ajsik Odesláno 28. duben 2004 Odesláno 28. duben 2004 puvodne jsem mel gumy 155/70 R13 : 1) kdyz jsem stal na parkovisti a vytocil kola na max a pomalu krouzil trhalo mi to s volantem ... 2) kdyz jsem se rozjizdel na jednicku ozvalo se od prednich kol lupnuti (obcas i na pri prerazeni na dovjku) ted jsem nahodil 185/50 R14 ALU: a uplna krize ... 1) ted uz staci jet vice nez 50 a v trosku vetsi zatacce to zacne od prednich kol cvakat a trhat s volantem ... i kdyz vyslapnu spojku .. kdyz jedu rovne tak se nic nedeje 2)pri rozjezdu se to chova o torsku hure plííís help co s tim , v cem je problem ... ? a hlavne kolik si mam nejspise pripravit penez ... Citovat
oddie Odesláno 29. duben 2004 Odesláno 29. duben 2004 Hrozně se mi nechce to popisovat růčo, tak se omlouvám za copy/paste odjinud: ******************************* Pokud máš namontovány správné \"vystřeďující kroužky\" v discích, pak jsi pravděpodobně touto změnou narušil hodnotu, která se nazývá \"poloměr rejdu\". Rozhodně to ale není o tom, jaký má auto \"rejd\", ale kde (v jakém bodě ve vztahu k dělicí rovině kola) protíná prodloužení osy rejdového čepu plochu styku pneumatiky s vozovkou. Jedná se o obvyklou chybu \"takzvaných tunerů\". Pokud má podvozek auta dán konstruktérem do vínku tzv. \"negativní poloměr rejdu\" (dnes nejčastější případ), kdy se uvedený bod nachází dále od středu vozidla, tj. \"uvnitř\" vnější poloviny plochy styku pneu s vozovkou, tak jsi se montáží podstatně širších pneu (samozřejmě na širších a tím pravděpodobně i podstatně \"vysazenějších\" discích) dopustil změny poloměru rejdu z negativního na pozitivní: předmětný bod máš nyní uvnitř poloviny styčné plochy pneu s vozovkou, tj. blíže ke středu vozidla. To však zásadním způsobem mění jízdní vlastnosti - samozřejmě k horšímu. Teď máš pouze tři možnosti: 1/ vrátit se k původnímu rozměru obutí na původních discích a nové obutí s disky prostě někomu \"neinformovanému\" výhodně prodat (nejrozumnější řešení); 2/ zkusit najít jiné disky s odlišným \"zálisem\" či šířkou, které Ti umožní \"zastrčit kola/pneu hlouběji\" do podběhů - limitujícím faktorem je zde ovšem prostor zabíraný brzdovými třmeny a rovněž blízkost vzpěr McPherson (v každém případě Ti pak budou stávající disky opět k ničemu, ale možná upotřebíš ty nové pneu...); 3/ zcela zrekonstruovat zavěšení kol (pro amatéra samozřejmě neřešitelný problém, a to i z hlediska platné legislativy). Vyber si sám! ******************************** Citovat
olda Odesláno 29. duben 2004 Odesláno 29. duben 2004 A nebudou to spíš poloosy?Mě to taky dělá na 205,ale mám načatej kloub na poloose. Citovat
mArda Odesláno 29. duben 2004 Odesláno 29. duben 2004 Pro Pezotky 205 se silnejsimy motory je schvalen automobilkou rozmer rafku 5,50 J14 ET24 s pneu 185/60 R14 a je to v pohode ... Citovat
oddie Odesláno 29. duben 2004 Odesláno 29. duben 2004 1. použití větší šířky a většího vysazení kol ven (menší ET) nemusí nutně znamenat zlepšení jízních vlastností, ba právě naopak. 2. použití větší šířky a většího vysazení kol ven (menšího ET) znamená vždy podstatně zvýšené namáhání podvozku, a tedy i snížení životnosti jeho komponent, a velké zvýraznění projevů případných závad na něm. To? asi vše, co jsem tím chtěl říci... Citovat
ajsik Odesláno 29. duben 2004 Autor Odesláno 29. duben 2004 jsou to original kola na citroen ... od AEZ maj ET 10 (original kola maj ET 15) bezne se davaj na nove modely 165/65 R14 protoze jsou ty kola presne jen na me auto (roztec 3*98) tak tam krouzky nejsou a sedi presne bez nich ... dela to vice na pravou stranu nez na levou ... delalo mi to uz se 155tkama akorat jen na plny rejd ... vsicni mi rikaj ze mam v haji polosy s jednou de trosku hybat nahoru dolu ... doufam ze se oddie mylis Citovat
ajsik Odesláno 3. květen 2004 Autor Odesláno 3. květen 2004 blbe nahodily kola na naboje takze kdyz jsem sundal a dal zpet tak uz je vse OK a nic netriska ... Citovat
Petr605 Odesláno 3. květen 2004 Odesláno 3. květen 2004 Napsán autorem ajsik blbe nahodily kola na naboje takze kdyz jsem sundal a dal zpet tak uz je vse OK a nic netriska ... Proboha, kdo????????? Citovat
rimmer Odesláno 3. květen 2004 Odesláno 3. květen 2004 no to pak clovek vymysli vselijake teorie a nakonec takova blbost )) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.