Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

koukam, ze mas uplne stejnej problem jako ja....zkousel jsem volant presadit, ale ten \"1000hran\" je moc hrubej, takze se volant jen vychylil na druhou stranu...

Odesláno

To P607OLda.Díkec za vysvětlení-já to chápal tak,že když to srovnají,tak je to v pořádku. (tedy sbíhavost a even. odklon a nevím zda něco jiného)

Odesláno
Původně zaslal: meldal

koukam, ze mas uplne stejnej problem jako ja....zkousel jsem volant presadit, ale ten \"1000hran\" je moc hrubej, takze se volant jen vychylil na druhou stranu...

chlapyyy,přečtěte si,co píše 607 Olda:myslim

jinak nechápu,abych zaplatil opravu,oni ji zdupou a já pak nerek-

lamoval a dodělával doma.To sem si mohl tu geometrii udělat

sám krejčovským metrem...

Odesláno
Původně zaslal: oni

tak to bude asi trefa do cerneho,asi pred nekolika mesici jsem chytil dost velkou diru pravym kolem,nechaval jsem rovnat i hlinik,kterej byl bouchnutej,na stopro nereknu,jestli ten volant je od ty doby,ale je to dosti mozne! coz me ale vubec nepotesilo,pac co ted s tim! znovu do toho servisu. co vse kontrolovaly nevim,ptal jsem se jak to na tom bylo,rekl,ze sbihavost byla 2 mm,coz je pry dost a ted je to uz vse serizene!,auto pred tim mirne tahlo doleva,ted je vse ok,jede rovne,pri przdeni a pustenem volantu drzi smer! jen teda ten volant! na geometrii jsem sel s tim,ze jak jsem prehazoval zimaky,vsimnul jsem si,ze u praveho kola je sjetej vnejsek a u leveho kola,je sjeta vnitrni strana gumy,coz by naznacovalo to tahnuti do leva ne?

Od stolu je těžko udělat kompletní diagnozu. Nárazem do pravého kola se něco trochu ohlo - nejspíš rameno, a tím střed kola posunul trochu dovnitř ke středu auta - stačí desetinky. Řídící tyčka je za kolem a při nárazu nezměnila délku, takže při její stejné délce nastala sbíhavost pravého kola. Levé kolo jelo stále stejně, ale osa (celkový směr L+P kol) směřoval doleva - proto auto táhlo doleva. Tomu nasvědčuje i sjetý venek pravé gumy. (Sjíždí se vždy náběžná strana špatně nastaveného kola). Proč je sjetá vnitřní strana levého kola nedovedu vysvětlit, může tam být vliv o kterém nevím.

Na geometrii měli zkrátit pravou tyčku. Asi zkrátili levou, případně obě. Celkovou délku, tedy \"hřeben + obě tyčky\" tedy dosáhli, ale hřeben je teď víc vlevo, než má být. Odhaduji, že volant máš teď při přímé jízdě tak, že pravá strana je níž a levá výš (jako bys jel zatáčku doprava).

Chtělo by to zkontrolovat ty vůle, pokud je tam vůle v čepu nebo silentbloku, tak určitě odstranit - vyměnit. Ohlé rameno zrakem nepozná, a taky se s tím dá jezdit, to nevadí, když se udělá geometrie.

Na geometrii jsi jim mohl říct o tom nárazu, aby štelovali jen tu správnou stranu.

Já když přijdu do servisu, tak jim asi vstávají vlasy... Ale vždy se přátelsky domluvíme, mám na starosti moc aut, tak mi raději vyhoví...

[upravil dne 2.11.2008 P607Olda]

Odesláno

Já byl na geometrii zrovna ve čtvrtek, taky byla prej hodně rozhozená. Na hejblej volant jsem je neupozornil, tak ho ani nesrovnali, ale je to fakt jenom malinko, nijak mě to neirituje. Spíš jsem si všiml, že auto táhne trošku doprava. Před geometrií jsem to nezkoušel. Je fakt, že říkal, že něco tam zůstalo, ale že s tim už von nic neudělá... Dá se s tím táhnutím do strany případně něco dělat?

Odesláno
Původně zaslal: enikybeniky

Já byl na geometrii zrovna ve čtvrtek, taky byla prej hodně rozhozená. Na hejblej volant jsem je neupozornil, tak ho ani nesrovnali, ale je to fakt jenom malinko, nijak mě to neirituje. Spíš jsem si všiml, že auto táhne trošku doprava. Před geometrií jsem to nezkoušel. Je fakt, že říkal, že něco tam zůstalo, ale že s tim už von nic neudělá... Dá se s tím táhnutím do strany případně něco dělat?

Nepíšeš, jestli jsi byl na laserové geometrii a jestli Ti dělal i zadek. U 406 je to nutné.

Táhnutí může dělat špatná geometrie zadní nápravy - jede stranou a Ty to musíš nasilu dorovnávat volantem.

