Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Hrajete tu někdo strategie?  

1. 1. Hrajete tu někdo strategie?

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: destiny

Mimochodem, když jsme u těch her, měl tu někdo Amigu ? (popřípadě ještě má?).

Amigu ne, ale já měl Commodore C64 jen už na diskety heč :aut a ještě k tomu s televizním tunerem. A co mě fascinuje do dneška je, že do klávesnice šlo vostrejch 230V ze zásuvky

Odesláno

tak ja ted jedu Red Alert 3 nebo Warcraft Frozen Throne,tedy podle chuti, Ale nekdy i neco jineho,treba kdyz si chci zajezdit a demolovat,tak tam mam Flatout Ultimate Carnage:roker

Odesláno
Původně zaslal: MatrixChose

Původně zaslal: destiny

Mimochodem, když jsme u těch her, měl tu někdo Amigu ? (popřípadě ještě má?).

Amigu ne, ale já měl Commodore C64 jen už na diskety heč :aut a ještě k tomu s televizním tunerem. A co mě fascinuje do dneška je, že do klávesnice šlo vostrejch 230V ze zásuvky

Čééééče, na tom jsem taky začínal. ;) Rodiče mi v něměcku koupili k vánocům super zvýhodněný balík, kde byla C64 + disketová mechanika + hra Terminator 2. (respektive sem si ho vybral sám). Později jsem si na brigádách vydělal na Amigu 500 a o 2roky později pak na Amigu 1200. :super Ta už uměla 16,7 mil. barev a měla super stereo zvuk (to vše v době VGA karet a PCspeakerů :D) Do té Amigy patřil malý HDD, jako se dává do notebooků, ale v té době byl šíleně drahý (skoro stejně, jako Amiga), tak jsem koupil levnější klasický velký HDD + redukční kabel a do Amigy jsem pilníkem na nehty udělal vzádu drážku, kterou jsem kabel protáhl ven. Velký HDD jsem měl položený na stole. Pro info, byl to Seagate 250 MB (tenkrát mi to přišlo 250MB jako strašně místa - bodejť by ne, když se většina her vešla na jednu disketu) ...jooo, to byly časy :super

Odesláno

Původně zaslal: Marlin

duna 2000 je o nicem, kdezto DUNa2 je legenda. NA te sem ujizdel hned jak vysla :)

Dvojku jsem snad ani nehrál nebo možná jednou. Mě teda uchvátila 2000

to asi dela to mladi ;)

Duna 2 byla klasika a navic prevrat, od te doby je to plus minus jen o vylepsovani kabatku (a obcas bohuzel mnohem vic o tom kabatku a barvickach, hereckach atp).

Stejne jako byl prevratnym Wolfstein 3D a predchudci Need for Speed :)

Pak samozrejme nelze zapomenout na slavne kousky od Sida Meiera, jako Civilization, Railroad Tycoon, SimCity...

Transport Tycoon byl taky fajn, i kdyz bohuzel clovek brzy narazil na spoustu omezeni napr. v poctu vagonku ve hre atp. :(

Odesláno

Matrix: Skončil jsem u StarCraftu. Pak mě chytlo něco jiného (co asi že) a na počítači moc nehraji - vlastně vůbec.

Ravel: Duna2 - to jsem viděl asi někdy v šestý třídě, to byl fakt převrat. Ale stejně, stále jsem zamilovanej do Supaplexu, to nejde zapomenout.

Odesláno

destiny: jo jo, časy to byly, Amiga se ke mě ani nedostala, takže ani o možnosti HDD nevím. Každopádně 250 MB bylo v tý době hooodně moc místa :super

Vvitty: mládí možná, kdo ví, samo, že hratelnost je asi na prvním místě, ale taky ta grafika by měla nějak vypadat... Wolf byl super a třeba předchůdce bojovek (ani nevím, jak se ten žánr pořádně jmenuje) byl na hracích automatech od SEGY Street Fighter, ten byl prostě bomba, kam se na to hrabe Mortal Kombat (4 jsem dost hrál) nebo Tekken.

Marcel505: Supaplex? Co to je, to neznám :mad:

Odesláno

Marcel505: Supaplex? Co to je, to neznám :mad:

To jsem čekal!

Je to vlastně plošinovka, jsi červená kulička, žereš zelený, sbíráš vločky - pokud sebereš všechny, můžeš do cíle a pak do dalšího kola.

