Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Kurt

vix: zapomněl jsi na kÁmose, což je u nás nejpoužívanější baňkofka. ;)

Pro info: Co na Slovensku házíte do parkovacích automatů, nebo telefonních budek?

Nojo, na české školství jsem zapomněl ... aneb, kde je české školství?

(Malá nápověda, KÁmose přeložte na třikrát (na \"osminy\") a u jedné kratší hrany hledejte ;) )

Odesláno
Původně zaslal: Kurt

Takže jediný problém je s bábama v trafice? To jste to zvládli dost dobře. :)

nj, dnes som chcel podať loto na tých 10mega € v banku a obľúbená trafika zavretá a v druhej ľúdí jak za komanča na mandarínky.

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

... na tých 10mega € ...

Jak to čtu, napadla mě taky ještě jedna hloupá otázka :D

Jak píšete znak €? Pravej Alt + E, kombinace levej Alt+ numerickej kód? Nebo byl dokonce někdo natolik snaživej, že by vymyslel Euro klávesnici s Euro znakem přímo na nějaký klávese?

Odesláno

Dnes sem spozoroval jedine navyseni :D

Namisto 30 SK za parkovne na cely den sem platil 1 EURO, coz je o 12 halierov viac :D Hajzlove :D

Mam v penezenke 20 eur, a mam ji prazdnou :( 1 x 10 EURO, 2x 5 EURO )

Osobne bych to vubec nevidel tak kryticky, ako nektery popisuji.

Treba si uvedomit to, ze zachvily bude doba, kdy budete platit kartou i za lizatko ...

Pri tankovani pouzivam KARTU

Pri nakupech (nakupuji jen v obchodnich centrech a hypermarketech) platim jen KARTOU

V kazdem obchode, kde si kupuji na sebe obleceni platim KARTOU

Dokonca i v me oblibene mototechne platim KARTOU

Restaurace kam chodim zvecsa na obedy, tam taky platim KARTOU (wetzlerov dom)

Kartou neplatim jen

1. Cigarety

2. Za napoje ktore su kupim vecer v baru

3. V nekterych restauracich

4. Za vykendove ozran party

Na tohle vse, krom toho vykendu mi staci par eur v penezence, na ostatny veci pouzivam kartu, alebo IB ...

A kouknu na to jako jeden sedlak ...

Kdyz pojedu v januari do rakouska na lyzovacku, uz si nebudu muset menit prachy. Kdyz pojedu v lete na dovolenku, tez si prachy uz menit nebudu. Kouknu na vyplatni pasku, a mam tam o nekolika korun vic.

Operatori sve pausali, a poplatky za ne stahli dole, napriklad FIX 300 SK stoji 9 EUR, coz je o nejakou tu korunu lacnejsi.

A dokonce i obchody v mem okoly, kopu veci pozlacnovali, zaokrouhlenim nadol.

Toz az na to parkovne :D :D sem spokojen :P Uvidime co prinese cas.

Odesláno
Původně zaslal: MirasCC

... na tých 10mega € ...

Jak to čtu, napadla mě taky ještě jedna hloupá otázka :D

Jak píšete znak €? Pravej Alt + E, kombinace levej Alt+ numerickej kód? Nebo byl dokonce někdo natolik snaživej, že by vymyslel Euro klávesnici s Euro znakem přímo na nějaký klávese?

RAlt+e, ale to funguje len na národnej klávesnici, nie na eng. Ono to je na klávese, práve na tom E to mám vyznačené. A pritom je to klávesnica z nejakého 97-98 roku.:o

[upravil dne 2.1.2009 AnotherOne]

Odesláno

Jj, taky tu mám na Éčku znak € nakreslenej. Ale nezdá se mi to úplně šikovný do ruky, jestli to někdo bude potřebovat psát častěji, tak nic moc.

Odesláno
Původně zaslal: PnR

lubk0: vies ze o tebe tvoja banka vie vsetko? :)

mne by to teda vadilo.. vie kde kedy kolko tankujes, co jes, co na sebe nosis..

Čo ješ to snaď nie :D Len kde a za koľko.

MirasCC: $ tiež treba písať so šiftom a keď je národná klávesnica tak ešte horšie. £ a ¥ ani nehovorím (nie že by mi to bolo treba denne). Ale stále sa dá použiť univerzálne EUR.

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Dnes sem spozoroval jedine navyseni :D

Namisto 30 SK za parkovne na cely den sem platil 1 EURO, coz je o 12 halierov viac :D Hajzlove :D

Mam v penezenke 20 eur, a mam ji prazdnou :( 1 x 10 EURO, 2x 5 EURO )

Osobne bych to vubec nevidel tak kryticky, ako nektery popisuji.

Treba si uvedomit to, ze zachvily bude doba, kdy budete platit kartou i za lizatko ...

Pri tankovani pouzivam KARTU

Pri nakupech (nakupuji jen v obchodnich centrech a hypermarketech) platim jen KARTOU

V kazdem obchode, kde si kupuji na sebe obleceni platim KARTOU

Dokonca i v me oblibene mototechne platim KARTOU

Restaurace kam chodim zvecsa na obedy, tam taky platim KARTOU (wetzlerov dom)

Kartou neplatim jen

1. Cigarety

Na tohle vse, krom toho vykendu mi staci par eur v penezence, na ostatny veci pouzivam kartu, alebo IB ...

