Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim, neviem ci tu niekde podobny prispek je, ale mne sa nic nepodarilo najist preto pisem novy. Stava sa mi hlavne v zimnych mesiacoch a cim zimsie tym to je vyraznejsie badatelne, ze pri jazde z kopca, ked je mala pripadne nulova spotreba paliva, alebo aj ked je malo zatazeny motor, ze mi klesa teplota na ukazovateli teploty na palubnej doske pohybuje sa to cca medzi 90-80°C pod 80 to este nekleslo. A nasledne ked idem do kopca cas to vystupa na 90°..... Preto by som sa chcel spytat, ze aka tolerancia tohto vykyvu je este akceptovatelna a pripadne co to moze robit. Jako moj nazor je, ze to je termostat, ale neviem ci tento vykyv ma nejaky neblahy vlyv na motor, alebo nie...:myslim

Guest servisman
Odesláno

nevím proč by to mělo klesnout pod 80 během jízdy.Reguluje to termostat,vem že z kopce není tak namáhán motor jako když jedeš do kopce.

Kontroloval jsi množství kapaliny?

Odesláno

diesly jsou dost ucinne motory, takze to odpadni teplo neni tak velke a pokud jedes z kopce tak ten motor se neohreje. Je to normalni jev, dany konstrukci a typem motoru. Navic tohle cestovani rucicky ukazatele teploty je u Peugeotu normalni a vyhovuje mi vic nez teplomer ve vozech koncernu VW, kde se po nastartovani pet minut rucicka nepohne, pak se najednou prilepi na 90st a tam drzi do doby nez se motor vypne.

Odesláno
Původně zaslal: honza406

nevím proč by to mělo klesnout pod 80 během jízdy.Reguluje to termostat,vem že z kopce není tak namáhán motor jako když jedeš do kopce.

Kontroloval jsi množství kapaliny?

Mnozstvo kapaliny je dostacujuce. A pod 80 to neklesa, chodi to len od 80 po 90 hore kopcom 90 po dlhsom klesany 80. Neviem, ci je to chyba alebo nie, preto som chcel vediet ci to robi este niekomu.....

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

diesly jsou dost ucinne motory, takze to odpadni teplo neni tak velke a pokud jedes z kopce tak ten motor se neohreje. Je to normalni jev, dany konstrukci a typem motoru. Navic tohle cestovani rucicky ukazatele teploty je u Peugeotu normalni a vyhovuje mi vic nez teplomer ve vozech koncernu VW, kde se po nastartovani pet minut rucicka nepohne, pak se najednou prilepi na 90st a tam drzi do doby nez se motor vypne.

Dvojnásobně souhlasím.

Jak sem jezdil s fábou a oktávou, tak ať sem dělal co sem dělal, ručka se z 90 nehne ani milimetr. Je to podlě mě totální nesmysl, protože ať si chladící systém dělá co chce, nemůže udržet 90 když tomu budu držet tvrdej a následně dlouhej kopec s kvaltem to nejde dolů.

Neříkám, že to má lítat sem a tam ale nějakej pohyb být musí.

Odesláno

Dovolím si nesouhlasit. Sice mám zkušenost jen s benzínem, ale měl jsem stejnej problém s nestálou teplotou jak u 405 tak teď u 406 a po výměně termostatu se celkem rychle auto ohřeje na 90 a ručička se v žádném případě nehne směrem dolů. Směrem nahoru ano (když jsou horka nebo při extrémním zatížení), ale ani padáky v alpách a jízda na deceleraci několik kilometrů nedonutila jít ručičku teploměru pod 90°C. A ohřátí na devadesát proběhne rychle a v pohodě, ikdyž jezdím tak, že dokud nemá teploměr alespoň 70°C, nešlapu takřka na plyn a netočím motor přes 2200 - 2500 otáček.

A žádný teploměr v autě nezačíná na 0°C, tudíž ručička se začíná hýbat tak při 45 - 50 stupních. Proto dlouho žádný pohyb a pak jde nahoru. Rodiče mají fabii 1.2 HTP, občas s ní jedu a vím, že ručka dlouho leží (samozřejmě) a pak se vydá nahoru, sice rychle, ale plynule. Domnívám se, že je to tím, že v tom pidimotorku je prd vody.

Závěrem prostě tvrdím, že pokud je termostat a teploměr s čidlem v pořádku, nemůže teplota courat pod provozní.

Odesláno
Původně zaslal: MJSytic

Mě to lítá od 80 - 100°C podle provozu. Ve 100°C se pouští větrák ...

