MirasCC Odesláno 1. listopad 2008 Autor Odesláno 1. listopad 2008 Já mám světla od Valea, že by to bylo tím Každopádně se nemůžu zbavit pocitu, že kdybych v pokusech o rozebírání pokračoval, bude výsledkem sakra víc dílů jak dva. Tak nevim, asi to vzdávám. Motorek sem pootočil, ze světla o kousek odpadnul, ale zůstal na nečem viset a netuším na čem. Ať to prohlížím jak to prohlížím, nikde žádnej čudlík, na kterej bych zmáčknul a ono to upadlo komplet nevidím. Ale vzhledem k tomu že asi kašlu i na pokusy dostat se do světla, je to vcelku jedno No, vymýt - to by teoreticky asi šlo, ale všude je tam spousta drátečků, který nevykuchám. Musel bych to pak hodně kvalitně vysušit. Ale hlavně mám obavy z toho, že špína bude zažraná a jen sprostým vypláchnutím tomu moc nepomůžu. Si říkám že by to chtělo spíš otřít hadrem, ale s tím se tam nedostanu. Ještě sem teď k večeru neodolal a zkusil tohle světlo zapojit místo stávajícího. Je to zajímavý, když se člověk podívá přímo zepředu na světlo, tak ten xenon šajnuje mnohem víc, ale na zemi je světlo z halogenu mnohem jasnější, výraznější. Z toho stávajícího světla je takový mdlý. Ale aspoň už vím, že je to světlem, tak musím popřemejšlet, co s tím provedu dál... Citovat
genzer Odesláno 2. listopad 2008 Odesláno 2. listopad 2008 genzer: dej mi nějakou chvilku čas, myslím že mi nějaký krytky zbydou a rád ti je věnuju, ale sám ještě nevím kdy a kolik. Teď mám na autě xenony, takže na autě mám ty krytky děravý. Ještě nevím, jestli ve výsledku xenony zůstanou, nebo se vrátím ke klasice. Pak bych tyhle krytky využil a vyměnil je za stávající děravý. Krom toho je dsot dobře možný, že budu ještě minimálně jedno světlo kupovat, takže by zas nějaký krytky navíc byly. Takže vydrž, až bude hotovo, určitě se tu pochlubím, tak se pak připomeň a krytky sou tvoje jasne,pockam,nemam je tak od koupe a auto jezdi i bez nich,nepohrdnul bych ani s tema dirama pro xenony,pac je am mam a aspon bych je nemusel upravovat;) Citovat
hudy Odesláno 2. listopad 2008 Odesláno 2. listopad 2008 to jezdis bez krytek svetel?to se ti nezamlzuji? Citovat
genzer Odesláno 2. listopad 2008 Odesláno 2. listopad 2008 ver nebo ne,ale svetla se mi nemlzi,proto me to tolik nevadi,ze tam ty krytky nejsou Citovat
hudy Odesláno 2. listopad 2008 Odesláno 2. listopad 2008 ja totiz daval HID sadu,hned po koupi svetel a zacaly se mi mlzit.Ted jsem je vyndal a dal klasickou hal.zarovku.tedy hlavne jsou ted vzadu uzavrene krytky,tak uvidime jestli je to tim,nebo to jde nekde kolem plexi?jsou to repliky TYC a kvalita zrejme bude horsi nez original. Citovat
čakom Odesláno 2. listopad 2008 Odesláno 2. listopad 2008 Já začal ve směru červených šipek páčením šroubovákem. Až byl spodek odlepen tak jsem chytl kryt světla (modře vyznačeno) a začal oddělovat od sebe po zelených šipkách. Citovat
kupák Odesláno 2. listopad 2008 Odesláno 2. listopad 2008 Původně zaslal: MirasCC Já mám světla od Valea, že by to bylo tím Každopádně se nemůžu zbavit pocitu, že kdybych v pokusech o rozebírání pokračoval, bude výsledkem sakra víc dílů jak dva. Tak nevim, asi to vzdávám. Motorek sem pootočil, ze světla o kousek odpadnul, ale zůstal na nečem viset a netuším na čem. Ať to prohlížím jak to prohlížím, nikde žádnej čudlík, na kterej bych zmáčknul a ono to upadlo komplet nevidím. Ale vzhledem k tomu že asi kašlu i na pokusy dostat se do světla, je to vcelku jedno No, vymýt - to by teoreticky asi šlo, ale všude je tam spousta drátečků, který nevykuchám. Musel bych to pak hodně kvalitně vysušit. Ale hlavně mám obavy z toho, že špína bude zažraná a jen sprostým vypláchnutím tomu moc nepomůžu. Si říkám že by to chtělo spíš otřít hadrem, ale s tím se tam nedostanu. Ještě sem teď k večeru neodolal a zkusil tohle světlo zapojit místo stávajícího. Je to zajímavý, když se člověk podívá přímo zepředu na světlo, tak ten xenon šajnuje mnohem víc, ale na zemi je světlo z halogenu mnohem jasnější, výraznější. Z toho stávajícího světla je takový mdlý. Ale aspoň už vím, že je to světlem, tak musím popřemejšlet, co s tím provedu dál... Myslím, že jiný světlo, než valeo na kupé neexistuje. Dávali se tam i v originálu. Včera jsem dal přestavbovou sadu a svítí to jak ďas. Takže ještě dodělám krytky a bude to. Pokud máš pocit, že jsou čočky špinavé, co zkusit nějakou vapku menším tlakem nebo nějaký parní čistič a pak to nechat vyschnout? Nemusel by si je asi ani demontovat. Citovat
