Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

medved: zachovat si vlastni nazor (a nastroje k jeho prosazovani) urcite neznamena zustat nejakym ostrovem uprostred deni a sr*t na vsechny ostatni. zvlast ne tak, jak to ve me evokuje tva fraze, tzn po kubansku.

menici se kurz CZK/EUR je v mediich jednostranne prezentovan jako nejvetsi zlo svetove ekonomiky, pac v TV akorat stale placou zdrceni exporteri. na druhou stranu, jestli nas ted muze neco alespon castecne \'odfiltrovat\' od \'bankovni krize\', tak je to treba ta vlastni mena, bo s tou se da vzdycky neco podniknout. Nebo ji muzeme mit pevne fixovanou na € a pak jen sedet a koukat jako v lotyssku. (litva, lotyssko, estonsko - jedny z nepostizenejsich zemi financni krizi)

vzdycky se muzes snazit neco vymyslet, nebo jen sedet a cekat, jak to vyresi brusel(a predpokladat, ze bezpochyby hledaji reseni nejvyhodnejsi zrovna pro tebe). ja mam radeji moznost volby.

Odesláno

Vixi, nevim ci si to nepochopil, alebo len prekrutil.

Ja som mal na mysli poplatek za transakcie udelany v zahranici.

Kdyz tu pridu, a zaplatim neco kartou, mam to uz davno zaratane v mesacnem poplatku za sluzbu. Kdyz, tu s tou kartou zaplatim 1000 krat, staly platim ten samej zakladny poplkatek.

Kdyz ale vyjedu do zahranici, a zaplatim kartou, uz si moje BANKA za tuhle transakcii neco narata, napriklad vymyslim si, 50 SK. A tym padem, to uz tak vyhodne, plateni kartou v zahranici, neni ...

Takze proto bude asi lepsi, mat hotovost krajiny, do ktere jedu, abych nemusel platit smesne poplatky.

Ty 3 procenta sou jednak maximalne prehnany, a za dalsi, kdyz by sem platil kartou, nic by sem neovlivnil. A jak tu bolo psano, tym ze nekdo umozni platit kartou, castecne zvysi obrat, coz mu moze bezproblemov pokryt naklady na poplatky v banke (viac zarobi, ma viac penazi, moze zaplatit poplatky banke )

...

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Nic jsem nepřekroutil, ale specielně pro tebe

Za které? Za výběry z bankomatu nebo za platbu za zboží v obchodech? Tohle je dobré, abys specifikoval. Bavím se tady stále o placení kartou, ne o výberu z bankomatů

Kdyz tu pridu, a zaplatim neco kartou, mam to uz davno zaratane v mesacnem poplatku za sluzbu. Kdyz, tu s tou kartou zaplatim 1000 krat, staly platim ten samej zakladny poplatek.

Za službu u banky máš \"zarátáno\" cokoliv, protože obchodník už \"dorátal\" poplatek pro kartovou společnost do ceny zboží. Banka dostane prachy od kartové společnosti za to, že tou kartou platíš. Proto můžeš mít tu kartu od banky \"zadarmo\" :D

Kdyz ale vyjedu do zahranici, a zaplatim kartou, uz si moje BANKA za tuhle transakcii neco narata, napriklad vymyslim si, 50 SK. A tym padem, to uz tak vyhodne, plateni kartou v zahranici, neni ...

Máš holt neefektivní banku - více tady

Příště nemysli, fakta jsou lepší než nějaké výmysly

Takze proto bude asi lepsi, mat hotovost krajiny, do ktere jedu, abych nemusel platit smesne poplatky.

Ano, pokud máš \"tupou\" banku, platíš směšné poplatky - pokud ti v zahraničí tvoji kartu akceptují, neplatíš žádný polatek. (pokud banka není tupá a nechce na tobě vydělat)

... mmch, do Eurozony vyrážím akorát s kartou a drobnými na kafe :roker

Ty 3 procenta sou jednak maximalne prehnany, a za dalsi, kdyz by sem platil kartou, nic by sem neovlivnil. A jak tu bolo psano, tym ze nekdo umozni platit kartou, castecne zvysi obrat, coz mu moze bezproblemov pokryt naklady na poplatky v banke (viac zarobi, ma viac penazi, moze zaplatit poplatky banke )

Ano, ale pokud obchodník s tím už od začátku počítá, tak naopak platba v hotovosti mu přinese zisk - nemusí odvádět poplatek kartové společnosti, může ti dát drobnou slevu ( na pračce to u mě byly dvě stovky ;) ).

Odesláno
Původně zaslal: OK406

Když ptáčka lapají, pěkně mu spívají !!! a copak se krize neprojevila i v zemích, kde se platí eurem?? Zlatá česká koruna!!! ;)

Zlata ceska koruna??? od krizy sa kurz voci slovenskej zhorsil, mam pocit ... pred krizou 1 CZK - 1,35 SKK a teraz pred koncom roka bolo 1,13

Odesláno
Původně zaslal: ZAklik

Když ptáčka lapají, pěkně mu spívají !!! a copak se krize neprojevila i v zemích, kde se platí eurem?? Zlatá česká koruna!!! ;)

Zlata ceska koruna??? od krizy sa kurz voci slovenskej zhorsil, mam pocit ... pred krizou 1 CZK - 1,35 SKK a teraz pred koncom roka bolo 1,13

Tím chceš říci co ? Že vaše zboží je dražší a našeho si můžete koupit víc. Že můžeme být o něco levnější než vaši výrobci ? Že můžeme mít více práce a dodávat více na Slovensko?

