Fusion Odesláno 8. listopad 2008 Odesláno 8. listopad 2008 Já sem dneska driftoval po mokrým Brně, to se přiznám, ale schválně podotýkám. Citovat
vix Odesláno 8. listopad 2008 Odesláno 8. listopad 2008 Martin s Talbotem: jo je markantní rozdíl mezi sjetým letňákem (tzv. slickem) a letňákem. Myslíš, že by bylo lepší, kdyby měl sjeté zimáky (pod 1,6 mm) ? Citovat
Edison Odesláno 8. listopad 2008 Autor Odesláno 8. listopad 2008 Původně zaslal: vix Edison: U nás, na Šumavě, máš na 16 km asi tak 4 možnosti, jak někoho předjet.(hezky řečeno, je to tu samá zatáčka) Pokud se někdo chce vysortovat co 50m, jeho volba. Nesmíš svoje úvahy vkládat do Polabské nížiny! Matematika nevkládá nic do Polabské nížiny. Jen jsem vložil Tebou zadané proměnné do banálního vzorečku a to mi vyšlo. Jestliže se zkrátka někdo zabije o zatáčku později jen díky zimním gumám, pak logicky vychází, že někdo měl dvakrát vyšší šanci na přežití. Dokonce, pokud vezmu v úvahu, že když zvládne zatáčku první, měl by zvládnout i druhou (matematicky vzato není důvod k tomu, aby to bylo jinak). Tolik moc statistiky. ;-) Citovat
vix Odesláno 8. listopad 2008 Odesláno 8. listopad 2008 Původně zaslal: Edison Původně zaslal: vix Na druhou stranu je pravda, že na letních na sněhu většinou svou cestu ukončí nedobrovolně(!) o několik zatáček dříve, než na zimních (a to bez zásahu těch, co pomáhají a chrání) Pak je otázkou, ve které zatáčce se s takovým setkáš. Z toho matematicky vyplývá, že na zimních je pravděpodobnost kolize nejméně poloviční oproti letním. ;-) Jak píšu, mě nevadí lidi na letních v zimě. Pokud se s ním v zatáčce setkám (a on má tu kliku, že stále na sněhu jede) jede si svých 30 a já ho mám šanci i na těch 50 m předjet. Pokud se do té doby, dokud ho nepotkám/nezačnu předjíždět, dokáže ze silnice vysortovat sám, jeho volba (a moje plus) Ano, pokud bude mít letní, pravděpodobnost kolize bude skoro nulová, bo ho buď budou tahat silničáři, nebo bude čekat do do oblevy. Což je pro mě významné plus. (máš tam chybu: na zimních je pravděpodobnost kolize dvojnásobná - nesmíš zapomínat, že jsem šikula z hor (záleží na pohledu)) Citovat
Edison Odesláno 8. listopad 2008 Autor Odesláno 8. listopad 2008 To, co říkáš má jednu podstatnou vadu. Počítáš s neznámými proměnnými. Přesněji předpokládáš, že toho s těma letníma nepotkáš, zatímco toho s těma zimníma ano. Matematicky vzato jsou to různé výchozí, tedy nesrovnatelné podmínky. Máme-li něco srovnávat, musíme srovnávat za stejných podmínek. Srovnáváme-li vliv letních zimních pneu na situaci při setkání se, pak podstatou je to, že se setkáme. Pak saozřejmě oboustranné použití zimních pneu dává dvakrát vyšší šanci na zvládnutí situace, než jen jednostranné a čtyřikráte vyšší než za stejně mizerných podmínek v případě, že je nebudete mít ani jeden. :-D Citovat
vix Odesláno 8. listopad 2008 Odesláno 8. listopad 2008 Ale prdlajs: Toho se zimníma \"potkám\" pouze ve větší rychlosti (což je pro všechny lepší, že) Citovat
