Blizzard Odesláno 4. prosinec 2008 Odesláno 4. prosinec 2008 já jsem do minulý 406tky narval za 8 měsíců jen na opravách 60t (+30t rozdíl nákup/prodej + cca10t tuning) takže to byl docela provar. Měl jsem se na ní vyprdnout rovnou na začátku a koupit si to co mám teď (zatím jenom rozvody a výhledově gufera ventilů ) Citovat
trsek Odesláno 4. prosinec 2008 Odesláno 4. prosinec 2008 Budvare vydrž!! Když už jsem auto vychytal tak, že jsem si říkal konečně vše šlape jak má ( něco jako z Tři kamarádi) , sedí ,zrychluje, brzdí jak ďas. No sestřelil mě z boku co nedal přednost to byla 309. Tedˇ306 -...už jsem začal pilovat elektriku do bezchybného stavu no a nabrala mě čelně dodávka!!! Veškará předsevzetí, představy, sny jsou v prdely. Když to bylo jakž takž polepený a začal jsem koketovat s myšlenkou, že si seženu stejnou 306, ale krasavce nabral mě kolega z práce na parkovišti z boku nově opravené části vozu. Nebudu kupovat krasavce!!! Není mě souzen!! Jen opráskaná a omlácena popelnice to jo to je mě povoleno!! A něco optimistického---BUDE HŮŘ!! Citovat
jarajarda Odesláno 4. prosinec 2008 Odesláno 4. prosinec 2008 Na každým aztě, co si člověk nechá, prodělá, jinak to nebylo a nebude.. Citovat
Medvěd Odesláno 5. prosinec 2008 Odesláno 5. prosinec 2008 Mnozí starší členové si jistě vybaví mou 309ku 1,8 TD. Koupena byla za 88 000,- Kč, následně během 3 let servis cca 70 000,- Kč (pravda, nájezd cca 40 tkm/rok), následně prodána za 30 000,- přes Zobyho jeho takřkašvárovi, kterej mě prej všude vychvaloval, že to byl kup jak víno - s autem jezdil 2 roky bez větší investice, a to i Itálii nebo Chorvatsko (bodejť by ne, když měl půlku auta novou). Následně jsem měl 405 1,9 TD BREAK, to už byla menší kasička, nicméně i tak mě servis za něco málo než rok provozu stál cca 30 000,- Kč - auto následně prodáno po těžkém boji, kdy jsem byl donucen jít z původně 80 000,- vyvolávačky přes 60 000,- , 50 000,- až na finálních 32 000,- Kč (ač auto bylo v dobrém stavu a pravidelně servisováno, vhodný kupec se prostě nenašel). Co se týče Tvé 405ky - rozmyslel bych si velké investice (opravy za více než 10 000,- Kč) a jezdil - samozřejmě ale je nutno auto držet v bezpečném stavu (aby zatáčelo, brzdilo a byl aspoň trochu spoleh, že Tě doveze kam potřebuješ). Pokud by to ztrácení vody bylo zaviněno prasklou hlavou (asi nejhorší varianta), pak už bych hodně zvažoval, zda nesehnat jinej motor nebo zda tenhle nedojezdit a auto pak rozprodat na díly - oprava hlavy nebo její výměna je tak drahá investice, že se u 405ky už dneska jen těžko může vyplatit. Citovat
Tommy306 Odesláno 5. prosinec 2008 Odesláno 5. prosinec 2008 no nevím..já z těchto důvodů prodal starou audinku před lety..když jsem zjistil, že měsíčně do ní vyleju cca 5 tisíc, a to byly jen ty nejnutnější investice a nějakých 15 tis. by potřebovala jednorázově, aby byla nějakou chvíli v cajku, rozhod jsem se tehdy (a nikdy toho nelitoval), že ty samý prachy můžu dávat do úvěru za 2 generace mladší auto, do kterýho nebudu muset jen sypat..přeci jen je lepší při stejných měsíčních výdajích jezdit něčím novějším, spolehlivějším a bezpečnějším Citovat
budvar Odesláno 5. prosinec 2008 Autor Odesláno 5. prosinec 2008 Původně zaslal: MedvědPokud by to ztrácení vody bylo zaviněno prasklou hlavou (asi nejhorší varianta), pak už bych hodně zvažoval, zda nesehnat jinej motor nebo zda tenhle nedojezdit a auto pak rozprodat na díly - oprava hlavy nebo její výměna je tak drahá investice, že se u 405ky už dneska jen těžko může vyplatit. Tý jo, to ztrácení vody sem zatím zmerčil a nemohl zjitit jak se věc má při denodenním ježdění. Třeba jak sem teď dolil bude klid. Jestli mě tady po ani né půl roce znova odešlo těsnění pod hlavou - to snad ani není možný - navíc vím