Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 405 - ten Budvarův - tak novej chladič nestačí

Recommended Posts

Odesláno

budvar

:D A do čeho jiného chceš dnes investovat??? Z ženský můžeš být HIV positiv,píchat si něco do žíly--fuj,z alkoholu zblbneš--věř mi,něco o tom vím :D:D:D,buď rád za pežotka...:):papa

Odesláno

Sem ale je to jednou nahoře jednou dole... Jako se vším asi je to fakt normální - jenže pak slyšíš to jak všici básní o japoncích - hondách a že liješ benzín a olej a tak si říkáš je to tak, nebo kecy :)

Odesláno
Původně zaslal: budvar

Sem ale je to jednou nahoře jednou dole... Jako se vším asi je to fakt normální - jenže pak slyšíš to jak všici básní o japoncích - hondách a že liješ benzín a olej a tak si říkáš je to tak, nebo kecy :)

noo,je to tak--ostatní tam lejou jen naftu a nekoupili pět roků nic

do auta :o:o:o lže se všude :D

Odesláno

budvar: v práci jsme meli staryho Colta tusim 86 . Rok se ho kluci snažili odrovnat: rok bez oleje,tůrování za studena(ikdyž to byl asi jedinej zpusob jak nastartovat)a nic..motorově držel.Nakonec se teda prohnila podlaha a utrhlo se pravy kolo :D

Odesláno

Jestli tě to uklidní: koupil jsem 406 na jaře (100 tisíc + 20 dovoz a papíry), 9 let stará. Výměna kol + pneu --- 16 tisíc, výměna zadních stabilizátorů - 6 tisíc (neoriginály), výměna krokáče (začal blbnout po 2 měsících co jsem to koupil) - 6 tisíc, teď mě čekají znovu zadní stabilizátory (neoriginály vydržely necelých 20 tis.km), ale to už jedu do Peugeota pro origo díly, říkali že odhadem mě to může vyjít až na 10 tisíc se vším všudy. Takže nejsi sám co cpe do auta peníze, ale jak už tu bylo řečeno, lepší než to prochlastat apod. :P

Á propos, taky máte pocit, že ojetina je bezproblémová do doby než se prodá dalšímu majiteli? :myslim

Odesláno

Budvar vydrž a nevzdávej to !!!!!!!! podívej jak jsem dopad já a taky jsem stim chtěl skoncovat, ale dostal jsem svojí 405 zpět ze záhrobí

Obraz021.jpg

a takhle to dopadlo po 4 dnech práce

Obraz041.JPG

Nějaký ty penízky to stálo, ale nemoh sem ji nechat dát sešrotovat.:papa:papa:papa:papa

[upravil dne 4.12.08 Freedy]

Odesláno

Tak je to tak... Kdyz by si auto predal, a kupil nove takeho podobneho rocniku, bolo by to s nejvetsi pravdepodobnosti to iste...

Mne stal peugeot na opravach za 1 Rok rovnych 14 800 Sk, a to je to 1998 s original 62 000 Km. Kupil sem ho za 80 000 Sk od miho otce pred rokem, on byl prvy majitel, a predaval mi ho jako 52 000 km.

Ted me cakaji rozvody a novej vyfuk a nove lanovody k rucni brzde...

Hned potom este pred letom ide novy olej, olejovy filtr, vzduchovy filtr, vymenim asi i palivovej a brzdovu kapalinu.

Central na DO mi nejde stale, predrenej kabel u prednych dveri, novej zavazek stoji pres liter, takze zatim otviram klicem, na klic central jede :D

Odesláno
Původně zaslal: Hadra

Já měl 106 a nacpal jsem do ní za dva roky cca 40 tis. Krom motoru asi všechno spotřební kolem. A prodal ji hodně pod cenou a už bych do dalšího takového auta nikdy nešel. Seru na to.

Musim nesouhlasit (záleží od jakýho rasovatele auto koupis) ja mam 106 rok a pul mela najeto 75t kdyz sem ji kupoval meli ji starsi pán, vymenil sem kotouce a desticky cca 900,- olej a filtry cca 1000,- jediny co tak mam dirku ve vyfuku a letos sem si za 1200 koupil disky z lenosti a z ekonomických duvodu takze za rok a pul cca 3000,- na skoro opravy spis jen vymeny spotrebniho zbozi.. rok v. 1997 (PS sviští jako drak, ťuk ťuk ;)):cool::aut

Odesláno

Největší umění je odhadnout, co má cenu opravovat, a co už ne. lidí, co se snaží za každou cenu opravit beznadějný šrot, a zahučí do toho neuvěřitelné peníze, je holt hodně. A přitom případů, kdy je lepší dotyčný šrot raději odepsat rovnou, a za menší ztrátu, než tu agónii prodlužovat a ztratit x-krát tolik, neustále přibývá. Oproti situaci třeba před 10 lety je situace přesně opačná, tehdy byly drahé auta a levná práce, dnes je to přesně naopak. A to je především mít třeba na paměti.

Odesláno

Já to znám taky,

první auto bylo neskutečnej paskvil,kterej žral peníze,druhý bylo trochu lepší,až třetí se povedlo a ty další jsou good.

