Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

puvodne jsem mel gumy 155/70 R13 :

1) kdyz jsem stal na parkovisti a vytocil kola na max a pomalu krouzil trhalo mi to s volantem ...

2) kdyz jsem se rozjizdel na jednicku ozvalo se od prednich kol lupnuti (obcas i na pri prerazeni na dovjku)

ted jsem nahodil 185/50 R14 ALU:

a uplna krize ...

1) ted uz staci jet vice nez 50 a v trosku vetsi zatacce to zacne od prednich kol cvakat a trhat s volantem ... i kdyz vyslapnu spojku .. :( kdyz jedu rovne tak se nic nedeje

2)pri rozjezdu se to chova o torsku hure

plííís help co s tim , v cem je problem ... ? a hlavne kolik si mam nejspise pripravit penez ...

Odesláno

Hrozně se mi nechce to popisovat růčo, tak se omlouvám za copy/paste odjinud:

Pokud máš namontovány správné \"vystřeďující kroužky\" v discích, pak jsi pravděpodobně touto změnou narušil hodnotu, která se nazývá \"poloměr rejdu\". Rozhodně to ale není o tom, jaký má auto \"rejd\", ale kde (v jakém bodě ve vztahu k dělicí rovině kola) protíná prodloužení osy rejdového čepu plochu styku pneumatiky s vozovkou. Jedná se o obvyklou chybu \"takzvaných tunerů\". Pokud má podvozek auta dán konstruktérem do vínku tzv. \"negativní poloměr rejdu\" (dnes nejčastější případ), kdy se uvedený bod nachází dále od středu vozidla, tj. \"uvnitř\" vnější poloviny plochy styku pneu s vozovkou, tak jsi se montáží podstatně širších pneu (samozřejmě na širších a tím pravděpodobně i podstatně \"vysazenějších\" discích) dopustil změny poloměru rejdu z negativního na pozitivní: předmětný bod máš nyní uvnitř poloviny styčné plochy pneu s vozovkou, tj. blíže ke středu vozidla. To však zásadním způsobem mění jízdní vlastnosti - samozřejmě k horšímu.

Teď máš pouze tři možnosti:

1/ vrátit se k původnímu rozměru obutí na původních discích a nové obutí s disky prostě někomu \"neinformovanému\" výhodně prodat (nejrozumnější řešení);

2/ zkusit najít jiné disky s odlišným \"zálisem\" či šířkou, které Ti umožní \"zastrčit kola/pneu hlouběji\" do podběhů - limitujícím faktorem je zde ovšem prostor zabíraný brzdovými třmeny a rovněž blízkost vzpěr McPherson (v každém případě Ti pak budou stávající disky opět k ničemu, ale možná upotřebíš ty nové pneu...);

3/ zcela zrekonstruovat zavěšení kol (pro amatéra samozřejmě neřešitelný problém, a to i z hlediska platné legislativy).

Vyber si sám!

Odesláno

1. použití větší šířky a většího vysazení kol ven (menší ET) nemusí nutně znamenat zlepšení jízních vlastností, ba právě naopak.

2. použití větší šířky a většího vysazení kol ven (menšího ET) znamená vždy podstatně zvýšené namáhání podvozku, a tedy i snížení životnosti jeho komponent, a velké zvýraznění projevů případných závad na něm.

To? asi vše, co jsem tím chtěl říci...

Odesláno

jsou to original kola na citroen ... od AEZ

maj ET 10 (original kola maj ET 15) bezne se davaj na nove modely 165/65 R14

protoze jsou ty kola presne jen na me auto (roztec 3*98) tak tam krouzky nejsou a sedi presne bez nich ...

dela to vice na pravou stranu nez na levou ...

delalo mi to uz se 155tkama akorat jen na plny rejd ...

vsicni mi rikaj ze mam v haji polosy s jednou de trosku hybat nahoru dolu ...

doufam ze se oddie mylis :(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...