t.rozhon Odesláno 2. prosinec 2008 Odesláno 2. prosinec 2008 toto jsem měl já, než jsem ho prodal: někde mám i pohled zepředu, kde ty helly svítí. tak jestli to najdu, pošlu. Citovat
orgacek Odesláno 2. prosinec 2008 Odesláno 2. prosinec 2008 Nevím jestli zrovna tyhle splňují všechny parametry dle předpisů. Mám pocit že světla musí být max. ve vzdálenosti 20 cm od okraje vozidla (roh vozidla) do středu vozidla(na výše uvedené fotce je to podle mě tak 30 cm od okraje vozidla), dále musí být ta světla min. 60 cm od sebe a min. 25cm nad zemí jestli si ještě dobře pamatuju všechny předpisy (možná se mýlím) Citovat
Edison Odesláno 2. prosinec 2008 Odesláno 2. prosinec 2008 Původně zaslal: orgacek Nevím jestli zrovna tyhle splňují všechny parametry dle předpisů. Mám pocit že světla musí být max. ve vzdálenosti 20 cm od okraje vozidla (roh vozidla) do středu vozidla(na výše uvedené fotce je to podle mě tak 30 cm od okraje vozidla), dále musí být ta světla min. 60 cm od sebe a min. 25cm nad zemí jestli si ještě dobře pamatuju všechny předpisy (možná se mýlím) ˇčéče.. je to s chlupem, ale ta montáž s chlupem vyhovuje... Vejška je v poho, od okraje to je na chlup. Míry si už nepamatuji, ale daj se najít. Kdysi jsem o tom uvažoval a tenhle způsob montáže asi nejen mě vyšel jako vyhovující. [upravil dne 2.12.2008 Edison] Citovat
orgacek Odesláno 2. prosinec 2008 Odesláno 2. prosinec 2008 Jasně, že jo od oka to nezměřím:-) Tak jen idiot by to dal doprostřed a 10 cm od sebe- to by z toho byla motorka pro denní svícení Citovat
Edison Odesláno 2. prosinec 2008 Odesláno 2. prosinec 2008 Původně zaslal: orgacek Jasně, že jo od oka to nezměřím:-) Tak jen idiot by to dal doprostřed a 10 cm od sebe- to by z toho byla motorka pro denní svícení Lidé jsou různé... :-D Citovat
Ferry Odesláno 2. prosinec 2008 Odesláno 2. prosinec 2008 uz se mi parkrat stalo, ze jsem auto s dodelanyma dennima svetlama na prvni pohled prehledl, vetsinou se jednalo prave o nejake malinkata svetylka primontovana tesne vedle okraju RZ , pak mne taky dostavaji ti, kteri v noci jedou na potkavacky a k tomu jim sviti denni svetla, vzdy mne pak cosi nutka vzit klic na kola a dotycnemu denni svetla zhasnout - jednou pro vzdy Citovat
Edison Odesláno 2. prosinec 2008 Odesláno 2. prosinec 2008 Původně zaslal: Ferry uz se mi parkrat stalo, ze jsem auto s dodelanyma dennima svetlama na prvni pohled prehledl, vetsinou se jednalo prave o nejake malinkata svetylka primontovana tesne vedle okraju RZ , pak mne taky dostavaji ti, kteri v noci jedou na potkavacky a k tomu jim sviti denni svetla, vzdy mne pak cosi nutka vzit klic na kola a dotycnemu denni svetla zhasnout - jednou pro vzdy Jojo, Ferry. Po tolika letech denního svícení je tu stéle spousta těch, kteří nepochopili, jak a co má svítit. Montujou si na auta nejrůznější LED bludičky v domění, že to jsou světla pro denní svícení a ani zapojit to neuměj... Mnohokáte jsem taky potkal auta, kterým svítila \"světla do mlhy\". Pak jsem si uvědomil, že to byla EVF. Citovat
t.rozhon Odesláno 3. prosinec 2008 Odesláno 3. prosinec 2008 Původně zaslal: orgacek Nevím jestli zrovna tyhle splňují všechny parametry dle předpisů. Mám pocit že světla musí být max. ve vzdálenosti 20 cm od okraje vozidla (roh vozidla) do středu vozidla(na výše uvedené fotce je to podle mě tak 30 cm od okraje vozidla), dále musí být ta světla min. 60 cm od sebe a min. 25cm nad zemí jestli si ještě dobře pamatuju všechny předpisy (možná se mýlím) ano, je , resp.byloto namontováno dle předpsů, ale jak píše kolega, opravdu s chlupem Citovat
