Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

dulezite je mit RZ tahace, jmeno ridice a pojistovnu a i ten zapis od cajtu, to musi vyjit, ale musite to uplatnovat vy sami, cajti se na to vydlabnou

Odesláno
Původně zaslal: ch.i.n.ch.i.l.a

Musíme zjistit kdo(která firma) je majitelem nákladáku, máme jen RZ nákladáku a tahače a jméno řidiče a jeho pojišťovnu.:(

§ 47 Dopravní nehoda

(1) Dopravní nehoda je událost v provozu na pozemních komunikacích, například havárie nebo srážka, která se stala nebo byla započata na pozemní komunikaci a při níž dojde k usmrcení nebo zranění osoby nebo ke škodě na majetku v přímé souvislosti s provozem vozidla v pohybu.

(2) Řidič, který měl účast na dopravní nehodě, je povinen

a) neprodleně zastavit vozidlo,

b) zdržet se požití alkoholického nápoje a jiných návykových látek po nehodě po dobu, do kdy by to bylo na újmu zjištění, zda před jízdou nebo během jízdy požil alkoholický nápoj nebo návykovou látku, vždy však do doby příjezdu policisty v případě, že jsou účastníci nehody povinni ohlásit nehodu policistovi podle odstavců 4 a 5,

c) učinit opatření k zabránění vzniku škody osobám nebo věcem, pokud tato hrozí v důsledku dopravní nehody, a

d) spolupracovat při zjišťování skutkového stavu.

(3) Účastníci dopravní nehody jsou povinni

a) učinit vhodná opatření, aby nebyla ohrožena bezpečnost provozu na pozemních komunikacích v místě dopravní nehody; vyžadují-li to okolnosti, jsou oprávněni zastavovat jiná vozidla,

b) oznámit, v případech stanovených tímto zákonem, nehodu policii; došlo-li k zranění, poskytnout podle svých schopností první pomoc a k zraněné osobě přivolat zdravotnickou záchrannou službu,

c) označit místo dopravní nehody,

d) umožnit obnovení provozu na pozemních komunikacích, zejména provozu vozidel hromadné dopravy osob,

e) neprodleně ohlásit policii poškození pozemní komunikace, obecně prospěšného zařízení nebo životního prostředí, pokud k němu při dopravní nehodě došlo,

f) prokázat si na požádání navzájem svou totožnost a sdělit údaje o vozidle, které mělo účast na dopravní nehodě.

(4) Dojde-li při dopravní nehodě k usmrcení nebo zranění osoby nebo k hmotné škodě převyšující zřejmě na některém ze zúčastněných vozidel včetně přepravovaných věcí nebo na jiných věcech částku 50 000 Kč, jsou účastníci dopravní nehody povinni

a) neprodleně ohlásit dopravní nehodu policistovi,

b) zdržet se jednání, které by bylo na újmu řádného vyšetření dopravní nehody, zejména přemístění vozidel; musí-li se však situace vzniklá dopravní nehodou změnit, zejména je-li to nutné k vyproštění nebo ošetření zraněné osoby nebo k obnovení provozu na pozemních komunikacích, především provozu vozidel hromadné dopravy osob, vyznačit situaci a stopy,

c) setrvat na místě dopravní nehody až do příchodu policisty nebo se na toto místo neprodleně vrátit po poskytnutí nebo přivolání pomoci nebo ohlášení dopravní nehody.

(5) Dojde-li při dopravní nehodě ke hmotné škodě na některém ze zúčastněných vozidel včetně přepravovaných věcí nebo na jiných věcech nižší než 50 000 Kč, jsou účastníci dopravní nehody povinni ohlásit tuto nehodu policistovi, jestliže se nedohodnou na míře účasti na způsobení vzniklé škody nebo byla-li hmotná škoda způsobena na majetku třetí osoby.