Nebo, co to bylo za výkřik?

(faktově to máš ovšem dobře ;) )

Odesláno

Ano, to je přesně pohled někoho, kdo si nevidí dál než na špičku vlastního nosu, a poměřovat umí jen maloobchodní cenou zboží v obchodech. Pohříchu to ale je pohled opravdu velmi, velmi krátkozraký, ale to je jak házet hrách na zeď...

Odesláno
Původně zaslal: vix

určité čerpačky - které? (Kartu mi u Shel, OMV, Agip, a z domácích - Benziny i ONO vezmou vždy)

nepochopil,precitaj si to znova.pisal som ak nemas kartu momentalne;)

Odesláno
Původně zaslal: Kurt

Protože to maj Slováci blíž do práce? ;)

Tá sadla.:potlesk Priznajme si je to tak. Ale tak sa aspoň točia peniaze doma.

[upravil dne 2.1.2009 AnotherOne]

Odesláno
Původně zaslal: vix

Původně zaslal: Lubk0

Nic jsem nepřekroutil, ale specielně pro tebe

Za které? Za výběry z bankomatu nebo za platbu za zboží v obchodech? Tohle je dobré, abys specifikoval. Bavím se tady stále o placení kartou, ne o výberu z bankomatů

Kdyz tu pridu, a zaplatim neco kartou, mam to uz davno zaratane v mesacnem poplatku za sluzbu. Kdyz, tu s tou kartou zaplatim 1000 krat, staly platim ten samej zakladny poplatek.

Za službu u banky máš \"zarátáno\" cokoliv, protože obchodník už \"dorátal\" poplatek pro kartovou společnost do ceny zboží. Banka dostane prachy od kartové společnosti za to, že tou kartou platíš. Proto můžeš mít tu kartu od banky \"zadarmo\" :D

Máš holt neefektivní banku - více tady

Příště nemysli, fakta jsou lepší než nějaké výmysly

Ano, pokud máš \"tupou\" banku, platíš směšné poplatky - pokud ti v zahraničí tvoji kartu akceptují, neplatíš žádný polatek. (pokud banka není tupá a nechce na tobě vydělat)

... mmch, do Eurozony vyrážím akorát s kartou a drobnými na kafe :roker

Ano, ale pokud obchodník s tím už od začátku počítá, tak naopak platba v hotovosti mu přinese zisk - nemusí odvádět poplatek kartové společnosti, může ti dát drobnou slevu ( na pračce to u mě byly dvě stovky ;) ).

Bohuzel v tom pripade mame tupy cely bankovy system ...

Odesláno

Mimo to se mi euro docela paci :D

Dnes sem byl v Trafice, koupil sem si cervene malborky (85Sk), zuvacky a nejaky casopis. Dokopy sem mnel platit 4 Eura aj 10 centov, dal sem ji 5 Euracku, a pani mi vidala nejaky mince. Za mnou byla rada lidi, tak sem to nahadzel do penezenky.

Prisel sem do Kauflandu , kouknu za svetla do penezenky, a ta pani mi vydala 4 Eura aj 5 Centom :D

Toz za 95 centu malborky, zuvacky a casopis, to je parada :)

Jen taka pikoska, frajerkyne segre dneska vydali na poste v prepocte o 700 SK vic jak mnely :D Ty lidi sou fakt magory ...

V kazdem pripade muzu povedet, ze zatim slo vsechno naokolo dolu.

Dnes sem byl v kauflande, a vsade vladne logo \"NOVA MENA, NIZSIA CENA\" a mozem povedat, ze ceny sou predsajen zaokruhlene dole. To iste v LIDLI, a podobne i v Tescu.

V kauflandu byla soutez, ze platte kartou, a muzete vyhrat mali darek :) To mi povedala az prodavacka, kdyz sem zaplatil, dala mi kostku, hodil sem, padla 6 ka, a ze pri najvecsi :D Tak sem dostal velikej balik cokoladovych susenek :D Normalne som zatial velmi milo prekvapeny, doufam ze se to udrzi :P

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Ano, to je přesně pohled někoho, kdo si nevidí dál než na špičku vlastního nosu, a poměřovat umí jen maloobchodní cenou zboží v obchodech. Pohříchu to ale je pohled opravdu velmi, velmi krátkozraký, ale to je jak házet hrách na zeď...

nie nie, ja si na koniec nosa vidim ale tie skodoradostne komentare predomnou ma dost zarazili...povedzte mi aka je politika ked v MB - Skoda produkciu znizili,a v Kia-i v Ziline teraz od noveho roka zvysili? a stale len model CEED a teraz niekedy maju vyrabat aj nejaky novy, nesledujem neviem aky presne

Odesláno

Nechce se mi citovat ty děsný stromy, jen poznámka k těm kartám: ty tři procenta ani omylem nejsou přehnaný, řada obchodníků je ráda, že má JEN tři procenta a ne víc. To za prvé. Jen si to zkuste, získat do obchodu/firmy terminál a rozumné podmínky na něj, kolik dostanete. A za druhé, obchodníka dávajícího slevu za platbu cash znám i z Německa, přesně z tohoto důvodu (a pokud dobře pamatuju, dával slevu 5%, což je dost nářez, na to jak velký obchod to byl).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...