Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Světlo 406 coupé - jak ho rozebrat?

Recommended Posts

Odesláno

Já mám světla od Valea, že by to bylo tím :myslim Každopádně se nemůžu zbavit pocitu, že kdybych v pokusech o rozebírání pokračoval, bude výsledkem sakra víc dílů jak dva. Tak nevim, asi to vzdávám.

Motorek sem pootočil, ze světla o kousek odpadnul, ale zůstal na nečem viset a netuším na čem. Ať to prohlížím jak to prohlížím, nikde žádnej čudlík, na kterej bych zmáčknul a ono to upadlo komplet nevidím. Ale vzhledem k tomu že asi kašlu i na pokusy dostat se do světla, je to vcelku jedno :aut

No, vymýt - to by teoreticky asi šlo, ale všude je tam spousta drátečků, který nevykuchám. Musel bych to pak hodně kvalitně vysušit. Ale hlavně mám obavy z toho, že špína bude zažraná a jen sprostým vypláchnutím tomu moc nepomůžu. Si říkám že by to chtělo spíš otřít hadrem, ale s tím se tam nedostanu.

Ještě sem teď k večeru neodolal a zkusil tohle světlo zapojit místo stávajícího. Je to zajímavý, když se člověk podívá přímo zepředu na světlo, tak ten xenon šajnuje mnohem víc, ale na zemi je světlo z halogenu mnohem jasnější, výraznější. Z toho stávajícího světla je takový mdlý. Ale aspoň už vím, že je to světlem, tak musím popřemejšlet, co s tím provedu dál...

Odesláno

genzer: dej mi nějakou chvilku čas, myslím že mi nějaký krytky zbydou a rád ti je věnuju, ale sám ještě nevím kdy a kolik. Teď mám na autě xenony, takže na autě mám ty krytky děravý. Ještě nevím, jestli ve výsledku xenony zůstanou, nebo se vrátím ke klasice. Pak bych tyhle krytky využil a vyměnil je za stávající děravý. Krom toho je dsot dobře možný, že budu ještě minimálně jedno světlo kupovat, takže by zas nějaký krytky navíc byly. Takže vydrž, až bude hotovo, určitě se tu pochlubím, tak se pak připomeň a krytky sou tvoje ;)

jasne,pockam,nemam je tak od koupe a auto jezdi i bez nich,nepohrdnul bych ani s tema dirama pro xenony,pac je am mam a aspon bych je nemusel upravovat;)

Odesláno

ja totiz daval HID sadu,hned po koupi svetel a zacaly se mi mlzit.Ted jsem je vyndal a dal klasickou hal.zarovku.tedy hlavne jsou ted vzadu uzavrene krytky,tak uvidime jestli je to tim,nebo to jde nekde kolem plexi?jsou to repliky TYC a kvalita zrejme bude horsi nez original.

Odesláno

Já začal ve směru červených šipek páčením šroubovákem. Až byl spodek odlepen tak jsem chytl kryt světla (modře vyznačeno) a začal oddělovat od sebe po zelených šipkách.

post-0-14109602848391_thumb.jpg

Odesláno
Původně zaslal: MirasCC

Já mám světla od Valea, že by to bylo tím :myslim Každopádně se nemůžu zbavit pocitu, že kdybych v pokusech o rozebírání pokračoval, bude výsledkem sakra víc dílů jak dva. Tak nevim, asi to vzdávám.

Motorek sem pootočil, ze světla o kousek odpadnul, ale zůstal na nečem viset a netuším na čem. Ať to prohlížím jak to prohlížím, nikde žádnej čudlík, na kterej bych zmáčknul a ono to upadlo komplet nevidím. Ale vzhledem k tomu že asi kašlu i na pokusy dostat se do světla, je to vcelku jedno :aut

No, vymýt - to by teoreticky asi šlo, ale všude je tam spousta drátečků, který nevykuchám. Musel bych to pak hodně kvalitně vysušit. Ale hlavně mám obavy z toho, že špína bude zažraná a jen sprostým vypláchnutím tomu moc nepomůžu. Si říkám že by to chtělo spíš otřít hadrem, ale s tím se tam nedostanu.