jak se to projevovalo hlavně co se týče teploty mototoru a takový známky chování auto zatím nevykazuje... Tu vodu mám na mušce a hlídám to ale zatím se k tomu u mechanika nemá smysl vyjadřovat... Ona z toho auta pomalu ale jistě ubývá ale už to bylo ve stavu kdy sem přes měsíc možná i dva dycky jen nakoukl a bylo to dobrý. Nejsu si jistej jestli mě teď 24 hodin tůrvání aby mě přestal pískat klíňák trošku tu vodu taky nevypřilo Hlavně aby sme dali do kupy ten klíňák s tím mým slavným alternátorem a jinak je auto v cajku. Co se týče jízdy a pod. No problém zatím - ťuk,ťuk,ťuk... Citovat
Demo Odesláno 5. prosinec 2008 Odesláno 5. prosinec 2008 budvare, pak napis jak si dneska dopadl Citovat
budvar Odesláno 5. prosinec 2008 Autor Odesláno 5. prosinec 2008 Tak jak už naznačil Demo... Dneska ráno sem byl v servisu, pan mechanik mě spravil ten klíňák - ani nic nechtěl - formát a měl sem fakt radost... Auto už jezdilo, tak sem se projížděl Brnem pln ideálů a nadšení, že už je všecko v cajku Stavil sem se pro kámošku, že se trošku projedeme a trošku sdílet radost, že Franta už je zas ve formě... Netrvalo 10 minut a z kopca kdy sem chtěl přejít na 5tku a brzdit motorem se mě propadla spojka a už se nevrátila... Definitivně... Trvalej neutrál... Prasklo lanko... Dokonce vyselo zespoda motoru... Takže hodinku a půl sme poseděli (já vím proč to nealko pivo sebou vozím ) nakonec mě odtáhl zpěvák se svým Voyagerem... První zkušenost na laně - konec Frantovi pověsti, že do servisu to dává po svých... Pánové nevím jestli mě to pan mechanik spraví ještě dneska... Snad jo, ale su realista takže nevím nevím... No není to pech ? Ale vydržím... Zatnu zuby (napnu lano ) a jedene dál protože vytouženej cíl už snad je za novým lankem Citovat
OK406 Odesláno 5. prosinec 2008 Odesláno 5. prosinec 2008 Ale že ti to s lanem sluší:D:D:D Jinak spojkové lanko se může přetrhnout kdykoliv a hlavně kdekoliv!! Věřím, že pokud bude mít nové lanko, tak ti to na počkání vymění. Alespoň máš ted jistotu, že budeš mít nové. Ale pozor, pokud tam bylo měnené i se spojkou, tak je třeba najít příčinu prasknutí. Ale osobně se domnívám, že tam bylo původní lanko:myslim;) Citovat
BoneDaddy Odesláno 5. prosinec 2008 Odesláno 5. prosinec 2008 Budvare no ty máš pech. Hlavně ať je to tvoje poslední smůla v tomhle vlákně. Citovat
OK406 Odesláno 5. prosinec 2008 Odesláno 5. prosinec 2008 Původně zaslal: BoneDaddy Budvare no ty máš pech. Hlavně ať je to tvoje poslední smůla v tomhle vlákně. A co mizící voda??? Jak si psal?? Citovat
budvar Odesláno 5. prosinec 2008 Autor Odesláno 5. prosinec 2008 Původně zaslal: OK406 Ale že ti to s lanem sluší:D:D:D :D:D:D:D Původně zaslal: OK406Ale osobně se domnívám, že tam bylo původní lanko:myslim;) Asi sem špatně poslouchal - nejspíš jo - já strašně rychle zapomenu co mě po opravě někdo říká... Hlavně jestli po obědě v pátek bude sehnatelný to lanko to vidím hůř... Zatím se nikdo neozývá takže uvidíme... No večer du stejně na vínko takže už rezignuju, ale ráno sem chtěl do práce zas jednou autím... No co v nejhorším to MHD kór v sobotu ráno není tak zlý... Původně zaslal: BoneDaddy Budvare no ty máš pech. Hlavně ať je to tvoje poslední smůla v tomhle vlákně. Tomu sám nevěřím, ale jak říkám ať mě nechá aspoň do jara vydechnout... Jezdím s ním slušně - žádný smyky a hrabání tak sakryš už by se mohl taky naučit chovat a něco vydržet Citovat
budvar Odesláno 5. prosinec 2008 Autor Odesláno 5. prosinec 2008 Původně zaslal: OK406 Původně zaslal: BoneDaddy Budvare no ty máš pech. Hlavně ať je to tvoje poslední smůla v tomhle vlákně. A co mizící voda??? Jak si psal?? No kdyby neprdlo to lanko v tuhle chvílu bych měl svých 250km zkušebních za sebou a věděl bych Ale test vody se odkláda než mě spraví lanko Citovat