Odesláno

OK406: Ohlásila jsem to telefonicky na 158 a oni mi řekli že hned posílají výjezd a že se nemáme přemisťovat či hýbat s vozidly. Byl u toho i ten řidič dotelefonovala jsem zopakovala jsem mu že máme zůstat tak jak jsme. Dopravní dispečink byl na místě během asi 3min, on mezi tím stihl vlízt do auta a přejet s ním k nám do pruhu před nás. Takže dle toho co jsi sem dal jednoznačně prušil 4b:bacha Jak dorazil dispečink tak se ptali co se děje že bylo nahlášeno že blokujeme oba pruhy tak jsme jim řekli co se stalo, oni nám řekli že on neměl co přejíždět a my i kdyby po nás chtěl kdokoli cokoli se nemáme hnout z místa. Jak dojeli policajti měřili nás, fotili, kontrolovali a u něj jen je v nákresu že ujel z místa.:blicismajlik

Odesláno

To je fakt nechutny a divím se, že mě to ještě pořád překvapuje.

ch.i.n.ch.i.l.a : V tom máš naprostou pravdu, že tady na fóru je každý hrdina, i když by ve skutečnosti jednal úplně jinak.

Odesláno

Musíme zjistit kdo(která firma) je majitelem nákladáku, máme jen RZ nákladáku a tahače a jméno řidiče a jeho pojišťovnu.:(

Nekde hore se psalo ze TT to neni daleko. TT je Trnava.

Nevite nazev dopravni spolecnosti ? Byl vodic s Trnavy ? Pokud ano, mozna to bude nektera s autoprav, pre ktere sem kdysi, a byvala firmy i robi IT.

Napriklad TOMASPED, HESKO Autodoprava, Autodoprava Express, nejake kontakty sou i jinde, napriklad PAPO a podobne.

Preto sem chtel vedet zda je s Trnavy, pokud by si mala jmeno, a byla by to jedna z menovanych autodoprav, skusil by sem se tam majitelu, ci zodpovednych pracovniku na vodica poptat, ci sa s tym neda neco delat...

Odesláno

tomu nerozumiem preco tieto medzinarodne veci sa nedokazu v ramci EU poriadne doriesit. Znamy mal buracku v Chorvatsku a poistovne doteraz neuhradili nic /6rokov/. Kolegovi tu na svk jeden prazak rozbil 405ku na mraky lebo prehliadol, ze on kolega odbocuje do lava tak ho zozadu napalil. auto na mraky, chlapik vinu nechcel priznat, uz je je to 4r. a tiez nic.

Pomoze aspon poistovna DAS ?? Pocul som, ze su najlepsi.

P.S. inak nechapem co z toho ten hajze* mal ked na kamione sa isto nic tazke nestalo a z jeho poistky by ti vyplatili typujem cca 8000kc. :myslim

Odesláno

OK406: Ohlásila jsem to telefonicky na 158 a oni mi řekli že hned posílají výjezd a že se nemáme přemisťovat či hýbat s vozidly. Byl u toho i ten řidič dotelefonovala jsem zopakovala jsem mu že máme zůstat tak jak jsme. Dopravní dispečink byl na místě během asi 3min, on mezi tím stihl vlízt do auta a přejet s ním k nám do pruhu před nás. Takže dle toho co jsi sem dal jednoznačně prušil 4b:bacha Jak dorazil dispečink tak se ptali co se děje že bylo nahlášeno že blokujeme oba pruhy tak jsme jim řekli co se stalo, oni nám řekli že on neměl co přejíždět a my i kdyby po nás chtěl kdokoli cokoli se nemáme hnout z místa. Jak dojeli policajti měřili nás, fotili, kontrolovali a u něj jen je v nákresu že ujel z místa.:blicismajlik

Pokud se stana, že by se blokovala silnice vozidli DN, tak ta se dle zákona může uvolnit a to za dodržení určitých zásad. a) vyproštění zraněních, b) obnovení provozu MHD, c) pokud by se hýbalo s vozidly, tak vvš zaznamenat na vozovku = nákres polohy a směr vozidla po DN. Je dobře, že se vše ohlásilo na 158. Pokud jeden z účastníků z místa nehody odjel na ,,stranu\", tak se mělo řádně vyznačit např. cihlou, či něčím jiním pohola vozidla a nebo to nafotit apod..

Odesláno
Původně zaslal: permonik7

ch.i.n.ch.i.l.a : V tom máš naprostou pravdu, že tady na fóru je každý hrdina, i když by ve skutečnosti jednal úplně jinak.