Edison Odesláno 8. listopad 2008 Autor Odesláno 8. listopad 2008 Zase měníš parametry úlohy... Tak to nefunguje... To bychom taky mohli např. tvrdit, že v zimě jezdit nebude nikdo, protože tak je to bezpečnější... Takto se matematické modely nedělají. Vždy se srovává za stejných podmínek, tak nebuď, prosím, demagog. Citovat
MichalTalbot Odesláno 8. listopad 2008 Odesláno 8. listopad 2008 vix: některý Tvoje argumenty nechápu, stejně jako je mi fuk jestli to nařizuje vyhláška nebo zákon, myslící člověk nepotřebuje značku a přezouvá sám od sebe, ale protože je tu spousta blbů, kteří si myslí jak jsou chytří, tak musíme mít značku, zákony, vyhlášky... A k Tvý otázce - zákonem stanovených 1,6 mm je naprosto nefunkčních, za sjetou považuju gumu, která má pod 3mm. Jestli někomu radíš, aby jezdil celoročně na zimních, tak doufám, že Ti za Tvou superhloupou radu přijdou ručně poděkovat až si někde o někoho rozbijou čumák. Podle toho co píšeš bych řekl, že jsi v životě nejel ani na nový letní ani na nový zimní gumě, že jsi přesně ten pacient co \"šetří\" tím, že kupuje jetý gumy po 500,- v pneubazaru, anebo jestli jsi někdy jel na nový gumě, tak maximálně na Barumce, Matadoře a podobným odpadu a nemáš absolutně ponětí o tom jak funguje kvalitní guma typu Michelin, Bridgestone, Good Year, Nokian nebo třeba Pirelli. Vem si nějaký slabý auto, třeba starou Fiestu 1,1 a dej na ní v létě zimáky. Garantuju Ti, že to auto bude hrabat ještě na trojku, zatímco s kvalitním letním obutím už si na dvojku jen pískne a chytne se, a úplně stejně je to při brždění, zimák je měkkej a na teplý silnici klouže. Navíc právě lidi co jezdí málo ježděním na zimákách celoročně naopak prodělávají! Tvoje varianta: koupí si zimáky, najedou za sezonu 8tkm, takže gumy mají ještě cca 6mm, přes léto je dojezdí a na zimu si koupí nový, protože po ježdění v létě jsou ty zimáky na vyhození a rozhodně nemají víc než vyhláškou požadované 4mm. Takže si každý rok kupují jednu novou sadu. Varianta rozumných lidí: na zimu si koupím zimáky, po zimě mají 6mm, takže mi vydrží ještě na příští zimu. Na léto si koupím letní gumy, které (při nájezdu 8tkm za sezónu) rozhodně vydrží min. 3 léta nebo spíš 4 roky. A nezapomeň, že zimáky jsou většinou o něco dražší než letňáky. Poslední věc - ad otázka na Medvěda jestli mu už někdy někdo někoho \"sestřelil\"... až se to stane, tak už je pozdě. Myslící člověk problémům předchází, napadlo Tě to už někdy? Citovat
vix Odesláno 8. listopad 2008 Odesláno 8. listopad 2008 Neměním ... jen aplikuji to, co se mi děje. Pokud mají jisté značky(skoro všechny) problém na břečce s letníma a já je na zimních předjíždím tam, kde bych si je na suchu neodvážil předjet, a ta samá auta auta mi to \"vracejí\" zpátky na mokré, bezzasněžené silnici jen proto, že jedu svých 90, je vše v naprostém pořádku. Mě fakt auta na letňácích nevadí. Sebevrazi se vysortují poměrně snadno (Darwin by ti o tom vyprávěl) a ti co mají letní a chtějí přežít, přizpůsobí rychlost povaze a stavu vozovky. Čímž mi nevadí taky, bo se dají předjet. Citovat
Edison Odesláno 8. listopad 2008 Autor Odesláno 8. listopad 2008 Jak už bylo mnohokráte řeeno... až Tě sestřelí někdo na letních, budeš hovořit jinak... Citovat
