Guest servisman Odesláno 26. říjen 2008 Odesláno 26. říjen 2008 v Rakousku povinné už Řidiči, kteří se vypraví příští víkend do Rakouska, musí už počítat s nově zavedenou povinností mít auto vybavené zimními pneumatikami. Tato povinnost byla letos uzákoněna poprvé a podle nových předpisů platí od 1. listopadu do 15. dubna. http://auto.idnes.cz/v-rakousku-jsou-od-1-listopadu-povinne-zimni-pneumatiky-p2f-/pneu.asp?c=A081024_133007_pneu_fdv Citovat
Edison Odesláno 26. říjen 2008 Odesláno 26. říjen 2008 Původně zaslal: honza406 v Rakousku povinné už Řidiči, kteří se vypraví příští víkend do Rakouska, musí už počítat s nově zavedenou povinností mít auto vybavené zimními pneumatikami. Tato povinnost byla letos uzákoněna poprvé a podle nových předpisů platí od 1. listopadu do 15. dubna. http://auto.idnes.cz/v-rakousku-jsou-od-1-listopadu-povinne-zimni-pneumatiky-p2f-/pneu.asp?c=A081024_133007_pneu_fdv To je, podle mě, jediná cesta, když už si chceme hrát na zimní výbavu. O datumech se dá samozřejmě diskutovat, ale v principu... Ještě mě napadlo, že byse dalo možná použití uvedené značky v přenosném provedení usměnit (zakázat) nějakou vyhláškou příslušného ministerstva, nařízením vlády... Taky jsem mnohde potkal dopravní značku (označení nevím) Pozor, nebezpečí námrazy, umísťovanou většinou před mosty, která je přes léto zrušena přeškrtnuta tou speciální páskou. I u toho mi význam tohoto podivného řešení zůstává utajen... [upravil dne 26.10.2008 Edison] Citovat
Ticcino Odesláno 26. říjen 2008 Odesláno 26. říjen 2008 Nechci se hádat, jen napíšu svůj názor. Nechápu, proč se vztekáte. Kvůli nejasnostem ohledně umisťování značek nebo kvůli zimním pneumatikám? Vím ze své vlastní zkušenosti co udělají 2cm sněhu náhle napadlé, spolu s letními koly (vloni v říjnu mě to takhle z čista jasna přepadlo, když jsem byl s manželkou na večeři - před večeří sucho, po večeři vánice) A vzhledem k tomu, že používání zimních pneumatik v ČR není povinné, tak tuto značku vítám. Policajti zas nejsou takoví idioti, aby tohle pokutovali na suché silnici, když je venku +15. Vzorek 1,6mm na zimácích může být dobrý tam kde není sníh. Proto souhlasím i s těmi 4mm. Zimák má mít dobrou směs, nízký věk a pořádný vzorek. Jeďte někdy do Špindlu nebo třeba jen sem do Liberce. My tu máme prd kopce, většina němčourů nasazuje řetězy, čechům stačí běžné zimáky. Ale každou chvíli stojí nějakej pražák (sorry, berte obecně) naštorc silnicí, neví kudy kam a blokuje všechny ostatní. Prostě do hor to patří a tento zákon vítám. Že je nedotaženej, to uznávám. Na druhou stranu, i v relativně dobře napsaném zákoně si čech díru najde. Citovat
Melandros Odesláno 26. říjen 2008 Odesláno 26. říjen 2008 já teda nevim kluci, ale na zimnich pneumatikách ať chcete nebo ne se mi jelo daleko huř něž na letních, přiklad: Minuly rok v unoru jsem si koupil nove letni gumy, jelikoz bydlim v nizine kde uz bylo teplo + - 10 -15°c tak j sem je přehodil. Asi za 14 dni co jsem zimaky uskladnil na chalupě jsme se vydali do výše zminovaneho spindlu na tyden na dovču, přijeli sme kolem tak 2 - 3 cm sněhu, cesta sucha takze jsme dojeli v poho. O tyden na to když jsme se vraceli tam bylo asi metr a pul snehu a my jsme meli jet domu, mrzlo az praštilo, silnice jeden led, já jetní pneu Bravuris 4 lidi v aute