Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny peugeoťáky a opět vás prosím o radu. Už delší dobu řesim zasr... hnusnej problém!! (dobrejch 6měsíců) A to asi takovej, že mě celkem dost mlátila přední náprava. Není divu po třech letech na 15kách kolech a našich silnicích.

Problém spočíval při přejezdu menších a rychle se opakujcích nerovnostech (koleje, kamenitá cesta a třeba lehce se zvlněnej asfalt) kdy z přední části vozu vycházeli hrůzný zvuky, jak kdyby tam bylo 100 trpaslíku s kladívkem, který mlátí do železa. No a tak jsem začal experimentovat.

Cca před 3ti měsíci:

Výměna ramen,

Výměna uložení stabilizátoru za použité uložení, které se mi válelo doma- výsledek nula.

Výměna pravé poloosy (Sorea- repas z AutoKelly)

Po výměně poloosy zmizelo 99procent mlácení na pravé straně!!! Huráá.

No a asi po pár týdnech to začalo ještě víc mlátit na druhé straně, a přydalo se rupání při intezivnějším brždění a prudkym rozjezdu z místa.

No už jsem chtěl jed do našeho lomu učit Peggy lítat.

Asi před měsícem-- NOW:

Začala repase levé poloosy u glogara, nechal jse si to tam repásnout, měl jsem to bez práce a fakt paráda, jen to mlácení vůbec neustalo. Pár zvukú sice zmizelo (pan glogar nechápal, co jsem s tou poloosou dělal), ale ten nejnepříjemnější ne.

Tak začalo velké moření:-D

Výměna uložení tlumiče,

Výměna předních tlumičů,

Výměna brzdových destiček,

Znovu jsem vyměnil ramena,

Nové uložení stabilizátoru,

Nové silentbloky motoru,

Nové čepy řízení,

Nové tyčky řízení a manžety na hřebenu,

No a světe div se... Nic nepomohlo:-D

Pak mi nelíbila poloha nápravnice, konkrétně vzdálenost mezi silentblokem na nápravnici a nosníkem- Ten vepředu na nápravnici, jiný už tam nejsou. Šlo o to, že na levé straně je ta vzdálenost asi 3mm a na pravé takovejch 7mm, Tak jsem ten jeden silentblok vyměnil a trochu jsem hnul s nápravnicí. Vzdálenost se vůbec nezměnila.

Ale všechny mlátivé zvuky na nerovnostech, při akceleraci a a bždění zmizli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Skoro jsem tomu nevěřil.

Problém je ten, že to zase začalo mlátit. Je to lepší, ale po týdnu jsou to zas rány jak krumpáčem..

No a teď konečně ten dotaz:-)

Je možný, aby se mi nějakym záhadnym způsobem skřivila náprava, nebo kastle. Třeba po projetí hodně velký díry, nebo tak.

Co by jstem i poradily, krom výměny dílu mezi přední a zadní SPZ?

Předem moc děkuji a omlouvám se za t uslohovou práci:-(:blablabla

Odesláno

Ked vletis do jamy tak to moze odniest naprava. Ja som starym fiatom vletel pravym kolom do slusnej. Rana bola taka ze som si myslel ze tam kolo ostalo. Pri obhliadke na prvy pohlad bolo vsetko OK.

Asi po mesiaci som zistil ze pravy tlmic to ma zasebou. Nasledovala výmena. Ked som nadvihol celu prednu napravu zistil som ze prave kolo je vyssie asi 5 cm ako lave. Po chvili badania som nasiel pricinu ze je skrutena torzka a rozbity cap na pravej strane. Este ze som mal druheho na suciastky. Vrele odporucam kazdemu kto ma auto starsie ako 20 rokov, miesto na uskladnenie a nehodla sa v blizkej dobe auto vymenit kupit si jedno na diely - ja som takto servisoval starucke mirafiori 6 rokov.

Odesláno

S 309 jsem vletěl na chodník ve slušný rychlosti - narazil jsem vanu. Náprava nic, teda aspoň to pak bylo ok, jezdilo to furt stejně, byť to byla rána jako blázen (myslel jsem, že mám přední kola v předních dveřích).

