Petr0604 Odesláno 2. prosinec 2008 Odesláno 2. prosinec 2008 Napadlo mě jestli bych na své 406tce nekoupil mlhovky a nezapojil je jako denní světlomety. Myslíte si,že by to byl problém je takto používat? Citovat
Edison Odesláno 2. prosinec 2008 Odesláno 2. prosinec 2008 Ano, je to problém. Mlhová světla a světla pro denní svícení mají naprosto rozdílné specifikace. Citovat
OK406 Odesláno 2. prosinec 2008 Odesláno 2. prosinec 2008 Pokud by si do mlhovek dal předepsané osvětlení např. LED, které jsou pro denní svícení určené a splňovalo by veškeré rozměry dané zákonem, tak není problém. Ale samotné mlhovky nelze použít !!! Citovat
Ticcino Odesláno 2. prosinec 2008 Odesláno 2. prosinec 2008 Původně zaslal: OK406 Pokud by si do mlhovek dal předepsané osvětlení např. LED, které jsou pro denní svícení určené a splňovalo by veškeré rozměry dané zákonem, tak není problém. Ale samotné mlhovky nelze použít !!! Co? Do mlhovek dát předepsané osvětlení? Jako máš na mysli, do míst, kde se obyčejně nacházejí mlhovky dát předepsané osvětlení nebo fyzicky do mlhových světel dát LED \"žárovky\"? Citovat
Edison Odesláno 2. prosinec 2008 Odesláno 2. prosinec 2008 Má určitě na mysli komplet předepsané osvětlení. Už jsem taky přemejšlel, že bych míst standartních mlhovek namontil nějaký malinký čočky a vedle malnký čočky pro denní svícení. Snad by se to tam vešlo. Citovat
punkac Odesláno 2. prosinec 2008 Odesláno 2. prosinec 2008 trochu Já pořád nechápu, proč investovat do nějakejch denních světlometů, prostě jedu a rozsvítím potkávací světla nebo je za mě rozsvítí elektronika Auto ať svítím ve dne nebo nesvítím ve městě, baští pořád stejně 7 litrů Ohledně oslňování - origo světla s origo žárovkama neoslňují a světla má mít navíc každý seřízené aspoň na to jsou STK, když tam někdo má neseřízený HID přestavbový kit a oslňuje, oslní stejně , ať má a nebo nemá světla pro denní svícení Citovat
orgacek Odesláno 2. prosinec 2008 Odesláno 2. prosinec 2008 souhlasím s Punkacem: každý si to rve na auto (někdo aby prý ušetřil, někdo aby byl \"in\" a někdo aby zamachroval a votunil to) ať si tam kdo chce dá, ale z čistě praktického a selského rozumu je to k ničemu. Stačili normální světla a vždycky stačit budou.. Citovat
Edison Odesláno 2. prosinec 2008 Odesláno 2. prosinec 2008 Já s tím taky souhlasím. Jistě, že by šlo spíše o efekt, než o funkčnost. Taky jezdím na potkávačky s automatem. A má to zase jiný výhody: Nemusím přemejšlet, nebo mít starosti s tí, kdy vypnout denní a zapnout potkávací... Proto jsem to taky ještě nepředělal. To, že jsem o tom přemýšlel neznamená, že to budu předělávat. Citovat
El-Chio Odesláno 2. prosinec 2008 Odesláno 2. prosinec 2008 Mohol by mi prosim niekto napisat aka je specifikacia pre denne svietenie? Lebo stala sa mi taka prihoda, ze som bol v Rakusku (este ked mali denne svietenie) a zastavili ma policajti s tym, ze nesvietim. Pozrem a obe stretavacky vypalene. Jednu som vyhrabal, ale dve to som nemal. Tak po chvili ma napadlo, ze vytiahnem z dialkovych a dam ju ako stretavacku a ten policajt mi hovoti ked som to zacal rozoberat, ze aby som to nerozoberal a isiel na hmlovky, ze tie sa mozu pouzivat bez stretavacich tiez ako denne svietenie, len ze aby som si to kym sa zotvnie vymenil..... Preto ma prekvapilo, ze tu je to inak ked to vecsinou funguje tak ze tie zakony byvaju rovnake ohladne tychto bezpecnostnych veci.... Citovat
Edison Odesláno 2. prosinec 2008 Odesláno 2. prosinec 2008 Ty specifikace najdeš v předpisech EHK. Pohledej. http://www.telecom.gov.sk/externe/ehkosn/ehkmain.htm JInak mlhová světla mohou svítit bez potkávacích. Musí s nimi svítit světla obrysová, tím pádem i osvětlení palubní desky. Citovat
AnotherOne Odesláno 2. prosinec 2008 Odesláno 2. prosinec 2008 Poznám ľudí čo za svietenie hmlovkami počas jasného dňa dostali pokuty, jeden čas to bola taká móda, pochybujem že by to v rajchu bolo ináč. Bez úpravy ich použiť nemôžeš už len z dôvodu, že nemajú potrebnú homologizáciu nehovoriac o podmienke zapínania. [upravil dne 2.12.2008 AnotherOne] Citovat