punkac Odesláno 3. prosinec 2008 Odesláno 3. prosinec 2008 Původně zaslal: Ferry uz se mi parkrat stalo, ze jsem auto s dodelanyma dennima svetlama na prvni pohled prehledl, vetsinou se jednalo prave o nejake malinkata svetylka primontovana tesne vedle okraju RZ , pak mne taky dostavaji ti, kteri v noci jedou na potkavacky a k tomu jim sviti denni svetla, vzdy mne pak cosi nutka vzit klic na kola a dotycnemu denni svetla zhasnout - jednou pro vzdy A hlavně aby se jim rozsvítilo v hlavě! Tak dneska cestou po noční na úseku cca 7 km městem 2 volkové jeden jel na obrysovky a druhej na ty čárka led bludičky ach jo:grr [upravil dne 3/12/08 punkac] Citovat
BV406 Odesláno 3. prosinec 2008 Odesláno 3. prosinec 2008 jj, uz jsem si taky vsiml, i...i s nejakyma ledkama na narazniku a jeste magori s mlhovkama za jasneho dne, to je des.... nevim, jestli lidi uvazuji nebo ne... vetsinou se jedna o tescotunign.. Citovat
švejk Odesláno 3. prosinec 2008 Odesláno 3. prosinec 2008 to jeste nic neni... minulej tejden kdyz jsem jel cca v 8 vecer na chodov (takze uz docela slusna tma) jsem na kunraticky spojce potkal nejakyho borce, kterej nesvitil vubec (melo to dlouhy vlasy, takze mozna ze to byla i zena) ) Původně zaslal: punkac Původně zaslal: Ferry uz se mi parkrat stalo, ze jsem auto s dodelanyma dennima svetlama na prvni pohled prehledl, vetsinou se jednalo prave o nejake malinkata svetylka primontovana tesne vedle okraju RZ , pak mne taky dostavaji ti, kteri v noci jedou na potkavacky a k tomu jim sviti denni svetla, vzdy mne pak cosi nutka vzit klic na kola a dotycnemu denni svetla zhasnout - jednou pro vzdy A hlavně aby se jim rozsvítilo v hlavě! Tak dneska cestou po noční na úseku cca 7 km městem 2 volkové jeden jel na obrysovky a druhej na ty čárka led bludičky ach jo:grr [upravil dne 3/12/08 punkac] Citovat
OK406 Odesláno 3. prosinec 2008 Odesláno 3. prosinec 2008 Co se týká tvaru a velikosti denních světel, tak to je věcí nejen výrobce ale i orgánu, který to schvaluje. Můj názor na denní svícení znáte;). Citovat
BV406 Odesláno 3. prosinec 2008 Odesláno 3. prosinec 2008 Původně zaslal: švejk to jeste nic neni... minulej tejden kdyz jsem jel cca v 8 vecer na chodov (takze uz docela slusna tma) jsem na kunraticky spojce potkal nejakyho borce, kterej nesvitil vubec (melo to dlouhy vlasy, takze mozna ze to byla i zena) ) Původně zaslal: punkac Původně zaslal: Ferry uz se mi parkrat stalo, ze jsem auto s dodelanyma dennima svetlama na prvni pohled prehledl, vetsinou se jednalo prave o nejake malinkata svetylka primontovana tesne vedle okraju RZ , pak mne taky dostavaji ti, kteri v noci jedou na potkavacky a k tomu jim sviti denni svetla, vzdy mne pak cosi nutka vzit klic na kola a dotycnemu denni svetla zhasnout - jednou pro vzdy A hlavně aby se jim rozsvítilo v hlavě! Tak dneska cestou po noční na úseku cca 7 km městem 2 volkové jeden jel na obrysovky a druhej na ty čárka led bludičky ach jo:grr [upravil dne 3/12/08 punkac] jo vidis, to uz jsem taky videl, shodou okolnosti dvakrat behem dvou tydnu, raz v ostrave, nejaky sedan ten nesvitil vubec , bylo asi sedm vecer a ficel si to po hlavni mestem a vcera ve frenu nejaka zenska v malem auticku... tma jak v riti a ona neosvetlena, tak jsem na ni zablikal, ale nic si z toho nedelala [upravil dne 3/12/08 BV406] Citovat
Guest servisman Odesláno 3. prosinec 2008 Odesláno 3. prosinec 2008 těch jednookých či dalších blbě seřízených či slepých neb jída i bez světel potkávám denně.Ani blikání nepomáhá to je rovnou sestřelit Ono potkat v noci jednookého který jede prostředkem,člověk myslí že to je motorka a proti mne auto,málem jsem skončil v příkopě. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.