Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím.

Můžete mi někdo poradit? Mám si vymyslet vánoční dárek, tak mně napadlo, že by se mi mohl hodit měnič z 12V na 230V. Sem tam když pojedu na dovolenou nebo v zácpě abych tam mohl malému zapnout notebook ať to nešťaví baterku notebooku a nebo nabíječku na AA baterky atp.

Jen nevím, jestli bude stačit 150W nebo raději 300W viz. :myslim

http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400040000007GB

http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514008O0WG0007MT

Moc tomu nerozumím, tak mi to když tak rozmluvte. Díky

Odesláno

Rimmer pouziva ten mensi a pry to v pohode staci na nabiti telefonu , batery od hejo RC ale na notas je to trochu slabsi , ale utahne to (a vleze se do kastliku pod sedadlem )

Ja se priklanim k tomu 300/600, hlavne to musi mit aktivni chlazeni , v radiovych autech pouzivame nad 1000 a utahne to i velkou aparaturu (jen to neni do zapalovace )

Odesláno

v čem konkrétně je ten 12/230 horší? Nebo jak se to projeví? Kdybych to chtěl jen na notebook tak bych volil samostatné trafo, ale 12/230 je univerzálnější (nabít třeba videokameru) tak bych raději to. :myslim

Odesláno

Pokud to není fakt dobře uděláno, tak 1. děsně to ruší, 2. výstupní napětí není správně tvarováno, 3. Většinou se hodí jen na odporové zátěže a kapacitní, nebo induktivní reaktance to mohou docela solidně rozhodit, 4. Kombinace dvou a více měničů v obvodech může dělat nepředpokládatelný věci...

Odesláno

tak z toho posledního přispěvku nevím vůbec nic! Nechci s tím nějak často používat. Notebook tak 2x ročně. Kdybych tam dal i kameru apod tak bych to využil asi 5x ročně. Bude fungovat nebo to může něco zničit? Mějte se mnou trpělivost! :mad:

Odesláno

Osobní zkušenost: Máme je v práci a NTB používáme hodne v terénu. Dvakrát jsem byl svědkem toho, kdy nsám odešel do věčných lovišť a připojený zdroj NTB vzal s sebou.Proto jsem si pořídil 12-24VDC/19VDC. Nějaký drobný nedostatky tam taky jsou, ale zatím nedestruktivní. Krom toho ho používám jak v osobních autech, tak i trolejbusech a tramvajích.

[upravil dne 17.11.2008 Edison]

Odesláno

To není tak o čase, jako o náhodě. Čistě z principu se prostě potkala blbě regulace na blbě vyfiltrovanym výstupu. Proto je dobrá filtrace výstupu i při jmenovitých zatíženích důležitá, přitom to fakt není snadný to udělat, navíc do přenosnýho zařízení.

Odesláno
Původně zaslal: jaudax

to je alespoň dobrý důvod. Otázka jestli mi to udělá i když ho použiju jen sem tam.

Absolutně to nezávisí na nějakém \"sem tam\". Buď se ty zdroje shodnou, a můžeš to používat třeba léta, a nebo se neshodnou, a mohou odejít během pár vteřin.

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Původně zaslal: jaudax

to je alespoň dobrý důvod. Otázka jestli mi to udělá i když ho použiju jen sem tam.

Absolutně to nezávisí na nějakém \"sem tam\". Buď se ty zdroje shodnou, a můžeš to používat třeba léta, a nebo se neshodnou, a mohou odejít během pár vteřin.

Nebo to léta pojede v poho a pak se to jednou potká.
Odesláno

Nebo tak. Nicméně, jak už jsem psal v minulém tématu, pořídil jsem ten měnič 12V/19V (nastavitelný 15 - 24), a mrcha Dell to pozná, sice na něj běží, ale nedobíjí.

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Nebo tak. Nicméně, jak už jsem psal v minulém tématu, pořídil jsem ten měnič 12V/19V (nastavitelný 15 - 24), a mrcha Dell to pozná, sice na něj běží, ale nedobíjí.

To je problém neorigo těhle věcí... Já takhle koupil CLko na mobila do auta... Vlastně dvě... Jeden nechodil na dvou telefonech, jeden na jednom. A to bylo prej přímo na to. Jen to mělo kabel oddělitelný USB. Takže v podstatě jsi potvrdil to, co jsem tu už někde sal několikrát, že pro dobíjení nemusí být vhodný každý zdroj, některé systémy hlídají měkkost výstupního napětí a to dokonce v nějaké toleranci a křivce. Ale to už je myslím jiné téma.

Zkrátka... raději bych to řešil origo zdrojem 12/19VDC pro NTB, origo nabíječkou kamery do auta, origo nabíječkou mobilu do auta, atd... Tak budeš mít jistotu a hlavně GARANCI. AžTi odejde zdroj k ntb po tom, co ho připojíš na měnič... ono se to ak při zkoumání pozná hned na první filtrační součástce, která odejde.

Odesláno

Ja to mam tiez doma ten silnejsi 300W a maximalna spokojnost....pripajal som na to takmer vsetko a parada...

Teda rychlovarnu konvicu to uz nevydrzalo :D ale inak pohoda.

Odesláno

Jistě, jsou tu výrobky, které jsou OK. Ale není jich mnoho, jsou drahé a těžko se poznávaj. A za druhé.. destrukce tohoto typu jsou vždy věcí náhody. Bohužel, když k ní dojde, většinou to s sebou něco vezme a na reklamaci se to pozná. A bohužel to nejsou stavy zase až tak ojedinělé. Jak jsem psal, u mě dvakrát za 1/2 roku s dvouma růnejma měničema a dvouma různejma NTB (zdrojema).

Odesláno

Používáme v práci běžně cca 9 měničů 12V DC / 230V AC v kombinaci s různými spotřebiči - notebooky, nabíječky (digitální fotoaparáty, kamery, mobily, PDA, radary, akohotestery), tiskárny (inkoustové i laserové), scannery a kdovíco si tam ještě uživatelé připojí...

Zatím jsem za několik (cca 8) let provozu nenarazil na nějaký problém, maximálně s připojeným příkonem (obzvlášť laserové tiskárny se musí pečlivě vybírat :D ) a nebo naopak s akumulátorem v autě :papa

EDIT: Ještě upřesňuji značky notebooků: Compaq Armada, Gericom, Dell, HP, Fujitsu Siemens, a nejvíce IBM.

[upravil dne 17.11.08 Peta]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...