Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Sháním staré kreslené grotesky

Recommended Posts

Odesláno

Vzpomínám si, že jsem měl jako malej prcek to štěstí, že jsem bydlel na Letné poblíž kina PONREPO, které se za totality specializovalo na promítání starých (opravdu starých, třeba i předválečných) filmů. No a o vánočních svátcích tam vždy promítali pásmo grotesek s Mickey Mausem, Kačerem Donaldem, Pepkem námořníkem a podobnými hrdiny.Rád bych do budoucna tohle pořídil na DVD pro Pavla. Bohužel ale mám osypky z toho, co se začalo po 90. letech vysílat v TV (kačeři z Kačerova a strýček Skrblík nemají s tím, co bych rád sehnal vůbec nic společného).

Rád bych se dozvěděl, zda se dá někde sehnat origo DVD s předválečnými (nebo možná těsně poválečnými) groteskami nebo eventuelně zda by se to dalo někde vypálit (nejlépe s českými titulky).

PONREPO po revoluci zaniklo a tak není, kam na takový pořad zajít - zánik kina PONREPO ostatně oplakávám fakt docela často, ale holt doba tomu chtěla a Medvěda se neptala.

Hurvajzi - že tušíš, o čem mluvím

[upravil dne 30/11/2008 Medvěd]

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Vzpomínám si, že jsem měl jako malej prcek to štěstí, že jsem bydlel na Letné poblíž kina PONREPO, které se za totality specializovalo na promítání starých (opravdu starých, třeba i předválečných) filmů. No a o vánočních svátcích tam vždy promítali pásmo grotesek s Mickey Mausem, Kačerem Donaldem, Pepkem námořníkem a podobnými hrdiny.Rád bych do budoucna tohle pořídil na DVD pro Pavla. Bohužel ale mám osypky z toho, co se začalo po 90. letech vysílat v TV (kačeři z Kačerova a strýček Skrblík nemají s tím, co bych rád sehnal vůbec nic společného).

Rád bych se dozvěděl, zda se dá někde sehnat origo DVD s předválečnými (nebo možná těsně poválečnými) groteskami nebo eventuelně zda by se to dalo někde vypálit (nejlépe s českými titulky).

PONREPO po revoluci zaniklo a tak není, kam na takový pořad zajít - zánik kina PONREPO ostatně oplakávám fakt docela často, ale holt doba tomu chtěla a Medvěda se neptala.

Hurvajzi - že tušíš, o čem mluvím

[upravil dne 30/11/2008 Medvěd]

Člověče to viš že tušim, a ajk vubec víš že na to zrovná koukám, akorát jsem přiše:myslim Něco málo by se u mě našlo, ale jen Tom a Jerry, štaflík a špagetka, myckey mouse, krkonošské pohádky, bob a bobek, krtkova dobrodružství a něco bych uměl i sehnat po známých, ale spíš český, jako Maxipes fík a pod. Ale tak hlubokou historii co ty hledáš doma nemám:(

[upravil dne 30/11/08 Radek Hurvajz]

Odesláno

Český mám celkem dobře pořešený díky \"Světu pohádek\", mám celkem obsáhlý DVD soubor večerníčků, které vycházely jako příloha časopisu (mám podezření, že stejná DVD jsou nyní přílohou nějakého sobotního vydání novin)

Odesláno

Tohle jsem taky sháněl, bohužel je to vždy nekompletní... Taky se do toho teď ale hodlám pustit, tak pokud se dostanu na nějaký ten sraz, třeba ti i něco přinesu...

Odesláno

Nějakého Pepka Námořníka určitě máme. Vzpomeň na zimním klouzání, ukážu Ti, co mají dvojčata. Ale bohužel jejich matka má ty novodobý blbosti v oblibě...

Odesláno

Medvěde, jestli by Ti stačila VHSka, tak dej echo (SZ nebo mobil). U rodičů mám 2 VHSky Kačerů a Chip a Dale a nějaký Tom a Jerry ... Hodně starý kousky -> ještě z dob, kdy jsem si to nahrával ... :cool:

Odesláno

No - mám pocit, že mi FX rozumí (pokud se jedná o kačery z Kačerova - strýček Skrblík a spol. tak to je přesně to, co NE!!!!!)

Chtěl bych prostě grotesky, kde má kačer Donald kamaráda Mickey Mouse, jeho lásku Minnie, psa Guffyho ......

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

No - mám pocit, že mi FX rozumí (pokud se jedná o kačery z Kačerova - strýček Skrblík a spol. tak to je přesně to, co NE!!!!!)

Chtěl bych prostě grotesky, kde má kačer Donald kamaráda Mickey Mouse, jeho lásku Minnie, psa Guffyho ......

Jééé, neuděláme na nějakém srazu nějaké promítání? Aspoň na chvilku bych se rád vrátil do dob dětství... :aut

Odesláno

Medvědě, sorry za OFFTOPIC, ale jenom narychlo jsem nakouknul, viděl, že sháníš grotesky, narychlo zahlédl \"kačeři\" tak jsem si řekl, že pomůžu ... Přiznávám bez mučení, že jsem to nečetl ... :D:D:mad::mad: Tak sorry, ale nevidim v nich nic špatného, oproti dnešním slátaninám pro děti, co běží v TV ...

Odesláno

Asi presny nazvy tech grotesek neznas co??? Zkusim se poptat znamyho jestli se mu neco doma nevali

Odesláno
Původně zaslal: Neon

Medvědě, sorry za OFFTOPIC, ale jenom narychlo jsem nakouknul, viděl, že sháníš grotesky, narychlo zahlédl \"kačeři\" tak jsem si řekl, že pomůžu ... Přiznávám bez mučení, že jsem to nečetl ... :D:D:mad::mad: Tak sorry, ale nevidim v nich nic špatného, oproti dnešním slátaninám pro děti, co běží v TV ...

Za trest to prý namaluješ... :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...