Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Ravel

Nechápu, že se pořád divíte. My budeme chodit do práce v sedmdesáti s dekou v podpaží, aby nás s ní mohli přikrejt, až to s náma sekne. :myslim

Tak to já si budu nosit rovnou urnu, ať se mnou šéfík nemá moc práce:D

Odesláno
Původně zaslal: MatrixChose

Původně zaslal: Petra XSI

Jen je věc, která se mi nelíbí, ti naši důchodci pobírají řádný důchod a k tomu mají plat jako my, příjde mi to nespravedlivý.

Když si vezmeme, že důchodci už nikoho neživí, ale třeba mamina na mateřský, má přesně určeno kolik může odpracovat hodin, aby o přídavky nepřišla...... ale za to samozřejmě nemůžou důchodci........

Takhle bych to teda neviděl, spíš právě naopak, že je jenom dobře, že důchodci pracujou, protože i nadále odváděj daně do společný kasy a v podtatě si \"na sebe vydělávaj\". A nevěřím tomu, že nepřijmou kamkoliv do zaměstnání mladýho člověka místo důchodce. Nijak jim nefandím, ale tohle jsou lehký počty ;)

Zeptej se, zda mají stejný názor v oblastech s vyšší nezaměstnaností, myslím, že budou hovořit jinak. Zaměstnavateli se totiž spíš vyplatí držet si spolehlivého a prověřeného pracovníka (byť důchodce) než důchodce vyhodit a tahat z pytle nemakačenků toho, který bude k firmě loajální a odvede aspoň takovou práci, jako onen důchodce. Zaučení nového pracovníka firmu stojí také peníze a riziko, že si člověk s příchodem nového pracovníka nasadí veš do kožichu je bohužel v dnešní době příliš vysoké.

[upravil dne 2/12/2008 Medvěd]

Odesláno

Nechápu, že se pořád divíte. My budeme chodit do práce v sedmdesáti s dekou v podpaží, aby nás s ní mohli přikrejt, až to s náma sekne. :myslim

Nevím, jestli sis toho stačil všimnout, ale dnes už Tě na rozdíl od doby dávno minulé nikdo nenutí chodit do práce - vše je \"jen\" Tvoje volba - pod mostem je prej místa dost.

Odesláno

Tak, tak někdo si nahrabe do 30 a zbytek života může proválet na pláži, my méně šťastnější (či schopnější) prostě musíme vydržet o něco déle.

Odesláno

Je tu síce vlákno o vtipoch ale tu sa to hodí.

Rozdiel medzi naším, francúzskym a švédskym dôchodcom?

Francúzsky preleží celý deň na riviére, švédsky celý deň prelyžuje a náš vipije švédske kvapky, vezme francúzske barle a ide do roboty.

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Nevím, jestli sis toho stačil všimnout, ale dnes už Tě na rozdíl od doby dávno minulé nikdo nenutí chodit do práce - vše je \"jen\" Tvoje volba - pod mostem je prej místa dost.

co tak zhurta, vedoucí?

já jako živnostník s žádným důchodem nepočítám :P

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Původně zaslal: MatrixChose

Původně zaslal: Petra XSI

Jen je věc, která se mi nelíbí, ti naši důchodci pobírají řádný důchod a k tomu mají plat jako my, příjde mi to nespravedlivý.

Když si vezmeme, že důchodci už nikoho neživí, ale třeba mamina na mateřský, má přesně určeno kolik může odpracovat hodin, aby o přídavky nepřišla...... ale za to samozřejmě nemůžou důchodci........

Takhle bych to teda neviděl, spíš právě naopak, že je jenom dobře, že důchodci pracujou, protože i nadále odváděj daně do společný kasy a v podtatě si \"na sebe vydělávaj\". A nevěřím tomu, že nepřijmou kamkoliv do zaměstnání mladýho člověka místo důchodce. Nijak jim nefandím, ale tohle jsou lehký počty ;)

Zeptej se, zda mají stejný názor v oblastech s vyšší nezaměstnaností, myslím, že budou hovořit jinak. Zaměstnavateli se totiž spíš vyplatí držet si spolehlivého a prověřeného pracovníka (byť důchodce) než důchodce vyhodit a tahat z pytle nemakačenků toho, který bude k firmě loajální a odvede aspoň takovou práci, jako onen důchodce. Zaučení nového pracovníka firmu stojí také peníze a riziko, že si člověk s příchodem nového pracovníka nasadí veš do kožichu je bohužel v dnešní době příliš vysoké.

Já začínám mít takovej pocit, že tady pan předseda u nás pracuje, pracoval, nebo při nejmenším byl na exkurzi.

1. důchodkyně - 63 let, tři dospělé děti, účetní, bere nějakejch 30 tisíc a k tomu pobírá důchod. Nevím přesně kolik ten důchod dělá a nevím kolik let přesluhuje, ale má se myslím velmi dobře.

2. důchodkyně - 62 let, dvě dospělé děti, sekretářka............s penězma jsou na tom myslím podobně. Říďa si je tu drží a i když se tu vyhazovalo ve velkým tak nikdy nešli. Osobně proti nim nic nemám, je pravda, že svojí práci zvládají na jedničku, ale nějak mi hlava nebere, že je to spravedlivý.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...