A kouknu na to jako jeden sedlak ...

Kdyz pojedu v januari do rakouska na lyzovacku, uz si nebudu muset menit prachy. Kdyz pojedu v lete na dovolenku, tez si prachy uz menit nebudu. Kouknu na vyplatni pasku, a mam tam o nekolika korun vic.

Operatori sve pausali, a poplatky za ne stahli dole, napriklad FIX 300 SK stoji 9 EUR, coz je o nejakou tu korunu lacnejsi.

A dokonce i obchody v mem okoly, kopu veci pozlacnovali, zaokrouhlenim nadol.

Toz az na to parkovne :D :D sem spokojen :P Uvidime co prinese cas.

Tak to je \"pozitivní\" pohled na situaci (s kterým se umím ztotožnit) - negativní jsou tu převážně výkřiky \"euroskeptických\" Čechů, jsem zvědavý na opravdová negativa, která € slovákům přinese (osobně tedy u mně pozitiva jasně vedou).

Odesláno

Což mě přivádí na takovou filozofickou otázku - k čemu vlastně symboly typ €, $ či £, vlastně jsou, když nejsou vůbec snadno dostupný a jejich napsání zabere pomalu víc času, jak zkratky EUR, USD či GBP :myslim

:ticho Už mlčím, asi se nudím :D

Odesláno

Právě ty stejné bankovky jsou zcela jasný klad - při cestách po Evropě mě děsně s*alo to neustálé řešení, zda mám dostatek místních bankovek.

Odesláno

Kartou neplatim jen

1. Cigarety

Prečo mám pocit, že Lubk0 niečo pred manželkou tají? :myslim:D

Odesláno

Což mě přivádí na takovou filozofickou otázku - k čemu vlastně symboly typ €, $ či £, vlastně jsou, když nejsou vůbec snadno dostupný a jejich napsání zabere pomalu víc času, jak zkratky EUR, USD či GBP :myslim

... hmm, a jak dlouho existují klávesnice ?

(jeden znak je vždycky lepší než zkratka ze 3 písmen)

Odesláno
Původně zaslal: vix

... hmm, a jak dlouho existují klávesnice ?

(jeden znak je vždycky lepší než zkratka ze 3 písmen)

...pokiaľ na napísanie toho znaku nepotrebuješ stlačiť 4 klávesy...

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Právě ty stejné bankovky jsou zcela jasný klad - při cestách po Evropě mě děsně s*alo to neustálé řešení, zda mám dostatek místních bankovek.

A kartu pán nemá ?

Jasně, chápu to, jedu do zahraničí, je třeba si vyměnit na jejich národní měnu. To je vopruz.

Za chvíli začneme všichni mluvit esperantem !!!

Ještě, že netřeba na cestu do zahraničí různých výjezdních doložek a devizových příslibů. Jen vyměnit u okýnka kačky za ojra. Což se může jevit doopravdy jako vopruz.

Medvěde, nahoď něco rozumějšího (smysluplnějšího), pls :roker

Anebo si doma drž cca 50 € v drobných ( zase tolik na naše to není) ... a kafí a baget z toho máš na tejden (vztahuju množství baget na střední medvídě :D )

P.S.: V Rumunsku mi vzali na benzínce kartu, nebo jsem měnil český kačky za lei. Éčka, co jsem měl (pro sichr) ve štrozoku, ty jsem přivezl komplet domů.

Odesláno

Kartou neplatim jen

1. Cigarety

Prečo mám pocit, že Lubk0 niečo pred manželkou tají? :myslim:D

Toz, manzelku jeste nemam, tak tajit nemam co :P Na manzelku sem jeste mlady ucho ...

:D

PNR, tak to by si inac mal zahodit mobil, lebo tvoj operator potom o tebe vie vsecko, dokonce aj presne kde ted si :D

Ja kartu vyuzivam s jednyho prozaickyho duvodu. Karta mne stoji 69 Sk , co je zavokrouhlene 2,3 € mesicne.

Mam v ni zadarmo vsechny vybery s domacich bankomatov, ale co je dulezitejsi, tak zdarma cely IB a zdarma platby na vsech terminalech. Tj muzu mesicne uskutocnit 500 transakci, a mam je zdarma...

Tak proc to nevyuzit ? Kdyz mi nekde ukradne penezenku, tak dojedu o par drobaku a cca 200 SK za znovuvystaveny karty ...

Kdyz bych tam mnel hotovost, dojedu o mnohem vic...

Inac ja si myslim, ze sme se jen vratili spet...

TO by ste si vy, starsi clenove mneli pamatovat, kdyz stal rohlik 10 halierov, mlieko nestalo ani korunu.. Presne tak, stary komunismus, i vtedy lidy zarabeli tak ja v prumere my s eurama, a kdo zarabal nad tisicku bol machr...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...