brevla Odesláno 1. květen 2004 Odesláno 1. květen 2004 Nevíte někdo jak je to s vyvážením elektronů? Nechal jsem si je vyvážit a závažíčka mi nalepil servismen zvenku a teď to vypadá hrozně. Citovat
Ferry Odesláno 1. květen 2004 Odesláno 1. květen 2004 no podle me je musi nalepit tam, kde jsou potreba, coz mu rekne ta vyvazovacka ... jinak bys ty disky nemusel davat vyvazovat kdyby to melo byt jen podle vzhledu Citovat
michal cermak Odesláno 2. květen 2004 Odesláno 2. květen 2004 Tak takovou prasárnu jako je nalepení nebo naklepnutí závaží na AL kolo z venkovní strany by můj servisman určitě neudělal.Samozřejmě pokud to není kolo s velým límcem,tam už se to z venku nalepit musí.U kola běžných rozměrů se to závaží lepí hned za paprsky kola.:papa Citovat
mk405 Odesláno 3. květen 2004 Odesláno 3. květen 2004 mě se v servise předem zeptal zda nalepit nebo naklepnout, ale vzhledem k 4cm limci jsou stejně zvenku. mk Citovat
Sepp Odesláno 3. květen 2004 Odesláno 3. květen 2004 Na hlinikace POUZE zavazi nalepovat - nesnasim ocel. zavazicka - grrrrrrrrrrr To je vazne prasarna!!!!! A co se tyka nalepovani zavzi zvenku - tak disk, ktery je treba vyvazit zvenci ma asi bourlivou minulost - hadal bych to na peknou bouracku, nebo otevreny kanal Citovat
mk405 Odesláno 4. květen 2004 Odesláno 4. květen 2004 Abych to upřesnil vzhledem k 4cm limci jsou stejně zvenku ale nalepené na límci i když image závaží nic moc. A ono taky záleží na stáří kola, ty nové nepotřebují tolik dovažovat jako ty staré a řekl bych že spíš než bourlivou minulostí je to technologií výroby. Citovat
Radek V. Odesláno 4. květen 2004 Odesláno 4. květen 2004 Ja osobne si taky myslím, ze zalezi dost i na pneumatice, ne jenom na rafku.......s tou bourlivou minulosti kol bych si teda moc nedovolil souhlasit..... Citovat
Bimbo Odesláno 4. květen 2004 Odesláno 4. květen 2004 Přezouval jsem tři ročky kolesa,když řekneš tomu Otíkovi co ti to přezouval,kam chceš to závaží nalepit,tak on si tu vyvažovačku může nastavit kde mu to má měřit.Stačí tam pomačkat jedno tlačítko a má to.Když jsem někomu přezouval elektrony,třeba kolegům z BMW kteří si libujou v 17\"kolech s 8cm límcem,tak jsem to nastavil abych mu změřil kolo za paprskama a na vnitřní straně ráfku.Jde to měřit na 4-6 místech,podle typu vyvažovačky.Sám mám límec 5cm a mám to vyvážený stejnym způsobem(samozřejmě lepený závaží).A co se týče třeba staří ráfku,velikosti pneu a opotřebení ložisek?Je logický že ráfek s kterym lítaš po Praze a má svoji minulost,nebude tak rovnej jako ráfek new.A když budeš lítat na podložkách,nebo ráfku co má ET a šířku za mezí rozumu a ještě si na to obuješ kola z draqstera,tak počítej s častou výměnou ložisek. Citovat
brevla Odesláno 4. květen 2004 Autor Odesláno 4. květen 2004 Teda tak to jsi mě Bimbo dostal. Co nejdřív jedu do pneuservisu a nechám si předělat závažíčka. Díky:) Citovat
Dave_k Odesláno 4. květen 2004 Odesláno 4. květen 2004 Pokrok nezastavíš. Aby na tebe v pneuservisu nekoukali jako z jara. Tlučou ještě do kovadliny a ty přídeš s otázkou \"a co soustruh na 0.001 mm nemáte?\" Citovat
mk405 Odesláno 5. květen 2004 Odesláno 5. květen 2004 to teda hned zajdu do pneuservisu se zeptat, jsem zvědav co mi řeknou:D:D:D. Ještě by mě zajímalo jestli těch závaží tam není víc (větší hmotnost) a neplatí se za každý gram závaží. mk Citovat