MirasCC Odesláno 2. listopad 2008 Autor Odesláno 2. listopad 2008 čakom: Tak se dá říct, že sem na to šel zhruba podobně. Nahoře a dole, podél rovnejch stran, tam to mělo jakž takž snahu něco dělat a zdálo se, že by se mohlo povést to tam oddělit. Ale zrovna v těch rozích světel je to slepený a spasovaný velmi kvalitně a tam se mi s tím prostě nepovedlo udělat absolutně nic. Jak velkou silo si musel působit na šroubovák? Jinak řečeno - máš okraje plexi viditelně ohoblovaný os šroubováku? Jak moc? Myšlenka lít do světla vodu se mi pořád nějak moc nechce líbit... Citovat
čakom Odesláno 2. listopad 2008 Odesláno 2. listopad 2008 Nělaká ta síla tam byla proto jsem to dělal ze spodu aby nešli vidět zařezi od šrouboválu. Ale není to zas tak hrozný. Nesmíš se toho bát a musíš vědět že se to nemusí povíst a muže něco prasknout. S tím jsem do toho šel já. Citovat
foxo Odesláno 3. listopad 2008 Odesláno 3. listopad 2008 ja sem moje svetlo rozeberal, pac sem je menil. Ide to fakt tazko jako prase. Musi se to kazdopadne co nejvic zahrit. Ja to robil tak, ze mi to moje milá nahrivala fenem, a ja to pomalicky rozlepoval srubovakem. [upravil dne 3.11.2008 foxo] Citovat
MirasCC Odesláno 4. listopad 2008 Autor Odesláno 4. listopad 2008 Tak jsem včera (za vydatné pomoci kamaráda automechanika) pokročil až do tohoto stádia: Citovat
MirasCC Odesláno 4. listopad 2008 Autor Odesláno 4. listopad 2008 Leč, bohužel, neobešlo se to bez vcelku rozsáhlé destrukce černého krycího plastu. A shodli jsme se na tom, že to asi moc líp ani jít nemůže. Zkusím osvětlit jednoduchou málůvkou, aneb řez profilem spoje Legenda: - černá = krycí plast - žlutá = plexi - modrá = lepidlo Takže i když postupuju od kraje šroubovákem ve směru šipek, dostanu se někam do bodu označeného červeným křížkem a tam skončím. Páč to pořád ještě drží pohromadě lepidlo na vnitřní straně spoje, ke kterýmu se nedostanu. Ty světla co jste tu kdo rozebíral, ty byly taky takhle slepený? Když sem to rozebral, došel sem k názoru, že dostat se do toho tak, aby zůstaly obě půlky bez poškození nemůže jít Takže jediná varianta která mě teď tak napadá je vzít světlo z auta, na něm obětovat plexi a složit to dohromady. Nebo nějaký jiný nápady? [upravil dne 4/11/08 MirasCC] Citovat
foxo Odesláno 4. listopad 2008 Odesláno 4. listopad 2008 tak isto je to robene aj na svetle v new modeli. Ked to poradne nahrejes, ide to celkem dobre, ale chce to trpezlivost, lebo ten tmel (lepidlo) pusta len velmi pomaly, a kebych zatlacil na srubovak poradne, tak to praskne. Ale ten rez, co si kreslil, je stejny jak u mne. Male skrabance na cernem plaste zustali, ale su zespodu, tak je to v pohode. Citovat
MJSytic Odesláno 4. listopad 2008 Odesláno 4. listopad 2008 Hmm, tak koukám, že je to opravdu tím výrobcem světla Na starým modelu to takhle složitě není. Tam je jen široká drážka, ve který je lepidlo a do ní se namačkne plexi a je to. Teď se vůbec nedivím, že ti to nešlo:nevim Citovat
pethrd2312 Odesláno 6. prosinec 2012 Odesláno 6. prosinec 2012 Ja mam vyzkousene ze ze svetla odstranim (vyndam) veskere zarovky a moturek pro naklapeni,tak jak je jej dam do predehrate rouby na cca 80stupnu celsia a po dobu 10az 15minut jej am necham,pak jej vyndam a rucne krasne vklidu a bez namahy jej rozdelam a hotovo,muzu laborovat jak chci a to same opakuji pri zadelavani z5 ) Citovat
Saruman Odesláno 17. říjen 2013 Odesláno 17. říjen 2013 tu parobalu kolem dálkovích světel se podařilo vytáhnout?? Citovat
rootsky Odesláno 18. říjen 2013 Odesláno 18. říjen 2013 JJ jde to, ale jestli chceš udělat z UK světel EU, tak to jde i bez rozlepování. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.