vendelinek Odesláno 5. prosinec 2008 Odesláno 5. prosinec 2008 Teda ti povim,máš teda smůlu ,věřim,že lanko se vymění a bude to dobrý v pohodě budeš moct vyrazit na cestování po kraji,je to prostě jen spotřební věc,a nic nevydrží věčně,držim pěsti ať ti to dobře a brzy opraví Citovat
Grave Odesláno 5. prosinec 2008 Odesláno 5. prosinec 2008 Původně zaslal: budvar Lidi, já už nemůžu... Musím si aspoň ulevit tady... Je možný, abych měl takovou smůlu nebo ta má 405tka nepřijela z Francie ale z pekla ?.... Já žasnu, já mám svýho milánka přes rok a půl a abych řekl pravdu, tak jsem hnedka zkraje dělal akorát čepy, ramena, rozvody s kladkou a vodni pumpou, drážkovej řemen s kladkou, kotouče, desky + ložiska, vzadu nový prasátka a pakny, siletbloky na zadní nápravě a ventilátor topení interiéru. Jo ještě svíčky, filtry a bežný takovýhle cetky během prvních dvou měsíců, co jsem to auto měl a od tý doby jsem najezdil pře 30tis.km, měním akorát olej a pneumatiky a leju benzín a auto? Zaplať pámbu bez sebemensiho problemu, pro me 405 symbol spolehlivosti, navíc při těch kilometrech klobouk dolů... Čumím jen s úžasem, co všechno se Ti sype a nemůžu tomu uvěřit... Kdyby se tohle dělo mě, tak to asi odstavím a prodám pod cenou a koupím nějakou rozumnější... Citovat
budvar Odesláno 5. prosinec 2008 Autor Odesláno 5. prosinec 2008 Řeknu to takhle... Do žní Bohoušku, do žní... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 5. prosinec 2008 Odesláno 5. prosinec 2008 Lanko je nic Menil sem ho, vyslo ma na 685 SK s DPH a stavitelny A vymenil sem si ho sam ... Citovat
budvar Odesláno 5. prosinec 2008 Autor Odesláno 5. prosinec 2008 Ale tak jo de o prkotinu, ale uvědom si, že já sem nevyrůstal u aut a protože nevím jak se to dělá, těžko bych si ho vyměnil... Seš dobrej a máš štěstí... Ze mě mechanik těžko bude, i když jestli to takhle pude dál, možná se ze mě mechoš-ametér stane Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 5. prosinec 2008 Odesláno 5. prosinec 2008 Budvare, tak si na omylu. Ja mam 22 let, coz je mene nez ty. Prvni vlastni auto sem mnel tesne po skole, a to sem jeste nemal 20cet. Byl sem v podobne situaci ako ty, tj treba vela veci servisovat, a penez tolko nebylo. Tak sem se to snazil delat sam, podla rad, a skusenosti inych. Castokrat sem menil neco i bez navodu, a treba prkotinu, co nekdo mal za chvili, ja delal pul dne. Ale uz sem vedel jako a co. Spojkovy lanko sem si vymenil sa, a robil sem to prvy krat v zivote. Tak to i vypadalo, nakolik sem dole u pedalu rozebral skoro vsecho, a stacilo pritom odepnoput lanko ze zubu Takze vymena lanka mi zabrala skoro cele dopoludnie, ale uz teraz to viem, a trufol by som si to spravit za chvili Len to chce chut a sebaduveru. Verim, ze keby sme ti poasistovali, tak si lanko vymenis i sam a usetris co to na mechanikovi... Citovat
Dave405 Odesláno 5. prosinec 2008 Odesláno 5. prosinec 2008 Já bych to viděl tak, že auta do roku 1995 kupovat buď od Oddieho, nebo vůbec Já do své první 405 nasypal během 3 let asi 60tkč a to už se mi zdálo hodně. To auto totiž posledních 7 let stálo jen v garáži a najelo jen 50tkm, takže při mém každodenním ježdění to dostalo záhul a začly odcházet díly jeden za druhým. Do měsíce po prodeji odešel vnitřní ventilátor, pumpička na filtru paliva, startér a co vím, tak s tím autem nynější majitel bojuje stále. Prostě stará hujda, do které se předemnou moc neinvestovalo, ikdyž lak a kastle byla jako z výroby. U 406 jsem za rok a půl víceméně jen vyměnil rozvody a lil benzín a nic víc si nežádá ani u nového majitele. A největší radost mi zatím dělá kombíková 405, která jezdí jak ďas, chce jen naftu a odveze všechno možné [upravil dne 5.12.08 Dave405] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.