Stávají se i horší věci. Jak na fóru, tak ve skutečnosti;)

Odesláno
Původně zaslal: OK406

Vážně?:o

:D:D:D

Odesláno

Původně zaslal: OK406

Vážně?:o

:D:D:D

Vážně:(

Odesláno

Taky mám podobnou zkušenost ale dopadlo to nad očekávání dobře. Před třemi lety jsem předjížděl a zezadu do mě vletěl Opel Vectra. Když jsme zastavili z auta se vypotácel ožralej řidič - ukrajinec. Jakmile jsem vytáhl mobil, tak z auta vylezli další dva a začala mela. Nevím jestli jsem měl štěstí, nebo jestli mi pomohla minulost (v r.95 pátý na MČR - box), ale po čtvrthodince ve stylu tři na jednoho, se posbírali a ujeli. Já měl v háji světlo, nárazník, provalený zadní čelo a roztržený tričko (jinak nic :) ). Pojišťovna nechtěla dát nic, protože policejní protokol nebyl podepsán viníkem, ani se jim nepodařilo podle SPZ majitele dohledat (nějaká fiktivní firma - nejspíš tady byli na černo). Ale stačilo, že se přihlásil svědek celé události a na základě toho mi kancelář pojistitelů (nebo jak se to jmenuje) zaplatila celou škodu, trvalo to asi 3 měsíce.

[upravil dne 13/12/08 MichalTalbot]

Odesláno

ČKP (www.ckp.cz) řeší škody nad 5 000 Kč. Toto asi nad 5 000 bude. Jiřka se jako poškozený obrátí prostřednictvím pojišťovny , kde má svoji POV na toto auto na tzv. garanční fond. Ti to zlikvidují do 90-ti dní. Posouzení právního nároku je na pojišťovně. Ta dá vinu řidiči NA. Následně si zažádá o výsledek správního řízení a po jeho ukončení celou výplatu, kterou dostal Jirka bude vymáhat jako převod práva na náhradu škody po pojšiťovně , kde má POV ten NA. Je to na 1/4 roku, ale lepší jak na rok. Takhle bych to řešil já.

[upravil dne 13/12/08 kobra]

Odesláno

Jirko, hlavně, že to odnesly jen plechy.... mě tuhle pod Bohdalcem na sjezdu ze spojky nedala přednost Avie a šla jsem s nohou úplně na podlahu. Ten - zřejmě chovanec nějakého ústavu - co seděl za volantem, se jenom zasmál, projel do protisměru a mastil to do centra... takže: jsem ráda, že se vám nic nestalo a držím pěsti, ať to správní řízení proběhne co nejdřív.

Odesláno
Původně zaslal: jiri.wolf

Jel jsem na \"čtyřproudce\" v levém jízdním pruhu. Maník s náklaďákem a přívěsem to na mě střihnul z pravého pruhu a rozpáral mě... Sice jsem brzdil, ale nešlo s tím už nic dělat - leda to švihnout čelně pod protijedoucí auta a to by dopadlo daleko hůř... :blicismajlik:blicismajlik

Tý jo, fakt to stejný jak se stalo mě, já sem měl tehdy fakt štěstí, že to byl jen osobák a rana do zrcátka ho donutila vrátit se do svýho pruhu, ichtyla... :bacha

O to víc smutný je, že tam sou ty 2 pruhy a relativně nemá nikdo za každou cenu důvod (kór náklaďák) přejíždět do levýho když jede v pravým, když vidím, že je provoz... :bacha

Odesláno

my ted blbli s jednim klukem u tesly v praze a ja v pravym, on v levym a nakladak pred nami, ten nakladak mu to tam naferovku soupnul, gumy hvizdaly, coud, nakladak nic. Tohle je proste na pres drzku, at si oddie rika co chce....

Odesláno

Ctu to az ted a nestacim se divit co se na tech silnicich deje! Kretenu je vsude habadej! Vypada to, ze toho trilitra jeste prodavat nebudes, co? Aspon uz vim co se bude zitra na priglu probirat...

Odesláno
Původně zaslal: ajven

...Pomoze aspon poistovna DAS ?? Pocul som, ze su najlepsi...

Já ji všem doporučuji. Buď to předáš jejich právníkům, nebo si vezměš svého a oni ho za Tebe zaplatí. Ale ani DAS nemá jiné možnosti, než se ohánět paragrafy...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...