vix Odesláno 8. listopad 2008 Odesláno 8. listopad 2008 Proto se ptám Tebe a Medvěda. Tebe už někdo sestřelil v zimě na letních? Jinak, tohle resumé je stejné, jako: \"Až sem dopadne atomová puma, budeš hovořit jinak.!\" (což je sice přirovnání přitažené za uši, ale úplně stejné) Ano, nikdo mě ještě nesestřelil a atomová puma sem nedopadla. ... píšu jen, že lidi na letňákách mě extra nevadí, ovšem stále mi vadí lidi, co mi předepisují použití zimních gum od-do! Jak jsi na tom ty (Medvěd, MartinTalbot) (s atomovou bombou, potažmo s letníma/zimníma gumama)? Citovat
vix Odesláno 8. listopad 2008 Odesláno 8. listopad 2008 Původně zaslal: MichalTalbot vix: některý Tvoje argumenty nechápu, stejně jako je mi fuk jestli to nařizuje vyhláška nebo zákon, myslící člověk nepotřebuje značku a přezouvá sám od sebe, ale protože je tu spousta blbů, kteří si myslí jak jsou chytří, tak musíme mít značku, zákony, vyhlášky... Tím chceš říct, že všichni ostatní (kromě Tebe) jsou \"nemyslící\", bo potřebují vyhlášku? Nebo proč je ta vyhláška (ne zákon) tedy uváděna v činnost? A k Tvý otázce - zákonem stanovených 1,6 mm je naprosto nefunkčních, za sjetou považuju gumu, která má pod 3mm. Zákon stanoví 1,6 mm, pokud považuješ minimum 3 mm, lobbuj za to!A nejprve to dokaž. Důkazy! Důkazy! Důkazy! Jestli někomu radíš, aby jezdil celoročně na zimních, tak doufám, že Ti za Tvou superhloupou radu přijdou ručně poděkovat až si někde o někoho rozbijou čumák. Podle toho co píšeš bych řekl, že jsi v životě nejel ani na nový letní ani na nový zimní gumě, že jsi přesně ten pacient co \"šetří\" tím, že kupuje jetý gumy po 500,- v pneubazaru, anebo jestli jsi někdy jel na nový gumě, tak maximálně na Barumce, Matadoře a podobným odpadu a nemáš absolutně ponětí o tom jak funguje kvalitní guma typu Michelin, Bridgestone, Good Year, Nokian nebo třeba Pirelli. Vem si nějaký slabý auto, třeba starou Fiestu 1,1 a dej na ní v létě zimáky. Garantuju Ti, že to auto bude hrabat ještě na trojku, zatímco s kvalitním letním obutím už si na dvojku jen pískne a chytne se, a úplně stejně je to při brždění, zimák je měkkej a na teplý silnici klouže. Díky za můj profil. Předpokládám, že máš o mě dostatek informací, na čem jezdím, jak přezouvám, co mám na autě apod. Jinak to osobně chápu jako informace nepodložené a matoucí. Tvé soft-faktory(odhady) proti mým hard-faktům (co mám ve svém notýsku). Máš moje data? Kolik najedu ročně km a na jakých pneumatikách? Odpověz! Navíc právě lidi co jezdí málo ježděním na zimákách celoročně naopak prodělávají! Tvoje varianta: koupí si zimáky, najedou za sezonu 8tkm, Kde jsi sebral sezonu 8 tkm, když píši ročně 5-10 tkm, tj. sezona 2,5 -5 tkm ? - odpověz=dokaž takže gumy mají ještě cca 6mm tady si dovoluji uvolnit osobní statistiku - zimáky, po 50 tkm ještě 5 mm vzorku, resp. dokaž, že po 8 tkm se zimní gumy sjedou z 9-10 mm na 6 mm , přes léto je dojezdí a na zimu si koupí nový, protože po ježdění v létě jsou ty zimáky na vyhození a rozhodně nemají víc než vyhláškou požadované 4mm. Takže si každý rok kupují jednu novou sadu. Varianta rozumných lidí: na zimu si koupím zimáky, po zimě mají 6mm, takže mi vydrží