nejake ty lyze a snowboardy a vydali jsme se domu. Kamarad vlastni nissana quaskai (nebo jak se to pise ) na zimnich pneu, oba řídíme už nejakych pár let ale na letnich pneu mě auto drželo jako přibité a videl sem spoustu lidi na zimnich jak se škrábou do kopců nebo jak se jim to pěkně v zatackach utrhává. Kamarad na zimnich jel rychlosti 20 km/h já na letních bez problému se vší stabilitou 50 - 60km/h. V trutnove v motorestu mi povida, kamarade nechctel bych mit letni gumy jako ty, mě se to klouzalo jako krava, a kdyz sem mu rikal ze ani omylem tak mi nechtěl věřit. Je to o tom jak kdo umí s autem cítít a co si muže dovolit, debil naboru jak na letnich tak na zimních, jde jen o to se opravdu přizpůsobit daným podmínkám. To ze nissan ma same serepeticky jako abs,esr a ruzne \"featurky\" a muj pažout ktery nema ani abs se vyškrábal kamkoliv. Citovat
Mishanthrope Odesláno 26. říjen 2008 Odesláno 26. říjen 2008 Původně zaslal: Ticcino ... Policajti zas nejsou takoví idioti, aby tohle pokutovali... Tím bych si nebyl úplně jistý Citovat
Edison Odesláno 26. říjen 2008 Odesláno 26. říjen 2008 Faktem je, že hodně na celé situaci znamená řidič sám. Není příliš vzdálená doba, kdy zimní gumy byly spíše luxusem. Prostě mě osobně přijde, že ldé si v té době mnohem více uvědomovali zvláštnosti zimní jízdy a mnohem více tomu přizpůsobovali své chování. A když je šofér ňouma, tak žádné zařízení ani zimní guma situaci nezachrání. Citovat
P607Olda Odesláno 26. říjen 2008 Odesláno 26. říjen 2008 Původně zaslal: Ticcino Nechci se hádat, jen napíšu svůj názor. Nechápu, proč se vztekáte. Kvůli nejasnostem ohledně umisťování značek nebo kvůli zimním pneumatikám? Vím ze své vlastní zkušenosti co udělají 2cm sněhu náhle napadlé, spolu s letními koly (vloni v říjnu mě to takhle z čista jasna přepadlo, když jsem byl s manželkou na večeři - před večeří sucho, po večeři vánice) A vzhledem k tomu, že používání zimních pneumatik v ČR není povinné, tak tuto značku vítám. Policajti zas nejsou takoví idioti, aby tohle pokutovali na suché silnici, když je venku +15. Vzorek 1,6mm na zimácích může být dobrý tam kde není sníh. Proto souhlasím i s těmi 4mm. Zimák má mít dobrou směs, nízký věk a pořádný vzorek. Jeďte někdy do Špindlu nebo třeba jen sem do Liberce. My tu máme prd kopce, většina němčourů nasazuje řetězy, čechům stačí běžné zimáky. Ale každou chvíli stojí nějakej pražák (sorry, berte obecně) naštorc silnicí, neví kudy kam a blokuje všechny ostatní. Prostě do hor to patří a tento zákon vítám. Že je nedotaženej, to uznávám. Na druhou stranu, i v relativně dobře napsaném zákoně si čech díru najde. Sám píšeš, že Tě sněžení \"přepadlo\". Dojel jsi opatrně domů. Ale teď už to nebude o tom, že domů opatrně dojedeš, ale o tom, že policajti budou buzerovat, i když po sněhu není ani památky. A buzerovat budou, přece si nenechají ujít takový snadný zásah - buzerovat pracovníky, řemeslníky, kteří musí do práce. A opilce a piráty zase nechají být, to je moc složité a nebezpečné. Ve vyhlášce se totiž nepraví, jestli je na silnici sníh, nebo jestli je nad nulou. Je označený celý úsek, a hotovo. Jezdím tady přes Červenohorské sedlo, takže ranní jízda do 1000 m.n.m. je denním chlebíčkem. Pokud bylo kdy zablokováno, tak jedině náklaďákem. Ale buzerovat osobáky je přece tak snadné a příjemné. Citovat