destiny Odesláno 5. květen 2004 Odesláno 5. květen 2004 Musim se taky zapojit do tehle diskuze. Ted jsem si pri prezouvani uzil taky sve Koupil jsem od jednoho chlapka jete elektrony, s gumama na dojeti. Jsou to 17\" a bylo to obute (drzte se) na Citronu Berlingo! Vubec s tim neslo jezdit protoze kola se nevesla do blatniku. Ten chlapek to pritahl z rajchu na vleku s poskozenym motorem. Nemel tedy kde kola vyzkouset. Obul jsem to na Peginu a zjistil, ze jsou 2 z kol kriva. Nechal jsem je minuly tyden opravit (oprava stala 2.000,-) Koupil jsem obuti (ne nove, ojete s 5mm vzorkem), nechal cele vyvazit a i tak mi pri 130ti vibruje volant asi do 150ti, pak se uklidni. Dal jsem se v servisu do reci s mechanikem, co mi vyvyzoval kola a kdyz jsem videl, co to na te vyvazovacce delalo, tak jsem si v ducu rikal, ze je to na vyhozeni. Uklidnil mi, ze to mozna nebude tak strasny. Bylo tam jeste puvodni obuti a ty gumy byly v jednom miste obrzdene a celkove hazely v horizontalni ose. Dalo by se to vyvazit, ale stejne uz jsem mel koupene jine gumy. Co bylo ale horsi, ze disk hazel v horizontalni ose a to fakt zavazicek nedorovnas. Nuselo se tedy rovnat velkym KLADIVEM. Podle me jsou ALU kola docela spotrebni material. Zvlaste v Praze. Jakmile je uz jednou brutaůne vyvazovany nebo rovnany, uz nikdy nebude vklidu a bude mit vliv na sjizdeni vzorku gum a ty pak nepujdou hodit z predku dozadu protoze uz sami o sobe budou hazet. Citovat
vector Odesláno 5. květen 2004 Odesláno 5. květen 2004 Napsán autorem destiny Musim se taky zapojit do tehle diskuze. Ted jsem si pri prezouvani uzil taky sve Koupil jsem od jednoho chlapka jete elektrony, s gumama na dojeti. Jsou to 17\" a bylo to obute (drzte se) na Citronu Berlingo! Vubec s tim neslo jezdit protoze kola se nevesla do blatniku. Ten chlapek to pritahl z rajchu na vleku s poskozenym motorem. Nemel tedy kde kola vyzkouset. Obul jsem to na Peginu a zjistil, ze jsou 2 z kol kriva. Nechal jsem je minuly tyden opravit (oprava stala 2.000,-) Koupil jsem obuti (ne nove, ojete s 5mm vzorkem), nechal cele vyvazit a i tak mi pri 130ti vibruje volant asi do 150ti, pak se uklidni. Dal jsem se v servisu do reci s mechanikem, co mi vyvyzoval kola a kdyz jsem videl, co to na te vyvazovacce delalo, tak jsem si v ducu rikal, ze je to na vyhozeni. Uklidnil mi, ze to mozna nebude tak strasny. Bylo tam jeste puvodni obuti a ty gumy byly v jednom miste obrzdene a celkove hazely v horizontalni ose. Dalo by se to vyvazit, ale stejne uz jsem mel koupene jine gumy. Co bylo ale horsi, ze disk hazel v horizontalni ose a to fakt zavazicek nedorovnas. Nuselo se tedy rovnat velkym KLADIVEM. Podle me jsou ALU kola docela spotrebni material. Zvlaste v Praze. Jakmile je uz jednou brutaůne vyvazovany nebo rovnany, uz nikdy nebude vklidu a bude mit vliv na sjizdeni vzorku gum a ty pak nepujdou hodit z predku dozadu protoze uz sami o sobe budou hazet. Záleží u koho to děláš, já měl celkem slušně kleplý tři kola a teď pohoda max 15gramů. Při dvoustovce vůbec nevíš jestli máš kola nebo vznášedlo. Citovat
vector Odesláno 5. květen 2004 Odesláno 5. květen 2004 Napsán autorem mk405 to teda hned zajdu do pneuservisu se zeptat, jsem zvědav co mi řeknou:D:D:D. Ještě by mě zajímalo jestli těch závaží tam není víc (větší hmotnost) a neplatí se za každý gram závaží. mk Ehm ale ono se platí podle počtu závaží. [Editován dne 5/5/04 vector] Citovat