Méně časté je, že přední náprava má špatné odklony a záklony. Toto vzniká jen po havárii, silném nárazu.

Nebo když je auto rovnané a je celé do vrtule:bojim:bojim tak je to v háji.

A ještě jednou opakuji - nejdřív odstranit všechny vůle, jinak jsou to vyhozené peníze.

Odesláno

406:

Ještě k táhnutí - může mít vliv, jestli šteloval L nebo P tyčku, nebo obě. Toto nedovedu blíže vysvětlit.

Laserová geometrie má v předpisu, že musí zafixovat volant rovně. (Předpokládá se, že ho nikdo nepřesadil).

Nejdřív seřídí zadek. Pak seřídí podle obrazovky počítače L a P přední tyčky a je hotovo.

Laserová geometrie také např. kontroluje podélnou vzdálenost levých i pravých kol (přední - zadní), a jestlo kola tvoří opravdu obdélník, a ne nějaký kosočtverec.:aut

Odesláno

oni:

Na 306 se obvykle kontroluje jenom předek. Lepší by bylo zkontrolovat na geometrii i zadek, protože tu díru vymetlo určitě i pravé zadní kolo, a může mít také špatnou sbíhavost. Pak by Ti sjíždělo pneu. Bohužel zadní náprava u 306 se nedá štelovat, jedině vyměnit ohlé rameno:(:(

Odesláno

nn,ranu dostalo jen predni kolo,zadni je v poradku,bylo to v zatacce! jinak volant mam na druhou stranu nez si popisoval,leva cast je nize nez prava,takze jakobych jel doleva!

Odesláno

takze jsem dnes byl znova opet na geometrii v barumu. velice prijemnej chlapek,vse zmeril,nebylo to uplne nuno,ale tolik to hnuty nebylo,vse srovnal,vuci volantu,kterej mel strcenej do takovyho pripravku aby byl rovne! zadek je taky dobrej! koukal jsem na monitor,vse bylo v zelenym tak jak ma! jenze volant je porad vychylenej,auto drzi smer! i to ze jsem chytil diru,vse jsem mu rikal! kontroloval vule,prej dobry! tak proc ten volant? je nekde neco hnutyho? prej nemam mit strach o spatnym sjizdeni gumy,to mi muze zarucit! jediny ceho jsem si vsimnul,pri zabrzdeni na zpatecku mi nekde u pravyho kola lupne,ale to bych typoval spise na stabilizacni tycku,tlumice jsou novy,tak me nic jinyho nenapada!

Odesláno

Nemusí to být totálně jako zahmovat ale aby to bylo cítit. Volant se ale nenatočí co?

A ještě mě napadá jestli na místě s vypnutým motorem je při otáčení ve volantu vůle?

[upravil dne 7/11/2008 Fusion]

Odesláno

tak to jestli se volant nekam natoci nevim,ale po obede vyzkousim, smer auto udrzi to vim! a tu vuli pri vypnut motoru zkusim taky!

Odesláno

Prostě někdy se při tom brždění mírně ztočí, to ovšem může taky být brzdama ale nemusí, to se špatně odhaduje.

Kdybys měl vůli s vypnutým motorem tak by to mohla být převodka řízení, nevím ale jestli na to Peugeoty trpěly.

Pořád ale nechápu jak se poloha změnila jen tak.

Mě se to stalo vlastně taky na 605, to mě tam známej dělal čepy řízení, ty axiální nebo jak se jim říká, ale nějak sem to neřešil.

Odesláno

kdyz ono ja totiz nedokazu rict od kdy ten volant je na krivo,ale rekl bych od te doby co jsem vzal tu diru,jenze ja ho mam natocenej do leva a ja vzal pravy kolo,tak by spis bylo do prava ne? tomu tipkoj to bylo taky divny,pac kdyz nechal volant krive,bylo to decentne rozhozeny,tak srovnal volant a pak i geometrii a volant je stejne krivo! prej mam k nekomu na kontrolu napravy a kdyz to ne,tak presadit volant,ale coz nejde! budu mu teda verit,ze gumy se sjizdet nebudou a na ten volant,ale nevim jestli si zvyknu!

Odesláno

Takže na geometrii, když měl zaaretovaný volant tím držákem, tak volant byl přesně rovně? On pak srovnal obě přední kola a zkontroloval obě zadní kola.

A na silnici to zase vyžaduje aby volant byl nakřivo... Je to divné.

Teď to opravdu vypadá, že snad jedna strana přibržďuje... Je to už nějaké divné, více rad nevím.

Dal Ti tištěný protokol? Naskenuj a dej sem.

Odesláno

ano ,jeste si to startoval,aby mel citlivejsi volant na serizeni do polohy rovne! pak vse seridil,vse bylo v zelenym a vsude bylo napsano OK. S tim bribrzdovanim,to zjistim! jinak teda uz fakt nevim! na protokoli je jen prvni mereni pred serizenim,jak to bylo kdyz jsem tam prijel,to staci? druhy neni vypsany!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...