P607Olda Odesláno 26. říjen 2008 Odesláno 26. říjen 2008 PS: Osobně se mě to netýká, protože všech 19 aut, které mám na starosti, má zimní pneu přes 4 mm. Přeci nenechám kolegy jezdit na špatných. [upravil dne 26.10.2008 P607Olda] Citovat
Ticcino Odesláno 26. říjen 2008 Odesláno 26. říjen 2008 Melandros: Já mám taktéž najeto mnoho desítek tisíc kilometrů. V létě i zimě a na tvou zkušenost s letními pneumatikami na sněhu mohu říct jen to, že jsi měl kliku. Asi tím, že byly ty gumy nové. Já mám letní Dunlop SP Sport 300. Vloni staré rok. Vzorek jako nový a nebyl jsem schopen se rozjet do mírného kopečka na křižovatce (jak mě přepadl ten sníh na večeři). A nebyl jsem sám. Ostatním to jelo aspoň trochu, mně téměř vůbec. Dlouhý táhlý kopec, umrzlo na silnici a 2cm vrstva čerstvě napadlá. Pod kopcem jsem měl na tacho 20. Jakékoliv větší sešlápnutí plynu znamenalo prokluz a ztrátu rychlosti. I tak jsem se zastavil po 348 metrech (2 m před horizontem) Nakonec jsem to vydrápal přes škarpu. Cestou mě ohulily asi dvě auta. Pěkně zostra. Co měli obuto, nevím, ale letní to rozhodně nebylo. Další zkušenost s naší starou R5, jsme jezdili na prázdné parkoviště dělat smyky (zimáky jen vpředu). Krása. Podobně jsem to zkoušel letos na nových zimácích. Ani prd. Ty prostě drhnou. Takže pro mě je to jasné... Citovat
Ticcino Odesláno 26. říjen 2008 Odesláno 26. říjen 2008 Původně zaslal: P607Olda Sám píšeš, že Tě sněžení \"přepadlo\". Dojel jsi opatrně domů. Jo přepadlo. Nenapadlo mě, že by mohl v říjnu napadnout sníh. A byla to jen moje lenost, že jsem nepřehodil kola včas. Domů jsem opatrně dojel, ale byl to můj nejhorší zážitek v životě (dokonce horší, než když jsem se služebákem spadl do příkopu). Půl roku starý auto a klouzalo to jak na bruslích. 20m před křižovatkou (kopec dolů) jsem měl na tachometru asi 5. A kdybych nezatáh ručku, tak jedu furt. ABS klepalo, ale auto nebylo schopné zastavit. Ale teď už to nebude o tom, že domů opatrně dojedeš, ale o tom, že policajti budou buzerovat, i když po sněhu není ani památky. A buzerovat budou, přece si nenechají ujít takový snadný zásah - buzerovat pracovníky, řemeslníky, kteří musí do práce. A opilce a piráty zase nechají být, to je moc složité a nebezpečné. Ve vyhlášce se totiž nepraví, jestli je na silnici sníh, nebo jestli je nad nulou. Je označený celý úsek, a hotovo. Jezdím tady přes Červenohorské sedlo, takže ranní jízda do 1000 m.n.m. je denním chlebíčkem. Pokud bylo kdy zablokováno, tak jedině náklaďákem. Ale buzerovat osobáky je přece tak snadné a příjemné. Chápu tvé obavy a doufám, že se nenaplní. Jak jsem psal, stále věřím v to, že cajti nejsou úplní pitomci. To, že z toho piráti zase vyklouznou, to je klasika. Co se - jak píšeš pracovníků, řemeslníků ap., pro které je řízení denním chlebem - týká, tak právě ti by měli dbát na to, aby se v klidu vrátili zdraví domů a zvlášť pro ně, mít pořádné gumy je asi tak stejně důležité jako mít v pořádku brzdy. Nebo ne? Citovat
vendelinek Odesláno 26. říjen 2008 Odesláno 26. říjen 2008 Nenechávám nikdy nic náhodě a v zimě obzvlášť,sem dostatečně vybaven:Pnic nepodceňuju [upravil dne 26.10.2008 vendi.stejskal] Citovat
