MJSytic Odesláno 2. prosinec 2008 Odesláno 2. prosinec 2008 Jen dávám vědět těm, kteří se vloni čertili, že o tom nebyli informováni... http://www.prazskyrallysprint.cz/index.php Citovat
Béďa Odesláno 2. prosinec 2008 Odesláno 2. prosinec 2008 skoda ze uz neco mam, tohle ja muzu.. Citovat
MirasCC Odesláno 3. prosinec 2008 Odesláno 3. prosinec 2008 Dk za tip! Koukám na to, no to bych byl blbej, abych nezašel mrknout, když se mi některý etapy jedou za barákem Citovat
MirasCC Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 Tak to dneska nezačalo vůbec dobře http://www.ewrc.cz/ewrc/show.php?id=10065 Citovat
vendelinek Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 Původně zaslal: MirasCC Tak to dneska nezačalo vůbec dobře http://www.ewrc.cz/ewrc/show.php?id=10065 To teda ne http://tn.nova.cz/zpravy/krimi/auto-v-praze-najelo-pri-rallye-do-divaku-jeden-mrtvy-a-zraneni.html Citovat
Kurt Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 Skoro bych řekl, že tenhle sport tady má za půl roku více obětí, než sportovní střelba za několik let. průser 1 průser 2 průser 3 Citovat
MirasCC Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 Hmm, že je to nebezpečnej sport ví snad všichni, o to víc je smutný, že někteří furt lezou tam, kde nemaj co dělat 6. prosince 2008 • 08:45 Z důvodu mimořádné události, při které došlo k úmrtí diváka na RZ 2 při havárii polsko-britské posádky Leszek Kuzaj a Craig Parry byla soutěž zrušena. Událost vyšetřují příslušné orgány. Lubomír Minařík Ředitel závodu Citovat
Kurt Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 Stejně je to problém pořadatele, ať chceš nebo ne. Měli by začít makat na tom, aby se podobné průsery nestávaly, jinak přijde nějaký regulátor a zreguluje jim autíčka jako střelcům pistolky. Citovat
MirasCC Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 Já byl v Zadní kopanině, kde přesně se to stalo vím jen podle toho, co se kde píše. Netuším, jak to tam měli zabezpečený. Zřejmě diváci stáli kde neměli. Což samozřejmě jde na triko organizátorům. No, uvidíme, co se ještě kde dozvíme... Citovat
Béďa Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 fakt smutny.. nevim co se tady stalo ale je fakt ze kdyz vidim obcas ty divaky ktery stojej temer u vyjezdovky \"aby lepe videli\" tak se nicemu nedivim.. Citovat
Dundee Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 Původně zaslal: Béďa fakt smutny.. nevim co se tady stalo ale je fakt ze kdyz vidim obcas ty divaky ktery stojej temer u vyjezdovky \"aby lepe videli\" tak se nicemu nedivim.. Citace z Novinky.cz: Vozidlo dostalo smyk v levotočivé zatáčce, narazilo do stromu a neovladatelné bokem vyletělo mimo trať. Podle očitých svědků stála v zakázaném prostoru skupinka diváků, z nichž čtyři byli zasaženi. Více zde: http://www.novinky.cz/clanek/156111-pri-prazskem-rallyesprintu-vyjelo-auto-z-trati-jeden-divak-zemrel.html Citovat
Kurt Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 To bylo jasný prakticky od začátku. Nic to ale nemění na tom, že je to problém pořadatele, protože se to stalo při podniku, který měl na triku. Navíc media pochopitelně nezapomenou zdůraznit, že je to \"Během několika měsíců již x-tá nehoda s tragickými následky\" a hotovo. A znovu opakuju, že jestli pořadatelé nenajdou způsob, jak tomuhle zabránit, tak se za chvíli najde blbec, který jim pořádání akcí zakáže. Citovat
Béďa Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 odpovednost je na strane poradatelu, to je celkem jasny.. byl jsi ale nekdy na rallye?? vis co obnasi takove poradatelstvi?? mam znameho ktery porada uz nekolik let rallye i zavody do vrchu a muzu ti rict ze zajistit bezproblemovej prubeh je nekdy skutecne nemozne.. ikdyz si myslis ze mas vse podchyceno a nemuze se nic stat tak se vzdycky najde nekdo kdo pravidla purusi, jako vsude bohuzel.. Citovat