ještě na příští zimu. Na léto si koupím letní gumy, které (při nájezdu 8tkm za sezónu) rozhodně vydrží min. 3 léta nebo spíš 4 roky. A nezapomeň, že zimáky jsou většinou o něco dražší než letňáky. ano jsou dražší zimní a letní Na celé sadě gum to dělá necelá 2 piva (čti: ani ne krabku cigaret). Ano, jsou \"nepoměrně\" dražší. Opět hard-fakty proti soft-faktorům. Opět mateš. Poslední věc - ad otázka na Medvěda jestli mu už někdy někdo někoho \"sestřelil\"... až se to stane, tak už je pozdě. Myslící člověk problémům předchází, napadlo Tě to už někdy? Ano, pokud bude mít zimáky, pojede možná ve 30 km/h bezpečněji, ale stále je tu možnost, že mě na zimákách v 70 km/h sejme. Což na letňákách u něj neexistuje, bo se vyautuje sám. A energie, jak ví žák 6.třídy z fyziky, roste s kvadrátem rychlosti. Citovat
jarinek Odesláno 9. listopad 2008 Odesláno 9. listopad 2008 Původně zaslal: Edison Jak už bylo mnohokráte řeeno... až Tě sestřelí někdo na letních, budeš hovořit jinak... No to je argument...... počkej až tě sestřelí např. nějakej důchodce, zakážeme jim jezdit. Citovat
Edison Odesláno 9. listopad 2008 Autor Odesláno 9. listopad 2008 Původně zaslal: jarinek Původně zaslal: Edison Jak už bylo mnohokráte řeeno... až Tě sestřelí někdo na letních, budeš hovořit jinak... No to je argument...... počkej až tě sestřelí např. nějakej důchodce, zakážeme jim jezdit. Další demagog. Znám důchodce, kterým je koplem 35. Invalidní a to ne zdůvodu nepohyblivosti. Takže chybně použitý termín \"důchodce\". Jestli důchodcem máš na mysli naše starší spoluobčany, tak tam jistá restrikce přeci existuje: Tuším nad 60 let věku jsou povinné lékařské prohlídky, takže zdravotně nezpůsobiléo staršího občana bys v autě potkat neměl. Citovat
Medvěd Odesláno 9. listopad 2008 Odesláno 9. listopad 2008 Vixi - a)vím, že ta modrá nesmyslná značka je upravena vyhláškou, já ale hovořím o tom, že použití zimních pneu má být nařízeno zákonem. b) NE - ještě mi naštěstí nikdo nikoho blízkého na letních v zimě nesundal, já ale na rozdíl od Tebe umím číst a prostě si všímám (a z praxe za volantem i vidím) kolik nehod je právě špatnými gumami zaviněno. Už jsem psal jinde - když se kácí les, lítaj´třísky a tedy pokud je tu reálná šance omezit množství idiotů (pardon \"šikulů z hor\") jezdících v zimě na letňácích, jsem všemi dvaceti pro jim to používání zimáků nařídit (a klidně plošně, ČR není Španělsko). Jarínek - důchodci musí na pravidelné lékařské prohlídky - pokud projdou, O.K. - jezdí - pokud ne - SMOLÍK [upravil dne 9/11/2008 Medvěd] Citovat
MichalTalbot Odesláno 9. listopad 2008 Odesláno 9. listopad 2008 Původně zaslal: vix Původně zaslal: MichalTalbot vix: některý Tvoje argumenty nechápu, stejně jako je mi fuk jestli to nařizuje vyhláška nebo zákon, myslící člověk nepotřebuje značku a přezouvá sám od sebe, ale protože je tu spousta blbů, kteří si myslí jak jsou chytří, tak musíme mít značku, zákony, vyhlášky... Tím chceš říct, že všichni ostatní (kromě Tebe) jsou \"nemyslící\", bo potřebují vyhlášku? Nebo proč je ta vyhláška (ne zákon) tedy uváděna v činnost? Teda Ty jsi ale pan Demagog, je tu