Byl jsi na STK na těch plotnách aby ti zkusili ty vůle na předních kolech?

Jestli máš zkřivenou kastli - zajet na geometrii (ale to jsi po výměně čepů řízení byl ne?), aby zjistili odklony a příklony kol, třeba je něco špatně a proto to dělá (rychlejší opotřebení silentbloků apod.).

Mě po geometrii mechanik říkal, že mám jakoby podseklé pravé kolo, ale jen malinko. Prý to není nic hrozného...

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

Najdi si jámu a musíš to najít na místě (ne za jízdy), tahat a páčit za všechno možné.

Samozřejmě mám na mysli montážní jámu, a ne \"vletět do jámy\".

Odesláno

Najdi si jámu a musíš to najít na místě (ne za jízdy), tahat a páčit za všechno možné.

Samozřejmě mám na mysli montážní jámu, a ne \"vletět do jámy\".

Pochopil jsem:-D V montážní jámě jsem už jako doma, poslední dobou tam trávim dost času, jen jsem na nic moc nepřišel. Teď o víkendu na to naposled vletim, vyměnim celou nápravnici a uvidim.

Odesláno

Říkal jsem si, že na geošku zajedu, až to budu mít opravené, to by byla ztráta peněz po tolika výměnách ramen, čepů a tak. Zatim si jí dělám sám.

Odesláno

Geometrie \"sám\" stačí, dej tam sbíhavost 1 až 1,5 mm z každé strany a volant rovně. U aut s neseřiditelnou zadní nápravou to stačí - dělají to tak dva servisáci, kteří dělají dobře (jeden mi k tomu říkal, že si ta auta dodatečně, po roce, kontroluje, a pneu to nesjíždí - dělá i veškeré jiné zásahy, takže auta se k němu vracejí)

Upřímně řečeno, než něco vyměňovat, věnovat peníze a námahu - raději se více věnuj hledání a nalezení. Proč to tak píšu - jezdím do servisu s mnoha auty, a kdyby mi servisák vyměnil něco \"nepravé\", tak bych se dost zlobil. Ať napřed určí a ověří zdroj poruchy, a pak teprve vyměňuje.

Odesláno

Geometrie \"sám\" stačí, dej tam sbíhavost 1 až 1,5 mm z každé strany a volant rovně. U aut s neseřiditelnou zadní nápravou to stačí - dělají to tak dva servisáci, kteří dělají dobře (jeden mi k tomu říkal, že si ta auta dodatečně, po roce, kontroluje, a pneu to nesjíždí - dělá i veškeré jiné zásahy, takže auta se k němu vracejí)

Upřímně řečeno, než něco vyměňovat, věnovat peníze a námahu - raději se více věnuj hledání a nalezení. Proč to tak píšu - jezdím do servisu s mnoha auty, a kdyby mi servisák vyměnil něco \"nepravé\", tak bych se dost zlobil. Ať napřed určí a ověří zdroj poruchy, a pak teprve vyměňuje.

No, to naprosto chápu, jenže tam fakt nic nejde najít, já už jsem prolez všechno, dokonce jsem jezdil bez řidiče na louce po hrbolech, ležel jsem na motoru a rval hlavu kam jen to šlo, ale nic nic nic nic nic nic nic nic nic nic!!! Tak pak člověk začne vylučovací metodou a začne měnit ty nejžhavější kandidáty.

Já už zažívám naprostou bezmoc.:grr

:grr:grr:grr:grr

Odesláno
Původně zaslal: Dakaros

Zdravím všechny peugeoťáky a opět vás prosím o radu. Už delší dobu řesim zasr... hnusnej problém!! (dobrejch 6měsíců) A to asi takovej, že mě celkem dost mlátila přední náprava. Není divu po třech letech na 15kách kolech a našich silnicích.

Problém spočíval při přejezdu menších a rychle se opakujcích nerovnostech (koleje, kamenitá cesta a třeba lehce se zvlněnej asfalt) kdy z přední části vozu vycházeli hrůzný zvuky, jak kdyby tam bylo 100 trpaslíku s kladívkem, který mlátí do železa. No a tak jsem začal experimentovat.