Měnils někdy termostat? Skoro bych se vsadil, že když ho vyměníš, kecne ručka na 90 a bude max lézt nahoru, když ho budeš hodně trápit nebo budeš v koloně...

Ale nikomu to nevnucuju, píšu jen, co mám vyzkoušené. Aby mě někdo nekamenoval.:papa

[upravil dne 13/11/08 kupák]

Odesláno

njn, nad vymenou termostatu uz uvazujem dlhsiu dobu. S tym ako sa mi rychlo zohreje auto zo studena neviem posudit v inom piskote som nesedel, ale oproti inym autam (ropakom) sa mi zda ze sa zohrieva dlhsie..... Tak som si chcel len overit, ci ma niekto podobne poznatky. Teplota mi nikdy nevystupila na 90° a to par krat piskot dostal pekne na prdel ked som isiel do kopca nalozeny a bolo snad 30° v chladku. Osobne si myslim, ze pri dnesnych technologiach by regulacia teploty (nic extra zlozity proces) mala byt presna na pol stupna, cize ked raz ma byt 90° tak aj bude. Tak neviem asi kupim novy termostat a dam vediet, ak ma niekto dobry tym kde kupim lacno a dobre sem s tym :potlesk

Odesláno
Původně zaslal: kupák

Měnils někdy termostat? Skoro bych se vsadil, že když ho vyměníš, kecne ručka na 90 a bude max lézt nahoru, když ho budeš hodně trápit nebo budeš v koloně...

Ale nikomu to nevnucuju, píšu jen, co mám vyzkoušené. Aby mě někdo nekamenoval.:papa

Čoveče neměnil. Dělá mi to takhle od koupi auta :myslim Topí to rychle, ohřeje se to rychle, tak to neřeším :nevim

Odesláno

Pokud se ti to vůbec neohřívá, tak jak má, určitě vyměň termostat hned, zejména teď před zimou. Pravděpodobnost, že je špatný teploměr nebo čidlo je podle mne menší.

Kup origo v peu a máš jistotu. Myslím, že cena bude pár set korun a jinde to asi o moc levnější nebude. Navíc by ti tam podle vinka měli prodat to, co ti tam skutečně patří, se správnou otvírací teplotou.

Odesláno

Čoveče neměnil. Dělá mi to takhle od koupi auta :myslim Topí to rychle, ohřeje se to rychle, tak to neřeším :nevim

ja termostat menil na jare a pri klidne jizde mam 85 a v kolone 100. pri dlouhem sjezdu z kopce se zarazenym kvaltem a bez pridavani plynu to klesne na 80

Odesláno

Já to měl takhle u 405. Taky se rychle ohřála, topila dost, ale pak se teplota při ustálené jízdě začala držet spíš tak 80-85, tak jsem koupil termostat a světe div se, usadilo se to vždy po pár km na 90 a nehnulo se to. Topilo to taky líp, šel víc horkej vzduch o poznání, takže stačilo daleko míň hlučet ventilátorem.;)

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

ja termostat menil na jare a pri klidne jizde mam 85 a v kolone 100. pri dlouhem sjezdu z kopce se zarazenym kvaltem a bez pridavani plynu to klesne na 80

Ferry a nebude u tebe mít vliv to LPG? Moc tomu nerozumím, ale těch pár co jsem viděl mělo jakési to přihřívání směšovače a nevím, odkud to tu vodu bere a jak hodně ji to umí ochladit. Ale to mě jen tak napadlo...:myslim

Odesláno

Ferry a nebude u tebe mít vliv to LPG? Moc tomu nerozumím, ale těch pár co jsem viděl mělo jakési to přihřívání směšovače a nevím, odkud to tu vodu bere a jak hodně ji to umí ochladit. Ale to mě jen tak napadlo...:myslim

no prave ze mi to dela to same jako Michalovi, takze vliv LPG je zanedbatelny ( i kdyz jak jsi psal, vyparnik LPG je vyhrivan z okruhu topeni)

Odesláno

Jo tak to je přesně ono. Takhle to mám i já ;)

Jinak to topí jak sviň, nedokážu si přestavit jak víc horký by to mělo ještě foukat :o:aut:D

Guest servisman
Odesláno

Jinak to topí jak sviň, nedokážu si přestavit jak víc horký by to mělo ještě foukat :o:aut:D

mám to samé ;)

Odesláno
Původně zaslal: honza406

mám to samé ;)

jj jak pisu, je to vlastnost, ne zavada :)

:xvul BTW ted jak koukam do Tveho podpisu, oznaceni SRi se u 406 pouzivalo pouze v anglii pro 406tky osazene 2.0 turbo benzinem, jakto ze mas toto oznaceni na 1.8 kombi :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...