snad ještě někdo, kdo pochopil moji předchozí větu jinak, než že myslící člověk přezouvá sám od sebe, když je hnusně a silnice prochladne a nepotřebuje k tomu značku. Těm nemyslícím, kteří nepřezouvají se to musí nařídit. Je tam někde zmínka o mě? A k Tvý otázce - zákonem stanovených 1,6 mm je naprosto nefunkčních, za sjetou považuju gumu, která má pod 3mm. Zákon stanoví 1,6 mm, pokud považuješ minimum 3 mm, lobbuj za to!A nejprve to dokaž. Důkazy! Důkazy! Důkazy! Proč bych za to měl lobbovat? Zase by se našla spousta chytrolínů, kteří umí bezpečně jezdit i na gumě sjetý na plátno. Můj závěr vychází ze zkušenosti. Najíždím měsíčně skoro 10tkm a moje motoristický začátky byly samozřejmě na jetých kolech, pak jsem prošel přes bláto typu Matador až ke kvalitním gumám. Rozdíl tam je obrovskej, ale je to spíš o tom - chytrému napověz, hloupého kopni. Jestli někomu radíš, aby jezdil celoročně na zimních, tak doufám, že Ti za Tvou superhloupou radu přijdou ručně poděkovat až si někde o někoho rozbijou čumák. Podle toho co píšeš bych řekl, že jsi v životě nejel ani na nový letní ani na nový zimní gumě, že jsi přesně ten pacient co \"šetří\" tím, že kupuje jetý gumy po 500,- v pneubazaru, anebo jestli jsi někdy jel na nový gumě, tak maximálně na Barumce, Matadoře a podobným odpadu a nemáš absolutně ponětí o tom jak funguje kvalitní guma typu Michelin, Bridgestone, Good Year, Nokian nebo třeba Pirelli. Vem si nějaký slabý auto, třeba starou Fiestu 1,1 a dej na ní v létě zimáky. Garantuju Ti, že to auto bude hrabat ještě na trojku, zatímco s kvalitním letním obutím už si na dvojku jen pískne a chytne se, a úplně stejně je to při brždění, zimák je měkkej a na teplý silnici klouže. Díky za můj profil. Předpokládám, že máš o mě dostatek informací, na čem jezdím, jak přezouvám, co mám na autě apod. Jinak to osobně chápu jako informace nepodložené a matoucí. Tvé soft-faktory(odhady) proti mým hard-faktům (co mám ve svém notýsku). Máš moje data? Kolik najedu ročně km a na jakých pneumatikách? Odpověz!Je mi fuk kolik najedeš ročně km a na čem, kdybys jezdil na pořádných gumách, tak by ses tady nezastával 1,6mm a letních v zimě, to je jednoduchá matematika Navíc právě lidi co jezdí málo ježděním na zimákách celoročně naopak prodělávají! Tvoje varianta: koupí si zimáky, najedou za sezonu 8tkm, Kde jsi sebral sezonu 8 tkm, když píši ročně 5-10 tkm, tj. sezona 2,5 -5 tkm ? - odpověz=dokaž takže gumy mají ještě cca 6mm tady si dovoluji uvolnit osobní statistiku - zimáky, po 50 tkm ještě 5 mm vzorku, resp. dokaž, že po 8 tkm se zimní gumy sjedou z 9-10 mm na 6 mm normovaná životnost pneumatiky je 24tkm, tak si to spočítej. O tom, že zimák v létě ubývá rychleji se snad nebudeš přít, že ne?, přes léto je dojezdí a na zimu si koupí nový, protože po ježdění v létě jsou ty zimáky na vyhození a rozhodně nemají víc než vyhláškou požadované 4mm. Takže si každý rok kupují jednu novou sadu. Varianta rozumných lidí: na zimu si koupím zimáky, po zimě mají 6mm, takže mi vydrží ještě na příští zimu. Na léto si koupím letní gumy, které (při nájezdu 8tkm za sezónu) rozhodně vydrží min. 3 léta