Nepovažuj to prosím za hru pro děti! V dalších kolech už musíš přemýšlet co a jak, aby třeba na tebe nespadl šutr apod. Jako někdy jsem se zasekl a nevěděl jak dál. Je to vlastně dosovský, ale pod XP mi to běželo... Kdyžtak bych to našel...

Odesláno
Původně zaslal: Marcel505

Původně zaslal: maturantka

Jo, není to něco jako vláček? :)

Ne.

Supaplex:

hej, tak ten tady jeste nekde mit budu :)

jako ja sem u toho strqvil spousty a spousty hodin.

Odesláno

Marcel: jo, tak to znám moc dobře, obdob bylo spousta ale nikdy mě tenhle typ hry nechytl

Původně zaslal: Pata

Marcel: alias Packman http://aligathor.blog.cz/0707/packman-klasika-na-kterou-se-nezapomina

Dovolím si Supaplex bránit - Packman je proti tomu hra pro děti, on ten Supaplex je dobrej v té své záludnosti - třeba první deset kol zvládneš, ty jsou otravný, ale už jedenáctý, to je trochu oříšek (myslím že je to to s tou řadou nůžek - hrál jsem to snad 100krát, a pak jsme si s nůžkama hráli - dokázali jsme že pak chodili furt dokola). Musíš si to dobře promyslet...

Já vím, někoho to nebaví, ale to je fakt na logiku a zručnost.

Tak to někdy Matrixi zkus, myslím že je to v tomto směru fakt vymakaná hra, já se dostal asi do 50 kola, a to jsem musel asi dvě přeskočit - buď to jsem na ně nepřišel, nebo je v nich nějaká chyba.

Jinak sorry, že to pletu do strategií, sorry za :xvul.

Odesláno

Zkoušel jsem ho několikrát, ale prostě mě to provedení nebere, toť celé.

:xvul to svým způsobem není, protože je tady potřeba taky přemýšlení, jen u real-time strategií musí člově k přemejšlet hodně rychle a pokaždý je to jiný :papa

Odesláno

Pata: Já tě chápu, každýmu sedí něco jinýho. Nejlepší na tom je, že pak u jednoho kola třeba kysneš týden, a nemůžeš to udělat. A pak, najednou přijdeš z práce, a uděláš to kolo na poprvý a říkáš si, jak lehký to bylo...

Matrix: A jak daleko jsi se dostal?

Tě asi k tomu hraní budu muset donutit a Warcrafty ti vymlátit z hlavy. :bacha:D

Ne v pohodě, ať si každý hraje co chce, nehodlám tady někomu něco vnucovat. :)

A hlavně jste na mě dva... :bojim

[upravil dne 13/11/2008 Marcel505]

Odesláno

Fallout 2 byl dokonalej... Tactics byla nalinkovaná kravina :roker

Fallouty 1 a 2 byly mnohem víc RPG, než strategie. :) Nicméně, to nic nemění na tom, že s ultimátním překladem kluků z Levelu to byla jedna z nejlepších her, co jsem kdy hrál. :D Pro zaryté fandy byl takřka povinností perk \"Krvák\", protože když jsem enemáka nakopal do zadku, tak byl většinou mou nohou rozcupován na kousky, kvůli čemuž jsem kolikrát málem slítnul smíchy ze židle. :D A za ženskou se dalo celou hrou takřka prom**at. :D Jó, vzpomínky... :D

V současné době už hraju akorát World of Warcraft a sem tam si slítnu na flight simulátoru. :)

[upravil dne 13/11/08 Fakir]

Odesláno

supaplex je vybornej ;)

2Matrix: bohuzel, posledni dobou se nove realtime strategie zvrhavaji v nepouzitelne zalezitosti, zejmena diky tomu ze hra nesmi bejt prilis slozita a umela inteligence prilis inteligentni :)

takze pokud clovek zrovna nehraje proti zivemu protihracovi, porad funguje ruska strategie \"nas mnogo\". napr. pocitac, ktery posila tanky v rade jeden za druhym proti raketove vezi, takze se odpari driv nez dojdou na ucinnou vzdalenost... brrrrr :bojim (je fakt, ze tohle bylo obcas i v te dune 2, ale je to spis horsi, nez lepsi).

a kdyz uz jsme u tech strategii, tak panzer general je take jedna z klasickych zalezitosti ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...