Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahojda,

tak mě jen tak napadlo. Procesory současných počítačů obsahují miliony tranzistorů. Co se stane, když jeden z nich přestane fungovat? Zhroutí se všechno? Nebo ten jeden padlý bude zastoupen?

Odesláno

Koukni si na postup výroby CPU udělá se jedna velká křemíková tyč ze který se uřizne plátek (jako salám) a tam sou vysmaženy tzv. \"tranzistory\" takže oni to otestují a podle uspěchu ho prodají např: 4 jádrové PHENOM X4 od AMD a přiměření se jedno jádro vykazuje chyby tak ho softvarově odstaví a prodají to jako Phenom X3 čili tří jádrový ... a u každýho CPU je tolerance na přesnost výroby takže záleží na co trefíš samozřejmě určenou hodnotu výrobce to bude splňovat problém nastane při taktování apod.. :cool:

[upravil dne 1.12.2008 Welis]

Odesláno
Původně zaslal: Welis

a pokud odejde jen 1 tak to na funkci poznas tim ze ti zacne padat system hlasit nesmylsný chyby apod.. ;)

Záleží, jak se trefí. :) Pokud budeš mít kliku, nemusíš to třeba vůbec zaznamenat (například ti zdechne jeden méně významnej tranzistor v sekci řízení napájení), nebo to bude padat a dělat kraviny (vada v ALU/FPU a cache), no a když budeš mít smůlu, tak to bude totálka - třeba závada na rozhraní FSB/HT. Obvykle jich ale zdechne víc, tak to bývá totálka. :)

[upravil dne 1/12/08 Fakir]

Odesláno
Původně zaslal: Fakir

a pokud odejde jen 1 tak to na funkci poznas tim ze ti zacne padat system hlasit nesmylsný chyby apod.. ;)

Záleží, jak se trefí. :) Pokud budeš mít kliku, nemusíš to třeba vůbec zaznamenat (například ti zdechne jeden méně významnej tranzistor v sekci řízení napájení), nebo to bude padat a dělat kraviny (vada v ALU/FPU a cache), no a když budeš mít smůlu, tak to bude totálka - třeba závada na rozhraní FSB/HT. Obvykle jich ale zdechne víc, tak to bývá totálka. :)

[upravil dne 1/12/08 Fakir]

no ja sem ten příspěvěk pozměnil když sem si ho přečet tak mi to nesedělo ;)... ale určitě záleží kterej odejde ale malá pravděpodobnost že by jen jeden :-) jinak stabilita CPU se da otestavat v PRIME 95

Odesláno

no ja sem ten příspěvěk pozměnil když sem si ho přečet tak mi to nesedělo ;)... ale určitě záleží kterej odejde ale malá pravděpodobnost že by jen jeden :-) jinak stabilita CPU se da otestavat v PRIME 95

Vida, já narazil ještě na původní znění. :) Nicméně Prime95 je fajn, používám ho na zapékání nové teplovodivé pasty. :D Dokonce umí pustit víc vláken, což je ideální pro pořádné propečení vícejádrových procesorů. U mé Q6600 to při tom pěkně propeklo ještě napájecí regulátory na desce. :D

Odesláno
Původně zaslal: Kurt

Já teda doma peču v troubě, ale proti gustu....;)

Měls někdy tu čest s Q6600 přetaktovanou z 2,4 na 3,4 GHz v plné zátěži? Proti tomu je i vysoká pec amatér... :D:D

Odesláno

Nikoliv, na to nejsem dostatečně perverzní; ale děkuji za optání. Tu vysokou pec jsem viděl - hodně zblízka.

Odesláno

Původně zaslal: Kurt

Já teda doma peču v troubě, ale proti gustu....;)

Měls někdy tu čest s Q6600 přetaktovanou z 2,4 na 3,4 GHz v plné zátěži? Proti tomu je i vysoká pec amatér... :D:D

hh tak na tom bych chtel videt za jak dlouho spocita Pí na 1M :-) nezkoušel si mě doma sempron to počíta cca 50 sekund;)

Odesláno

2Fakir: ty asi tu svou desku nemas moc rad, vid? :P

z komercnich produktu jedine obvody, ktere pouzivaji nahrazovani nefunkcnich casti jsou FLASH pameti - po detekci chyby je mozne oznacit cast jako vadnou a bud premapovat do nahradni oblasti (pokud jeste nejaka zbyla), nebo holt klesne kapacita...

Odesláno

Kurt: to víš no... každému co jeho jest... :D

Welis: můžu zkusit, až dorazím domů. :)

tak to zkus skoda jen ze super pi pouziva jen jedno vlakno takze jede cpu jen na 50% athlon 5400+ X2 to ma kolem 30s :-)

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

To mám nejaký super počítač :myslim

1M superpi 17 sekúnd a popritom spustených kopec aplikácií.

Edit: E6850 (3GHz)

[upravil dne 1.12.2008 AnotherOne]

ani bych nerek ja mam 4 roky staryho semprona 1,6Ghz a trva mu to kolem 55s tkaze novodobej E6850 s 3Ghz a vetsi casch pameti to muze zvadnout mnohem rychlejc... takze hodnota je s trochou nad sazky realna

Odesláno

Původně zaslal: AnotherOne

To mám nejaký super počítač :myslim

1M superpi 17 sekúnd a popritom spustených kopec aplikácií.

Edit: E6850 (3GHz)

[upravil dne 1.12.2008 AnotherOne]

ani bych nerek ja mam 4 roky staryho semprona 1,6Ghz a trva mu to kolem 55s tkaze novodobej E6850 s 3Ghz a vetsi casch pameti to muze zvadnout mnohem rychlejc... takze hodnota je s trochou nad sazky realna

Žiadna nadsazka, resne tak to vyšlo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...