nebo spíš 4 roky. A nezapomeň, že zimáky jsou většinou o něco dražší než letňáky. ano jsou dražší zimní a letní Na celé sadě gum to dělá necelá 2 piva (čti: ani ne krabku cigaret). Ano, jsou \"nepoměrně\" dražší. Opět hard-fakty proti soft-faktorům. Opět mateš.Já jsem nepsal, že jsou dražší o 1000,-Kč na sadě, ale uveď příklady cen pneumatik a ne lisovaný tmy (Barum) a divil by ses kolik lidí řeší blbých 50,-Kč na gumě - někteří si koupí dokonce protektor jen proto, že je o 50,-Kč levnější než nová pneu. Poslední věc - ad otázka na Medvěda jestli mu už někdy někdo někoho \"sestřelil\"... až se to stane, tak už je pozdě. Myslící člověk problémům předchází, napadlo Tě to už někdy? Ano, pokud bude mít zimáky, pojede možná ve 30 km/h bezpečněji, ale stále je tu možnost, že mě na zimákách v 70 km/h sejme. Což na letňákách u něj neexistuje, bo se vyautuje sám. A energie, jak ví žák 6.třídy z fyziky, roste s kvadrátem rychlosti. To samý by se dalo použít na ABS, ESP... to by pak bylo nejlepší aby všichni jezdili škodou 1000MB na OR6, protože to je mírná zatáčka děsivá i v 10km/h, všichni by se báli a jezdili by pomalu. To co tady hlásáš je totální blud. Citovat
vix Odesláno 9. listopad 2008 Odesláno 9. listopad 2008 Původně zaslal: MichalTalbot Původně zaslal: vix Původně zaslal: MichalTalbot vix: některý Tvoje argumenty nechápu, stejně jako je mi fuk jestli to nařizuje vyhláška nebo zákon, myslící člověk nepotřebuje značku a přezouvá sám od sebe, ale protože je tu spousta blbů, kteří si myslí jak jsou chytří, tak musíme mít značku, zákony, vyhlášky... Tím chceš říct, že všichni ostatní (kromě Tebe) jsou \"nemyslící\", bo potřebují vyhlášku? Nebo proč je ta vyhláška (ne zákon) tedy uváděna v činnost? Teda Ty jsi ale pan Demagog, je tu snad ještě někdo, kdo pochopil moji předchozí větu jinak, než že myslící člověk přezouvá sám od sebe, když je hnusně a silnice prochladne a nepotřebuje k tomu značku. Těm nemyslícím, kteří nepřezouvají se to musí nařídit. Je tam někde zmínka o mě? Ten kdo nepřezouvá, tedy nemyslí. Takže, protože jsem demagog, z toho logicky plyne, že by mohli odevzdat občanku, resp. pro začátek řidičák. Nemyslící člověk nemá na silnici co dělat A k Tvý otázce - zákonem stanovených 1,6 mm je naprosto nefunkčních, za sjetou považuju gumu, která má pod 3mm. Zákon stanoví 1,6 mm, pokud považuješ minimum 3 mm, lobbuj za to!A nejprve to dokaž. Důkazy! Důkazy! Důkazy! Proč bych za to měl lobbovat? Zase by se našla spousta chytrolínů, kteří umí bezpečně jezdit i na gumě sjetý na plátno. Můj závěr vychází ze zkušenosti. Najíždím měsíčně skoro 10tkm a moje motoristický začátky byly samozřejmě na jetých kolech, pak jsem prošel přes bláto typu Matador až ke kvalitním gumám. Rozdíl tam je obrovskej, ale je to spíš o tom - chytrému napověz, hloupého kopni. Dobrá, lobbing beru. Zákon měnit nebudeš. Teď už ti chybí dokázat (na základě dat, resp. nějakých validních testů), proč je guma pod 3 mm sjetá a nikoli ojetá. Jestli někomu radíš, aby jezdil celoročně na zimních, tak doufám, že Ti za Tvou superhloupou radu přijdou ručně poděkovat až si někde o někoho