Cca před 3ti měsíci:

Výměna ramen,

Výměna uložení stabilizátoru za použité uložení, které se mi válelo doma- výsledek nula.

Výměna pravé poloosy (Sorea- repas z AutoKelly)

Po výměně poloosy zmizelo 99procent mlácení na pravé straně!!! Huráá.

No a asi po pár týdnech to začalo ještě víc mlátit na druhé straně, a přydalo se rupání při intezivnějším brždění a prudkym rozjezdu z místa.

No už jsem chtěl jed do našeho lomu učit Peggy lítat.

Asi před měsícem-- NOW:

Začala repase levé poloosy u glogara, nechal jse si to tam repásnout, měl jsem to bez práce a fakt paráda, jen to mlácení vůbec neustalo. Pár zvukú sice zmizelo (pan glogar nechápal, co jsem s tou poloosou dělal), ale ten nejnepříjemnější ne.

Tak začalo velké moření:-D

Výměna uložení tlumiče,

Výměna předních tlumičů,

Výměna brzdových destiček,

Znovu jsem vyměnil ramena,

Nové uložení stabilizátoru,

Nové silentbloky motoru,

Nové čepy řízení,

Nové tyčky řízení a manžety na hřebenu,

No a světe div se... Nic nepomohlo:-D

Pak mi nelíbila poloha nápravnice, konkrétně vzdálenost mezi silentblokem na nápravnici a nosníkem- Ten vepředu na nápravnici, jiný už tam nejsou. Šlo o to, že na levé straně je ta vzdálenost asi 3mm a na pravé takovejch 7mm, Tak jsem ten jeden silentblok vyměnil a trochu jsem hnul s nápravnicí. Vzdálenost se vůbec nezměnila.

Ale všechny mlátivé zvuky na nerovnostech, při akceleraci a a bždění zmizli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Skoro jsem tomu nevěřil.

Problém je ten, že to zase začalo mlátit. Je to lepší, ale po týdnu jsou to zas rány jak krumpáčem..

No a teď konečně ten dotaz:-)

Je možný, aby se mi nějakym záhadnym způsobem skřivila náprava, nebo kastle. Třeba po projetí hodně velký díry, nebo tak.

Co by jstem i poradily, krom výměny dílu mezi přední a zadní SPZ?

Předem moc děkuji a omlouvám se za t uslohovou práci:-(:blablabla

A zkoušel jsi zabavit trpaslíkům kladívka??? :-D

A co takhle geometrie? A nejen náprv, le i karoserie, jestli se to vůbec někde měří a jestli by to mohlo mít vliv.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdravím. Nějaký pokrok v řešení rachotu z přední nápravy? Mám úplně stejný problém. Vyměnil jsem silentbloky ramen a čepy, ale ten zvuk se pořád ozývá v levé zatáčce. Fakt nevím. Žádné vůle a přesto zvuk jako by se rameno opíralo o karoserii. Ti trpaslíci je asi zvuk pneu nesoucí se karoserií, ale odkud se přenáší?

Odesláno

Taky sem měl 309ku,taky mi to dělalo takový zvuky,na nic sem nepřišel,vzal sem 309ku k doktorovy do servisu,bez projíždění,dal na zdviž a začal hledat,prvně na co šahnul,byla stabylka, vyndal jí,vyhodil ty futýrka v kterejch to drží(byly vytlučený,dal fungl nový)dal to dohromady a jeli sme projet autí,BYLO PO BOUCHÁNÍ,závada odstraněna

Odesláno

Jo jo, uložení stabilizátoru umí dělat divy! Přitom je to korunová položka.

A k tomu problému výše - jestli je to ťukání takový kovově ostrý, tak to taky můžou dělat destičky, máš na nich nový ty zajišťovací pérka? Protože když jsou unavený, nebo je tam nikdo nedá, tak právě na kostkách nebo kamenitý cestě to dělá zvuky jak když se sype železářství - znám moooc dobře :super

• O 2 týdny později...
Odesláno

Závada vyřešena. Trpaslíci přestali a to po výměně ložiska kola. Byl to zvuk jak vzorek pneumatiky drhnoucí o karoserii a jen v zatáčce. Tak třeba to někomu pomůže při řešení podobného problému.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...