Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nevím jestli zrovna tyhle splňují všechny parametry dle předpisů. Mám pocit že světla musí být max. ve vzdálenosti 20 cm od okraje vozidla (roh vozidla) do středu vozidla(na výše uvedené fotce je to podle mě tak 30 cm od okraje vozidla), dále musí být ta světla min. 60 cm od sebe a min. 25cm nad zemí jestli si ještě dobře pamatuju všechny předpisy (možná se mýlím)

Odesláno
Původně zaslal: orgacek

Nevím jestli zrovna tyhle splňují všechny parametry dle předpisů. Mám pocit že světla musí být max. ve vzdálenosti 20 cm od okraje vozidla (roh vozidla) do středu vozidla(na výše uvedené fotce je to podle mě tak 30 cm od okraje vozidla), dále musí být ta světla min. 60 cm od sebe a min. 25cm nad zemí jestli si ještě dobře pamatuju všechny předpisy (možná se mýlím)

ˇčéče.. je to s chlupem, ale ta montáž s chlupem vyhovuje... Vejška je v poho, od okraje to je na chlup. Míry si už nepamatuji, ale daj se najít. Kdysi jsem o tom uvažoval a tenhle způsob montáže asi nejen mě vyšel jako vyhovující.

[upravil dne 2.12.2008 Edison]

Odesláno

Jasně, že jo od oka to nezměřím:-) Tak jen idiot by to dal doprostřed a 10 cm od sebe- to by z toho byla motorka pro denní svícení:D

Lidé jsou různé... :-D
Odesláno

uz se mi parkrat stalo, ze jsem auto s dodelanyma dennima svetlama na prvni pohled prehledl, vetsinou se jednalo prave o nejake malinkata svetylka primontovana tesne vedle okraju RZ , pak mne taky dostavaji ti, kteri v noci jedou na potkavacky a k tomu jim sviti denni svetla, vzdy mne pak cosi nutka vzit klic na kola a dotycnemu denni svetla zhasnout - jednou pro vzdy

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

uz se mi parkrat stalo, ze jsem auto s dodelanyma dennima svetlama na prvni pohled prehledl, vetsinou se jednalo prave o nejake malinkata svetylka primontovana tesne vedle okraju RZ , pak mne taky dostavaji ti, kteri v noci jedou na potkavacky a k tomu jim sviti denni svetla, vzdy mne pak cosi nutka vzit klic na kola a dotycnemu denni svetla zhasnout - jednou pro vzdy

Jojo, Ferry. Po tolika letech denního svícení je tu stéle spousta těch, kteří nepochopili, jak a co má svítit. Montujou si na auta nejrůznější LED bludičky v domění, že to jsou světla pro denní svícení a ani zapojit to neuměj... Mnohokáte jsem taky potkal auta, kterým svítila \"světla do mlhy\". Pak jsem si uvědomil, že to byla EVF.
Odesláno

ano, je , resp.byloto namontováno dle předpsů, ale jak píše kolega, opravdu s chlupem

Odesláno

A hlavně aby se jim rozsvítilo v hlavě!

Tak dneska cestou po noční na úseku cca 7 km městem 2 volkové

jeden jel na obrysovky a druhej na ty čárka led bludičky ach jo:grr

[upravil dne 3/12/08 punkac]

Odesláno

jj, uz jsem si taky vsiml, i...i s nejakyma ledkama na narazniku a jeste magori s mlhovkama za jasneho dne, to je des....

nevim, jestli lidi uvazuji nebo ne... vetsinou se jedna o tescotunign..:D

Odesláno

to jeste nic neni... minulej tejden kdyz jsem jel cca v 8 vecer na chodov (takze uz docela slusna tma) jsem na kunraticky spojce potkal nejakyho borce, kterej nesvitil vubec :D (melo to dlouhy vlasy, takze mozna ze to byla i zena) :))

Původně zaslal: punkac

Odesláno

Co se týká tvaru a velikosti denních světel, tak to je věcí nejen výrobce ale i orgánu, který to schvaluje. Můj názor na denní svícení znáte;).

Odesláno
Původně zaslal: švejk

to jeste nic neni... minulej tejden kdyz jsem jel cca v 8 vecer na chodov (takze uz docela slusna tma) jsem na kunraticky spojce potkal nejakyho borce, kterej nesvitil vubec :D (melo to dlouhy vlasy, takze mozna ze to byla i zena) :))

Původně zaslal: punkac

jo vidis, to uz jsem taky videl, shodou okolnosti dvakrat behem dvou tydnu, raz v ostrave, nejaky sedan ten nesvitil vubec :), bylo asi sedm vecer :) a ficel si to po hlavni mestem a vcera ve frenu nejaka zenska v malem auticku... tma jak v riti a ona neosvetlena, tak jsem na ni zablikal, ale nic si z toho nedelala :D

[upravil dne 3/12/08 BV406]

Guest servisman
Odesláno

těch jednookých či dalších blbě seřízených či slepých neb jída i bez světel potkávám denně.Ani blikání nepomáhá to je rovnou sestřelit Ono potkat v noci jednookého který jede prostředkem,člověk myslí že to je motorka a proti mne auto,málem jsem skončil v příkopě.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...