rozbijou čumák. Podle toho co píšeš bych řekl, že jsi v životě nejel ani na nový letní ani na nový zimní gumě, že jsi přesně ten pacient co \"šetří\" tím, že kupuje jetý gumy po 500,- v pneubazaru, anebo jestli jsi někdy jel na nový gumě, tak maximálně na Barumce, Matadoře a podobným odpadu a nemáš absolutně ponětí o tom jak funguje kvalitní guma typu Michelin, Bridgestone, Good Year, Nokian nebo třeba Pirelli. Vem si nějaký slabý auto, třeba starou Fiestu 1,1 a dej na ní v létě zimáky. Garantuju Ti, že to auto bude hrabat ještě na trojku, zatímco s kvalitním letním obutím už si na dvojku jen pískne a chytne se, a úplně stejně je to při brždění, zimák je měkkej a na teplý silnici klouže. Díky za můj profil. Předpokládám, že máš o mě dostatek informací, na čem jezdím, jak přezouvám, co mám na autě apod. Jinak to osobně chápu jako informace nepodložené a matoucí. Tvé soft-faktory(odhady) proti mým hard-faktům (co mám ve svém notýsku). Máš moje data? Kolik najedu ročně km a na jakých pneumatikách? Odpověz!Je mi fuk kolik najedeš ročně km a na čem, kdybys jezdil na pořádných gumách, tak by ses tady nezastával 1,6mm a letních v zimě, to je jednoduchá matematika Zastávám se toho, co stanoví zákon - 1,6 mm a zimní i letní jsou prozatím povoleny celoročně.(vyjma úseků ohraničených značkami C15a/C15b) Což je fakt. Ty o mě píšeš informace, co se nemusí zakládat na pravdě a když tě požádám, abys to dokázal, tak to nejen nedokážeš, ale navíc napíšeš, že je ti to fuk. Navíc právě lidi co jezdí málo ježděním na zimákách celoročně naopak prodělávají! Tvoje varianta: koupí si zimáky, najedou za sezonu 8tkm, Kde jsi sebral sezonu 8 tkm, když píši ročně 5-10 tkm, tj. sezona 2,5 -5 tkm ? - odpověz=dokaž Důkaz takže gumy mají ještě cca 6mm tady si dovoluji uvolnit osobní statistiku - zimáky, po 50 tkm ještě 5 mm vzorku, resp. dokaž, že po 8 tkm se zimní gumy sjedou z 9-10 mm na 6 mm normovaná životnost pneumatiky je 24tkm, tak si to spočítej. O tom, že zimák v létě ubývá rychleji se snad nebudeš přít, že ne? Ano, v létě zimáky ubývají rychleji. Otázkou je o kolik. O 10%, o 20% o 200% ... dodej validní data, když jsi se do toho pustil. , přes léto je dojezdí a na zimu si koupí nový, protože po ježdění v létě jsou ty zimáky na vyhození a rozhodně nemají víc než vyhláškou požadované 4mm. Takže si každý rok kupují jednu novou sadu. Varianta rozumných lidí: na zimu si koupím zimáky, po zimě mají 6mm, takže mi vydrží ještě na příští zimu. Na léto si koupím letní gumy, které (při nájezdu 8tkm za sezónu) rozhodně vydrží min. 3 léta nebo spíš 4 roky. A nezapomeň, že zimáky jsou většinou o něco dražší než letňáky. ano jsou dražší zimní a letní Na celé sadě gum to dělá necelá 2 piva (čti: ani ne krabku cigaret). Ano, jsou \"nepoměrně\" dražší. Opět hard-fakty proti soft-faktorům. Opět mateš.Já jsem nepsal, že jsou dražší o 1000,-Kč na sadě, ale uveď příklady cen pneumatik a ne lisovaný tmy (Barum) a divil by ses kolik lidí řeší blbých 50,-Kč na gumě - někteří si koupí dokonce protektor jen proto, že je o 50,-Kč levnější než nová pneu. No a? Zákon nabídky a poptávky a mezního užitku. Poslední