Edison Odesláno 2. prosinec 2008 Odesláno 2. prosinec 2008 Mě na svítící mlhy třeba upozorňovali němci na hranicích (se Švajcem). Skutečně jde o světla s jiným charakterem kužele a jak říká AnotherOne i jiné podmínky zapínání a to zcela odlišné a nekompatibilní. Citovat
Petr0604 Odesláno 2. prosinec 2008 Autor Odesláno 2. prosinec 2008 Mě se denní světla prostě líbí (Hella). Ale chápu, že JEDINÁ výhoda je v tom, že se rozsvítí automaticky. Mě ty mlhovky napadly protože by to tam hezky sedělo. Citovat
Edison Odesláno 2. prosinec 2008 Odesláno 2. prosinec 2008 /Potkávačky se taky mohou rozsvěcet automaticky. Tam nějaký výhodový rozdíl nevidím. Správné zapojení je nutnost v obou případech. U nových aut je to jen záležitost naprogramování, u starších jednoduché zařízení, které umí co si člověk vymyslí. Třeba to mý zapojení. Citovat
OK406 Odesláno 2. prosinec 2008 Odesláno 2. prosinec 2008 Původně zaslal: Ticcino Původně zaslal: OK406 Pokud by si do mlhovek dal předepsané osvětlení např. LED, které jsou pro denní svícení určené a splňovalo by veškeré rozměry dané zákonem, tak není problém. Ale samotné mlhovky nelze použít !!! Co? Do mlhovek dát předepsané osvětlení? Jako máš na mysli, do míst, kde se obyčejně nacházejí mlhovky dát předepsané osvětlení nebo fyzicky do mlhových světel dát LED \"žárovky\"? Však jasně píši, pokud dodrží veškeré rozměry dané zákonem a dá tam LED jenž neoslňují a jsou schválené pro denní svícení ,,RL\". Citovat
.mycTD Odesláno 2. prosinec 2008 Odesláno 2. prosinec 2008 denni sviceni ma smysl treba u xenonu, kde je vybojka usetrena casteho startovani treba pri courackach po meste. Citovat
Edison Odesláno 2. prosinec 2008 Odesláno 2. prosinec 2008 Původně zaslal: OK406 Původně zaslal: Ticcino Původně zaslal: OK406 Pokud by si do mlhovek dal předepsané osvětlení např. LED, které jsou pro denní svícení určené a splňovalo by veškeré rozměry dané zákonem, tak není problém. Ale samotné mlhovky nelze použít !!! Co? Do mlhovek dát předepsané osvětlení? Jako máš na mysli, do míst, kde se obyčejně nacházejí mlhovky dát předepsané osvětlení nebo fyzicky do mlhových světel dát LED \"žárovky\"? Však jasně píši, pokud dodrží veškeré rozměry dané zákonem a dá tam LED jenž neoslňují a jsou schválené pro denní svícení ,,RL\". Ptá se, jestli stačej LED, nebo musí vyměnit celé světlo. Musel by pochopitelně vyměnit celé světlo, které je schvaováno jako celek. Tvar světelného koužele je dán konstrukcí paraboly, skla a světelného zdroje dohromady. Vyměnit jen zdroj světla charakter nezmění tak, jak je předepsáno. Nakonec označení RL je na světle, nikoli na zdroji. Citovat
čakom Odesláno 2. prosinec 2008 Odesláno 2. prosinec 2008 Původně zaslal: Petr0604 Mě se denní světla prostě líbí (Hella). Ale chápu, že JEDINÁ výhoda je v tom, že se rozsvítí automaticky. Mě ty mlhovky napadly protože by to tam hezky sedělo. pokud máš přípravu tak se dá udělat aby se ti automaticky rozsvítili světla. Citovat
Edison Odesláno 2. prosinec 2008 Odesláno 2. prosinec 2008 Původně zaslal: čakom Původně zaslal: Petr0604 Mě se denní světla prostě líbí (Hella). Ale chápu, že JEDINÁ výhoda je v tom, že se rozsvítí automaticky. Mě ty mlhovky napadly protože by to tam hezky sedělo. pokud máš přípravu tak se dá udělat aby se ti automaticky rozsvítili světla. A pokud přípravu nemáš, dá se to udělat taky. ;-) Já si to dělal sám. Dělal jsem to na automatický rozsvěcení potkávaček a připravil jsem to na automatiku na denní světlomety. To jsem ale nakonec použil kapku jinak. Citovat
Edison Odesláno 2. prosinec 2008 Odesláno 2. prosinec 2008 Někde jsem tu viděl, jak má někdo krááásně namontovaný helly. Tak zkus pohledat. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.