Kurt Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 Byl. A vím, že to není sranda. Ale nikdo nenutí toho pořadatele, aby šel do takového rizika. Vždycky je to tak, že vyskytne-li se jeden blbec, průser odnesou všichni. Nejen v rallye, nejen ve střelbě. Po bitvě je každej generál a proto tu nechci mentorovat, jen píšu o tom, že se to za současného stavu dělat nedá a pokud nenajdou způsob, jak se podobným situacím vyhnout, skončí jejich pořádání, nebo si je budou jezdit na poli za městem a bez diváků. Je to blbý, ale je to tak. Citovat
MJSytic Odesláno 6. prosinec 2008 Autor Odesláno 6. prosinec 2008 No masakr:bojim. My tam dorazili kolem 10:30 (za*raný pražský tunely a MHD:D) no a ono bylo po všem. Všechny zábrany odvezený, pár diváků se couralo na parkoviště. Zdálo se mi to divný, ale nakonec jsem si říkal, že to letos asi vymysleli nějak jinak a RZ se odjela dřív, nebo tak... - prostě zklamaný jsme se obrátili a jeli domů. Až teď doma jsem se to dozvěděl. Teď už to chápu ... A že zrovna 307, na kterou jsme se jeli mrknout především:( Citovat
OK406 Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 Už je druhá obět nehody. Je mi to moc líto zmařených životů. Pokud ale stáli v zakázaném pásmu ................. Citovat
jarajarda Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 Co k tomu dodat, já bych organizátory za toto netepal v případě, že měli jasně vymezeno, kde se stát nemá. Pokud tam někdo vlezl, jejich problém a není důvod se tím dál zaobírat, museli s tím počítat, jen lituju toho řidiče, protože to bude mít před očima pořád, i když to nebyla jeho vina, že tam Ti lidé byli. Citovat
Medvěd Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 No, Jardo - v tomhle jsem na straně Kurta. Pokud pořádám cokoli, pak na sebe automaticky přebírám zodpovědnost za veškeré průšvihy, které se při mnou pořádané akci stanou - ať už jsou jejich protagonisté idioti nedodržující základní pravidla nebo je malér zaviněn technickou poruchou, měl bych jako pořadatel mít vše podchyceno tak, abych maximálně snížil veškerá rizika spojená s mnou pořádanou akcí na minimum (a fakt to není jen o natažení igelitového pásu mezi stromy s tím, že ho budu chápat jako železobetonovou zeď, za kterou jsou diváci ve 100% bezpečí - a diváky, kteří budou mimo vymezený prostor budu tiše tolerovat). Před časem jeden z organizátorů \"našeho\" klubového srazu přemýšlel o zařazení \"závodu do vrchu\" na klubový sraz - nakonec už nevím, zda od zařazení závodu ustoupil pod tíhou byrokratických povolení, která by musel sehnat nebo jaký byl přesný důvod opuštění této myšlenky, vím jen, že jsem byl ve finále rád, že se závod na uzavřené silnici nejel. Na každém klubovém srazu (ať už jsem přímo organizátor nebo jen účastník) se jako předseda klubu modlím, aby se nikomu nic nestalo a všichni jsme se ze srazu vrátili domů zdraví a celí. Možná, že se třeba mnozí diví tomu, proč není nikdy orienťák na čas - ale na rovinu, i když se na čas nejede, tak jen málokdo dodržuje pravidla a nějakou 50 v obci mnozí prostě zcela ignorují - co by se asi dělo, kdyby se jelo na čas??? Myslím, že má obava z vážných nehod je zcela na místě - a vysvětlovat potom, že na mnou (klubem, tudíž mnou) pořádané akci došlo k neštěstí, to je záležitost, kterou si fakt rád nechám ujít. Ač rallye je asi jediné odvětví motoristického sportu, kde si umím představit sám sebe coby diváka (sorry, ještě závod do vrchu), tak pokud pořadatelé nezačnou tvrdě likvidovat diváky mimo vymezené prostory, může to velice záhy skončit skončit stanovenými tak tvrdými podmínkami pro pořádání akcí, že už do toho nikdo nebude ochoten jít Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.