věc - ad otázka na Medvěda jestli mu už někdy někdo někoho \"sestřelil\"... až se to stane, tak už je pozdě. Myslící člověk problémům předchází, napadlo Tě to už někdy? Ano, pokud bude mít zimáky, pojede možná ve 30 km/h bezpečněji, ale stále je tu možnost, že mě na zimákách v 70 km/h sejme. Což na letňákách u něj neexistuje, bo se vyautuje sám. A energie, jak ví žák 6.třídy z fyziky, roste s kvadrátem rychlosti. To samý by se dalo použít na ABS, ESP... to by pak bylo nejlepší aby všichni jezdili škodou 1000MB na OR6, protože to je mírná zatáčka děsivá i v 10km/h, všichni by se báli a jezdili by pomalu. To co tady hlásáš je totální blud. Ten blud se jmenuje ZZE. Ano, ABS, ESP pracuje také s ním. Nikde nepíši, aby všichni jezdili Š1000 MB. Citovat
MichalTalbot Odesláno 9. listopad 2008 Odesláno 9. listopad 2008 Mě už nebaví prodlužovat tady ten barevnej toaletní papír, jdu mýt okna a pak se půjdu projít, je krásně. Nemám k dispozici testy toho o kolik hůř funguje 1,6 mm oproi 3mm, jak rychle mizí zimák v létě (protože to taky dost závisí na způsobu používání) a nevím jak se dá dokázat to, že si o někom něco myslím na základě toho jaké názory prezentuje na internetu. Přesto, že jsem člověk, kterýmu novinky nevoní - používám starý věci dokud fungují a nekupuju si nový jen proto, že jsou nový (jako to dělá většina naší konzumní společnosti), ALE rozhodně jsem na základě svých zkušeností přesvědčenej, že nová guma funguje nesrovnatelně líp než ojetá pod 3mm a že zimák v zimě je prostě skvělá a užitečná věc. Citovat
Medvěd Odesláno 9. listopad 2008 Odesláno 9. listopad 2008 Původně zaslal: MichalTalbot Mě už nebaví prodlužovat tady ten barevnej toaletní papír, jdu mýt okna a pak se půjdu projít, je krásně. Nemám k dispozici testy toho o kolik hůř funguje 1,6 mm oproi 3mm, jak rychle mizí zimák v létě (protože to taky dost závisí na způsobu používání) a nevím jak se dá dokázat to, že si o někom něco myslím na základě toho jaké názory prezentuje na internetu. Přesto, že jsem člověk, kterýmu novinky nevoní - používám starý věci dokud fungují a nekupuju si nový jen proto, že jsou nový (jako to dělá většina naší konzumní společnosti), ALE rozhodně jsem na základě svých zkušeností přesvědčenej, že nová guma funguje nesrovnatelně líp než ojetá pod 3mm a že zimák v zimě je prostě skvělá a užitečná věc. S tímhle Michale plně souhlasím, některým individuím prostě ani trivialitu nelze normálně vysvětlit Citovat
vix Odesláno 9. listopad 2008 Odesláno 9. listopad 2008 Michale, hezky napsané. Ano, zimní pneumatika je v zimě fajn (stejně jako letní v létě), ovšem i kombinace zimní pneumatiky v létě a letní pneumatiky v zimě jsou možné. A dokonce - funkční. Bohužel, stále se přeme o to, jestli letní v zimě zakázat nebo ne. Je sice pravda, že letní pneumatice byla víceméně přišita hromadná nehoda na D1, ale bylo tam také nepřizpůsobení povaze a stavu vozovky a nedostatečný odstup. Celý fígl je v tom, že když se nepřemýšlí, tak tě ani zimní pneumatika nespasí. A proč se kvůli tomu dobrovolně připravit o možnost volby? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.