Ticcino Odesláno 26. říjen 2008 Odesláno 26. říjen 2008 Původně zaslal: P607Olda PS: Osobně se mě to netýká, protože všech 19 aut, které mám na starosti, má zimní pneu přes 4 mm. Přeci nenechám kolegy jezdit na špatných. [upravil dne 26.10.2008 P607Olda] To ti velmi chválím. Mimochodem, měřili jste někdo, kolik mm má novej zimák? 10? Nebo víc? Já se dnes podívám. Rozumím tomu, že jízda na sněhu není jen o gumách, autě a elektronice, ale hlavně o mozku (potažmo pilinách) v hlavě toho, kdo auto řídí. Na druhou stranu dát značku o povinnosti pořádných zimáků je jednodušší, než dát zákaz vjezdu bezmozků nebo méně zkušených řidičů. Citovat
Edison Odesláno 26. říjen 2008 Odesláno 26. říjen 2008 Původně zaslal: Ticcino Původně zaslal: P607Olda PS: Osobně se mě to netýká, protože všech 19 aut, které mám na starosti, má zimní pneu přes 4 mm. Přeci nenechám kolegy jezdit na špatných. [upravil dne 26.10.2008 P607Olda] To ti velmi chválím. Mimochodem, měřili jste někdo, kolik mm má novej zimák? 10? Nebo víc? Já se dnes podívám. Rozumím tomu, že jízda na sněhu není jen o gumách, autě a elektronice, ale hlavně o mozku (potažmo pilinách) v hlavě toho, kdo auto řídí. Na druhou stranu dát značku o povinnosti pořádných zimáků je jednodušší, než dát zákaz vjezdu bezmozků nebo méně zkušených řidičů. Přímo v barvách vidím zákazovou značku, kde uvnitř je hlava Houmra Simpsna... :-D Citovat
*jose_106* Odesláno 26. říjen 2008 Odesláno 26. říjen 2008 Mimochodem, měřili jste někdo, kolik mm má novej zimák? 10? Nebo víc? Já se dnes podívám. Moje Barum Polaris 2 (2005, galusky 155/70) měly (8-)9mm. edit:// U běžně prodávaných nových pneumatik je vzorek hluboký devět milimetrů. http://auto.idnes.cz/zimni-pneumatiky-drive-vymenit-dnz-/pneu.asp?c=A080808_100123_pneu_fdv [upravil dne 26/10/08 *jose_106*] Citovat
Mishanthrope Odesláno 26. říjen 2008 Odesláno 26. říjen 2008 Mám Michelin Alpin A3 a hloubka je 9 mm. Citovat
vendelinek Odesláno 26. říjen 2008 Odesláno 26. říjen 2008 Původně zaslal: Mishanthrope Mám Michelin Alpin A3 a hloubka je 9 mm. Neřikej že jsou nový,jestli jo,tak du zejtra měřit,před měsícem sem si je koupil http://img383.imageshack.us/my.php?image=16092008913pv0.jpg [upravil dne 26.10.2008 vendi.stejskal] Citovat
Mishanthrope Odesláno 26. říjen 2008 Odesláno 26. říjen 2008 Původně zaslal: vendi.stejskal Původně zaslal: Mishanthrope Mám Michelin Alpin A3 a hloubka je 9 mm. Neřikej že jsou nový,jestli jo,tak du zejtra měřit,před měsícem sem si je koupil http://img383.imageshack.us/my.php?image=16092008913pv0.jpg [upravil dne 26.10.2008 vendi.stejskal] Nazul jsem je předevčírem Citovat
vendelinek Odesláno 26. říjen 2008 Odesláno 26. říjen 2008 Původně zaslal: Mishanthrope Původně zaslal: vendi.stejskal Původně zaslal: Mishanthrope Mám Michelin Alpin A3 a hloubka je 9 mm. Neřikej že jsou nový,jestli jo,tak du zejtra měřit,před měsícem sem si je koupil http://img383.imageshack.us/my.php?image=16092008913pv0.jpg [upravil dne 26.10.2008 vendi.stejskal] Nazul jsem je předevčírem Tak to my ho vyndej,do dneška sem si myslel,že když sou nový,tak maji 10mm,zejtra du měřit Citovat
Pe.Tr Odesláno 26. říjen 2008 Odesláno 26. říjen 2008 11mm , minulý týden obuto BF Goodrich G-Force Citovat
P607Olda Odesláno 26. říjen 2008 Odesláno 26. říjen 2008 Barum Polaris 2, 175/65 R14 (na 306) 9 mm fungl nové. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.