. ten sytic som nejak neskusal - a hlavne nechce sa mi stym babrat aby som si neposral spotrebu proste sa bojim ze to pritiahnem moc a bude stale davat moc nafty. ale problem - uz dochne aj pri cca 10 stupnoch a ked mu hned po nastartovani pridam plynu tak bezi ale strasne snim trase a z vyfuku ide hodne bieleho dymu no a za jazdy pocujem akoby klepal - zeby to cele mohli robit ventily? trosku sa obavam aj tesnenia pod hlavou. palivovy filter som menil nejak na jar - 5000km dozadu. Citovat
Kloub Odesláno 21. říjen 2009 Odesláno 21. říjen 2009 já jsem to vyřešil odvzdušněním palivové soustavy, taky mě to ráno chcípalo a od té dob je to fajn Citovat
kobra Odesláno 22. říjen 2009 Odesláno 22. říjen 2009 No a co jsi vymysle ls tou převodovkou? Citovat
automale Odesláno 23. říjen 2009 Autor Odesláno 23. říjen 2009 noo vymenil som olej - dal som tam nejaky Castrol ale za 1200SK/2l myslim - a celkom pohoda, je to lepsie, uvidim ked zacne dobre mrznut. Citovat
automale Odesláno 29. listopad 2009 Autor Odesláno 29. listopad 2009 grr uz ma to sere....... takze rekapitulacia : ked klesne vonkajsia teplota pod 10stupnov tak sice motor chyti na 1 sup ale je problem ho udrzat v chode. Musim mu pridat plynu ale aj tak snim strasne trase a z vyfuku ide celkom dost bieleho dymu. Ked sa trosicku popretaca a zohreje tak pustim plyn a uz ide sam a bez dymu. Voda v oleji neni, olej sa netrati, chladiaca neviem - ta vo vacsich mnozstvach nemizne. V chladiacej olej tiez neni. Motor sa neprehrieva. Robilo to aj minulu zimu ale mam pocit ze sa to zhorsuje. No a cez emisnu by to nepreslo Dnes som bol pozerat chladiacu - dolieval som vyse pol litra, /naposledy som dolieval hadam este v marci \"3.2009\"/ ale nevylucujem ze moze unikat aj inakade aj ked sa mi to uz presava pacit. Dodavam ze ked je vonku prijemne teplo tak nieje ziadny problem so startom ani s bielym dymom. Zeby to bolo tesnenie pod hlavou alebo nebodaj hlava? zeby koli tomu nepreslo cez emisnu? EDIT: tak som dal pozriet zhavice - 2 boli zle tak som dal vymenit vsetky 4. Auto uz totiz startovalo na 3 valce. Bohuzial zlepsenie len minimalne :-( Chlapik ktoremu som to daval pozerat to vidi na vstreky alebo cerpadlo. To sa mi uz ale asi neoplati vrazat tolko € do toho takze sa zacinam obzerat po inom aute [upravil dne 19.12.2009 automale] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.