oddie Odesláno 5. květen 2004 Odesláno 5. květen 2004 To s těma vyvažovačkama, a tím kam chcete nalepit závaží, zas tak úplně neplatí. Pokud chcete za každou cenu šetřit, a přezouváte u garážového šmudly s vyvažovačkou z první republiky, tak vám asi těžko vyhoví - tohle uměj akorát poněkud modernější (a pochňoupkitelně taky dražší) stroje... Totéž platí o kvalitě vyvážení... a vůbec i přezouvání. Citovat
Ráďa Odesláno 5. květen 2004 Odesláno 5. květen 2004 já mám el.kola z GTIčka ty bohužel nemají středovou díru,takže není moc pneuservisů,kteří jsou ochotní kvůli 4.kolům předělávat tu hlavu,ale udělali mi to v Barumce,stálo to docela ranec a na hovno,protože od 120km/h se to rozklepalo jak děcka před mikulášem.Pak jsem to dal k šmudlovi do garáže,kterej to bez keců předělal,zeptal se mě jestli může nalepit závaží i z venku a řekl mi který kola jsou lepší dát do předu a který do zadu.Stálo to třetinu toho co chtěli v Barumce,ale hlavně je to dobrý!A vo tom to je! Citovat
Bimbo Odesláno 5. květen 2004 Odesláno 5. květen 2004 Napsán autorem oddie To s těma vyvažovačkama, a tím kam chcete nalepit závaží, zas tak úplně neplatí. Pokud chcete za každou cenu šetřit, a přezouváte u garážového šmudly s vyvažovačkou z první republiky, tak vám asi těžko vyhoví - tohle uměj akorát poněkud modernější (a pochňoupkitelně taky dražší) stroje... Totéž platí o kvalitě vyvážení... a vůbec i přezouvání. jj to je pravda,zapoměl jsem zmínit že ta firma je trošku rozrostlejší.Nechci jim dělat reklamu páč jsem se tam nepohodl s pár lidma,ale jestli někdo budete chtít vyvážit ty kola a nebude se vám chtít hledat po světě šikovná vyvažovačka http://www.chara.cz/o_firme.asp tam je na ně pár kontaktů kde,kdy,jak a proč se to děje.Ceny by tam měly mít pořád stejný jako v jiných servisech,páč většina pneu jde právě od nich. Citovat
vector Odesláno 5. květen 2004 Odesláno 5. květen 2004 Napsán autorem Bimbo Napsán autorem oddie To s těma vyvažovačkama, a tím kam chcete nalepit závaží, zas tak úplně neplatí. Pokud chcete za každou cenu šetřit, a přezouváte u garážového šmudly s vyvažovačkou z první republiky, tak vám asi těžko vyhoví - tohle uměj akorát poněkud modernější (a pochňoupkitelně taky dražší) stroje... Totéž platí o kvalitě vyvážení... a vůbec i přezouvání. jj to je pravda,zapoměl jsem zmínit že ta firma je trošku rozrostlejší.Nechci jim dělat reklamu páč jsem se tam nepohodl s pár lidma,ale jestli někdo budete chtít vyvážit ty kola a nebude se vám chtít hledat po světě šikovná vyvažovačka http://www.chara.cz/o_firme.asp tam je na ně pár kontaktů kde,kdy,jak a proč se to děje.Ceny by tam měly mít pořád stejný jako v jiných servisech,páč většina pneu jde právě od nich. Ja sem tam mel pohodovy jednani, tak nevim, ale lidi jsou ruzni. Každopádně mám taky kola bez středový díry a navíc rovný sedla na šroubech. Vyvážili dobře a ochotně to je vše co k nim můžu říct. Jo a taky maj v nabídce pár kol co by na Peugeota krásně sedly. Citovat
aulo Odesláno 5. květen 2004 Odesláno 5. květen 2004 Zdarec chlapi. Když jsme už u těch elektronů, dejte mi typ kde mi nejlépe srovnaj a vyšperkujou 19\" ? Nejlépe co nejblíž matičky Prahy. Citovat
vector Odesláno 5. květen 2004 Odesláno 5. květen 2004 Napsán autorem aulo Zdarec chlapi. Když jsme už u těch elektronů, dejte mi typ kde mi nejlépe srovnaj a vyšperkujou 19\" ? Nejlépe co nejblíž matičky Prahy. http://www.j2alu.cz/ Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.