Ještě sem teď k večeru neodolal a zkusil tohle světlo zapojit místo stávajícího. Je to zajímavý, když se člověk podívá přímo zepředu na světlo, tak ten xenon šajnuje mnohem víc, ale na zemi je světlo z halogenu mnohem jasnější, výraznější. Z toho stávajícího světla je takový mdlý. Ale aspoň už vím, že je to světlem, tak musím popřemejšlet, co s tím provedu dál...

Myslím, že jiný světlo, než valeo na kupé neexistuje. Dávali se tam i v originálu. Včera jsem dal přestavbovou sadu a svítí to jak ďas. Takže ještě dodělám krytky a bude to.

Pokud máš pocit, že jsou čočky špinavé, co zkusit nějakou vapku menším tlakem nebo nějaký parní čistič a pak to nechat vyschnout? Nemusel by si je asi ani demontovat.

Odesláno

čakom: Tak se dá říct, že sem na to šel zhruba podobně. Nahoře a dole, podél rovnejch stran, tam to mělo jakž takž snahu něco dělat a zdálo se, že by se mohlo povést to tam oddělit. Ale zrovna v těch rozích světel je to slepený a spasovaný velmi kvalitně a tam se mi s tím prostě nepovedlo udělat absolutně nic.

Jak velkou silo si musel působit na šroubovák? Jinak řečeno - máš okraje plexi viditelně ohoblovaný os šroubováku? Jak moc?

Myšlenka lít do světla vodu se mi pořád nějak moc nechce líbit...

Odesláno

Nělaká ta síla tam byla proto jsem to dělal ze spodu aby nešli vidět zařezi od šrouboválu. Ale není to zas tak hrozný.

Nesmíš se toho bát a musíš vědět že se to nemusí povíst a muže něco prasknout. S tím jsem do toho šel já.

Odesláno

ja sem moje svetlo rozeberal, pac sem je menil. Ide to fakt tazko jako prase. Musi se to kazdopadne co nejvic zahrit. Ja to robil tak, ze mi to moje milá nahrivala fenem, a ja to pomalicky rozlepoval srubovakem. ;)

[upravil dne 3.11.2008 foxo]

Odesláno

Leč, bohužel, neobešlo se to bez vcelku rozsáhlé destrukce černého krycího plastu. A shodli jsme se na tom, že to asi moc líp ani jít nemůže. Zkusím osvětlit jednoduchou málůvkou, aneb řez profilem spoje

Legenda:

- černá = krycí plast

- žlutá = plexi

- modrá = lepidlo

Takže i když postupuju od kraje šroubovákem ve směru šipek, dostanu se někam do bodu označeného červeným křížkem a tam skončím. Páč to pořád ještě drží pohromadě lepidlo na vnitřní straně spoje, ke kterýmu se nedostanu.

Ty světla co jste tu kdo rozebíral, ty byly taky takhle slepený? Když sem to rozebral, došel sem k názoru, že dostat se do toho tak, aby zůstaly obě půlky bez poškození nemůže jít :myslim

Takže jediná varianta která mě teď tak napadá je vzít světlo z auta, na něm obětovat plexi a složit to dohromady.

Nebo nějaký jiný nápady?

[upravil dne 4/11/08 MirasCC]

post-0-14109602864062_thumb.jpg

Odesláno

tak isto je to robene aj na svetle v new modeli. Ked to poradne nahrejes, ide to celkem dobre, ale chce to trpezlivost, lebo ten tmel (lepidlo) pusta len velmi pomaly, a kebych zatlacil na srubovak poradne, tak to praskne. Ale ten rez, co si kreslil, je stejny jak u mne. Male skrabance na cernem plaste zustali, ale su zespodu, tak je to v pohode.

Odesláno

Hmm, tak koukám, že je to opravdu tím výrobcem světla :( Na starým modelu to takhle složitě není. Tam je jen široká drážka, ve který je lepidlo a do ní se namačkne plexi a je to. Teď se vůbec nedivím, že ti to nešlo:nevim

• O 4 roky později...
Odesláno

Ja mam vyzkousene ze ze svetla odstranim (vyndam) veskere zarovky a moturek pro naklapeni,tak jak je jej dam do predehrate rouby na cca 80stupnu celsia a po dobu 10az 15minut jej am necham,pak jej vyndam a rucne krasne vklidu a bez namahy jej rozdelam :) a hotovo,muzu laborovat jak chci a to same opakuji pri zadelavani z5 :))

• O 10 měsíců později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...