U těhle těch ročníků a neustálími opravami musíš počíttat a pokud si větší část oprav nemůžeš udělt sám,tak si raději kup mový auto na lízik a budeš to mít lepší.

405ka to už nebude,ale nějaká poslední 406ka na splátka by určitě vyšla na míň než 7500 měsíčně.

Odesláno

První auto byl VAZ 2101. Vypadal pěkně, ale počse reznul a reznul. Jinak Budvar, to co dělěláš má jednu obrovskou výhodu a to, že výš, co je na tvém Frantovi měněného a máš jistotu, že se ti to ,,nev*sera\" někde na cestě. Tak jak píší ostatní a to vydrž !!!

Odesláno

Inac pro ilustraci. Predtym sem mnel podobny auto, fiat Punto 1.7 TD :)

Tam sem zarok nalil ani nevim kolik...

Po kupe

-Olej, filter, vzduchovy filter, palivovy filter, predne brzdove dosticky

-Vybrousene zadne bubny od hrdze, natrene

-Nove letne pneumatiky

-po uplnem vymlaceny vymena zadnych tlmicu

-nove tycky stabilizatora

-nova predna prava poloos

-robena hrdza na podvozku, vyrezany plechy u podbehu, navarene nove pozinky, zatrete, utesnene

-vymena nevim kolik diod ktere odchadzeli na prednim tachometru

-vymena posilovace brzd, hlavneho brzdoveho valce, vakuovy pumpy

-2x menena brzdova kapalina

-vymena nemrzky

-komplet predelavana elektrika za poistkovou skriny, z niceho nic se objavili studene kontakty, a neislo mi v aute pul elektriky

- opravovano stresni okno, brouseni od hrdze, nove tesneni protoze prepoustelo vodu

-oprva stropniho osvetleni

-novej zamek vodicovich dveri

-3x opravovane elektricke stahovani oken u ridice, 3 krat pretrhnute vodici lanko

-vyman klinoveho remene

-pretesneni olejove vani

-geometrie

-vymena zhavicov

-vymena baterky

I kdyz sem tohle vse udelal, stale bylo auto v katastrofalnim stave.

Bolo v blizke budoucnosti treba udelat

-vymenu vyfuku

-predne tlmice, silentbloky, capy a geometrii

-motor byl pravdepodbne KO, hadzal cez ohrevovu hadicku vzduchu olej, a tak sem mnel vzduchovej filtr od oleje :(

-vymena predniho skla

-predni pravy ostrikovac vubec nejel, nemal tlak, i kdyz sem menil hadicky

Auto zralo olej.

S vete div se, kdyz sem ho koupil, jelo jak hodinky, zhruba jeden mesic :D :D :D

Pazout je za tim nebe a dudy :D :D

Odesláno

heh ja som kupil koncom septembra P205 1.9D 230000km r.v. 1991 presiel som na nej cca 1100km a zatial som len menil olej. mohlo by to tak pokracovat ale uz sa ozyvaju zvuky z prednej napravy a chcel by som si preistotu dat vymenit rozvody aj s vodnou pumpou - ono zabava zachvilku zacne - zacnem zasa jazdit busom a auto bude bud v servise alebo v garazi ked nebudu peniaze. hold je to stare a mato nieco najazdene ale aj tak - nizke naklady na kupu, malo to zere, ziadna elektronika co sa moze posrat, jednoducha na opravy a n.d. su uz tiez celkom lacne takze najhorsie je asi kupit auto z r.v. okolo 1998 tam uz je kopec elektroniky modernych sraciciek ktore zacnu odchadzat a budu drahe :-)

Odesláno
Původně zaslal: BoneDaddy

Budvare, vydrž!!!!!! :cool:

Tak jo... Dík :papa

Původně zaslal: Freedy

Budvar vydrž a nevzdávej to !!!!!!!! podívej jak jsem dopad já a taky jsem stim chtěl skoncovat, ale dostal jsem svojí 405 zpět ze záhrobí

http://files.uloziste.com/7be3d6b5e9877309/Obraz021.jpg

a takhle to dopadlo po 4 dnech práce

http://files.uloziste.com/7be3d6b5e9877309/Obraz041.JPG

Nějaký ty penízky to stálo, ale nemoh sem ji nechat dát sešrotovat.:papa:papa:papa:papa

[upravil dne 4.12.08 Freedy]

Mazec :super

No já to vydržím - musím už :) Těch 7500 není o tom, že bych je měl každej měsíc na auto k dispozici - kdyby to tak bylo tak je nový auto jasná volba... Zatím za těch 8 měsíců dělám přesčasy od nevidím do nevidím + vydatná podpora tatíka, za kterou sem mu vděčnej, ale nic netrvá věčně... Já co mám cpu do auta - po tomhle topicu je mě fakt líp a vidím to trošku optimističtěji... Holt se nedá nic dělat no - je to tak.

Každopádně, ale ten pocit svobody s 70 litrama nafty za zadkem a vrnícím motrem před sebou, s nohou na plynu a rukama na volantu - ten pocit za to rozhodně stál a stojí...

Já sem nikdy na auta nebyl, taky řidičák až v 24, nicméně velice rychle mě to pohltilo... :roll

[upravil dne 4/12/08 budvar]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...